Τετ11192025

Last updateΤετ, 19 Νοε 2025 7pm

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ

Η MSC CRUISES εγκαινιάζει τη νέα χειμερινή σεζόν στην Ελλάδα με το MSC LIRICA στον Πειραιά

0Captain Massimiliano RossiΗ MSC Cruises επιβεβαιώνοντας τη συνεχή δέσμευσή της προς την ελληνική αγορά, ξεκινώντας τη δεύτερη χειμερινή της σεζόν από τον Πειραιά με το MSC Lirica.

Στην Κίνα για κρουαζιέρες

0costa magicaΗ Κίνα θέλει να ξαναρχίσει την επέκταση της εγχώριας αγοράς κρουαζιέρας μετά από μια μακρά παύση μετά την πανδημία COVID-19. Στις τελευταίες αναφορές στο διαδίκτυο, η Tianjin Orient International Cruises, η οποία ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια για να επανεκκινήσει την αγορά από την Tianjin, είναι τώρα έτοιμη να αποκτήσει ένα δεύτερο, μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο.

Η Βαρκελώνη σχεδιάζει να μειώσει τον αριθμό των αφίξεων επιβατών κρουαζιέρας

0Βαρκελώνη25Σίγουρα είναι η... είδηση για το τρέχον έτος. Εν μέσω συζητήσεων για υπερτουρισμό από την κρουαζιέρα σε δημοφιλείς προορισμούς, για μέτρα, προτάσεις, χρόνους κατάπλου- απόπλου κλπ η Βαρκελώνη σχεδιάζει να μειώσει τον αριθμό των αφίξεων επιβατών κρουαζιέρας το 2027.

Η Celestyal διευρύνει το πρόγραμμα χερσαίων εκδρομών της κρουαζιέρας «Εικόνες Αραβίας»

0Σελ33Η Celestyal διεύρυνε το πρόγραμμα εκδρομών στην στεριά για τις νέες επερχόμενες κρουαζιέρες «Εικόνες Αραβίας» του 2025, με το δεύτερο πλοίο της που θα επισκέπτεται την περιοχή, το Celestyal Discovery.

Η MSC CRUISES ανακοινώνει δυο νέες παραγγελίες world class πλοίων κατά τη διπλή εορταστική εκδήλωση με τη Chantiers de l’Atlantique

0Sarfatti SmallΗ MSC Cruises και η Chantiers de l’ Atlantique ανακοίνωσαν σήμερα μια σημαντική ενίσχυση της μακροχρόνιας συνεργασίας τους με παραγγελίες δύο επιπλέον πλοίων World Class, τα νούμερα 7 και 8, τα οποία αναμένεται να παραδοθούν το 2030 και το 2031.

Κρουαζιέρα - Επιμελητήριο Κυκλάδων: «Το μοντέλο Καραϊβικής δεν είναι για τα νησιά μας»

0santorini Small«Υποστηρίζουμε την κρουαζιέρα με γνώμονα το συμφέρον του τόπου. Θέλουμε όμως να είναι ικανοποιημένες όλες οι πλευρές: επισκέπτες, εταιρείες, τοπικές επιχειρήσεις, κάτοικοι.

Κρουαζιέρα: Άρχισαν οι προσφορές Black Friday

0Norwegian1Έναρξη στις προσφορές Black Friday έκανε η Norwegian Cruise Line (NCL) η οποία ανακοίνωσε τις εκπτώσεις της Black Friday, προσφέροντας έκπτωση 50% σε όλες τις κρουαζιέρες συν το πακέτο Free at Sea.

Η CLIA παρουσιάζει τα οφέλη του βιώσιμου τουρισμού κρουαζιέρας στην Ελλάδα, αναδεικνύοντας την περιβαλλοντική πρόοδο και τα οικονομικά οφέλη

0L. Dimitriadis Evgenidis SmallΗ Διεθνής Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA), η ηγετική φωνή της παγκόσμιας βιομηχανίας κρουαζιέρας, παρουσιάζει τα οφέλη του εξαιρετικά δυναμικού τομέα της κρουαζιέρας για τις τοπικές κοινωνίες στην Ελλάδα εγκαινιάζοντας μία έκθεση για τον βιώσιμο τουρισμό κρουαζιέρας σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ευγενίδου.

«Θετικά» τα νέα από την κρουαζιέρα – Απαιτείται στρατηγικός σχεδιασμός

0CLIA2Καθώς «κλείνει» η περίοδος της κρουαζιέρας για την Ελλάδα φέτος τα στοιχεία εμφανίζουν αύξηση 1,3 στον αριθμό των επιβατών έναντι 1,2 του 2024. Αν και «αναιμική» η αύξηση αυτή σύμφωνα με την έρευνα που παρουσίασε χθες η Μαρία Δεληγιάννη, διευθύντρια Ανατολικής Μεσογείου της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (Cruise Lines International Association - CLIA) και πραγματοποιήθηκε από την Oxford Economics, η μέση δαπάνη ανά επιβάτη κρουαζιέρας στη Μύκονο ανήλθε το 2024 σε 107 ευρώ, με το μεγαλύτερο ποσό, ήτοι 37 ευρώ, να δαπανάται για ψώνια.

Κρουαζιέρα: Πάει για ρεκόρ επιβατών το 2026

0msc 600Ο κλάδος της κρουαζιέρας έχει ανακάμψει μετά την πανδημία, και μάλιστα δυναμικά. Σύμφωνα με νεότερους υπολογισμούς φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της κρουαζιέρας το προσεχές έτος θα καταγράψει ένα ακόμη ρεκόρ επιβατών σε σχέση με τον τρέχον έτος στις αγορές της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Η διεύθυνση Κρουαζιέρας του Ομίλου MSC στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας: διαδοχικές συνδέσεις ηλεκτροδότησης από την ξηρά στο λιμάνι της Βαλέτας

0SyndesiΤο Τμήμα Κρουαζιέρας του Ομίλου MSC πέτυχε ένα ακόμη επίτευγμα στο ταξίδι του προς την απανθρακοποίηση, καθώς δύο από τα πλοία του – το MSC World Europa και το EXPLORA II – συνδέθηκαν με την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος από την ξηρά στο λιμάνι της Βαλέτας σε διαδοχικές ημέρες, στις 15 και 16 Οκτωβρίου 2025.

Γ. Κουμπενάς: Η κρουαζιέρα συμβάλλει ουσιαστικά στην ελληνική οικονομία – Απαιτείται όμως στρατηγική και ενιαία πολιτική προσέγγιση

0koumpenasΗ κρουαζιέρα αποτελεί έναν από τους πιο δυναμικούς πυλώνες της ελληνικής οικονομίας, με εκατοντάδες χιλιάδες επιβάτες να αφήνουν ετησίως σημαντικό οικονομικό αποτύπωμα σε νησιά και λιμάνια.

Μετά τα ναυπηγεία και τα κρουαζιερόπλοια

0carnivals mardi grasΕντείνεται ο «πόλεμος» μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας με αφορμή τις επιπρόσθετες χρεώσεις στα αμερικανικά λιμάνια για κινεζικής κατασκευής πλοία που θα καταπλέουν στους αμερικανικούς λιμένες.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter