Κυρ02252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΛΙΜΑΝΙΑ

Νέο PSS της CMA CGM για Μεσόγειο και Μ. Θάλασσα

0CMAΗ CMA CGM ανακοίνωσε επιβάρυνση περιόδου αιχμής (PSS) για διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων από τη Βόρεια Ευρώπη προς τη Μεσόγειο, την Αδριατική, τη Μαύρη Θάλασσα και τη Βόρεια Αφρική.

Το Αμβούργο «διεκδικεί» την πύλη της Ινδίας στην ΕΕ - Ε.Β.Ε.Π.: Υπάρχουν και αεροδρόμια cargo…

0hamburgΤο ενδεχόμενο να «κερδίσει» το λιμάνι του Πειραιά μερίδιο της από την Ινδία προερχόμενης κίνησης φαίνεται να ανησυχεί το λιμάνι του Αμβούργου που διεκδικεί να είναι η κύρια πύλη εισόδου στην ΕΕ για το εξαγωγικό εμπόριο της Ινδίας.

«Ανατίναξαν» οι Χούθι τους προγραμματισμούς των carriers

box trader 1Ο δείκτης «αξιοπιστίας» που αποτυπώνει το κατά πόσον τα χρονοδιαγράμματα κατάπλου απόπλου των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων τηρείται στα λιμάνια που περιλαμβάνονται στις "λούπες" μάλλον έχει υποστεί «πλήγμα» εξ αιτίας της κατάστασης στην Ερυθρά Θάλασσα.

Προσθήκη νέας κατηγορίας στην ηλεκτρονική εφαρμογή e-ΔΛΑ

0ynaΝέα κατηγορία με τίτλο «Δραστηριοποίηση ναυτικού πράκτορα» προστέθηκε στην ηλεκτρονική εφαρμογή e-ΔΛΑ, όπου δίνεται η δυνατότητα επιλογής των ακόλουθων αιτήσεων, επισυνάπτοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά:

ΟΛΕ: Άσκηση αντιμετώπισης ρύπανσης της θάλασσας «ΒΑΚΧΥΛΟΣ Ι»

0ΒΑΚΧΥΛΟΣ 2Την 19η Φεβρουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε επιτυχώς άσκηση θαλάσσιας ρύπανσης στη περιοχή Βλύχα Ελευσίνας υπό την ονομασία «ΒΑΚΧΥΛΟΣ Ι 2024».

Οι ΗΠΑ αυξάνουν την ασφάλεια των λιμένων στον κυβερνοχώρο

0koytiΜε διάταγμα που υπέγραψε χθες ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δίνεται η εξουσία στο Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας και στην Ακτοφυλακή των ΗΠΑ για την ενίσχυση της θαλάσσιας ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Οι Χούθι και οι carriers

box trader 1“Ουδέν κακόν αμιγές καλού”. Η κατάσταση που έχουν δημιουργήσει οι επιθέσεις των Χούθι στα εμπορικά πλοία που επιχειρούν διάπλου της Ερυθράς Θάλασσας φαίνεται, σύμφωνα με τις πρώτες αναλύσεις ότι “ευνοεί” τις ναυτιλιακές εταιρίες διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων.

Εκδήλωση για την κοπή Βασιλόπιτας 2024 του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας ΑΕ

0ΟΛΕ ΒασιλΣε γιορτινό κλίμα, παρουσία εκλεκτών προσκεκλημένων, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την εθιμοτυπική κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας 2024 του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.) ΑΕ , στο Acqua Mare Cafe, μαρίνα Καλυμπάκι Ελευσίνας, την Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2024.

Πτώση και… για το Ρότερνταμ

0rotterdam«Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες». Το λιμάνι του Ρότερνταμ αισθάνθηκε τις επιπτώσεις των παγκόσμιων γεωπολιτικών και οικονομικών αναταραχών, σημειώνοντας μείωση της συνολικής διακίνησης φορτίου και καταγράφοντας μια σχεδόν επίπεδη πορεία στα έσοδα πέρυσι.

Πτώση εσόδων και κίνησης κατέγραψε η HHLA

0Hamburg Port HHLA inland water vesselsΟ γερμανικός φορέας εκμετάλλευσης λιμένων και τερματικών σταθμών Hamburger Hafen und Logistik AG (HHLA) κατέγραψε πτώση των εσόδων του κατά 8,3% στα 1,447 δισεκατομμύρια ευρώ το 2023.

Εγκαίνια νέων γραφείων και Συνεδρίαση της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος

0ΕΛΙΜΕ35Την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024, στον Πειραιά, τελέστηκαν τα εγκαίνια των νέων γραφείων της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (Ε.ΛΙΜ.Ε.), και πραγματοποιήθηκε το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο για το έτος 2024, υπό την προεδρία του Προέδρου της Ένωσης, κ. Αθανάσιου Λιάγκου, καθώς και η ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Ναυτιλίας και Λιμένων κ. Ευάγγελου Κυριαζόπουλου, Διευθύνοντων Συμβούλων και Προέδρων των Δ.Σ των Οργανισμών Λιμένων, καθώς και Προέδρων των μεγάλων Λιμενικών Ταμείων που συμμετέχουν στην Ε.ΛΙΜ.Ε.

Με φορτηγίδες…

0φορτηγ3Η μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων κατά μήκος της διαδρομής του Δούναβη δεν ήταν πολύ συνηθισμένη, με τα ουκρανικά λιμάνια του ποταμού Δούναβη Reni, Izmail και Ust-Dunaisk να έχουν σχεδιαστεί αρχικά για άλλους τύπους φορτίου, ο μεγαλύτερος όγκος των οποίων είναι γεωργικά προϊόντα.

ΟΛΠ Α.Ε.: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 5ο Balkans & Black Sea Forum στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς

0olp37Στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς φιλοξενήθηκε το φετινό 5ο Balkans & Black Sea Forum (BBSF 2024), με θέμα “Trading Arteries & Global Supply Chains at Stake”, την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024, κατά τη διάρκεια του οποίου τονίστηκε ο κρίσιμος ρόλος του μεγαλύτερου λιμένα της χώρας στο εμπόριο και την παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα, ως σημαντική πύλη της παγκόσμιας ναυτιλίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter