Παρ08192022

Last updateΠαρ, 19 Αυγ 2022 6pm

Νορβηγία «βλέπει» η Γερμανία για φυσικό αέριο

fysiko aerio 55433Ως «ασφαλή, δημοκρατικό και αξιόπιστο εταίρο» σε ό,τι αφορά τον εφοδιασμό της Γερμανίας και της Ευρώπης με ενέργεια περιέγραψε τη Νορβηγία ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ο οποίος ζήτησε από την κυβέρνηση στο Όσλο να επεκτείνει την παραγωγή φυσικού αερίου προκειμένου να μειωθεί η εξάρτηση από τη Ρωσία. Η Νορβηγία «προσφέρει το μάξιμουμ των δυνατοτήτων της», αντέτεινε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της χώρας, Γιόνας Γκαρ Στέρε.

Κυρ.Μητσοτάκης: Η Ελλάδα πύλη εισόδου ενέργειας για όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο

0Μητσ4567«Δεν θα εγκαινιάσουμε απλά έναν αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου, αλλά μία καθοριστική ενεργειακή γέφυρα που ενώνει τον γεωγραφικό νότο με τον βορρά", επισήμανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στη σημερινή τελετή εγκαινίων του ελληνοβουλγαρικού αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου IGB, πού έγινε στη βιομηχανική περιοχή της Κομοτηνής, παρουσία του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας,Κιρίλ Πετκόφ και των υπουργών Ενέργειας της Ελλάδας,Κώστα Σκρέκα,της Βουλγαρίας, Αλεξάντερ Νικόλοφ και του Αζερμπαιτζάν,Parviz Shahbazov.

Το πρώτο FSRU της Φινλανδίας θα «τοποθετηθεί» στο λιμάνι Inkoo

0FSRUΣτο λιμάνι του Inkoo θα «τοποθετηθεί» το πρώτο FSRU της Φινλανδίας με στόχο την οριστική απεξάρτηση από το Ρωσικό αέριο.

Η ΕΕ προτείνει συμφωνία εισαγωγής φυσικού αερίου με την Αίγυπτο και το Ισραήλ

fysiko aerio 0654Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε συμφωνία στα κράτη-μέλη της ΕΕ με την Αίγυπτο και το Ισραήλ για την ενίσχυση των εισαγωγών φυσικού αερίου από την ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με προσχέδιο εγγράφου με ημερομηνία 7η Ιουνίου το οποίο είδε το Reuters.

Το LNG ενισχύει τον ενεργειακό ρόλο της Ελλάδας στη ΝΑ Ευρώπη

0FSRU 800x506«Το LNG (Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο) όπως και συνολικά το φυσικό αέριο έχει συγκεντρώσει άδικα μία αρνητική επικαιρότητα, καθώς όλα αυτά τα αρνητικά δεδομένα έχουν προκύψει από την υψηλή εξάρτηση της ΕΕ από το Ρωσικό φυσικό αέριο», δήλωσε ο κ. Γιώργο Πολυχρονίου, Executive Director, Strategy & Business Development, ΔΕΠΑ, στο πλαίσιο του 10ου συνεδρίου Athens Energy Dialogues που πραγματοποιείται 26 και 27 Μαΐου.

Αναπτύσσονται οι FSRU

0FSRU 2.3.22Κινητικότητα στην Βόρεια Ευρώπη και Βαλτική για την επεξεργασία και διανομή LNG. Η Excelerate Energy και η Gasgrid Finland υπέγραψαν δεκαετή συμφωνία για να ναύλωση πλωτού σκάφους αποθήκευσης και επαναεριοποίησης (FSRU) το οποίο θα παρέχει LNG στη Φινλανδία, την Εσθονία και την περιοχή της Βαλτικής Θάλασσας.

ΕΕ: Συμφωνία για ανεφοδιασμό των αποθεμάτων φυσικού αερίου πριν από τον χειμώνα

fysiko aerio 55433Οι διαπραγματευτές του Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου κατέληξαν σήμερα σε συμφωνία σχετικά με τον νέο κανονισμό που θα ορίζει το υποχρεωτικό ελάχιστο επίπεδο φυσικού αερίου στις εγκαταστάσεις αποθήκευσης στο 80% έως την 1η Νοεμβρίου 2022. Τα κράτη μέλη και οι φορείς εκμετάλλευσης θα πρέπει να προσπαθήσουν να φθάσουν το 85%. Ο στόχος θα είναι το 90% για τα επόμενα έτη με στόχο την προστασία των Ευρωπαίων από πιθανούς κλυδωνισμούς στον εφοδιασμό.

Ποιο κοντά στο ενεργειακό blackout η ΕΕ- Η Ουκρανία θα διακόψει τη μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου

gaspipe 390Ένα βήμα πιο κοντά στο ενεργειακό blackout βρίσκεται από σήμερα η Ε.Ε.. Η διαχειρίστρια εταιρεία του συστήματος μεταφοράς αερίου της Ουκρανίας GTSOU ανακοίνωσε σήμερα ότι λόγω ανωτέρας βίας θα διακόψει από αύριο Τετάρτη, 11 Μαΐου, τη μεταφορά ρωσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω του σταθμού της Σοχρανίφκα.

ΔΕΣΦΑ: Απόφαση για μίσθωση πλωτής δεξαμενής φυσικού αερίου

0ΔΕΣΦΑΣτην απόφαση για ανάθεση του συμβολαίου μίσθωσης πλωτής δεξαμενής αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου που θα τοποθετηθεί στη Ρεβυθούσα προχώρησε σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα ο ΔΕΣΦΑ.

Δύο ακόμη FSRU στην Β. Ευρώπη

0FSRU 2.3.22Η Gasunie υπέγραψε δεσμευτική σύμβαση για τη μίσθωση πλωτής εγκατάστασης FSRU από τη New Fortress Energy.

Η Γερμανία στοχεύει και σε τέταρτη FSRU

0ΒάνεςΗ Γερμανία θέλει να κατασκευάσει τέσσερις αντί για τρεις πλωτές μονάδες αποθήκευσης και επαναεριοποίησης (FSRUs) καθώς προσπαθεί να αντικαταστήσει το Ρωσικό αέριο με υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) το οποίο μπορεί να προέρχεται από πολλές χώρες, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας.

Τζ. Πάιατ: Ο FSRU είναι κρίσιμο έργο για την ασφάλεια όλων των χωρών της ΝΑ Ευρώπης

0paiat66«Ο FSRU είναι κρίσιμο για την ασφάλεια όλων των χωρών της ΝΑ Ευρώπης» έργο, τόνισε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στο περιθώριο της σημερινής εκδήλωσης για την έναρξη υλοποίησης της πρώτης πλωτής μονάδας αποθήκευσης και επαναεριοποίησης φυσικού αερίου (FSRU) στην Αλεξανδρούπολη, η οποία, όπως είπε, «έχει καταστεί γεωστρατηγικό σταυροδρόμι».

Αδειοδότηση για έναν ακόμη FSRU στη Θράκη εξασφάλισε από τη ΡΑΕ η Gastrade

0GastradeΤην εξασφάλιση της αδειοδότησης από τη ΡΑΕ για την υλοποίηση ενός δεύτερου FSRU στη Θράκη, ανακοίνωσε σήμερα, από το βήμα της εκδήλωσης για την έναρξη υλοποίησης της πρώτης πλωτής μονάδας αποθήκευσης και επαναεριοποίησης φυσικού αερίου (FSRU) στην Αλεξανδρούπολη, ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Gastrade AE του Ομίλου Κοπελούζου Κωστής Σιφναίος.

Με το βλέμμα στην Αλεξανδρούπολη

0ALEXANDROUPOLILIMANIΣτραμμένο στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης είναι το βλέμμα της ΕΕ καθώς σήμερα στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης θα γίνει η επίσημη εκκίνηση του έργου του νέου τερματικού σταθμού LNG.

Τέλος το ρωσικό φυσικό αέριο από σήμερα σε Πολωνία και Βουλγαρία

gaspipeline2Ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom αναστέλλει από σήμερα Τετάρτη 27/04 τις παραδόσεις φυσικού αερίου στη Βουλγαρία και στην Πολωνία, όπως ανακοίνωσαν το βράδυ της Τρίτης τα αρμόδια υπουργεία των δύο χωρών, υπογραμμίζοντας πως έχουν προετοιμαστεί για αυτό.

Αίτηση στη ΡΑΕ για FSRU στη Θεσσαλονίκη κατέθεσε η ELPEDISON

gas 0009Η ELPEDISON κατέθεσε σήμερα, Δευτέρα (11/4), αίτηση στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) για τη χορήγηση Άδειας Ανεξάρτητου Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΑΣΦΑ).

Κομισιόν-Φυσικό αέριο: Είμαστε προετοιμασμένοι για οποιαδήποτε περίπτωση

imagesΗ Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συνεργασθεί στενά με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης για να προετοιμασθούν για οποιαδήποτε κατάσταση θα αφορά την τροφοδοσία σε φυσικό αέριο, μετά την ενεργοποίηση νωρίτερα σήμερα από το Βερολίνο του σχεδίου έκτακτης ανάγκης για την διαχείριση των προμηθειών φυσικού αερίου σε περίπτωση διατάραξης ή διακοπής των ρωσικών εξαγωγών.

Η άρνηση της G7 να πληρώσει σε ρούβλια, θα σημάνει τη διακοπή της παροχής φυσικού αερίου

gaspipeline2Ο Ρώσος βουλευτής Ιβάν Αμπράμοβ δήλωσε σήμερα Δευτέρα ότι η άρνηση της G7 να καταβάλει τις πληρωμές για το ρωσικό φυσικό αέριο που προμηθεύεται σε ρούβλια μπορεί να οδηγήσει σε μια αδιαμφισβήτητη διακοπή της παροχής φυσικού αερίου, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το πρακτορείο RIA.

Ψάχνει αλλού για φυσικό αέριο η Βουλγαρία

fisikoaerioAP 768x480Η εισβολή του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία ωθεί τη Βουλγαρία να βάλει τέλος στον εφοδιασμό της χώρας με ρωσικό φυσικό αέριο, γράφει η ιστοσελίδα Politico.

Ιστορικό ρεκόρ της τιμής του φυσικού αερίου - Στα 194,715 ευρώ η μεγαβατώρα

fysiko aerio 55433Η ευρωπαϊκή τιμή αναφοράς του φυσικού αερίου, το ολλανδικό TTF, αυξήθηκε σήμερα στο ιστορικό ρεκόρ των 194,715 ευρώ η μεγαβατώρα (MWh) λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, καθώς η Ρωσία είναι ένας σημαντικός παραγωγός και εξαγωγός αερίου.

Η Gastrade κατέθεσε στην ΡΑΕ αίτηση χορήγησης νέας ΑΣΦΑ

0FSRU ALEXANDROUPOLHΗ Gastrade ανακοινώνει ότι κατέθεσε σήμερα στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) αίτηση για τη χορήγηση νέας Άδειας Ανεξάρτητου Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΑΣΦΑ).

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter