Παρ03242023

Last updateΠεμ, 23 Μαρ 2023 7pm

Μεγάλη πτώση των τιμών μετά την επιβολή πλαφόν στο φυσικό αέριο

fysiko aerio 0654Η πτώση της διεθνούς τιμής του φυσικού αερίου κατά 80% στις αρχές του 2023 σε σχέση με το υψηλό ρεκόρ που σημειώθηκε τον Αύγουστο του 2022 διαψεύδει τις εκτιμήσεις που διατυπώθηκαν ακόμη και από θεσμικούς φορείς της ΕΕ ότι η επιβολή πλαφόν στην τιμή του καυσίμου θα οδηγούσε σε άνοδο των τιμών.

Το Maria Energy έφερε το πρώτο φορτίο LNG στο Wilhelmshaven

0ΤΕΝ3Η γερμανική εταιρεία ενέργειας Uniper παρέδωσε το πρώτο πλήρες φορτίο υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) της Γερμανίας στον νέο τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου στο Wilhelmshaven.

Ρωσία: Μειώθηκαν κατά 45,5% οι εξαγωγές φυσικού αερίου το 2022- Σε προ του πολέμου με την Ουκρανία οι τιμές

fysiko aerio 0654Οι εξαγωγές φυσικού αερίου από την Gazprom πέραν της ζώνης που περιλαμβάνει τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες μειώθηκαν κατά 45,5% το 2022, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα, εν μέσω της σφοδρής πτώσης των εξαγωγών ρωσικών υδρογονανθράκων προς την Ευρώπη λόγω των δυτικών κυρώσεων κατά της Μόσχας για την επίθεσή της κατά της Ουκρανίας.

Εμπορευματοκιβώτια tankers για την μεταφορά LNG λανσάρει η COSCO

0κουτίδεξΕμπορευματοκιβώτια tankers για την μεταφορά LNG «λανσάρισε» η COSCO.

Αγκυροβόλησε στο λιμάνι Inkoo το FSRU της Φινλανδίας

0FSRΑγκυροβόλησε χθες στο λιμάνι Inkoo της Φινλανδίας το FSRU Exemplar της Excelerate Energy.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Market Test για το ΑRGO FSRU

0argo fsruΟλοκληρώθηκε με επιτυχία, στις 19 Δεκεμβρίου 2022, η πρώτη φάση του Market Test για την εκδήλωση ενδιαφέροντος και δέσμευση δυναμικότητας στον τερματικό σταθμό ΑRGO FSRU στο Βόλο.

Συμφώνησαν στην ΕΕ για ανώτατο όριο στη χονδρική τιμή του φυσικού αερίου στα 180 ευρώ/Kwh

fysiko aerio 55433Το Συμβούλιο Ενέργειας της ΕΕ κατέληξε κατά πλειοψηφία σε συμφωνία για το ανώτατο όριο στη χονδρική τιμή του φυσικού αερίου, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Τσεχικής Προεδρίας της ΕΕ.

Ενεργός ο πρώτος FSRU στη Γερμανία

0Höegh EsperanzaΟ πρώτος πλωτός τερματικός σταθμός της Γερμανίας για την εισαγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στο Wilhelmshaven τέθηκε επίσημα σε λειτουργία.

Χωρίς συμφωνία για το πλαφόν ολοκληρώθηκε η σύνοδος των υπουργών Ενέργειας

0ΒάνεςΟι υπουργοί Ενέργειας των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν κατέληξαν σε οριστική συμφωνία για την επιβολή πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου κατά τη συνάντησή τους την Τρίτη, ανέφεραν δύο Ευρωπαίοι αξιωματούχοι στο πρακτορείο Reuters.

Φυσικό αέριο: Υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας για τον «κάθετο διάδρομο»

fysiko aerio 55433Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) υπεγράφη σήμερα μεταξύ των εταιρειών ΔΕΣΦΑ (Ελλάδα), Βulgartransgaz (Βουλγαρία), Transgaz (Ρουμανία), FGSZ (Ουγγαρία), ICGB (Βουλγαρία) και Gastrade (Ελλάδα) με σκοπό την αμοιβαία συνεργασία τους για την υλοποίηση του Κάθετου Διαδρόμου, που θα επιτρέψει αμφίδρομες ροές φυσικού αερίου από Βορρά προς Νότο και από Νότο προς Βορρά.

LNG από το Κατάρ θα προμηθεύεται η Κίνα

0LNGΗ Κίνα υπέγραψε μια σημαντική συμφωνία προμήθειας υγροποιημένου φυσικού αερίου με το Κατάρ για να βοηθήσει στην εξασφάλιση του μακροπρόθεσμου ενεργειακού εφοδιασμού της.

Εκφορτώνεται στη νέα πλωτή δεξαμενή αποθήκευσης φυσικού αερίου (FSU) του ΔΕΣΦΑ στη Ρεβυθούσα το πρώτο φορτίο LNG από τη MYTILINEOS

0αέριοΠλοια1Την έναρξη της λειτουργίας της πλωτής δεξαμενής φυσικού αερίου (FSU) που έχει εγκαταστήσει ο ΔΕΣΦΑ στη Ρεβυθούσα σηματοδοτεί η εκφόρτωση του πρώτου LNG φορτίου από την εταιρεία Mytilineos.

Εντός του Νοεμβρίου οι πρώτες από κοινού ευρωπαϊκές αγορές φυσικού αερίου

gas 0009Οι από κοινού ευρωπαϊκές αγορές φυσικού αερίου, με σκοπό τον έλεγχο των τιμών κατά την διάρκεια του χειμώνα, θα εφαρμοσθούν «μέχρι το τέλος του μήνα», σύμφωνα με τον ευρωπαίο επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν.

ΕΕ: Έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας στις 24 Νοεμβρίου για τη μείωση των τιμών- Υπό συζήτηση εξακολουθεί το πλαφόν

gas 0009Έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ στις 24 Νοεμβρίου, για την υιοθέτηση των μέτρων που θα μειώσουν τις τιμές της ενέργειας, ανακοίνωσε ο Προεδρεύων του Συμβουλίου και Υπουργός Βιομηχανίας και Ενέργειας της Τσεχίας, Γιοζεφ Σικέλα.

Και με βυτιοφόρα η μεταφορά LNG από τη Ρεβυθούσα σε επιχειρήσεις και σε ξένες χώρες

0ΔΕΣΦΑΑστικές περιοχές και βιομηχανίες που βρίσκονται μακρυά από τα δίκτυα μεταφοράς φυσικού αερίου αποκτούν πρόσβαση στο συγκεκριμένο καύσιμο με τη νέα δυνατότητα μεταφοράς σε υγροποιημένη μορφή με βυτιοφόρα.

ΕΕ: Κοινές προμήθειες φυσικού αερίου, μηχανισμό περιορισμού των τιμών, αλληλεγγύη και μείωση της ζήτησης

0ευρωσημαίεςΗ Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε σήμερα έναν νέο κανονισμό έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση των υψηλών τιμών του φυσικού αερίου στην ΕΕ και τη διασφάλιση του ενεργειακού εφοδιασμού.

Προσωρινό πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου και κοινές προμήθειες από την ΕΕ στο «τραπέζι» της συνόδου κορυφής

fisiko aerio 180 2 135852 0n6414 b«Πρέπει να εξετάσουμε τις τιμές του φυσικού αερίου πέρα από την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας», δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ενόψει της άτυπης Συνόδου Κορυφής της Πράγας.

Gazprom: Σταμάτησαν οι διαρροές στους Nord Stream

0gazpromΗ ρωσική Gazprom δήλωσε σήμερα πως έχει σταματήσει η διαρροή αερίου από τις γραμμές των αγωγών Nord Stream που είχαν υποστεί ζημιές κάτω από τη Βαλτική και πως μπορεί να είναι δυνατή η διοχέτευση αερίου μέσω της μοναδικής εναπομείνασας γραμμής.

Συμφωνία ΔΕΠΑ - TotalEnergies θωρακίζει ενεργειακά την Ελλάδα με LNG

fysiko aerio 55433Συμφωνία της ΔΕΠΑ Εμπορίας με την γαλλική TotalEnergies για την προμήθεια υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σημειώνοντας ότι αποτελεί καθοριστικό βήμα για την ενεργειακή επάρκεια σε περίπτωση μείωσης ή και διακοπής της ροής φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

Πλαφόν στο φυσικό αέριο

fysiko aerio 55433Ανώτατο όριο στην τιμή του ρωσικού φυσικού αερίου προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα η Πρόεδρος Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν από τις Βρυξέλλες.

Νορβηγία «βλέπει» η Γερμανία για φυσικό αέριο

fysiko aerio 55433Ως «ασφαλή, δημοκρατικό και αξιόπιστο εταίρο» σε ό,τι αφορά τον εφοδιασμό της Γερμανίας και της Ευρώπης με ενέργεια περιέγραψε τη Νορβηγία ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ο οποίος ζήτησε από την κυβέρνηση στο Όσλο να επεκτείνει την παραγωγή φυσικού αερίου προκειμένου να μειωθεί η εξάρτηση από τη Ρωσία. Η Νορβηγία «προσφέρει το μάξιμουμ των δυνατοτήτων της», αντέτεινε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της χώρας, Γιόνας Γκαρ Στέρε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter