Τρι05112021

Last updateΤρι, 11 Μαϊ 2021 5pm

Εκπρόσωποι 4 φορέων μιλούν για τον αντίκτυπο που θα έχει στην οικονομία της Β.Ελλάδας η λειτουργία ενός αναβαθμισμένου ΟΛΘ

0ΟΛΘ

«Τα πάντα αλλάζουν για τη Θεσσαλονίκη και τις επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας». «Η απρόσκοπτη υλοποίηση των επενδύσεων στο λιμάνι θα μεταβάλλει ουσιωδώς τόσο τις δυνατότητες της πόλης, όσο και την ίδια την οικονομική ζωή». «Οι θετικές επιδράσεις σε τομείς όπως η μεταποίηση και σε συγκεκριμένους κλάδους της οικονομίας, όπως οι μεταφορές κι η αποθήκευση, θα γίνουν ορατές τα επόμενα χρόνια. Στην Κεντρική Μακεδονία, οι εκτιμήσεις για την αύξηση του ΑΕΠ αγγίζουν το 1 δισ. ευρώ σε βάθος δεκαετίας». «Οι ξένες εταιρείες που αναζητούν χώρους προς ενοικίαση για γραφεία και υποκαταστήματα γύρω από το λιμάνι αυξάνονται συνέχεια και το 2023 η τιμή της μίσθωσης ανά τετραγωνικό χώρων για γραφειακή χρήση πιθανώς να έχει υπερδιπλασιαστεί».
Με τις φράσεις και τις εκτιμήσεις αυτές, εκπρόσωποι τεσσάρων φορέων της πόλης και της Βόρειας Ελλάδας δίνουν το «στίγμα» της αισιοδοξίας τους για την εκτιμώμενη επίδραση της λειτουργίας ενός αναβαθμισμένου λιμανιού στην οικονομική ζωή της πόλης, αλλά και στη φήμη της εκτός των συνόρων ως επενδυτικού προορισμού. Μοναδικό «κλειδί» για να ξεκλειδώσει αυτή η θετική προοπτική θεωρείται η υλοποίηση των υποχρεωτικών επενδύσεων στο λιμάνι, ύψους 180 εκατ. ευρώ, και ιδίως η επέκταση της 6ης προβλήτας, έργο κρίσιμης σημασίας, για το οποίο η κοινοπραξία που απέκτησε το 67% του ΟΛΘ έχει επισημάνει ότι στόχος είναι να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2022 ή τις αρχές του 2023, ήτοι στον μισό χρόνο από τη συμβατική της υποχρέωση, βάσει της σύμβασης παραχώρησης.
Το ΑΠΕ-ΜΠΕ συνομίλησε για το θέμα με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα και τους προέδρους του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), Αθανάσιο Σαββάκη, του Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ), Γεώργιο Κωνσταντόπουλο και του Παρατηρητηρίου Ακινήτων Θεσσαλονίκης, Κώστα Γεωργάκο. Όπως προκύπτει από όλες τις συνομιλίες, η πραγματοποίηση των υποχρεωτικών επενδύσεων δίνει νέο «αέρα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter