Παρ03312023

Last updateΠαρ, 31 Μαρ 2023 6pm

Πτωτικά η HHLA το 2022

0Hamburg Rail TerminalΗ Hamburger Hafen und Logistik AG (HHLA) δημοσίευσε αποτελέσματα για ολόκληρο το έτος 2022. Ειδικότερα το λειτουργικό αποτέλεσμα του Ομίλου (EBIT) μειώθηκε κατά 3,4% στα €220,4 εκατομμύρια από το ποσό των €228, 2 εκατομμυρίων το 2021.

ΤΑΙΠΕΔ: Οκτώ επενδυτικά σχήματα στην επόμενη φάση του διαγωνισμού για την αξιοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Α.Ε.

0ΒόλοςΤο Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, προχώρησε στην προεπιλογή των επενδυτικών σχημάτων που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής στη Β’ φάση (υποβολή Δεσμευτικών Προσφορών) για την απόκτηση πλειοψηφικής συμμετοχής σε ποσοστό τουλάχιστον 67% στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας Οργανισμός Λιμένος Βόλου (ΟΛΒ Α.Ε.).

Rebranding για την Bolloré Africa Logistics

0Containers stackedΝέο εμπορικό σήμα αποκτά η Bolloré Africa Logistics η οποία μετονομάζεται σε Africa Global Logistics (AGL).

Ξεπέρασαν τα 130 εκατομμύρια TEU το 2022 τα λιμάνια της COSCO

0Piraeus cropΗ COSCO SHIPPING Ports Limited ανακοίνωσε ότι η συνολική της διακίνηση για το 2022 αυξήθηκε κατά 0,6% από το 2021 σε 130.107.074 TEU.

Κατατίθεται στη Βουλή η σύμβαση παραχώρησης του λιμανιού της Ηγουμενίτσας στον νέο επενδυτή

0IGOUMENITSAΤην απρόσκοπτη παροχή νερού στα νησιά που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επάρκειας υδροδότησης, εξασφαλίζει ρύθμιση του υπουργείου Ναυτιλίας, την οποία εισηγήθηκε στην Ολομέλεια ο αρμόδιος υπουργός, Γιάννης Πλακιωτάκης, σύμφωνα με την οποία διευθετούνται οι προσωρινές άδειες λειτουργίας των μονάδων αφαλάτωσης και παρέχεται η απαραίτητη παράταση για την έκδοση της μόνιμης άδειας.

Ξεκινούν απόψε εμπορευματικές αμαξοστοιχίες της Hellenic Train από Αθήνα -Θεσσαλονίκη και Θεσσαλονίκη - Θριάσιο

0τραίνοκουτιαΣτις ράγες μπαίνουν απόψε δυο εμπορικές αμαξοστοιχίες της Hellenic Train. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας ξεκινούν σήμερα, 29 Μαρτίου, δύο εμπορικές αμαξοστοιχίες της, από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη, με ώρα αναχώρησης 22:20 και από Θεσσαλονίκη προς Θριάσιο, με ώρα αναχώρησης 21:45.

MoU για «πράσινα» λιμάνια

0λιμάνι του Λος ΆντζελεςΤο λιμάνι του Λος Άντζελες έχει συνάψει ξεχωριστό μνημόνιο συνεννόησης (MoU) με το λιμάνι του Τόκιο και το λιμάνι της Γιοκοχάμα με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος.

Παροχές ηλεκτρικής ισχύος από την ξηρά σε πλοία πρέπει να έχουν τα λιμάνια ως το 2030

0paroxiΧθες το βράδυ, οι διαπραγματευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και το Συμβούλιο κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με τις απαιτήσεις για τις υποδομές εναλλακτικών καυσίμων, το λεγόμενο "AFIR".

Επιστημονικό συνέδριο στον Ο.Λ.Ε. ΑΕ

0ΟΛΕ κεντρικόςΟ Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.) AE και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΠΑ.Δ.Α.), συνδιοργανώνουν το 3ο Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα «Διοίκηση, Οργάνωση και Ανάπτυξη των Λιμένων», στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ελευσίνας-Δυτικής Αττικής (Χαριλάου 28, Ελευσίνα), στις 30-31 Μαρτίου και 1η Απριλίου 2023.

«Έξυπνες μπίντες» στο λιμάνι του Ρότερνταμ

0μπίντεςΗ ψηφιακή τεχνολογία έφτασε και στις «μπίντες» (δέστρες) των λιμανιών με την πρώτη εφαρμογή να γίνεται στο λιμάνι του Ρότερνταμ το οποίο είναι γνωστό, μεταξύ των άλλων, και για την υποστήριξη του στις ψηφιακές δράσεις. Οι έξι πρώτες έξυπνες μπίντες τοποθετήθηκαν στο Hutchison Ports ECT Delta στο Maasvlakte.

Θετική απάντηση Αιγυπτιακών Αρχών για την πορθμειακή σύνδεση Λιμένων Βόλου-Αλεξάνδρειας

0ΒολΑλεΣύμφωνα με ανακοίνωση του Επιμελητηριακού Επιχειρηματικού Σύνδεσμου Μεταφορών "με μεγάλη ικανοποίηση ενημερώθηκαν από το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής οι εμπλεκόμενοι φορείς προώθησης της πορθμειακής σύνδεσης Βόλου Αλεξανδρείας και τα Μέλη της Συντονιστικής Ομάδας της πρωτοβουλίας, για την πρόσφατη ρηματική διακοίνωση της αιγυπτιακής πλευράς σχετικά με τη θετική από μέρους της απάντηση σε πρόταση του κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη,

Φθιώτιδα: Αναβαθμίζεται το λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου

0ΑκωνστΤο λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου, όπου ενημερώθηκε για τα έργα επέκτασης και αναβάθμισης που είναι σε εξέλιξη, και τα Καμένα Βούρλα, όπου παρακολούθησε την παρουσίαση του επενδυτικού σχεδίου για την αναβίωση της λουτρόπολης, ήταν οι δύο πρώτοι σταθμοί του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην περιφερειακή ενότητα Φθιώτιδας.

Απομακρύνθηκε το 17ο επικίνδυνο – επιβλαβές πλοίο από την θαλάσσια ζώνη του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας AE

0AMARANTHUS SmallΈνα ακόμη σκάφος, το 17ο κατά σειρά, προστίθεται στον μακρύ κατάλογο των επικίνδυνων-επιβλαβών πλοίων που απομακρύνθηκαν οριστικά από την περιοχή δικαιοδοσίας του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.) ΑΕ.

«Πράσινος διάδρομος» μεταξύ Ντόβερ - Καλαί

0Καλαί1Η ακτοπλοϊκή εταιρεία DFDS, το λιμάνι του Ντόβερ, το λιμάνι του Καλαί και το λιμάνι της Δουνκέρκης υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης (MoU) για να συνεργαστούν για την απαλλαγή της θαλάσσιας κυκλοφορίας από τις ανθρακούχες εκπομπές στα Στενά του Ντόβερ - Καλαί.

Ικανοποίηση ESPO για τη συμφωνία για το FuelEU Maritime

0ESPO LoΟ Ευρωπαϊκός Οργανισμός Θαλάσσιων Λιμένων (ESPO) διαπιστώνει με ικανοποίηση ότι επιτεύχθηκε προκαταρκτική συμφωνία μεταξύ των συννομοθετών σχετικά με την πρόταση για το FuelEU Maritime.

Σε ανοδική πορεία τα οικονομικά αποτελέσματα χρήσεως 2022 του Ο.Λ.Η.

00iraklioΤο 2022 υπήρξε για τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου χρονιά έντονης δραστηριότητας, με εντυπωσιακή ανάπτυξη όλων των οικονομικών μεγεθών.

Πρωτοβουλία Ο.Λ.Ε. ΑΕ για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στις σεισμόπληκτες περιοχές Τουρκίας και Συρίας

0ΟΛΕ κεντρικόςΟ Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.) ΑΕ, ανταποκρινόμενος στην έκκληση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας, ενώνει τις δυνάμεις του και συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης.

48ωρη προειδοποιητική απεργία «έκλεισε» το Αμβούργο

0hamburg«Κλειστό» για 48ώρες αναμένεται να μείνει το λιμάνι του Αμβούργου καθώς το συνδικάτο ver.di ανακοίνωσε προειδοποιητική απεργία στη συνεχιζόμενη διαμάχη του με το Γερμανικό κράτος σχετικά με τις αμοιβές των κρατικών και ομοσπονδιακών δημόσιων υπαλλήλων.

«Ψάχνουν» τις γερανογέφυρες…

0koytiΜετά τους Αμερικανούς και οι Νοτιοκορεάτες θα ελέγξουν ενδελεχώς τις γερανογέφυρες κινεζικής κατασκευής που είναι εγκατεστημένες στα λιμάνια για το ενδεχόμενο αυτές να διαδραματίζουν ρόλο "κατασκόπου" για λογαριασμό της Κίνας.

ESPO: Η TEN-T πρέπει να αναγνωρίσει το ρόλο των λιμένων στις νέες αλυσίδες ενεργειακού εφοδιασμού

espo 000Η Επιτροπή Μεταφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προετοιμάζει τη θέση της σχετικά με την πρόταση της TEN-T Commission. Περισσότερες από 1800 τροπολογίες βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματευτών.

Maersk Air Cargo : Δανία – Κίνα αεροπορικώς

0αεροΗ Maersk, στο πλαίσιο της ανάπτυξης της εφοδιαστικής της, ανακοίνωσε την έναρξη της νέας υπηρεσίας αεροπορικών εμπορευματικών μεταφορών με προγραμματισμένες πτήσεις μεταξύ Billund της Δανίας και Hangzhou της Κίνας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter