Κυρ02252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Νέο PSS της CMA CGM για Μεσόγειο και Μ. Θάλασσα

0CMAΗ CMA CGM ανακοίνωσε επιβάρυνση περιόδου αιχμής (PSS) για διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων από τη Βόρεια Ευρώπη προς τη Μεσόγειο, την Αδριατική, τη Μαύρη Θάλασσα και τη Βόρεια Αφρική.

Προσθήκη νέας κατηγορίας στην ηλεκτρονική εφαρμογή e-ΔΛΑ

0ynaΝέα κατηγορία με τίτλο «Δραστηριοποίηση ναυτικού πράκτορα» προστέθηκε στην ηλεκτρονική εφαρμογή e-ΔΛΑ, όπου δίνεται η δυνατότητα επιλογής των ακόλουθων αιτήσεων, επισυνάπτοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά:

ΟΛΕ: Άσκηση αντιμετώπισης ρύπανσης της θάλασσας «ΒΑΚΧΥΛΟΣ Ι»

0ΒΑΚΧΥΛΟΣ 2Την 19η Φεβρουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε επιτυχώς άσκηση θαλάσσιας ρύπανσης στη περιοχή Βλύχα Ελευσίνας υπό την ονομασία «ΒΑΚΧΥΛΟΣ Ι 2024».

Οι ΗΠΑ αυξάνουν την ασφάλεια των λιμένων στον κυβερνοχώρο

0koytiΜε διάταγμα που υπέγραψε χθες ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δίνεται η εξουσία στο Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας και στην Ακτοφυλακή των ΗΠΑ για την ενίσχυση της θαλάσσιας ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Εκδήλωση για την κοπή Βασιλόπιτας 2024 του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας ΑΕ

0ΟΛΕ ΒασιλΣε γιορτινό κλίμα, παρουσία εκλεκτών προσκεκλημένων, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την εθιμοτυπική κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας 2024 του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.) ΑΕ , στο Acqua Mare Cafe, μαρίνα Καλυμπάκι Ελευσίνας, την Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2024.

Πτώση και… για το Ρότερνταμ

0rotterdam«Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες». Το λιμάνι του Ρότερνταμ αισθάνθηκε τις επιπτώσεις των παγκόσμιων γεωπολιτικών και οικονομικών αναταραχών, σημειώνοντας μείωση της συνολικής διακίνησης φορτίου και καταγράφοντας μια σχεδόν επίπεδη πορεία στα έσοδα πέρυσι.

Πτώση εσόδων και κίνησης κατέγραψε η HHLA

0Hamburg Port HHLA inland water vesselsΟ γερμανικός φορέας εκμετάλλευσης λιμένων και τερματικών σταθμών Hamburger Hafen und Logistik AG (HHLA) κατέγραψε πτώση των εσόδων του κατά 8,3% στα 1,447 δισεκατομμύρια ευρώ το 2023.

Εγκαίνια νέων γραφείων και Συνεδρίαση της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος

0ΕΛΙΜΕ35Την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024, στον Πειραιά, τελέστηκαν τα εγκαίνια των νέων γραφείων της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (Ε.ΛΙΜ.Ε.), και πραγματοποιήθηκε το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο για το έτος 2024, υπό την προεδρία του Προέδρου της Ένωσης, κ. Αθανάσιου Λιάγκου, καθώς και η ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Ναυτιλίας και Λιμένων κ. Ευάγγελου Κυριαζόπουλου, Διευθύνοντων Συμβούλων και Προέδρων των Δ.Σ των Οργανισμών Λιμένων, καθώς και Προέδρων των μεγάλων Λιμενικών Ταμείων που συμμετέχουν στην Ε.ΛΙΜ.Ε.

Με φορτηγίδες…

0φορτηγ3Η μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων κατά μήκος της διαδρομής του Δούναβη δεν ήταν πολύ συνηθισμένη, με τα ουκρανικά λιμάνια του ποταμού Δούναβη Reni, Izmail και Ust-Dunaisk να έχουν σχεδιαστεί αρχικά για άλλους τύπους φορτίου, ο μεγαλύτερος όγκος των οποίων είναι γεωργικά προϊόντα.

Βαλένθια: Αύξηση 24,63% στην διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων

0Valencia Port limaniΗ κρίση στην Ερυθρά και ο περίπλους των boxships της Αφρικής έχουν αποτυπώσει στα στοιχεία του λιμανιού της Βαλένθια την επιπρόσθετη κίνηση που φέρνει και πάλι το μεσογειακό λιμάνι να διεκδικεί την πρώτη θέση στη μεσογειακή κατάταξη των λιμένων.

Νέα αγορά από τον Όμιλο Grimaldi

0koytiΤο 100% των μετοχών του container Terminal Darsena Toscana (TDT) απέκτησε ο Όμιλος Grimaldi από την Infracapital και την InfraVia.

Το service “Asia Pacific 1” ανακοίνωσε η ONE

0ONEΗ Ocean Network Express (ONE) ανακοίνωσε τα εγκαίνια της υπηρεσίας Asia Pacific 1 (AP1), μιας νέας διαδρομής που συνδέει την Ασία με τη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ.

Με feeder

0COSCO koutiΗ COSCO Shipping Lines και η MSC έχουν βγάλει ένα πλοίο από τις υπερατλαντικές υπηρεσίες για να ενισχύσουν τη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων από την Βόρεια Ευρώπη στη Μεσόγειο συνδέοντας το Zeebrugge με τον Πειραιά.

Ο.Λ.Ε. ΑΕ : Άσκηση «ΒΑΚΧΥΛΟΣ Ι 2024» για την αντιμετώπιση θαλάσσιας ρύπανσης στον κόλπο της Ελευσίνας

0ΑσκησηΜεγάλη Άσκηση με την επωνυμία «ΒΑΚΧΥΛΟΣ Ι 2024», που αφορά σενάριο για την αντιμετώπιση θαλάσσιας ρύπανσης από πετρελαιοειδή, υλοποιεί ο Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.) ΑΕ σε συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στην θαλάσσια ζώνη του όρμου της Βλύχας Ελευσίνας, την Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2024.

Φωτιά σε ρυμουλκό πλοίο στο λιμάνι της Κυπαρισσίας

0Rym4Φωτιά από αδιευκρίνιστη αιτία εκδηλώθηκε στο πρυμναίο στεγανό ρυμουλκού πλοίου, στο λιμάνι της Κυπαρισσίας, όπου εκτελούσε εργασίες .

Η CMA CGM ανακοίνωσε νέα PSS

0CMAΗ CMA CGM ανακοίνωσε επιβάρυνση περιόδου αιχμής (PSS) με ισχύ από τις 13 Φεβρουαρίου 2024, για αποστολές από το λιμάνι Salalah του Ομάν προς τη Βόρεια Ευρώπη, τη Σκανδιναβία, την Πολωνία, την περιοχή της Βαλτικής, τη Δυτική Μεσόγειο, την Αδριατική, τη Μαύρη Θάλασσα και τη Βόρεια Αφρική.

Επίναυλος 50$ ΗΠΑ

0MaerskLineΕπίναυλο 50$ ΗΠΑ (PSS) θέτει σε ισχύ η MAERSK από τις 19 Φεβρουαρίου 2024

Αναβάθμισε σέρβις η MSC

0MSC GulsunH MSC ανακοίνωσε την αναβάθμιση του σέρβις διασύνδεσης λιμένων της Τουρκίας με λιμένες του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στο ΕΒΕ Αχαΐας το Master Plan του ΟΛΠΑ

limani patra 708Το Master Plan του Οργανισμού Λιμένος Πατρών (OΛΠΑ), θα παρουσιαστούν στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Αχαΐας όπως αναφέρει ανακοίνωση του Επιμελητηρίου.

MAERSK: Πύλη αποστολών LCL η Σαγκάη – «Καλοβλέπει» και την DB Schenker

0MaerskLineH MAERSK ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει τη Σαγκάη ως τη νέα παγκόσμια πύλη της για αποστολές Less-than-Container-Load (LCL).

Αύξησε τις χρεώσεις OWS η CMA CGM

0CMAΗ CMA CGM με έδρα τη Μασσαλία ανακοίνωσε μια νέα επιβάρυνση υπέρβαρου (OWS) που τέθηκε σε ισχύ από τις 7 Φεβρουαρίου 2024 και μέχρι νεοτέρας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter