Τετ05122021

Last updateΤρι, 11 Μαϊ 2021 5pm

ΛΙΜΑΝΙΑ

Τέσσερα funds έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

0ALEXANDROUPOLILIMANIΤις προοπτικές ανάπτυξης και ευημερίας στην Ανατολική Μακεδονία συζήτησαν σε πάνελ στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, ο δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών Κωνσταντίνος Χαριτόπουλος, ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης Κωνσταντίνος Χατζηκωνσταντίνου και ο αντιπρόεδρος & Project Director της Gastrade Κωστής Σιφναίος.

Παράταση Ημερομηνίας Υποβολής Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την μαρίνα Καλαμαριάς

0Aretsoy10Σχετικά με την πρόσκληση για την υποβολή Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας και εκμετάλλευσης της μαρίνας Καλαμαριάς (Αρετσού)

Logistics- Συνδυασμένες μεταφορές: Στόχος, τρία λειτουργικά διαμετακομιστικά κέντρα στην Ελλάδα

0ΘριάσιοΤην τεράστια σημασία που έχουν για το περιβάλλον και για την οικονομία οι μεταφορές, καθώς και ο ρόλος της Ελλάδας ως Πύλη μεταφορών εμπορευμάτων υπογράμμισαν οι ομιλητές του πάνελ «Greece as a logistics gateway connecting Europe» στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Αλλάζει χέρια terminal στο Maasvlakte

0rotterdamΑναδιαμορφώνεται ο επιχειρησιακός χάρτης σε κομβικής σημασίας λιμάνια.

Βελτιώνει ο Πειραιάς την υλικοτεχνική υποδομή του

16283859 EV AN LIMANI PEIRAIAS0.limghandlerΕνώ βρίσκεται σε «εκκρεμότητα» η συζήτηση για την κατασκευή του τέταρτου προβλήτα που θα ωθήσει το λιμάνι του Πειραιά στην διεκδίκηση της τρίτης θέσης στην ευρωπαϊκή κατάταξη των λιμένων η ηγεσία του λιμένα συνεχίζει το εξοπλιστικό πρόγραμμα.

Κρουαζιέρα: Δεύτερο λιμάνι στην Ευρώπη σε αριθμό κρουαζιερόπλοιων ο Πειραιάς

Celestyal Olympia 999Στη δεύτερη θέση της κατάταξης της πεντάδας των ευρωπαϊκών λιμένων με δράσεις κρουαζιέρας όσον αφορά στον αριθμό κρουαζιερόπλοιων που θα αποπλέουν ή θα έχουν home port βρίσκεται ο Πειραιάς με πρώτο το λιμάνι του Σαουθάμπτον στην Βρετάνια.

Ακόμη ένα περιβαλλοντικό πιστοποιητικό για την ΟΛΒ Α.Ε.

0ΒόλοςΟ Οργανισμός Λιμένος Βόλου, έλαβε το πιστοποιητικό PERS (PortEnvironmentalReviewSystem), διαμέσου του ECOPORTSτου Οργανισμού ESPO (European Sea Port Organization) για δύο χρόνια, μέχρι τον Απρίλιο του 2023, με φορέα πιστοποίησης την Lloyd’s Register Rotterdam.

Ένας σιδηροδρομικός άξονας με ενδιαφέρον

0Αλεξ ΜπουργκαζΙδιάζουσας γεωπολιτικής, και όχι μόνο, σημασίας προσλαμβάνει το «ανατολικό τμήμα» της σιδηροδρομικής Εγνατίας τα έργα της οποίας έχει επαναφέρει στο προσκήνιο το υπουργείο Υποδομών δρομολογώντας σειρά παρεμβάσεων.

Απώλειες 10,6% για το HHLA

0HHLAΑπώλεια στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων της τάξης του 10,6% κατέγραψε το Hamburger Hafen und Logistik (HHLA) το 2020 σε σχέση με τον 2019.

5G-smart ports: Στα αυτόνομα οχήματα επενδύει η COSCO

0Cosco Shipping COSCO Shipping ,China Mobile και Dongfeng Motor Corporation θα συνεργαστούν στην ανάπτυξη αυτοκινούμενων οχημάτων για έξυπνα λιμάνια με δυνατότητα ελέγχου 5G.

Επενδύει στην εφοδιαστική της Αφρικής η DP World

0DPWorldΕπενδύει στην εφοδιαστική της Αφρικής η DP World.

Σαρωτής «κουτιών» από το μέλλον

0ακτινογραφία κουτί«Τέλος εποχής» για τα αδύνατα scanning και τις ασαφείς εικόνες περιεχομένου στα εμπορευματοκιβώτια.

Προαστιακός: Προσεχώς… σε Λαύριο και Ραφήνα

0ΛαύριοΕπανήλθε στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς το θέμα των επεκτάσεων του Προαστιακού προς τα λιμάνια του Λαυρίου και της Ραφήνας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter