Πεμ08052021

Last updateΠεμ, 05 Αυγ 2021 10am

ΟΛΘ: Έγκριση δημόσιας πρότασης

olth 660Εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς το Πληροφοριακό Δελτίο της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης την οποία η εταιρεία BELTERRA INVESTMENTS LTD (ο "Προτείνων") είχε απευθύνει προς τους μετόχους "ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ για την απόκτηση του συνόλου των κοινών ονομαστικών, άυλων, μετά ψήφου μετοχών της εταιρείας.

Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Επιτροπής Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας στην Αθήνα (ACAT) στην ΟΛΘ Α.Ε.

0meeting 2Ο στρατηγικός ρόλος του Λιμένα Θεσσαλονίκης ως λιμάνι - πύλη για τη Νοτιοανατολική και Κεντρική Ευρώπη, καθώς και τα έργα ανάπτυξης του λιμένα, βρέθηκαν μεταξύ άλλων στο επίκεντρο της συζήτησης κατά τη διάρκεια της συνάντησης της διπλωματικής αντιπροσωπείας της Επιτροπής Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας στην Αθήνα (ASEAN Committee in Athens, ACAT) με μέλη της Εκτελεστικής Διοίκησης της ΟΛΘ Α.Ε. που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 27 Ιουλίου 2021 στο Κτίριο Διοίκησης της Εταιρείας.

Πρόσκληση ενδιαφέροντος από τον ΟΛΘ

olth 660Η Ανώνυμη Εταιρεία «Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης» (ΟΛΘ Α.Ε.) έχει το αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης κι εκμετάλλευσης των γηπέδων, κτιρίων και εγκαταστάσεων της λιμενικής ζώνης του Λιμένος Θεσσαλονίκης, με βάση την από 02/02/2018 Σύμβαση Παραχώρησης μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και ΟΛΘ Α.Ε. (Ν.4522/07.03.2018).

Σύνθεση νέου Διοικητικού Συμβουλίου ΟΛΘ Α.Ε.

0LimaniΣτην Εξ Αναβολής Τακτική Γενική Συνέλευση της ΟΛΘ Α.Ε. που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021, μέσω τηλεδιάσκεψης, εγκρίθηκε η εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου με πενταετή θητεία. Στη συνέχεια το νέο Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα και ορίστηκε η ιδιότητα των μελών του ως εκτελεστικών και μη εκτελεστικών.

Επίσκεψη του Πρέσβη της Ινδίας στην ΟΛΘ Α.Ε.

0Photo of the meetingΤην ΟΛΘ Α.Ε. επισκέφθηκε σήμερα, Τρίτη 6 Ιουλίου 2021, ο Πρέσβης της Ινδίας στην Ελλάδα, Αμρίτ Λουγκούν.

«Home port» και πάλι μετά από 15 χρόνια το λιμάνι της Θεσσαλονίκης

0σελπλοιοΜε περισσότερους από 500 επιβάτες από Βαλκάνια, Δυτική Ευρώπη, Αμερική και Ρωσία, το κρουαζιερόπλοιο Celestyal Olympia έδεσε σήμερα, στις 9 το πρωί, στο λιμάνι τις Θεσσαλονίκης και θα σαλπάρει στις 6 το απόγευμα για τη Μύκονο.

Υποχρεωτική δημόσια πρόταση από την Belterra για τον ΟΛΘ

olth 660Σύμφωνα με το Ν. 3461/2006, όπως ισχύει (ο «Νόμος»), η εταιρεία με την επωνυμία «BELTERRA INVESTMENTS LTD», η οποία έχει συσταθεί την 12.07.2016 και υφίσταται νομίμως, σύμφωνα με το κυπριακό δίκαιο περί εταιρειών Κεφ.113, με αριθμό εγγραφής στο μητρώο

ΟΛΘ: Ανακοίνωση Διανομής Μερίσματος Χρήσης 2020

Olth 495Η ΟΛΘ Α.Ε (εφεξής και η «Εταιρεία») ανακοινώνει, κατά το άρθρο 4.1.3.4 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ότι σύμφωνα με την απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της 23ης Ιουνίου 2021, το μέρισμα για τη χρήση 2020 ανέρχεται σε € 1,42 ανά μετοχή, το οποίο υπόκειται σε παρακράτηση φόρου 5%, ήτοι σε καθαρό ποσό € 1,349 ανά μετοχή.

Σε τροχιά ανάπτυξης ο ΟΛΘ

Olth 495Σε αναπτυξιακή τροχιά βρίσκεται το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Η στρατηγική θέση του ΟΛΘ στο μικροσκόπιο

olth2Την ΟΛΘ Α.Ε. επισκέφθηκε σήμερα, Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021, ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Γιάννης Σμυρλής καθώς και συνεργάτες του.

Υπεγράφη η σύμβαση για την απευθείας σύνδεση της 6ης προβλήτας του ΟΛΘ με τον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ και την Εγνατία Οδό

0υπογραφήΈκλεισε σήμερα ένα κεφάλαιο άνω των δέκα ετών για την απευθείας οδική σύνδεση της 6ης προβλήτας του λιμανιού της Θεσσαλονίκης με τον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ και την Εγνατία Οδό, καθώς η σύμβαση του πολυαναμενόμενου έργου υπεγράφη μεταξύ της Εγνατίας Οδού ΑΕ και της εταιρείας ΑΚΤΩΡ, παρουσία του υπουργού Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή και του αρμόδιου γενικού γραμματέα, Γιώργου Καραγιάννη.

ΟΛΘ: Εξελίξεις ενόψει για την οδική και τη σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού

olth limani 053Ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι ενδέχεται να ξεκινήσουν τα έργα κατασκευής του πολυαναμενόμενου έργου για την απευθείας οδική σύνδεση της 6ης προβλήτας του λιμανιού της Θεσσαλονίκης με τον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ και την Εγνατία Οδό, μήκους 3,5 χιλιομέτρων.

ΟΛΘ: Γνωστοποίηση απόκτησης μετοχών

olth 3333Η «Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε.» (ΟΛΘ Α.Ε.), σε εφαρμογή των διατάξεων του Ν.3556/2007 και σε συνέχεια των από 2/2/2021 και 23/3/2021 ενημερώσεων, γνωστοποιεί ενημέρωση που έλαβε την 4/6/2021 από το μέτοχό της «SOUTH EUROPE GATEWAY THESSALONIKI SEGT Ltd.» (SEGT),

Λιμάνι Θεσσαλονίκης: Προαναγγελία γενικής συνέλευσης

Olth 5932Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και με διακριτικό τίτλο «Ο.Λ.Θ. Α.Ε.»

Προβληματισμός για επικείμενες αυξήσεις

olth 660Προβληματισμένη είναι σύμφωνα με πληροφορίες μερίδα των χρηστών των λιμενικών εγκαταστάσεων του λιμένα της Θεσσαλονίκης, και όχι μόνο, καθώς έχουν πληροφορηθεί για επικείμενες αυξήσεις στην παροχή υπηρεσιών από τον ΟΛΘ.

Θετική η πορεία του ΟΛΘ

olth 5543Η Διοίκηση της ΟΛΘ Α.Ε., παρουσίασε χθες 19 Μαΐου 2021 μέσω τηλεδιάσκεψης από τις εγκαταστάσεις της Εταιρείας, τα οικονομικά αποτελέσματα της χρήσης έτους 2020 στους οικονομικούς αναλυτές.

«Home port» για πρώτη φορά φέτος ύστερα από 15 χρόνια ο ΟΛΘ

0ΟΛΘkrouazieroploioΛιμάνι έναρξης και τερματισμού κρουαζιέρας (home port) γίνεται φέτος, για πρώτη φορά ύστερα από 15 χρόνια, ο λιμένας Θεσσαλονίκης, στον οποίο θα «δέσει» συνολικά 14 φορές το «Celestyal Olympia», με πρώτη στις 29 Ιουνίου 2021. Πέρυσι, το μοναδικό κρουαζιερόπλοιο, που είχε ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη ήταν το World Explorer, στις 26/9, κυρίως λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

ΟΛΘ: Αύξηση 22,1% στα καθαρά κέρδη το 2020

0athanasios liagkos melosdΜε αύξηση του κύκλου εργασιών, των EBITDA και των καθαρών κερδών «έκλεισε» το 2020 ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης.

Συνάντηση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γ. Πλακιωτάκη με τον Εκτελεστικό Πρόεδρο Δ.Σ. και μέλη της Διοίκησης της ΟΛΘ Α.Ε.

0ΟΛΘ ΠλακΕπίσκεψη του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, συνοδεία του Γ.Γ. Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Ευάγγελου Κυριαζόπουλου, και της Επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρίας Αντωνίου πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 20 Απριλίου 2021, στην ΟΛΘ Α.Ε.

ΟΛΘ: Ανακοίνωση οικονομικού ημερολογίου έτους 2021

olth 5543H "Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Ανώνυμη Εταιρεία" (ΟΛΘ Α.Ε.) ανακοινώνει, σύμφωνα με τα άρθρα 4.1.2 και 4.1.3.15.1&2 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, το Οικονομικό Ημερολόγιο για το έτος 2021 ως εξής:

ΟΛΘ: Σε €2,69εκατ. ανέρχεται το συνολικό προς επιστροφή ποσό φόρων και παραβόλων

olth 3333Η "Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε.” (ΟΛΘ Α.Ε.), σε εφαρμογή του άρθρου 4.1.3.1 παρ.12 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών σχετικά με θέματα φορολογικών ελέγχων, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι εκδόθηκε η με αριθμό 287/2021 Απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, δικαιώνοντας τα αιτήματα της ΟΛΘ Α.Ε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter