Παρ05202022

Last updateΠαρ, 20 Μαϊ 2022 7pm

Συνεδρίασε το Συμβούλιο Χρηστών Λιμένος Θεσσαλονίκης

0olth9 SmallΜε επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τρίτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Χρηστών Λιμένος Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη, 12 Μαΐου 2022 υπό την Προεδρία του κ. Αθανάσιου Λιάγκου, Εκτελεστικού Προέδρου Δ.Σ. της ΟΛΘ Α.Ε. και με την ενεργό συμμετοχή του κ. Franco Nicola Cupolo, Διευθύνοντος Συμβούλου - Γενικού Εκτελεστικού Διευθυντή της ΟΛΘ Α.Ε., εκπροσώπων φορέων και στελεχών και συνεργατών της εταιρείας.

Συμφωνία ΟΛΘ ΑΕ και Α΄ Τελωνείου- Ο ρόλος των γερανογεφυρών

0γερ55Κατά 20% αναμένεται να μειωθούν σε πρώτη φάση οι χρόνοι διέλευσης φορτηγών από την Πύλη 16 του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, μετά το μνημόνιο συναντίληψης, που υπεγράφη προ τετραημέρου, μεταξύ της ΟΛΘ ΑΕ και του Α' Τελωνείου Εισαγωγών-Εξαγωγών, το οποίο στόχο έχει να περιορίσει τις σημαντικές καθυστερήσεις που σημειώνονται επί σειρά ετών κατά την είσοδο και έξοδο των βαρέων οχημάτων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων από το λιμάνι.

Με προσωρινές σιδηροτροχιές θα εκφορτωθούν από τον ΟΛΘ δύο γερανογέφυρες από τη Σαγκάη

0Newcranes41«Γλιστρώντας» πάνω σε προσωρινές σιδηροτροχιές θα εκφορτωθούν τις επόμενες ημέρες από το πλοίο που τις μετέφερε από τη Σαγκάη οι δύο τεράστιες γερανογέφυρες, που θα ενταχθούν από τον Ιούλιο στο δυναμικό του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, επιτρέποντάς του να εξυπηρετεί απευθείας πλοία κύριων γραμμών, τύπου «New Panamax», χωρητικότητας άνω των 10.000 TEUs.

Kατέπλευσαν στον ΟΛΘ δυο νέες γερανογέφυρες

ThPA S.A. Port of Thessaloniki STS Cranes 1Κατέπλευσαν σήμερα στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης δύο νέες ειδικά σχεδιασμένες γερανογέφυρες (New Panamax STS Cranes) με ανυψωτική ικανότητα 65 τόνων και 50 τόνων σε διπλή και σε μονή φόρτωση αντίστοιχα. Με την άφιξη του νέου εξοπλισμού ο Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων του λιμένα Θεσσαλονίκης διαθέτει συνολικά 6 γερανογέφυρες.

Διανέμει μέρισμα ο ΟΛΘ

OLTH 77Η ΟΛΘ Α.Ε. (εφεξής και η «Εταιρεία») ανακοινώνει, κατά το άρθρο 4.1.3.4 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ότι σύμφωνα με την απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της 21 ης Απριλίου 2022, το μέρισμα για τη χρήση 2021 ανέρχεται σε € 1,50 ανά μετοχή, το οποίο υπόκειται σε παρακράτηση φόρου 5%, ήτοι σε καθαρό ποσό € 1,425 ανά μετοχή.

Επενδύσεις ως 200 εκατ ευρώ προγραμματίζει ο ΟΛΘ

olth 05543Επενδύσεις ύψους 150-200 εκατ. ευρώ προγραμματίζει για τα επόμενα περίπου πέντε χρόνια ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης ενώ από τον Μάρτιο του 2018 -οπότε το λιμάνι πέρασε στο ιδιωτικό μάνατζμεντ- μέχρι και σήμερα, έχουν επενδυθεί συνολικά περί τα 53 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 8 εκατ. από τις αρχές του 2022.

ΟΛΘ: Διαβούλευση για την υπηρεσία "Προαναγγελία άφιξης πλοίου"

OLTH 77Η ΟΛΘ Α.Ε., στο πλαίσιο της παροχής ενός πλήρους φάσματος υπηρεσιών, το οποίο στοχεύει στον καλύτερο προγραμματισμό και εξυπηρέτηση των Ναυτιλιακών Γραμμών/Ναυτιλιακών Πρακτόρων και στην αύξηση της παραγωγικότητας μέσω της βελτίωσης της επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας του Τερματικού Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων, λαμβάνει την πρωτοβουλία να προσκαλέσει όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη σε Διαβούλευση

ΟΛΘ Α.Ε.: Συμφωνία για νέα τριετή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

OLTH 77Η ΟΛΘ Α.Ε. ανακοινώνει την επιτυχή ολοκλήρωση του εποικοδομητικού διαλόγου με την Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) και την τελική συμφωνία για την τριετούς διάρκειας (2022-2024) Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) για τη ρύθμιση των όρων αμοιβής και εργασίας του υπαλληλικού προσωπικού εργαζομένων της εταιρείας.

TÜV AUSTRIA Hellas: Ολοκληρώθηκε η πιστοποίηση της ΟΛΘ Α.Ε. με ISO 22301:2019

0ThPA S.A. Port of ThessalonikiΗ TÜV AUSTRIA Hellas, ο κορυφαίος Οργανισμός Πιστοποίησης και Επιθεωρήσεων στην Ελλάδα, ολοκλήρωσε την πιστοποίηση της ΟΛΘ Α.Ε., κατά ISO 22301:2019. Η OΛΘ Α.Ε. αποτελεί το πρώτο λιμάνι στην Ελλάδα που πιστοποιήθηκε σύμφωνα με το κορυφαίο διεθνές πρότυπο για την Επιχειρησιακή Συνέχεια, υιοθετώντας ένα αξιόπιστο σύστημα ανθεκτικότητας και πιστοποιήθηκε παράλληλα εκ νέου σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ISO 9001:2015, ISO 14001:2015, ISO 45001:2018.

Θεσσαλονίκη: Καλοκαίρι τα έργα στην 6η προβλήτα του ΟΛΘ

olth limani 053Μέσα στο επόμενο τετράμηνο αναμένεται να υπογραφεί με τον ανάδοχο («MYTILINEOS SA - ROVER MARITIME SL - HDK SA») η σύμβαση για το μεγάλο πρότζεκτ της επέκτασης της 6ης προβλήτας του λιμένος της Θεσσαλονίκης, βάζοντας στην αφετηρία τα έργα, προβλεπόμενης διάρκειας 32 μηνών, που μετά την ολοκλήρωσή τους, το 2025, θα επιτρέψουν την υποδοχή και εξυπηρέτηση ακόμα μεγαλύτερων πλοίων στον Θερμαϊκό Κόλπο.

Στις 21/4 η ΓΣ του ΟΛΘ

OLTH 84Τακτική Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιήσει ο ΟΛΘ στις 21 Απριλίου 2022, ημέρα Μεγάλη Πέμπτη και ώρα 11:00, στην έδρα της Εταιρείας στη Θεσσαλονίκη, εντός του Λιμένα, Προβλήτα Ι, η οποία, για προληπτικούς λόγους αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, θα λάβει χώρα από απόσταση σε πραγματικό χρόνο μέσω τηλεδιάσκεψης και χωρίς τη φυσική παρουσία των μετόχων.

ΟΛΘ Α.Ε.: Αύξηση εσόδων για όλους τους επιχειρηματικούς τομείς το 2021

olth limani 053Το 2021, σημειώθηκε συνολική αύξηση σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς του Λιμένα σε σύγκριση με το 2020. Συγκεκριμένα, μετά την έγκριση της Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης από το Διοικητικό Συμβούλιο στις 28 Μαρτίου 2022, ανακοινώνεται ότι τα ενοποιημένα έσοδα για το 2021 ανήλθαν σε € 77,9 εκατ. (τα έσοδα της ThPA Sofia ανήλθαν σε € 1 εκατ.), τα Ενοποιημένα Λειτουργικά Κέρδη (EBITDA) ανήλθαν σε € 33,4 εκατ. και τα Ενοποιημένα Καθαρά Κέρδη μετά φόρων ανήλθαν σε € 19,8 εκατ.

ΟΛΘ: Οικονομικό Ημερολόγιο 2022

olth 434H "Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Ανώνυμη Εταιρεία" (ΟΛΘ Α.Ε.) ανακοινώνει, σύμφωνα με τα άρθρα 4.1.2 και 4.1.3.15.1&2 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, το Οικονομικό Ημερολόγιο για το έτος 2022 ως εξής:

Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Απόδημου Ελληνισμού (ΠΑ.Δ.Ε.Ε) στην ΟΛΘ Α.Ε

0Photo of the meetingΤην ΟΛΘ Α.Ε. επισκέφθηκε σήμερα αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Απόδημου Ελληνισμού (ΠΑ.Δ.Ε.Ε) με επικεφαλής τον Πρόεδρο της, Πολιτειακό Γερουσιαστή Ρόουντ Άιλαντ ΗΠΑ, Λεωνίδα Ραπτάκη.

ΕΒΕΘ : Εντός χρονοδιαγράμματος οι επενδύσεις στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

0εβεθΟι επενδύσεις στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και το αναπτυξιακό του πλάνο απασχόλησαν μεταξύ άλλων τη χθεσινή διαδικτυακή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, στο οποίο προσεκλήθη και παρέστη ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΟΛΘ Α.Ε., κ. Αθανάσιος Λιάγκος.

ΟΛΘ Α.Ε.: Ανάδοχος για τον 6ο Προβλήτα του Λιμένα Θεσσαλονίκης

olthΗ ΟΛΘ Α.Ε. ανακοινώνει ότι η κοινοπραξία «MYTILINEOS SA – ROVER MARITIME SL – HDK SA» αναδείχθηκε ανάδοχος του έργου «6ος Προβλήτας, Επέκταση Λιμενικής Υποδομής» προϋπολογισμού 150 εκατ. ευρώ, κατά το παρόν στάδιο του διαγωνισμού.

Τέσσερις οι ενδιαφερόμενοι για τη σιδηροδρομική σύνδεση του 6ου προβλήτα στην Θεσσαλονίκη

olth 660Τέσσερα είναι τα επενδυτικά σχήματα που εκδήλωσαν ενδιαφέρον, στον διαγωνισμό που διενεργεί η ΕΡΓΟΣΕ, για τη σιδηροδρομική σύνδεση του 6ου προβλήτα του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) και την κατασκευή του δυτικού προαστιακού σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για τα σχήματα ΑΚΤΩΡ -Μυτιληναίος , AVAX -Alstom, τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και την Ιntrakat.

Δυναμικό Ξεκίνημα στη Νέα Σεζόν της Κρουαζιέρας για τη Θεσσαλονίκη

0ΟΛΘΚρουαζΗ έλευση του πρώτου κρουαζιερόπλοιου για το 2022 στο Λιμένα της Θεσσαλονίκης σηματοδοτεί το δυναμικό ξεκίνημα της νέας σεζόν κρουαζιέρας για την ΟΛΘ Α.Ε. Συγκεκριμένα, το πλοίο Viking Sky, της εταιρείας Viking Cruises, εγκαινιάζει τις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων για εφέτος, στις 5 Φεβρουαρίου 2022, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά.

Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ ΟΛΘ Α.Ε. και Οικονομικής Ζώνης Διώρυγας του Σουέζ

Olth 495Η ΟΛΘ Α.Ε. και η Οικονομική Ζώνη της Διώρυγας του Σουέζ (SCZone) υπέγραψαν Σύμφωνο Συνεργασίας με στόχο την ανάπτυξη του διεθνούς εμπορίου και την αύξηση των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων μέσω της προώθησης της θαλάσσιας οδού μεταξύ Ευρώπης και Ασίας διαμέσου της Διώρυγας του Σουέζ και του Λιμένα της Θεσσαλονίκης.

ΟΛΘ: Γνωστοποίηση μεταβολής ποσοστού μετόχων

olth 434Η "Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε." (ΟΛΘ Α.Ε. ή η "Εταιρεία"), σε εφαρμογή των διατάξεων του Ν.3556/2007, γνωστοποιεί τις ενημερώσεις που έλαβε από την εταιρεία Belterra Holdings Ltd και από τον κ. Νίκο Σαββίδη στις 08/12/2021 και στις 09/12/2021 αντίστοιχα, αναφορικά με τη σημαντική μεταβολή δικαιωμάτων ψήφου που προήλθε από την έμμεση απόκτηση από τον κ. Νίκο Σαββίδη 489.332 μετοχών της ΟΛΘ Α.Ε., που αντιστοιχεί σε ποσοστό 4,85% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της ΟΛΘ (έμμεση συμμετοχή).

Υπερδιπλάσιες οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων που επιβεβαίωσε για το 2022 η ΟΛΘ ΑΕ

0ΟΛΘΚρουΥπερδιπλάσιες καταγράφονται ήδη οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στη Θεσσαλονίκη, που έχει επιβεβαιώσει για το 2022 η ΟΛΘ ΑΕ. Από 17 φέτος, οι επιβεβαιωμένες αφίξεις διαμορφώνονται σε τουλάχιστον 49 για την επόμενη χρονιά, όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκτελεστικός πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, Αθανάσιος Λιάγκος.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter