Δευ11282022

Last updateΔευ, 28 Νοε 2022 7pm

LNG από το Κατάρ θα προμηθεύεται η Κίνα

0LNGΗ Κίνα υπέγραψε μια σημαντική συμφωνία προμήθειας υγροποιημένου φυσικού αερίου με το Κατάρ για να βοηθήσει στην εξασφάλιση του μακροπρόθεσμου ενεργειακού εφοδιασμού της.

Εκφορτώνεται στη νέα πλωτή δεξαμενή αποθήκευσης φυσικού αερίου (FSU) του ΔΕΣΦΑ στη Ρεβυθούσα το πρώτο φορτίο LNG από τη MYTILINEOS

0αέριοΠλοια1Την έναρξη της λειτουργίας της πλωτής δεξαμενής φυσικού αερίου (FSU) που έχει εγκαταστήσει ο ΔΕΣΦΑ στη Ρεβυθούσα σηματοδοτεί η εκφόρτωση του πρώτου LNG φορτίου από την εταιρεία Mytilineos.

Εντός του Νοεμβρίου οι πρώτες από κοινού ευρωπαϊκές αγορές φυσικού αερίου

gas 0009Οι από κοινού ευρωπαϊκές αγορές φυσικού αερίου, με σκοπό τον έλεγχο των τιμών κατά την διάρκεια του χειμώνα, θα εφαρμοσθούν «μέχρι το τέλος του μήνα», σύμφωνα με τον ευρωπαίο επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν.

ΕΕ: Έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας στις 24 Νοεμβρίου για τη μείωση των τιμών- Υπό συζήτηση εξακολουθεί το πλαφόν

gas 0009Έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ στις 24 Νοεμβρίου, για την υιοθέτηση των μέτρων που θα μειώσουν τις τιμές της ενέργειας, ανακοίνωσε ο Προεδρεύων του Συμβουλίου και Υπουργός Βιομηχανίας και Ενέργειας της Τσεχίας, Γιοζεφ Σικέλα.

Και με βυτιοφόρα η μεταφορά LNG από τη Ρεβυθούσα σε επιχειρήσεις και σε ξένες χώρες

0ΔΕΣΦΑΑστικές περιοχές και βιομηχανίες που βρίσκονται μακρυά από τα δίκτυα μεταφοράς φυσικού αερίου αποκτούν πρόσβαση στο συγκεκριμένο καύσιμο με τη νέα δυνατότητα μεταφοράς σε υγροποιημένη μορφή με βυτιοφόρα.

ΕΕ: Κοινές προμήθειες φυσικού αερίου, μηχανισμό περιορισμού των τιμών, αλληλεγγύη και μείωση της ζήτησης

0ευρωσημαίεςΗ Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε σήμερα έναν νέο κανονισμό έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση των υψηλών τιμών του φυσικού αερίου στην ΕΕ και τη διασφάλιση του ενεργειακού εφοδιασμού.

Προσωρινό πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου και κοινές προμήθειες από την ΕΕ στο «τραπέζι» της συνόδου κορυφής

fisiko aerio 180 2 135852 0n6414 b«Πρέπει να εξετάσουμε τις τιμές του φυσικού αερίου πέρα από την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας», δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ενόψει της άτυπης Συνόδου Κορυφής της Πράγας.

Gazprom: Σταμάτησαν οι διαρροές στους Nord Stream

0gazpromΗ ρωσική Gazprom δήλωσε σήμερα πως έχει σταματήσει η διαρροή αερίου από τις γραμμές των αγωγών Nord Stream που είχαν υποστεί ζημιές κάτω από τη Βαλτική και πως μπορεί να είναι δυνατή η διοχέτευση αερίου μέσω της μοναδικής εναπομείνασας γραμμής.

Συμφωνία ΔΕΠΑ - TotalEnergies θωρακίζει ενεργειακά την Ελλάδα με LNG

fysiko aerio 55433Συμφωνία της ΔΕΠΑ Εμπορίας με την γαλλική TotalEnergies για την προμήθεια υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σημειώνοντας ότι αποτελεί καθοριστικό βήμα για την ενεργειακή επάρκεια σε περίπτωση μείωσης ή και διακοπής της ροής φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

Πλαφόν στο φυσικό αέριο

fysiko aerio 55433Ανώτατο όριο στην τιμή του ρωσικού φυσικού αερίου προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα η Πρόεδρος Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν από τις Βρυξέλλες.

Νορβηγία «βλέπει» η Γερμανία για φυσικό αέριο

fysiko aerio 55433Ως «ασφαλή, δημοκρατικό και αξιόπιστο εταίρο» σε ό,τι αφορά τον εφοδιασμό της Γερμανίας και της Ευρώπης με ενέργεια περιέγραψε τη Νορβηγία ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ο οποίος ζήτησε από την κυβέρνηση στο Όσλο να επεκτείνει την παραγωγή φυσικού αερίου προκειμένου να μειωθεί η εξάρτηση από τη Ρωσία. Η Νορβηγία «προσφέρει το μάξιμουμ των δυνατοτήτων της», αντέτεινε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της χώρας, Γιόνας Γκαρ Στέρε.

Κυρ.Μητσοτάκης: Η Ελλάδα πύλη εισόδου ενέργειας για όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο

0Μητσ4567«Δεν θα εγκαινιάσουμε απλά έναν αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου, αλλά μία καθοριστική ενεργειακή γέφυρα που ενώνει τον γεωγραφικό νότο με τον βορρά", επισήμανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στη σημερινή τελετή εγκαινίων του ελληνοβουλγαρικού αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου IGB, πού έγινε στη βιομηχανική περιοχή της Κομοτηνής, παρουσία του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας,Κιρίλ Πετκόφ και των υπουργών Ενέργειας της Ελλάδας,Κώστα Σκρέκα,της Βουλγαρίας, Αλεξάντερ Νικόλοφ και του Αζερμπαιτζάν,Parviz Shahbazov.

Το πρώτο FSRU της Φινλανδίας θα «τοποθετηθεί» στο λιμάνι Inkoo

0FSRUΣτο λιμάνι του Inkoo θα «τοποθετηθεί» το πρώτο FSRU της Φινλανδίας με στόχο την οριστική απεξάρτηση από το Ρωσικό αέριο.

Η ΕΕ προτείνει συμφωνία εισαγωγής φυσικού αερίου με την Αίγυπτο και το Ισραήλ

fysiko aerio 0654Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε συμφωνία στα κράτη-μέλη της ΕΕ με την Αίγυπτο και το Ισραήλ για την ενίσχυση των εισαγωγών φυσικού αερίου από την ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με προσχέδιο εγγράφου με ημερομηνία 7η Ιουνίου το οποίο είδε το Reuters.

Το LNG ενισχύει τον ενεργειακό ρόλο της Ελλάδας στη ΝΑ Ευρώπη

0FSRU 800x506«Το LNG (Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο) όπως και συνολικά το φυσικό αέριο έχει συγκεντρώσει άδικα μία αρνητική επικαιρότητα, καθώς όλα αυτά τα αρνητικά δεδομένα έχουν προκύψει από την υψηλή εξάρτηση της ΕΕ από το Ρωσικό φυσικό αέριο», δήλωσε ο κ. Γιώργο Πολυχρονίου, Executive Director, Strategy & Business Development, ΔΕΠΑ, στο πλαίσιο του 10ου συνεδρίου Athens Energy Dialogues που πραγματοποιείται 26 και 27 Μαΐου.

Αναπτύσσονται οι FSRU

0FSRU 2.3.22Κινητικότητα στην Βόρεια Ευρώπη και Βαλτική για την επεξεργασία και διανομή LNG. Η Excelerate Energy και η Gasgrid Finland υπέγραψαν δεκαετή συμφωνία για να ναύλωση πλωτού σκάφους αποθήκευσης και επαναεριοποίησης (FSRU) το οποίο θα παρέχει LNG στη Φινλανδία, την Εσθονία και την περιοχή της Βαλτικής Θάλασσας.

ΕΕ: Συμφωνία για ανεφοδιασμό των αποθεμάτων φυσικού αερίου πριν από τον χειμώνα

fysiko aerio 55433Οι διαπραγματευτές του Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου κατέληξαν σήμερα σε συμφωνία σχετικά με τον νέο κανονισμό που θα ορίζει το υποχρεωτικό ελάχιστο επίπεδο φυσικού αερίου στις εγκαταστάσεις αποθήκευσης στο 80% έως την 1η Νοεμβρίου 2022. Τα κράτη μέλη και οι φορείς εκμετάλλευσης θα πρέπει να προσπαθήσουν να φθάσουν το 85%. Ο στόχος θα είναι το 90% για τα επόμενα έτη με στόχο την προστασία των Ευρωπαίων από πιθανούς κλυδωνισμούς στον εφοδιασμό.

Ποιο κοντά στο ενεργειακό blackout η ΕΕ- Η Ουκρανία θα διακόψει τη μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου

gaspipe 390Ένα βήμα πιο κοντά στο ενεργειακό blackout βρίσκεται από σήμερα η Ε.Ε.. Η διαχειρίστρια εταιρεία του συστήματος μεταφοράς αερίου της Ουκρανίας GTSOU ανακοίνωσε σήμερα ότι λόγω ανωτέρας βίας θα διακόψει από αύριο Τετάρτη, 11 Μαΐου, τη μεταφορά ρωσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω του σταθμού της Σοχρανίφκα.

ΔΕΣΦΑ: Απόφαση για μίσθωση πλωτής δεξαμενής φυσικού αερίου

0ΔΕΣΦΑΣτην απόφαση για ανάθεση του συμβολαίου μίσθωσης πλωτής δεξαμενής αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου που θα τοποθετηθεί στη Ρεβυθούσα προχώρησε σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα ο ΔΕΣΦΑ.

Δύο ακόμη FSRU στην Β. Ευρώπη

0FSRU 2.3.22Η Gasunie υπέγραψε δεσμευτική σύμβαση για τη μίσθωση πλωτής εγκατάστασης FSRU από τη New Fortress Energy.

Η Γερμανία στοχεύει και σε τέταρτη FSRU

0ΒάνεςΗ Γερμανία θέλει να κατασκευάσει τέσσερις αντί για τρεις πλωτές μονάδες αποθήκευσης και επαναεριοποίησης (FSRUs) καθώς προσπαθεί να αντικαταστήσει το Ρωσικό αέριο με υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) το οποίο μπορεί να προέρχεται από πολλές χώρες, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter