Παρ03312023

Last updateΠαρ, 31 Μαρ 2023 4pm

ΛΙΜΑΝΙΑ

ΤΑΙΠΕΔ: Οκτώ επενδυτικά σχήματα στην επόμενη φάση του διαγωνισμού για την αξιοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Α.Ε.

0ΒόλοςΤο Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, προχώρησε στην προεπιλογή των επενδυτικών σχημάτων που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής στη Β’ φάση (υποβολή Δεσμευτικών Προσφορών) για την απόκτηση πλειοψηφικής συμμετοχής σε ποσοστό τουλάχιστον 67% στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας Οργανισμός Λιμένος Βόλου (ΟΛΒ Α.Ε.).

Rebranding για την Bolloré Africa Logistics

0Containers stackedΝέο εμπορικό σήμα αποκτά η Bolloré Africa Logistics η οποία μετονομάζεται σε Africa Global Logistics (AGL).

Αύξηση κερδών για τον ΟΛΠ το 2022

0ΟΛΠαεροφωτό23Πραγματοποιήθηκε η ετήσια παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας για το οικονομικό έτος 2022 στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών, η οποία έλαβε χώρα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, από εκπροσώπους της Διοίκησης της Εταιρείας με επικεφαλής την CFO κα Li Jin.

Κέρδη 208 δις δολαρίων έφεραν τα «κουτιά» το 2022

box trader 1Ο τομέας διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων σημείωσε συνεχή οικονομική επιτυχία και το 2022, με 12 από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες να αναφέρουν συνδυασμένο ποσό EBIT 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το οικονομικό έτος.

Ξεπέρασαν τα 130 εκατομμύρια TEU το 2022 τα λιμάνια της COSCO

0Piraeus cropΗ COSCO SHIPPING Ports Limited ανακοίνωσε ότι η συνολική της διακίνηση για το 2022 αυξήθηκε κατά 0,6% από το 2021 σε 130.107.074 TEU.

Κατατίθεται στη Βουλή η σύμβαση παραχώρησης του λιμανιού της Ηγουμενίτσας στον νέο επενδυτή

0IGOUMENITSAΤην απρόσκοπτη παροχή νερού στα νησιά που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επάρκειας υδροδότησης, εξασφαλίζει ρύθμιση του υπουργείου Ναυτιλίας, την οποία εισηγήθηκε στην Ολομέλεια ο αρμόδιος υπουργός, Γιάννης Πλακιωτάκης, σύμφωνα με την οποία διευθετούνται οι προσωρινές άδειες λειτουργίας των μονάδων αφαλάτωσης και παρέχεται η απαραίτητη παράταση για την έκδοση της μόνιμης άδειας.

Ξεκινούν απόψε εμπορευματικές αμαξοστοιχίες της Hellenic Train από Αθήνα -Θεσσαλονίκη και Θεσσαλονίκη - Θριάσιο

0τραίνοκουτιαΣτις ράγες μπαίνουν απόψε δυο εμπορικές αμαξοστοιχίες της Hellenic Train. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας ξεκινούν σήμερα, 29 Μαρτίου, δύο εμπορικές αμαξοστοιχίες της, από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη, με ώρα αναχώρησης 22:20 και από Θεσσαλονίκη προς Θριάσιο, με ώρα αναχώρησης 21:45.

MoU για «πράσινα» λιμάνια

0λιμάνι του Λος ΆντζελεςΤο λιμάνι του Λος Άντζελες έχει συνάψει ξεχωριστό μνημόνιο συνεννόησης (MoU) με το λιμάνι του Τόκιο και το λιμάνι της Γιοκοχάμα με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος.

Οικονομικό Ημερολόγιο 2023 δημοσιοποίησε η ΟΛΘ ΑΕ

limani8essalonikhs 2015H «Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Ανώνυμη Εταιρεία» (ΟΛΘ Α.Ε.) ανακοινώνει, σύμφωνα με τα άρθρα 4.1.2 και 4.1.3.15.1&2 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, το Οικονομικό Ημερολόγιο για το έτος 2023 ως εξής:

Παροχές ηλεκτρικής ισχύος από την ξηρά σε πλοία πρέπει να έχουν τα λιμάνια ως το 2030

0paroxiΧθες το βράδυ, οι διαπραγματευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και το Συμβούλιο κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με τις απαιτήσεις για τις υποδομές εναλλακτικών καυσίμων, το λεγόμενο "AFIR".

Επιστημονικό συνέδριο στον Ο.Λ.Ε. ΑΕ

0ΟΛΕ κεντρικόςΟ Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.) AE και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΠΑ.Δ.Α.), συνδιοργανώνουν το 3ο Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα «Διοίκηση, Οργάνωση και Ανάπτυξη των Λιμένων», στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ελευσίνας-Δυτικής Αττικής (Χαριλάου 28, Ελευσίνα), στις 30-31 Μαρτίου και 1η Απριλίου 2023.

«Έξυπνες μπίντες» στο λιμάνι του Ρότερνταμ

0μπίντεςΗ ψηφιακή τεχνολογία έφτασε και στις «μπίντες» (δέστρες) των λιμανιών με την πρώτη εφαρμογή να γίνεται στο λιμάνι του Ρότερνταμ το οποίο είναι γνωστό, μεταξύ των άλλων, και για την υποστήριξη του στις ψηφιακές δράσεις. Οι έξι πρώτες έξυπνες μπίντες τοποθετήθηκαν στο Hutchison Ports ECT Delta στο Maasvlakte.

Θετική απάντηση Αιγυπτιακών Αρχών για την πορθμειακή σύνδεση Λιμένων Βόλου-Αλεξάνδρειας

0ΒολΑλεΣύμφωνα με ανακοίνωση του Επιμελητηριακού Επιχειρηματικού Σύνδεσμου Μεταφορών "με μεγάλη ικανοποίηση ενημερώθηκαν από το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής οι εμπλεκόμενοι φορείς προώθησης της πορθμειακής σύνδεσης Βόλου Αλεξανδρείας και τα Μέλη της Συντονιστικής Ομάδας της πρωτοβουλίας, για την πρόσφατη ρηματική διακοίνωση της αιγυπτιακής πλευράς σχετικά με τη θετική από μέρους της απάντηση σε πρόταση του κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη,

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter