Τετ01192022

Last updateΤρι, 18 Ιαν 2022 6pm

ΛΙΜΑΝΙΑ

«Βροχή» προστίμων

0Containers stackedΟι ρυθμιστικές αρχές στη Νότια Κορέα δήλωσαν ότι θα επιβάλουν πρόστιμα σε 23 μεταφορείς εμπορευματοκιβωτίων για φερόμενο καθορισμό τιμών σε διάστημα 15 ετών.

Επενδύει στην ενέργεια και η Βαλένθια

0valencia portΜετά τα λιμάνια της Β. Ευρώπης που έχουν ξεκινήσει επενδύσεις σε όλες τις μορφές της «πράσινης ενέργειας» το λιμάνι της Βαλένθια ετοιμάζεται να αξιοποιήσει την δύναμη των κυμάτων για την παραγωγή ενέργειας.

ΤΑΙΠΕΔ: Ξεκινά η αξιοποίηση της μαρίνας Ιτέας

0marina iteas google earthΣτην αξιοποίηση της μαρίνας Ιτέας προχωρά το ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ), στο πλαίσιο της στρατηγικής του για την ανάπτυξη περιουσιακών στοιχείων με σημαντικό τοπικό αποτύπωμα και την ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης.

Επίκεντρο της κυκλικής οικονομίας η Αμβέρσα

0ΑμβέρσαΕπίκεντρο επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του πεδίου της κυκλικής οικονομίας καθίσταται το λιμάνι της Αμβέρσα.

Πτωτικά και ο Δεκέμβρης

0Piraeus crop«Αυλαία» για το 2021 για τα στοιχεία της κίνησης του Πειραιά. Πτωτικά με -4,1% έκλεισε και ο τελευταίος μήνας του 2021 για τον Πειραιά (PCT SA) επισφραγίζοντας ουσιαστικά την εκθρόνιση του από την πρώτη θέση της κατάταξης των λιμένων της Μεσογείου από την Βαλένθια.

Μεταφορτώσεις: Τα τραίνα αλλάζουν τον χάρτη

0DB SmallΟι επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ σε σιδηροδρομικές καλύψεις και οι δαπάνες για εξοπλισμούς από τα ευρωπαϊκά λιμάνια που εξελίχθηκαν στην διετία του COVID-19 έχουν επι της ουσίας οδηγήσει στην αναμόρφωση του χάρτη των κομβικής σημασίας λιμένων σε όλο το εύρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ένα νέος δείκτης

0Containers stackedΈνας νέος δείκτης με την «επωνυμία» Global Supply Chain Pressure Index ξεκίνησε την «καριέρα» του στις 4 Ιανουαρίου με στόχο να απεικονίζει τις αυξομειώσεις των "πιέσεων"στην εφοδιαστική.

Νέο σιδηροδρομικό σέρβις από την MAERSK- Βελτιωμένη κερδοφορία

0MAERSK trainΈνα νέο σιδηροδρομικό σέρβις μεταξύ Algeciras και Marin εγκαινιάζει η MAERSK η οποία επεκτείνει με ταχύς ρυθμούς την «βεντάλια» των logistics με συνδυασμένη μεταφορά τραίνου πλοίου.

Σιγκαπούρη: 37,5 εκατομμύρια TEU’s το 2021

0mpa 2021 600x503Το Maritime and Port Authority of Singapore (MPA) σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αποκάλυψε ότι το λιμάνι χειρίστηκε συνολικά 37,5 εκατομμύρια TEU’s το 2021, γεγονός που μεταφράζεται σε ποσοστιαία αύξηση 1,6% σε σύγκριση με τα στοιχεία του 2020.

Ανεβαίνει η Ταγκέρη

0koytiΤο Tanger Med Port Complex διαχειρίστηκε πάνω από 7 εκατομμύρια TEU’s το 2021 καταγράφοντας αύξηση 24% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Διασώζει ο σιδηροδρομικός δρόμος του μεταξιού

0MAERSK trainΡωσία και Ινδία φαίνεται να είναι οι δύο πρώτες χώρες που οι εμπορευματικές ροές που διαμορφώνονται από τον σιδηροδρομικό δρόμο του μεταξιού έχουν θετικό οικονομικό αντίκτυπο.

Γιάννης Πλακιωτάκης: 25 εκατ. ευρώ για το Μεταφορικό Ισοδύναμο τον Ιανουάριο

0PlakBouliΟ Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, αναφέρθηκε χθες από το βήμα της Βουλής και στην εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδυνάμου.

«Γαϊτανάκι» καθυστερήσεων στα Κινεζικά λιμάνια

0 πίνακας814x 1Καθυστερήσεις και αλλαγές προσεγγίσεων σε «λούπες» σε Κινεζικά λιμάνια έχουν αυξήσει την «αγωνία» της εφοδιαστικής για το ενδεχόμενο η μετάλλαξη «Ο» και τα μέτρα που εφαρμόζουν οι Κινεζικές αρχές να δημιουργήσουν σοβαρό πρόβλημα που θα «μεταφερθεί» μοιραία και στα ευρωπαϊκά λιμάνια.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter