Σαβ10012022

Last updateΣαβ, 01 Οκτ 2022 7am

Δύο μόνο οι προσφορές για την Αλεξανδρούπολη

0ALEXANDROUPOLILIMANI

Το ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, παρέλαβε σήμερα, Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022, δύο (2) προσφορές για την απόκτηση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης (Ο.Λ.Α. Α.Ε.).


Προσφορές υπέβαλαν τα εξής επενδυτικά σχήματα (με αλφαβητική σειρά):
1. Η κοινοπραξία INTERNATIONAL PORT INVESTMENTS ALEXANDROUPOLIS, η οποία απαρτίζεται από τις εταιρείες BLACK SUMMIT FINANCIAL GROUP - EUROPORTS-EFA GROUP και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
2. Η LIBERTY PORT HOLDINGS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε. (θυγατρική QUINTANA INFRASTRUCTURE & DEVELOPMENT).
Η διαδικασία αξιολόγησης των προσφορών σύμφωνα με τους όρους της πρόσκλησης υποβολής προσφορών θα εκκινήσει άμεσα. Οι οικονομικές προσφορές των επενδυτών που πληρούν τους όρους του διαγωνισμού θα αποσφραγιστούν σε επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου, ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

«Κληρώνει» για την Αλεξανδρούπολη

Ημέρα «κρίσης» για την πορεία του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης η σημερινή καθώς, εκτός απροόπτου, το απόγευμα «κλείνει» ο χρόνος κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών από τα ενδιαφερόμενα σχήματα. Οι διαδικασίες αναφορικά με το λιμάνι και την τύχη του έχουν κάτι από θρίλερ καθώς όλο αυτό το διάστημα που προηγήθηκε από της αναγγελίας της διαγωνιστικής διαδικασίας από το ΤΑΙΠΕΔ εξελίχθηκαν διεργασίες στο επιχειρηματικό αλλά και διπλωματικό παρασκήνιο. Η στρατηγική σημασία του πλέον προωθημένου προς ανατολάς της ΕΕ λιμένα για το διεθνές εμπόριο που «βλέπει μία ευκαιρία» να παρακάμψει «σιδηροδρομικώς» τα στενά του Βοσπόρου αλλά και αυτή καθ΄αυτή στρατηγική σημασία για τα συμφέροντα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ έχουν αποτελέσει την αφορμή συγκέντρωσης του παγκόσμιου ενδιαφέροντος για τις αποψινές εξελίξεις...

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter