Πεμ10212021

Last updateΠεμ, 21 Οκτ 2021 12pm

ΛΙΜΑΝΙΑ

Συνάντηση ΣΙΤΕΣΑΠ - ΟΛΒ

0SITESAP OLBΜε την ευκαιρία της συμμετοχής τους στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΙΩΤΙΝΓΚ ΒΟΛΟΥ, Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΑΝΕΥ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ - ΣΙΤΕΣΑΠ είχε συνάντηση με την Πρόεδρο του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΛΙΜΕΝΟΣ ΒΟΛΟΥ – ΟΛΒ ΑΕ, Κα Βίκυ Μήτρου, την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021, σχετικά με το γενικότερο ενδιαφέρον του ΣΙΤΕΣΑΠ για την περεταίρω ανάπτυξη της δραστηριότητας του γιώτινγκ σε όλη την Ελλάδα.

Επενδύει στο υδρογόνο το λιμάνι της Βαλένθια

0υδρογόνοΤο λιμάνι της Βαλένθια, που διαγκωνίζεται με τον Πειραιά για την πρώτη θέση της Μεσογειακής κατάταξης των λιμένων, θα γίνει το πρώτο λιμάνι στην Ευρώπη που θα ενσωματώσει τεχνολογίες υδρογόνου μετά την έναρξη των εργασιών για την εγκατάσταση σταθμού παροχής υδρογόνου τον Ιανουάριο του 2022.

Ρεκόρ εισαγωγών και κίνησης στα Αμερικανικά λιμάνια

0koytiΗ κρίση γεννά ευκαιρίες. Τα Αμερικανικά λιμάνια μετά τα lockdown και την ανάκαμψη της αγοραστικής κίνησης καταγράφουν ρεκόρ εισαγωγών και κίνησης παρά τις καθυστερήσεις των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

«Σκουπίζει» τα κενά "κουτιά" η MAERSK

0MaerskLineΚενά εμπορευματοκιβώτια που συσσωρεύονται σε λιμάνια σε ολόκληρη τη βόρεια Ευρώπη, μαζεύει η MAERSK σε μια προσπάθεια να καθαρίσει τις καθυστερήσεις και να μειώσει τη συμφόρηση στους χώρους εναπόθεσης και αποθήκευσης.

Βραβείο ESPO: Τέσσερα λιμάνια διεκδικητές

0ESPOΤέσσερα λιμάνια διεκδικούν το βραβείο ESPO ύστερα από την προεπιλογή των υποψηφιοτήτων που κατατέθηκαν στο πλαίσιο του διαγωνισμού για την ανάδειξη του λιμένα που καταφέρνει να διαδραματίσει καλύτερα ρόλο στην ανάκαμψη από την τρέχουσα κρίση και στη συμβολή του στην ενίσχυση της ευημερίας της πόλης, της τοπικής κοινότητας και της περιοχής.

Τροποποίηση «λούπας» από την Hapag-Lloyd

0HAPAG κουτίΠροσωρινή τροποποίηση της «λούπας» στο σέρβις Atlantic Loop 3 (AL3) ανακοίνωσε η Hapag-Lloyd συμπεριλαμβάνοντας τον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων TraPac της JAXPORT με την άφιξη του Hudson Express στα μέσα Νοεμβρίου.

«Μπούκωσαν» τα λιμάνια στην Β. Ευρώπη- Φαινόμενο «ντόμινο»

0koytiΕντείνεται η ανησυχία σε όλο το εύρος της εφοδιαστικής καθώς φαίνεται να επιβεβαιώνονται οι προβλέψεις αναλυτών για φαινόμενο «ντόμινο» στο λιμενικό σύστημα με πολύωρες καθυστερήσεις στις φορτοεκφορτώσεις πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Σημαντικές ποιοτικές, περιβαλλοντικές και ενεργειακές πιστοποιήσεις έλαβε ο ΟΛΠ

0ΟΛΠΗ ΟΛΠ Α.Ε. στο πλαίσιο υλοποίησης της στρατηγικής της για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του Λιμένος Πειραιά έχει βασική προτεραιότητα τον σεβασμό και την προστασία του περιβάλλοντος καθώς και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

«Ανασκουμπώνονται» στα Αμερικανικά λιμάνια- Αγωνία στο λιανεμπόριο

0Containers stackedΚαθώς η περίοδος εισαγωγών εποχικών και όχι μόνο προϊόντων στις ΗΠΑ έχει ξεκινήσει οι καθυστερήσεις στις φορτοεκφορτώσεις στα Αμερικανικά λιμάνια έχουν εξακοντίσει στα ύψη την αγωνία των εισαγωγέων αλλά και των εξαγωγέων που βλέπουν τα προϊόντα τους «παγιδευμένα».

Ζημιά κοντά στα 2 δις δολάρια…

0Containers stackedΚοντά στα 2 δις δολάρια αποτιμάται η ζημιά στο εισαγωγικό εμπόριο που μπορεί να προκληθεί από τις καθυστερήσεις στο λιμάνι Felixstowe σύμφωνα με αναλύσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Επενδυτική πλατφόρμα logistics για την Αφρική

0DPWorld11DP World και CDC Group ξεκίνησαν συνεργασία με στόχο την ανάπτυξη μιας νέας πλατφόρμας για επενδύσεις σε λιμάνια και υλικοτεχνική υποστήριξη σε ολόκληρη την Αφρική.

Η ΟΛΘ Α.Ε. και η Amazon Web Services (AWS) συντονίζουν την προώθηση της καινοτομίας στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης

0Photo of the meetingΚατά τη διάρκεια της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ Στελεχών της ΟΛΘ Α.Ε. και της Amazon Web Services (AWS) με επίκεντρο τη μετατροπή του Λιμένα Θεσσαλονίκης σε «έξυπνο λιμάνι» μέσω της χρήσης έξυπνων τεχνολογιών για την ψηφιοποίηση των συστημάτων, με σκοπό την παροχή αποτελεσματικών και αξιόπιστων ποιοτικών υπηρεσιών.

Ο Λιμένας Ελευσίνας στο επίκεντρο ενδιαφέροντος της Διεθνούς Ναυτικής Ένωσης

0ΟΛΕ ΔΝΕ1Οι προοπτικές στενότερης συνεργασίας του Λιμένα Ελευσίνας με την Διεθνή Ναυτική Ένωση (Δ.Ν.Ε.)

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter