Παρ08192022

Last updateΠαρ, 19 Αυγ 2022 6pm

ΛΙΜΑΝΙΑ

«Μπουκώνουν» τα Γερμανικά λιμάνια

0Containers stackedΤα λιμάνια της Γερμανίας παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη συμφόρηση, ενώ τα ευρωπαϊκά λιμάνια σταθεροποιούνται σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία μετρήσεων της κινητικότητας των ευρωπαϊκών λιμένων.

Η ΟΛΘ Α.Ε. επεκτείνει τις συνδυασμένες μεταφορές στη Νις της Σερβίας

olth 009Η ΟΛΘ Α.Ε. εγκαινίασε μια νέα τακτική υπηρεσία με τρένα μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων μεταξύ Θεσσαλονίκης και Νις, Σερβία.

Εγκρίθηκαν Υδάτινα Πεδία στο Πόρτο Χέλι και στην Ερμιόνη για πτήσεις υδροπλάνων

0Ydroplano3Έγινε η αρχή δημιουργίας Υδάτινων Πεδίων στην Πελοπόννησο με τα δυο πρώτα να εγκρίνονται στο Πόρτο Χέλι και στην Ερμιόνη κατόπιν αίτησης της εταιρείας «ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ Α.Ε.»

Μετά την MAERSK η Hutchison Ports

0Hutchison Ports Τοποθετήσεις «γιγάντων» στο Αιγυπτιακό λιμενικό σύστημα με «επίκεντρο» την εφοδιαστική.

Ευοίωνοι ορίζοντες για τα «κουτιά» ψυγεία

0ψυγειο κουτίΕυοίωνοι οι ορίζοντες για τα «κουτιά» ψυγεία σύμφωνα με στοιχεία αναλύσεων του Drewry.

Εφοδιαστική: Συνεργασία Castlery και Maersk

0MaerskLineΗ εταιρία πώλησης επίπλων Castlery και η Maersk υπέγραψαν μια πολυετή παγκόσμια ολοκληρωμένη συνεργασία εφοδιαστικής και εκπλήρωσης.

Επεκτείνει η MAERSK το East Port Said

0MaerskLineΗ Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ και η MAERSK υπέγραψαν μια νέα συμφωνία 500 εκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή ενός νέου ελλιμενισμού στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων της Διώρυγας του Σουέζ στο East Port Said.

Προς σύνδεση τα λιμάνια Βόλου – Αλεξάνδρειας- Επιστολή Πλακιωτάκη

0πλκΜακρΕπιστολή στήριξης της επένδυσης που αφορά στην πορθμειακή σύνδεση του λιμένα Βόλου με εκείνον της Αλεξάνδρειας Αιγύπτου, απέστειλε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης προς τον υπουργό Μεταφορών της Αιγύπτου, Κ.Α. Elwazer, όπως είχε δεσμευθεί ότι θα πράξει, κατά τη συνάντηση που είχε πρόσφατα με την υφυπουργό Παιδείας, Ζέττα Μακρή.

Πρωτιά της PSA International

0koytiΗ PSA International στέφθηκε και πάλι ως ο κορυφαίος διαχειριστής τερματικού σταθμού διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων σύμφωνα με την τελευταία ετήσια έκθεση ανασκόπησης και πρόβλεψης των παγκόσμιων φορέων εκμετάλλευσης τερματικών σταθμών εμπορευματοκιβωτίων του Drewry.

10.000 τραίνα…

0λιμτρεΤο λιμάνι του Erenhot, το μεγαλύτερο χερσαίο λιμάνι στα σύνορα Κίνας-Μογγολίας, έχει καταγράψει 10.000 εμπορευματικές αμαξοστοιχίες Κίνας-Ευρώπης από τότε που ξεκίνησε η διασυνοριακή σιδηροδρομική υπηρεσία.

«Τέλος συμφόρησης» σε Αμερικανικά λιμάνια

0Containers stackedΟ πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Ναυτιλιακής Επιτροπής των ΗΠΑ (FMC) Daniel Maffei επισκέφθηκε το λιμάνι της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ (PANYNJ) για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης συμφόρησης.

Σε «ρότα» απεργίας το Felixstowe

0koytiΣε «ρότα» απεργίας το Felixstowe. Η Unite, η οποία αντιπροσωπεύει τους 1.900 ωρομίσθιους εργαζόμενους που πρόκειται να απεργήσουν για οκτώ ημέρες από τις 21 Αυγούστου, απέρριψε μια προσφορά από τη Hutchison,

Τρία δις δολάρια για εξηλεκτρισμό…

dolar 00Τα λιμάνια των ΗΠΑ πρόκειται να επωφεληθούν από έναν γύρο χρηματοδότησης αξίας 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων που προορίζεται για τον εξηλεκτρισμό και τη μείωση των εκπομπών αέριων ρύπων.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter