Τετ01192022

Last updateΤρι, 18 Ιαν 2022 6pm

ΟΛΘ: Γνωστοποίηση μεταβολής ποσοστού μετόχων

olth 434Η "Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε." (ΟΛΘ Α.Ε. ή η "Εταιρεία"), σε εφαρμογή των διατάξεων του Ν.3556/2007, γνωστοποιεί τις ενημερώσεις που έλαβε από την εταιρεία Belterra Holdings Ltd και από τον κ. Νίκο Σαββίδη στις 08/12/2021 και στις 09/12/2021 αντίστοιχα, αναφορικά με τη σημαντική μεταβολή δικαιωμάτων ψήφου που προήλθε από την έμμεση απόκτηση από τον κ. Νίκο Σαββίδη 489.332 μετοχών της ΟΛΘ Α.Ε., που αντιστοιχεί σε ποσοστό 4,85% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της ΟΛΘ (έμμεση συμμετοχή).

Υπερδιπλάσιες οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων που επιβεβαίωσε για το 2022 η ΟΛΘ ΑΕ

0ΟΛΘΚρουΥπερδιπλάσιες καταγράφονται ήδη οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στη Θεσσαλονίκη, που έχει επιβεβαιώσει για το 2022 η ΟΛΘ ΑΕ. Από 17 φέτος, οι επιβεβαιωμένες αφίξεις διαμορφώνονται σε τουλάχιστον 49 για την επόμενη χρονιά, όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκτελεστικός πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, Αθανάσιος Λιάγκος.

ΟΛΘ: Στο 71,85% το ποσοστό της Belterra

OLTH 84Η ΟΛΘ Α.Ε. ("ΟΛΘ" ή "Εταιρία") ανακοινώνει ότι, στα πλαίσια αρχών διαφάνειας και κατόπιν ενημέρωσης που έλαβε από τη μέτοχό της "BELTERRA INVESTMENTS LTD" (Belterra), την 6.12.2021, η Belterra προέβη στις 6.12.2021 σε αγορά 299.855 μετοχών της Εταιρίας, με τιμή κτήσης 26 Ευρώ ανά μετοχή.

Μετοχική «κινητικότητα» στον ΟΛΘ

olth 434Ένα πακέτο 299.855 μετοχών που αντιστοιχεί στο 2,97% των μετοχών του ΟΛΘ πέρασε σε άλλα χέρια χθες στην τιμή των 26 ευρώ.

Η ΟΛΘ Α.Ε. είναι το 1ο Ελληνικό Λιμάνι που υιοθετεί την τεχνολογία blockchain

olth 434Η ΟΛΘ Α.Ε. είναι το πρώτο Ελληνικό Λιμάνι που υιοθετεί την τεχνολογία “blockchain” μέσω της ενσωμάτωσης με την TradeLens, μια ψηφιακή πλατφόρμα εφοδιαστικής που υποστηρίζεται από πέντε από τις έξι μεγαλύτερες εταιρείες θαλάσσιων μεταφορών παγκοσμίως.

Καλό εννεάμηνο για την ΟΛΘ ΑΕ

olth 434Θετικά τα οικονομικά αποτελέσματα εννεαμήνου 2021 για την ΟΛΘ ΑΕ. Ειδικότερα, τα ενοποιημένα EBITDA του Ομίλου αυξήθηκαν κατά 12,1%, στα 24,2 εκατ. ευρώ, έναντι 21,6 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Παράλληλα, τα ενοποιημένα EBIT αυξήθηκαν κατά 15,7%, στα 19,6 εκατ. ευρώ, από 16,9 εκατ. ευρώ.

Πρωτόκολλο Συνεργασίας: ΟΛΘ Α.Ε., Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος και Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο

OLTH 84Η ΟΛΘ Α.Ε., το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος και το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο υπέγραψαν Πρωτόκολλο Συνεργασίας με σκοπό την από κοινού αξιοποίηση της τεχνογνωσίας, των υποδομών και των δυνατοτήτων τους με το βλέμμα στο μέλλον των θαλάσσιων μεταφορών, των σύγχρονων λιμένων και των ολοκληρωμένων λύσεων logistics.

Η ΟΛΘ Α.Ε. και η Amazon Web Services (AWS) συντονίζουν την προώθηση της καινοτομίας στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης

0Photo of the meetingΚατά τη διάρκεια της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ Στελεχών της ΟΛΘ Α.Ε. και της Amazon Web Services (AWS) με επίκεντρο τη μετατροπή του Λιμένα Θεσσαλονίκης σε «έξυπνο λιμάνι» μέσω της χρήσης έξυπνων τεχνολογιών για την ψηφιοποίηση των συστημάτων, με σκοπό την παροχή αποτελεσματικών και αξιόπιστων ποιοτικών υπηρεσιών.

Υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ ΟΛΘ Α.Ε. και Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Olth 495Η ΟΛΘ Α.Ε. και το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Διοικητικών, Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής μέσω του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Οργάνωση, Λειτουργία, Ανάπτυξη και Διοίκηση Λιμένων» προχώρησαν στην υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας, με εστίαση στους τομείς της εκπαίδευσης, της συμβουλευτικής, της πληροφόρησης, της μεταφοράς τεχνογνωσίας και της έρευνας.

ΟΛΘ: Αύξηση του κύκλου εργασιών και διακινούμενων φορτίων για το 1ο εξάμηνο του 2021

Olth 495Αναφορικά με τις οικονομικές επιδόσεις του 1ου εξαμήνου του 2021, τονίζεται πως για πρώτη φορά δημοσιεύθηκαν και ενοποιημένα μεγέθη για την ΟΛΘ Α.Ε., με την προσθήκη της 100% θυγατρικής «ThPA Sofia EAD», η οποία ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2020 - όπως είχε δεόντως ανακοινωθεί - με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 50 χιλ. Βουλγάρικα Λέβα (BGN, περίπου € 26 χιλ.).

Επίσκεψη της Διοίκησης του Υπερταμείου και της θυγατρικής του ΤΑΙΠΕΔ στην ΟΛΘ Α.Ε.

0ΟΛΘmeetingΤην ΟΛΘ Α.Ε. επισκέφθηκαν χθες, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ), Γρηγόρης Δ. Δημητριάδης, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Στέφανος Γιουρέλης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), Δημήτρης Πολίτης και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Στο 68,88% το ποσοστό της Belterra στον ΟΛΘ μετά τη δημόσια πρόταση

Olth 495Τα αποτελέσματα της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης ανακοίνωσε η Belterra Investements. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:

Στα logistics "στοχεύει" η ΟΛΘ Α.Ε.

olth 660Να ισχυροποιήσει τη θέση της στον κλάδο των αποθηκευτικών χώρων και των logistics, στοχεύει η ΟΛΘ ΑΕ και στο πλαίσιο αυτό, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2021, καλεί τους υποψηφίους ενδιαφερόμενους -Έλληνες και ξένους- να καταθέσουν προτάσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση των υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεών της εντός της χερσαίας ζώνης του λιμανιού (22), αλλά και αυτών που σκοπεύει να δημιουργήσει.

Νέος εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ στο ΔΣ του ΟΛΘ ο κ. Χ. Καραμανέας

olth 660Η ΟΛΘ Α.Ε. ανακοινώνει πως, το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε. (ΤΑΙΠΕΔ) με την από 6/08/2021 επιστολή του ενημέρωσε, ότι μετά την υποβολή παραίτησης του κ. Άγγελου Βλάχου από μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ./ΟΛΘ Α.Ε. με ημερομηνία ισχύος την 9/08/21, υποδεικνύει σε αντικατάσταση αυτού τον κ. Χαραλάμπη Καραμανέα

ΟΛΘ: Εύλογο το αντάλλαγμα της δημόσιας προσφοράς από Belterra

olth 660Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΘ ΑΕ συνεδρίασε την 05.08.2021, προκειμένου να διατυπώσει την αιτιολογημένη γνώμη του σύμφωνα με το άρθρο 15 του Ν. 3461/2006, αφού εξέτασε:

ΟΛΘ: Έγκριση δημόσιας πρότασης

olth 660Εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς το Πληροφοριακό Δελτίο της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης την οποία η εταιρεία BELTERRA INVESTMENTS LTD (ο "Προτείνων") είχε απευθύνει προς τους μετόχους "ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ για την απόκτηση του συνόλου των κοινών ονομαστικών, άυλων, μετά ψήφου μετοχών της εταιρείας.

Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Επιτροπής Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας στην Αθήνα (ACAT) στην ΟΛΘ Α.Ε.

0meeting 2Ο στρατηγικός ρόλος του Λιμένα Θεσσαλονίκης ως λιμάνι - πύλη για τη Νοτιοανατολική και Κεντρική Ευρώπη, καθώς και τα έργα ανάπτυξης του λιμένα, βρέθηκαν μεταξύ άλλων στο επίκεντρο της συζήτησης κατά τη διάρκεια της συνάντησης της διπλωματικής αντιπροσωπείας της Επιτροπής Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας στην Αθήνα (ASEAN Committee in Athens, ACAT) με μέλη της Εκτελεστικής Διοίκησης της ΟΛΘ Α.Ε. που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 27 Ιουλίου 2021 στο Κτίριο Διοίκησης της Εταιρείας.

Πρόσκληση ενδιαφέροντος από τον ΟΛΘ

olth 660Η Ανώνυμη Εταιρεία «Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης» (ΟΛΘ Α.Ε.) έχει το αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης κι εκμετάλλευσης των γηπέδων, κτιρίων και εγκαταστάσεων της λιμενικής ζώνης του Λιμένος Θεσσαλονίκης, με βάση την από 02/02/2018 Σύμβαση Παραχώρησης μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και ΟΛΘ Α.Ε. (Ν.4522/07.03.2018).

Σύνθεση νέου Διοικητικού Συμβουλίου ΟΛΘ Α.Ε.

0LimaniΣτην Εξ Αναβολής Τακτική Γενική Συνέλευση της ΟΛΘ Α.Ε. που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021, μέσω τηλεδιάσκεψης, εγκρίθηκε η εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου με πενταετή θητεία. Στη συνέχεια το νέο Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα και ορίστηκε η ιδιότητα των μελών του ως εκτελεστικών και μη εκτελεστικών.

Επίσκεψη του Πρέσβη της Ινδίας στην ΟΛΘ Α.Ε.

0Photo of the meetingΤην ΟΛΘ Α.Ε. επισκέφθηκε σήμερα, Τρίτη 6 Ιουλίου 2021, ο Πρέσβης της Ινδίας στην Ελλάδα, Αμρίτ Λουγκούν.

«Home port» και πάλι μετά από 15 χρόνια το λιμάνι της Θεσσαλονίκης

0σελπλοιοΜε περισσότερους από 500 επιβάτες από Βαλκάνια, Δυτική Ευρώπη, Αμερική και Ρωσία, το κρουαζιερόπλοιο Celestyal Olympia έδεσε σήμερα, στις 9 το πρωί, στο λιμάνι τις Θεσσαλονίκης και θα σαλπάρει στις 6 το απόγευμα για τη Μύκονο.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter