Πεμ10212021

Last updateΠεμ, 21 Οκτ 2021 12pm

Συνάντηση ΣΙΤΕΣΑΠ - ΟΛΒ

0SITESAP OLBΜε την ευκαιρία της συμμετοχής τους στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΙΩΤΙΝΓΚ ΒΟΛΟΥ, Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΑΝΕΥ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ - ΣΙΤΕΣΑΠ είχε συνάντηση με την Πρόεδρο του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΛΙΜΕΝΟΣ ΒΟΛΟΥ – ΟΛΒ ΑΕ, Κα Βίκυ Μήτρου, την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021, σχετικά με το γενικότερο ενδιαφέρον του ΣΙΤΕΣΑΠ για την περεταίρω ανάπτυξη της δραστηριότητας του γιώτινγκ σε όλη την Ελλάδα.

Επενδύει στο υδρογόνο το λιμάνι της Βαλένθια

0υδρογόνοΤο λιμάνι της Βαλένθια, που διαγκωνίζεται με τον Πειραιά για την πρώτη θέση της Μεσογειακής κατάταξης των λιμένων, θα γίνει το πρώτο λιμάνι στην Ευρώπη που θα ενσωματώσει τεχνολογίες υδρογόνου μετά την έναρξη των εργασιών για την εγκατάσταση σταθμού παροχής υδρογόνου τον Ιανουάριο του 2022.

«Σκουπίζει» τα κενά "κουτιά" η MAERSK

0MaerskLineΚενά εμπορευματοκιβώτια που συσσωρεύονται σε λιμάνια σε ολόκληρη τη βόρεια Ευρώπη, μαζεύει η MAERSK σε μια προσπάθεια να καθαρίσει τις καθυστερήσεις και να μειώσει τη συμφόρηση στους χώρους εναπόθεσης και αποθήκευσης.

Βραβείο ESPO: Τέσσερα λιμάνια διεκδικητές

0ESPOΤέσσερα λιμάνια διεκδικούν το βραβείο ESPO ύστερα από την προεπιλογή των υποψηφιοτήτων που κατατέθηκαν στο πλαίσιο του διαγωνισμού για την ανάδειξη του λιμένα που καταφέρνει να διαδραματίσει καλύτερα ρόλο στην ανάκαμψη από την τρέχουσα κρίση και στη συμβολή του στην ενίσχυση της ευημερίας της πόλης, της τοπικής κοινότητας και της περιοχής.

Τροποποίηση «λούπας» από την Hapag-Lloyd

0HAPAG κουτίΠροσωρινή τροποποίηση της «λούπας» στο σέρβις Atlantic Loop 3 (AL3) ανακοίνωσε η Hapag-Lloyd συμπεριλαμβάνοντας τον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων TraPac της JAXPORT με την άφιξη του Hudson Express στα μέσα Νοεμβρίου.

«Ανασκουμπώνονται» στα Αμερικανικά λιμάνια- Αγωνία στο λιανεμπόριο

0Containers stackedΚαθώς η περίοδος εισαγωγών εποχικών και όχι μόνο προϊόντων στις ΗΠΑ έχει ξεκινήσει οι καθυστερήσεις στις φορτοεκφορτώσεις στα Αμερικανικά λιμάνια έχουν εξακοντίσει στα ύψη την αγωνία των εισαγωγέων αλλά και των εξαγωγέων που βλέπουν τα προϊόντα τους «παγιδευμένα».

Επενδυτική πλατφόρμα logistics για την Αφρική

0DPWorld11DP World και CDC Group ξεκίνησαν συνεργασία με στόχο την ανάπτυξη μιας νέας πλατφόρμας για επενδύσεις σε λιμάνια και υλικοτεχνική υποστήριξη σε ολόκληρη την Αφρική.

Ο Λιμένας Ελευσίνας στο επίκεντρο ενδιαφέροντος της Διεθνούς Ναυτικής Ένωσης

0ΟΛΕ ΔΝΕ1Οι προοπτικές στενότερης συνεργασίας του Λιμένα Ελευσίνας με την Διεθνή Ναυτική Ένωση (Δ.Ν.Ε.)

Παρακάμπτει το Felixstowe η MAERSK

maersk edinburgh 130810 110Επιδεινώνονται τα προβλήματα στα Βρετανικά λιμάνια από την συμφόρηση αλλά και την έλλειψη χώρων εναπόθεσης καθώς φορτία παραμένουν παγιδευμένα λόγω της αδυναμίας διασποράς τους με φορτηγά οχήματα.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αναβαθμίζει και βελτιώνει τις υποδομές στους Αλιευτικούς Λιμένες με υδατοδρόμια και υδάτινα πεδία

0Σ. Κεδίκογλου Ν.Χαραλάμπους Χ. ΧάλαρηςΤις ευκαιρίες επέκτασης του αναπτυσσόμενου δικτύου υδατοδρομίων στο πλαίσιο αναβάθμισης και βελτίωσης υποδομών των Αλιευτικών Λιμένων, συζήτησαν ο αρμόδιος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σίμος Κεδίκογλου, ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Hellenic Seaplanes Νικόλας Χαραλάμπους και ο Αντιπρόεδρος Υπεύθυνος για την Ανάπτυξη της εταιρίας Χρήστος Χάλαρης.

Αποθήκη αμμωνίας αποκτά το Ρότερνταμ

0rotterdamΑποθήκη αμμωνίας πρόκειται να αποκτήσει προσεχώς το λιμάνι του Ρότερνταμ γνωστό και για τις επενδύσεις του στην «πράσινη» ενέργεια αλλά και τις ανανεώσιμες πηγές της.

Δύο νέα σέρβις από την COSCO

0photo china coscoΤις Prince Rupert Express Line (CEN-Express), και Los Angeles Express Line (CEN-Plus) ενεργοποίησε η COSCO.

Συνάντηση αξιωματούχων

0HamburgoΑξιωματούχοι των λιμενικών αρχών της Βαλένθια και του Αμβούργου συναντήθηκαν πρόσφατα με στόχο την ανάπτυξη συνεργασίας για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι θαλάσσιες μεταφορές και ο τομέας της εφοδιαστικής.

Μαρίνα Φλοίσβου: Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης 2020

0ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΤΣΙΚΑΔΗΣ 1Η υπεύθυνη λειτουργία με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα της Μαρίνας Φλοίσβου και αναπόσπαστο κομμάτι των αξιών και των δραστηριοτήτων της.

Απεβίωσε o τέως πρόεδρος του ΟΛΠ Νίκος Αναστασόπουλος

0ΑναστασόπουλοςΑπεβίωσε ο Νίκος Αναστασόπουλος, ο οποίος είχε διατελέσει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στην ΟΛΠ ΑΕ.

Ο Ο.Λ.Ε. ΑΕ μέλος της HELMEPA

0ΟΛΕ HELMEPA SmallΣτο δίκτυο των υποστηρικτικών μελών της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος- HELMEPA εντάχθηκε ο Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.) ΑΕ, μετά από πρωτοβουλία του Διευθύνοντος Συμβούλου Απόστολου Καμαρινάκη, με στόχο την ενίσχυση των συνεργασιών του Οργανισμού σε θέματα προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Ψηφιακή αγκυροβολία

0rotterdamΈνα βήμα μπροστά στα θέματα ασφαλείας έκανε το λιμάνι του Ρότερνταμ, γνωστό για την έφεση της ηγετικής ομάδας του στις εφαρμογές νέων τεχνολογιών.

«Επιστρατεύει» τα drones η Αμβέρσα

0ντρονΤα drones «επιστρατεύει» το λιμάνι της Αμβέρσας προκειμένου να βελτιώσει την ασφάλεια των λιμενικών εγκαταστάσεων, και όχι μόνο.

Νέα γραμμή από Θεσσαλονίκη η CMA CGM

olthΗ CMA CGM θα ξεκινήσει μια νέα γραμμή από Θεσσαλονίκη την GETEX (Greece Egypt Turkey Express) που θα συνδέει τη Βόρεια Ελλάδα με την Αίγυπτο και τη Νότια Τουρκία.

Ένα «πάρκο» για κενά «κουτιά»

0DPWorldΈνα «πάρκο» για κενά «κουτιά» που εκτείνεται σε 11,5 στρέμματα στο λιμάνι του Σαουθάμπτον εγκαινίασε η DP World.

ESPO, EIM, ERFA και CER ζητούν βελτίωση της σιδηροδρομικής συνδεσιμότητας των λιμένων

0MAERSK trainΟ Ευρωπαϊκός Οργανισμός Λιμένων Θάλασσας (ESPO), ο Ευρωπαϊκός Διαχειριστής Σιδηροδρομικών Υποδομών (EIM), η Ευρωπαϊκή Ένωση Σιδηροδρομικών Εμπορευματικών Μεταφορών (ERFA) και η Κοινότητα Ευρωπαϊκών Σιδηροδρόμων και Υποδομών (CER) ζητούν από κοινού να δοθεί σε επίπεδο Ε.Ε. μεγαλύτερη προσοχή στη σιδηροδρομική συνδεσιμότητα των λιμένων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter