Κυρ10012023

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΟΛΘ Α.Ε.: Πρώτος Υποθαλάσσιος Καθαρισμός στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης

0EventΟΛΘ 1Η ΟΛΘ Α.Ε., στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης διοργάνωσε σήμερα Δράση Υποθαλάσσιου Καθαρισμού στον Λιμένα Θεσσαλονίκης.

ΟΛΘ: Στα €8,4 εκατ. τα καθαρά κέρδη το α' εξάμηνο

limani thessalonikisΘετική αύξηση μεγεθών σε όλους τους τομείς, εκτός της διακίνησης συμβατικού φορτίου και της σιδηροδρομικής σύνδεσης (Intermodal) ανακοίνωσε η ΟΛΘ Α.Ε. στο πλαίσιο των αποτελεσμάτων του α' εξαμήνου.

Νέα συνεργασία μεταξύ της ΟΛΘ Α.Ε. και του λιμένα του Gdańsk, Πολωνίας

Olth 0000000000Η ΟΛΘ Α.Ε. διευρύνει τον ρόλο της ως λιμένας διεθνούς σημασίας με μια νέα συνεργασία με την Port of Gdańsk Authority SA, φορέα διαχείρισης του Λιμένα του Gdańsk της Πολωνίας.

Αναβολή εγκαινίων

olth limani thessalonikiΛόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν

Η ΟΛΘ Α.Ε. επεκτείνει τις υπηρεσίες συνδυασμένων μεταφορών στα Σκόπια

0Port of Thessaloniki1Η ΟΛΘ Α.Ε. εγκαινιάζει μια νέα υπηρεσία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με τρένο μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της πρωτεύουσας της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, Σκόπια.

Εγκαινιάζεται το νέο cruise terminal του ΟΛΘ

0ΟΛΘΚρουαζΤην Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια στον προβλήτα ΙΙ του νέου cruise terminal του ΟΛΘ.

Νέα συνεργασία μεταξύ της ΟΛΘ Α.Ε. και της Ashdod Port Company Ltd.

0ThPA S.A. and Ashdod Port Company LtdΗ ΟΛΘ Α.Ε. είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει μια νέα συνεργασία με την Ashdod Port Company Ltd., το εθνικό λιμάνι του Ισραήλ.

Εγκρίθηκε η εισήγηση για το master plan του λιμανιού της Θεσσαλονίκης

1471919 olth 930 2Εγκρίθηκε, κατά πλειοψηφία, η εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας για το master plan του λιμανιού, από το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Ο ΟΛΘ ανακοίνωσε τη νέα επιτροπή ελέγχου

limani thessalonikisΗ «Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε.» (ΟΛΘ Α.Ε. ή Εταιρεία) ανακοινώνει ότι, η νέα Επιτροπή Ελέγχου (Ε.Ε.) της ΟΛΘ Α.Ε. συνεδρίασε στις 23/6/2023 και συζήτησε το θέμα Συγκρότησης σε σώμα και ορισμού Προέδρου. Ειδικότερα, αναφέρεται ότι:

Για πρώτη φορά, δύο κρουαζιερόπλοια ταυτόχρονα στο λιμάνι της πόλης Θεσσαλονίκης - Καλωσόρισμα με κουλούρι και χορούς

0ΟΛΘΚρουζ3Το κρουαζιερόπλοιο «Europa 2» της εταιρείας «Hapag Lloyd Cruises», προερχόμενο από την Καβάλα, με 500 επιβάτες και 350 άτομα πλήρωμα, κατέπλευσε σήμερα νωρίς το πρωί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Αθ. Λιάγκος: Το μέλλον του λιμανιού είναι η ανάπτυξή του στην ΝΑ Ευρώπη

OLTH aerophoto 1Τη θέση του ότι το μέλλον του λιμανιού της Θεσσαλονίκης είναι η ανάπτυξή του προς την περιοχή της ΝΑ Ευρώπης, διατύπωσε ο εκτελεστικός πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ, Αθανάσιος Λιάγκος, μιλώντας από το βήμα του 33ου συνεδρίου που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη το Ινστιτούτο Ναυτιλιακής & Οικονομικής Στρατηγικής «MAREPORT 2023», με συνδιοργανωτή για πέμπτη φορά την IN4 CAPITAL και με βασικό θεματολογικό άξονα το «Smart Shipping, Port &Logistics».

Δύο κρουαζιερόπλοια ταυτόχρονα θα υποδεχτεί για πρώτη φορά ο ΟΛΘ

limani8essalonikhs 2015Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα καταπλεύσουν το πρωί της Κυριακής δύο κρουαζιερόπλοια, οι επιβάτες των οποίων θα εξυπηρετηθούν σε δύο διαφορετικούς επιβατικούς σταθμούς: τον επιβατικό σταθμό «Μακεδονία», που λειτουργεί στο εμβληματικό διατηρητέο κτήριο του 1910, στη δυτική είσοδο της πόλης και στον νέο επιβατικό σταθμό του λιμανιού, στην ανακαινισμένη αποθήκη 8, στο κρηπίδωμα 9, μήκους 230 μέτρων.

Στην τελική ευθεία ο νέος τερματικός σταθμός για κρουαζιερόπλοια στο Λιμάνι

0ΟΛΘ5877Στην τελική ευθεία βρίσκεται πλέον ο νέος τερματικός σταθμός για κρουαζιερόπλοια στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης και με στόχο να κερδίσει τις πρώτες εντυπώσεις των επισκεπτών, ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης ανέλαβε το project της διακόσμησης του χώρου.

ΟΛΘ – 6ος προβλήτας: Τους πρώτους μήνες του 2024 η οδική σύνδεση με ΠΑΘΕ και Εγνατία

0ΟΛΘ457Τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την οδική σύνδεση του 6ου προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης επιθεώρησε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις υποδομές, κ. Γιώργος Καραγιάννης στο πλαίσιο της επίσκεψής τους σε εργοτάξια της Εγνατίας Οδού στη Βόρεια Ελλάδα.

ΟΛΘ: Διανομή μερίσματος 1,3775 ευρώ ανά μετοχή

0ολθΗ ΟΛΘ Α.Ε. (εφεξής και η «Εταιρεία») ανακοινώνει, κατά το άρθρο 4.1.3.4 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ότι σύμφωνα με την απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της 9 ης Μαΐου 2023, το μέρισμα για τη χρήση 2022 ανέρχεται σε € 1,45 ανά μετοχή, το οποίο υπόκειται σε παρακράτηση φόρου 5%, ήτοι σε καθαρό ποσό € 1,3775 ανά μετοχή.

ΟΛΘ: Μετά τον Σεπτέμβριο αναμένεται να εκδοθεί το Π.Δ. για το έργο επέκτασης της 6ης προβλήτας

0ΟΛΘ876Μετά τον Σεπτέμβριο αναμένεται να εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα που θα ανοίξει τον δρόμο για το έργο επέκτασης της 6ης προβλήτας στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, καθώς η εκλογική περίοδος εκτιμάται ότι ενδέχεται να «πάει πίσω» την όλη διαδικασία και άρα και το πολυαναμενόμενο πρότζεκτ, το οποίο θα επιτρέψει να κάνουν την εμφάνισή τους στα νερά του Θερμαϊκού μεγαλύτερα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, τα λεγόμενα «Ultra Large Container Vessels».

ΟΛΘ Α.Ε.: Νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας Λιμενεργατών τριετούς διάρκειας

limani8essalonikhs 2015Η ΟΛΘ Α.Ε. ανακοίνωσε την επιτυχή ολοκλήρωση του εποικοδομητικού διαλόγου με την Ομοσπονδία Φορτοεκφορτωτών Ελλάδος (ΟΦΕ) και την τελική συμφωνία για τριετούς διάρκειας (2023-2025) Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) για τη ρύθμιση των όρων αμοιβής και εργασίας του λιμενεργατικού προσωπικού της εταιρείας.

Εκτίμηση του κοινωνικοοικονομικού αντίκτυπου της Κρουαζιέρας για τη Θεσσαλονίκη

0Day 2 Photo 2Παρουσιάστηκαν στη διάρκεια του 7ου Posidonia Sea Tourism Forum τα αρχικά αποτελέσματα της έρευνας «Εκτίμησης του Κοινωνικοοικονομικού αντίκτυπου της Κρουαζιέρας για τη Θεσσαλονίκη», την οποία υλοποιεί ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης και ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια Πειραιώς και Αιγαίου.

Διευκρινίζει η ΟΛΘ ΑΕ

limani thessalonikisΣε συνέχεια δημοσιευμάτων για αύξηση των αμοιβών των μελών του Δ.Σ. της ΟΛΘ Α.Ε., επισημαίνεται, όπως περιλαμβάνεται στη δημοσιευμένη Ετήσια Οικονομική Έκθεση έτους 2022 (παρ. 3.1.2.), ότι η διαφορά στο λογαριασμό «αμοιβές διευθυντικών στελεχών και μελών διοίκησης» το 2022 σε σχέση με το 2021, οφείλεται στην καταβολή ποσών προς εκπλήρωση συμβατικών υποχρεώσεων της εταιρείας προς διευθυντικά στελέχη που αποχώρησαν και στην αύξηση του αριθμού του προσωπικού.

Στις 9 Μάϊου η γ.σ. της ΟΛΘ Α.Ε.

limani8essalonikhs 2015Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και με διακριτικό τίτλο «Ο.Λ.Θ. Α.Ε.» (ΑΡ.Μ.Α.Ε. 42807/06/Β/99/30 και ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 58231004000) με έδρα τη Θεσσαλονίκη, π ρ ο σ κ α λ ε ί τους Μετόχους της, σύμφωνα με τον Νόμο και το Καταστατικό της Εταιρείας και την από 06.04.2023 απόφασή του, σε Τακτική Γενική Συνέλευση στις 9 Μαΐου 2023, ημέρα Τρίτη και ώρα 12:00 μ.μ.

ΟΛΘ: Παρουσιάστηκε ο στρατηγικός σχεδιασμός

limani8essalonikhs 2015Η Διοίκηση της «Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε.», παρουσίασε στην ημέρα των Αναλυτών, 7 Απριλίου 2023, μέσω τηλεδιάσκεψης από τις εγκαταστάσεις της Εταιρείας, τα οικονομικά αποτελέσματα του οικονομικού έτους 2022, όπως έχουν εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της 6ης Απριλίου 2023 και σε συνέχεια της σχετικής Εταιρικής Ανακοίνωσης.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter