Κυρ06162024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΛΙΜΑΝΙΑ

Στα όρια της η Σιγκαπούρη

0Containers stackedΣτα όριά του έχει φτάσει το λιμάνι της Σιγκαπούρης καθώς τα πλοία ανεφοδιάζονται σε καύσιμα για μεγαλύτερες αποστάσεις και εκφορτώνουν το φορτίο που προηγουμένως θα είχαν παραδώσει στη Μέση Ανατολή στο δρόμο προς το Σουέζ.

Υδατοδρόμια και στη Φωκίδα

0fokida mediakvΜετά τη Φθιώτιδα, έρχεται η σειρά της Φωκίδας να «αγκαλιάσει» το project των υδροπλάνων, με τη δημιουργία ενός τοπικού συμπλέγματος υδάτινων πεδίων, με έξι νέα σημεία!

Στην Ολομέλεια εισάγεται για συζήτηση και ψήφιση η κύρωση των συμβάσεων για την αξιοποίηση του λιμένα Καβάλας

0ΒουλήΕπανεκκίνηση των εργασιών της Ολομέλειας, μετά την διακοπή για την διεξαγωγή των Ευρωεκλογών,

Όλα προς τα επάνω…

box trader 1Χρεώσεις Peak Season, η κρίση της Ερυθράς, η αναζήτηση TEU’s, οι ναύλοι που επιστρέφουν στα εξαψήφια νούμερα, οι δείκτες, οι διαταραχές χρονοδιαγράμματος, η συμφόρηση.

Μειώθηκαν οι απώλειες εμπορευματοκιβωτίων στις θάλασσες

0κουτιά στη θαλασσαΣύμφωνα με στοιχεία του World Shipping Council για δεύτερη συνεχή χρονιά ότι ο αριθμός των εμπορευματοκιβωτίων που χάνονται στη θάλασσα έχει μειωθεί σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ, καθώς οι ναυτιλιακές εταιρίες διακίνησής τους, σημειώνουν πρόοδο στη διαχείριση παραμετρικών κυλιόμενων και άλλων κινδύνων από τη φόρτωση έως την κατάλληλη ασφάλιση των κιβωτίων.

Dragon Boat Festival

0δραΓια μια ακόμη χρονιά, το Λιμάνι του Πειραιά διοργάνωσε με επιτυχία εκδήλωση για το Dragon Boat Festival, μια γιορτή με πάνω από 2000 χρόνια ιστορίας.

«Επιστρέφουν» τα Ουκρανικά λιμάνια

0bulk carrierΚοντά στην επίτευξη «προπολεμικών» όγκων σε διακίνηση φορτίων βρίσκονται τα Ουκρανικά λιμάνια σύμφωνα με στοιχεία του Ukrainian Sea Ports Authority.

Νέο σέρβις στην Ερυθρά

0HAPAG κουτίΗ Hapag-Lloyd, παρουσίασε το νέο της σέρβις Türkiye Red Sea Express (TRE).

Χρεώσεις Peak Season…

0Containers stackedΗ Hapag-Lloyd και η CMA CGM, ανακοίνωσαν νέες προσαυξήσεις περιόδου αιχμής για αποστολές που προέρχονται από την Ασία.

Στρατηγική συνεργασία ΕΛΙΜΕ – ΕΕΝ Ο Όμιλος ΟΝΕΧ ξεκινά γραμμής παραγωγής 30 ρυμουλκών αξίας 280 εκατομμυρίων ευρώ

0ELIM8aΔύο συμφωνίες που αλλάζουν τα δεδομένα της ελληνικής λιμενικής και ναυπηγικής βιομηχανίας υπεγράφησαν εχθές, στο Περίπτερο της ΟΝΕΧ, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Όμιλος στο πλαίσιο της Διεθνούς Ναυτιλιακής Έκθεσης Ποσειδώνια 2024.

CPPI : Κυρίαρχα τα Ασιατικά λιμάνια

0Σιγκαπούρη6aΟ νεότερος παγκόσμιος δείκτης απόδοσης λιμένων εμπορευματοκιβωτίων (CPPI) αποκάλυψε ότι τα λιμάνια της Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ασίας διακρίθηκαν το 2023, καταλαμβάνοντας 13 από τις 20 πρώτες θέσεις.

Τα υδροπλάνα «πιάνουν» Φθιώτιδα και αλλάζουν την εικόνα σε 5 λιμάνια

0hellenic seaplanes9Ταχύτερες μετακινήσεις και μοναδικές τουριστικές εμπειρίες με υδροπλάνα δρομολογεί ο νομός Φθιώτιδας, με την απόφαση να προχωρήσει στην απόκτηση πέντε νέων υδάτινων πεδίων στους κόλπους του.

Η ΕΛΙΜΕ ετοιμάζεται να υποβάλει 3 προτάσεις με διαφορετικά ιδρύματα στη δράση Ερευνώ - Καινοτομώ

0ELIME logo"Το υπουργείο Ανάπτυξης στηρίζει και αναδεικνύει κάθε πρωτοβουλία που στον πυρήνα της εμπεριέχει το συστατικό της καινοτομίας, καθώς εκ των πραγμάτων η μετατροπή των λιμανιών μας σε έξυπνα - πράσινα, απαιτεί καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες".

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter