Πεμ10212021

Last updateΠεμ, 21 Οκτ 2021 12pm

Η ΟΛΘ Α.Ε. και η Amazon Web Services (AWS) συντονίζουν την προώθηση της καινοτομίας στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης

0Photo of the meetingΚατά τη διάρκεια της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ Στελεχών της ΟΛΘ Α.Ε. και της Amazon Web Services (AWS) με επίκεντρο τη μετατροπή του Λιμένα Θεσσαλονίκης σε «έξυπνο λιμάνι» μέσω της χρήσης έξυπνων τεχνολογιών για την ψηφιοποίηση των συστημάτων, με σκοπό την παροχή αποτελεσματικών και αξιόπιστων ποιοτικών υπηρεσιών.

Υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ ΟΛΘ Α.Ε. και Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Olth 495Η ΟΛΘ Α.Ε. και το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Διοικητικών, Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής μέσω του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Οργάνωση, Λειτουργία, Ανάπτυξη και Διοίκηση Λιμένων» προχώρησαν στην υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας, με εστίαση στους τομείς της εκπαίδευσης, της συμβουλευτικής, της πληροφόρησης, της μεταφοράς τεχνογνωσίας και της έρευνας.

ΟΛΘ: Αύξηση του κύκλου εργασιών και διακινούμενων φορτίων για το 1ο εξάμηνο του 2021

Olth 495Αναφορικά με τις οικονομικές επιδόσεις του 1ου εξαμήνου του 2021, τονίζεται πως για πρώτη φορά δημοσιεύθηκαν και ενοποιημένα μεγέθη για την ΟΛΘ Α.Ε., με την προσθήκη της 100% θυγατρικής «ThPA Sofia EAD», η οποία ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2020 - όπως είχε δεόντως ανακοινωθεί - με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 50 χιλ. Βουλγάρικα Λέβα (BGN, περίπου € 26 χιλ.).

Επίσκεψη της Διοίκησης του Υπερταμείου και της θυγατρικής του ΤΑΙΠΕΔ στην ΟΛΘ Α.Ε.

0ΟΛΘmeetingΤην ΟΛΘ Α.Ε. επισκέφθηκαν χθες, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ), Γρηγόρης Δ. Δημητριάδης, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Στέφανος Γιουρέλης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), Δημήτρης Πολίτης και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Στο 68,88% το ποσοστό της Belterra στον ΟΛΘ μετά τη δημόσια πρόταση

Olth 495Τα αποτελέσματα της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης ανακοίνωσε η Belterra Investements. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:

Στα logistics "στοχεύει" η ΟΛΘ Α.Ε.

olth 660Να ισχυροποιήσει τη θέση της στον κλάδο των αποθηκευτικών χώρων και των logistics, στοχεύει η ΟΛΘ ΑΕ και στο πλαίσιο αυτό, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2021, καλεί τους υποψηφίους ενδιαφερόμενους -Έλληνες και ξένους- να καταθέσουν προτάσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση των υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεών της εντός της χερσαίας ζώνης του λιμανιού (22), αλλά και αυτών που σκοπεύει να δημιουργήσει.

Νέος εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ στο ΔΣ του ΟΛΘ ο κ. Χ. Καραμανέας

olth 660Η ΟΛΘ Α.Ε. ανακοινώνει πως, το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε. (ΤΑΙΠΕΔ) με την από 6/08/2021 επιστολή του ενημέρωσε, ότι μετά την υποβολή παραίτησης του κ. Άγγελου Βλάχου από μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ./ΟΛΘ Α.Ε. με ημερομηνία ισχύος την 9/08/21, υποδεικνύει σε αντικατάσταση αυτού τον κ. Χαραλάμπη Καραμανέα

ΟΛΘ: Εύλογο το αντάλλαγμα της δημόσιας προσφοράς από Belterra

olth 660Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΘ ΑΕ συνεδρίασε την 05.08.2021, προκειμένου να διατυπώσει την αιτιολογημένη γνώμη του σύμφωνα με το άρθρο 15 του Ν. 3461/2006, αφού εξέτασε:

ΟΛΘ: Έγκριση δημόσιας πρότασης

olth 660Εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς το Πληροφοριακό Δελτίο της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης την οποία η εταιρεία BELTERRA INVESTMENTS LTD (ο "Προτείνων") είχε απευθύνει προς τους μετόχους "ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ για την απόκτηση του συνόλου των κοινών ονομαστικών, άυλων, μετά ψήφου μετοχών της εταιρείας.

Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Επιτροπής Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας στην Αθήνα (ACAT) στην ΟΛΘ Α.Ε.

0meeting 2Ο στρατηγικός ρόλος του Λιμένα Θεσσαλονίκης ως λιμάνι - πύλη για τη Νοτιοανατολική και Κεντρική Ευρώπη, καθώς και τα έργα ανάπτυξης του λιμένα, βρέθηκαν μεταξύ άλλων στο επίκεντρο της συζήτησης κατά τη διάρκεια της συνάντησης της διπλωματικής αντιπροσωπείας της Επιτροπής Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας στην Αθήνα (ASEAN Committee in Athens, ACAT) με μέλη της Εκτελεστικής Διοίκησης της ΟΛΘ Α.Ε. που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 27 Ιουλίου 2021 στο Κτίριο Διοίκησης της Εταιρείας.

Πρόσκληση ενδιαφέροντος από τον ΟΛΘ

olth 660Η Ανώνυμη Εταιρεία «Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης» (ΟΛΘ Α.Ε.) έχει το αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης κι εκμετάλλευσης των γηπέδων, κτιρίων και εγκαταστάσεων της λιμενικής ζώνης του Λιμένος Θεσσαλονίκης, με βάση την από 02/02/2018 Σύμβαση Παραχώρησης μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και ΟΛΘ Α.Ε. (Ν.4522/07.03.2018).

Σύνθεση νέου Διοικητικού Συμβουλίου ΟΛΘ Α.Ε.

0LimaniΣτην Εξ Αναβολής Τακτική Γενική Συνέλευση της ΟΛΘ Α.Ε. που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021, μέσω τηλεδιάσκεψης, εγκρίθηκε η εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου με πενταετή θητεία. Στη συνέχεια το νέο Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα και ορίστηκε η ιδιότητα των μελών του ως εκτελεστικών και μη εκτελεστικών.

Επίσκεψη του Πρέσβη της Ινδίας στην ΟΛΘ Α.Ε.

0Photo of the meetingΤην ΟΛΘ Α.Ε. επισκέφθηκε σήμερα, Τρίτη 6 Ιουλίου 2021, ο Πρέσβης της Ινδίας στην Ελλάδα, Αμρίτ Λουγκούν.

«Home port» και πάλι μετά από 15 χρόνια το λιμάνι της Θεσσαλονίκης

0σελπλοιοΜε περισσότερους από 500 επιβάτες από Βαλκάνια, Δυτική Ευρώπη, Αμερική και Ρωσία, το κρουαζιερόπλοιο Celestyal Olympia έδεσε σήμερα, στις 9 το πρωί, στο λιμάνι τις Θεσσαλονίκης και θα σαλπάρει στις 6 το απόγευμα για τη Μύκονο.

Υποχρεωτική δημόσια πρόταση από την Belterra για τον ΟΛΘ

olth 660Σύμφωνα με το Ν. 3461/2006, όπως ισχύει (ο «Νόμος»), η εταιρεία με την επωνυμία «BELTERRA INVESTMENTS LTD», η οποία έχει συσταθεί την 12.07.2016 και υφίσταται νομίμως, σύμφωνα με το κυπριακό δίκαιο περί εταιρειών Κεφ.113, με αριθμό εγγραφής στο μητρώο

ΟΛΘ: Ανακοίνωση Διανομής Μερίσματος Χρήσης 2020

Olth 495Η ΟΛΘ Α.Ε (εφεξής και η «Εταιρεία») ανακοινώνει, κατά το άρθρο 4.1.3.4 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ότι σύμφωνα με την απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της 23ης Ιουνίου 2021, το μέρισμα για τη χρήση 2020 ανέρχεται σε € 1,42 ανά μετοχή, το οποίο υπόκειται σε παρακράτηση φόρου 5%, ήτοι σε καθαρό ποσό € 1,349 ανά μετοχή.

Σε τροχιά ανάπτυξης ο ΟΛΘ

Olth 495Σε αναπτυξιακή τροχιά βρίσκεται το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Η στρατηγική θέση του ΟΛΘ στο μικροσκόπιο

olth2Την ΟΛΘ Α.Ε. επισκέφθηκε σήμερα, Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021, ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Γιάννης Σμυρλής καθώς και συνεργάτες του.

Υπεγράφη η σύμβαση για την απευθείας σύνδεση της 6ης προβλήτας του ΟΛΘ με τον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ και την Εγνατία Οδό

0υπογραφήΈκλεισε σήμερα ένα κεφάλαιο άνω των δέκα ετών για την απευθείας οδική σύνδεση της 6ης προβλήτας του λιμανιού της Θεσσαλονίκης με τον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ και την Εγνατία Οδό, καθώς η σύμβαση του πολυαναμενόμενου έργου υπεγράφη μεταξύ της Εγνατίας Οδού ΑΕ και της εταιρείας ΑΚΤΩΡ, παρουσία του υπουργού Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή και του αρμόδιου γενικού γραμματέα, Γιώργου Καραγιάννη.

ΟΛΘ: Εξελίξεις ενόψει για την οδική και τη σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού

olth limani 053Ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι ενδέχεται να ξεκινήσουν τα έργα κατασκευής του πολυαναμενόμενου έργου για την απευθείας οδική σύνδεση της 6ης προβλήτας του λιμανιού της Θεσσαλονίκης με τον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ και την Εγνατία Οδό, μήκους 3,5 χιλιομέτρων.

ΟΛΘ: Γνωστοποίηση απόκτησης μετοχών

olth 3333Η «Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε.» (ΟΛΘ Α.Ε.), σε εφαρμογή των διατάξεων του Ν.3556/2007 και σε συνέχεια των από 2/2/2021 και 23/3/2021 ενημερώσεων, γνωστοποιεί ενημέρωση που έλαβε την 4/6/2021 από το μέτοχό της «SOUTH EUROPE GATEWAY THESSALONIKI SEGT Ltd.» (SEGT),

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter