Κυρ10012023

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Θ. Σκυλακάκης «Σύντομα θα είναι πλήρως λειτουργικός ο πλωτός σταθμός FSRU στην Αλεξανδρούπολη»

0ALEXANDROUPOLILIMANIΤην πεποίθηση ότι σύντομα θα είναι πλήρως λειτουργική η πλωτή μονάδα αποθήκευσης και επαναεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου (FSRU) στην Αλεξανδρούπολη, εξέφρασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στην ενότητα «Δημιουργία αξιόπιστων ενεργειακών συνεργασιών στην Περιφέρεια» του συνεδρίου του Economist «The Third Thessaloniki Metropolitan Summit», που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη.

Μειωμένη ζήτηση για το φυσικό αέριο «βλέπει» η Wood Mackenzie

fysiko aerio 0654Υπερεπάρκεια φυσικού αερίου και ΑΠΕ αναμένεται να αλλάξουν τα δεδομένα στην ευρωπαϊκή αγορά με τις τιμές να διατηρούνται χαμηλά όσον αφορά στο φυσικό αέριο.

Η Maran Gas παρέδωσε το πρώτο φορτίο ΥΦΑ στον LNG Nansha Guangzhou της Κίνας

0Μαραν7To LNG carrier Maran Gas Coronis παρέδωσε το πρώτο φορτίο ΥΦΑ στον τερματικό σταθμό LNG Nansha Guangzhou της Κίνας.

Η ΕΕ προκήρυξε τον πρώτο της διεθνή διαγωνισμό για κοινές αγορές φυσικού αερίου

fysiko aerio 0654Η ΕΕ προκήρυξε σήμερα τον πρώτο της διεθνή διαγωνισμό για κοινές αγορές φυσικού αερίου, συνολικής ποσότητας περίπου 11,6 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Μειωμένη ζήτηση-αυξημένες εξαγωγές φυσικού αερίου στο τρίμηνο του 2023

0ΡεβυθούσαΜειωμένη ζήτηση και εισαγωγές φυσικού αερίου από τη Ρωσία και αυξημένες εξαγωγές καταγράφουν τα στοιχεία του ΔΕΣΦΑ για το πρώτο τρίμηνο του 2023, διάστημα κατά το οποίο ο Tερματικός Σταθμός Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου της Ρεβυθούσας παρέμεινε η κύρια πύλη εισόδου φυσικού αερίου της χώρας.

Κανείς ενδιαφερόμενος στο διαγωνισμό για την αποθήκη αερίου Καβάλας

0ΚαβαλΤο ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε δίχως υποβολή προσφορών η Β φάση του διεθνούς διαγωνισμού για την παραχώρηση της χρήσης, ανάπτυξης και εκμετάλλευσης του υπόγειου φυσικού χώρου που προκύπτει από το σχεδόν εξαντληθέν κοίτασμα φυσικού αερίου «Νότια Καβάλα», με σκοπό τη μετατροπή του σε υπόγεια αποθήκη φυσικού αερίου (ΥΑΦΑ).

Γερμανία: Λειτουργική και η τρίτη FSRU

0Hoegh GannetΗ Hoegh Gannet, μια πλωτή μονάδα αποθήκευσης και επαναεριοποίησης (FSRU) που εξυπηρετεί τον τερματικό σταθμό LNG του Elbehafen στο Brunsbüttel της Γερμανίας, άρχισε να προμηθεύει φυσικό αέριο στο δίκτυο, καθώς οι τακτικές εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν τον Απρίλιο.

Μεγάλη πτώση των τιμών μετά την επιβολή πλαφόν στο φυσικό αέριο

fysiko aerio 0654Η πτώση της διεθνούς τιμής του φυσικού αερίου κατά 80% στις αρχές του 2023 σε σχέση με το υψηλό ρεκόρ που σημειώθηκε τον Αύγουστο του 2022 διαψεύδει τις εκτιμήσεις που διατυπώθηκαν ακόμη και από θεσμικούς φορείς της ΕΕ ότι η επιβολή πλαφόν στην τιμή του καυσίμου θα οδηγούσε σε άνοδο των τιμών.

Το Maria Energy έφερε το πρώτο φορτίο LNG στο Wilhelmshaven

0ΤΕΝ3Η γερμανική εταιρεία ενέργειας Uniper παρέδωσε το πρώτο πλήρες φορτίο υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) της Γερμανίας στον νέο τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου στο Wilhelmshaven.

Ρωσία: Μειώθηκαν κατά 45,5% οι εξαγωγές φυσικού αερίου το 2022- Σε προ του πολέμου με την Ουκρανία οι τιμές

fysiko aerio 0654Οι εξαγωγές φυσικού αερίου από την Gazprom πέραν της ζώνης που περιλαμβάνει τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες μειώθηκαν κατά 45,5% το 2022, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα, εν μέσω της σφοδρής πτώσης των εξαγωγών ρωσικών υδρογονανθράκων προς την Ευρώπη λόγω των δυτικών κυρώσεων κατά της Μόσχας για την επίθεσή της κατά της Ουκρανίας.

Εμπορευματοκιβώτια tankers για την μεταφορά LNG λανσάρει η COSCO

0κουτίδεξΕμπορευματοκιβώτια tankers για την μεταφορά LNG «λανσάρισε» η COSCO.

Αγκυροβόλησε στο λιμάνι Inkoo το FSRU της Φινλανδίας

0FSRΑγκυροβόλησε χθες στο λιμάνι Inkoo της Φινλανδίας το FSRU Exemplar της Excelerate Energy.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Market Test για το ΑRGO FSRU

0argo fsruΟλοκληρώθηκε με επιτυχία, στις 19 Δεκεμβρίου 2022, η πρώτη φάση του Market Test για την εκδήλωση ενδιαφέροντος και δέσμευση δυναμικότητας στον τερματικό σταθμό ΑRGO FSRU στο Βόλο.

Συμφώνησαν στην ΕΕ για ανώτατο όριο στη χονδρική τιμή του φυσικού αερίου στα 180 ευρώ/Kwh

fysiko aerio 55433Το Συμβούλιο Ενέργειας της ΕΕ κατέληξε κατά πλειοψηφία σε συμφωνία για το ανώτατο όριο στη χονδρική τιμή του φυσικού αερίου, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Τσεχικής Προεδρίας της ΕΕ.

Ενεργός ο πρώτος FSRU στη Γερμανία

0Höegh EsperanzaΟ πρώτος πλωτός τερματικός σταθμός της Γερμανίας για την εισαγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στο Wilhelmshaven τέθηκε επίσημα σε λειτουργία.

Χωρίς συμφωνία για το πλαφόν ολοκληρώθηκε η σύνοδος των υπουργών Ενέργειας

0ΒάνεςΟι υπουργοί Ενέργειας των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν κατέληξαν σε οριστική συμφωνία για την επιβολή πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου κατά τη συνάντησή τους την Τρίτη, ανέφεραν δύο Ευρωπαίοι αξιωματούχοι στο πρακτορείο Reuters.

Φυσικό αέριο: Υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας για τον «κάθετο διάδρομο»

fysiko aerio 55433Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) υπεγράφη σήμερα μεταξύ των εταιρειών ΔΕΣΦΑ (Ελλάδα), Βulgartransgaz (Βουλγαρία), Transgaz (Ρουμανία), FGSZ (Ουγγαρία), ICGB (Βουλγαρία) και Gastrade (Ελλάδα) με σκοπό την αμοιβαία συνεργασία τους για την υλοποίηση του Κάθετου Διαδρόμου, που θα επιτρέψει αμφίδρομες ροές φυσικού αερίου από Βορρά προς Νότο και από Νότο προς Βορρά.

LNG από το Κατάρ θα προμηθεύεται η Κίνα

0LNGΗ Κίνα υπέγραψε μια σημαντική συμφωνία προμήθειας υγροποιημένου φυσικού αερίου με το Κατάρ για να βοηθήσει στην εξασφάλιση του μακροπρόθεσμου ενεργειακού εφοδιασμού της.

Εκφορτώνεται στη νέα πλωτή δεξαμενή αποθήκευσης φυσικού αερίου (FSU) του ΔΕΣΦΑ στη Ρεβυθούσα το πρώτο φορτίο LNG από τη MYTILINEOS

0αέριοΠλοια1Την έναρξη της λειτουργίας της πλωτής δεξαμενής φυσικού αερίου (FSU) που έχει εγκαταστήσει ο ΔΕΣΦΑ στη Ρεβυθούσα σηματοδοτεί η εκφόρτωση του πρώτου LNG φορτίου από την εταιρεία Mytilineos.

Εντός του Νοεμβρίου οι πρώτες από κοινού ευρωπαϊκές αγορές φυσικού αερίου

gas 0009Οι από κοινού ευρωπαϊκές αγορές φυσικού αερίου, με σκοπό τον έλεγχο των τιμών κατά την διάρκεια του χειμώνα, θα εφαρμοσθούν «μέχρι το τέλος του μήνα», σύμφωνα με τον ευρωπαίο επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν.

ΕΕ: Έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας στις 24 Νοεμβρίου για τη μείωση των τιμών- Υπό συζήτηση εξακολουθεί το πλαφόν

gas 0009Έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ στις 24 Νοεμβρίου, για την υιοθέτηση των μέτρων που θα μειώσουν τις τιμές της ενέργειας, ανακοίνωσε ο Προεδρεύων του Συμβουλίου και Υπουργός Βιομηχανίας και Ενέργειας της Τσεχίας, Γιοζεφ Σικέλα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter