Κυρ06162024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σε χρόνο ρεκόρ

0BrunsbuttelΗ γερμανική εταιρεία ενέργειας RWE παρέδωσε επίσημα τις λειτουργίες της υποδομής εισαγωγής ΥΦΑ στο Brunsbüttel κοντά στο Αμβούργο στη γερμανική κυβέρνηση, σηματοδοτώντας την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του έργου.

Ενεργό το FSRU της Αλεξανδρούπολης

0FsruΕνεργό το FSRU της Αλεξανδρούπολης. Το πρώτο φορτίο υγροποιημένου φυσικού αερίου με το οποίο εκκινεί η διαδικασία δοκιμαστικών ελέγχων για την ομαλή λειτουργία του πλωτού τερματικού σταθμού (FSRU) Αλεξανδρούπολης παραδόθηκε σήμερα στη ΔΕΠΑ Εμπορίας.

Προσφυγή κατά του FSRU Αλεξανδρούπολης

0ΒάνεςΟι περιβαλλοντικές οργανώσεις WWF Ελλάς, Greenpeace, Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία και MEDASSEΤ, προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) ζητώντας την ακύρωση της απόφασης ανανέωσης των περιβαλλοντικών όρων

Στο αγκυροβόλιο του λιμένα Αλεξανδρούπολης το FSRU της Gastrade

0agkiΣτο αγκυροβόλιο του λιμένα Αλεξανδρούπολης κατέπλευσε σήμερα στις 8.30 το πρωί το ειδικά διαμορφωμένο δεξαμενόπλοιο της Gastrade, η υπεράκτια μονάδα αποθήκευσης και επαναεριοποίησης φυσικού αερίου - μήκους περίπου 300 μέτρων - που μετασκευάστηκε σε FSRU στο ναυπηγείο Keppel στη Σιγκαπούρη.

Α.Σδούκου: Προς τετραπλασιασμό της δυνατότητας εξαγωγών φυσικού αερίου μέσω Ελλάδας

0ΣδούκουΗ τεχνική δυνατότητα εξαγωγών φυσικού αερίου της χώρας θα τετραπλασιαστεί έως το τέλος της δεκαετίας με νέα έργα υποδομής που περιλαμβάνουν τον πλωτό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη, την επαύξηση της δυναμικότητας του διαδριατικού αγωγού (ΤΑΡ) και τον νέο αγωγό Ελλάδα - Β. Μακεδονία που μπαίνει στη φάση την κατασκευής.

Στις 11 Δεκεμβρίου προσδένει το FSRU στην Αλεξανδρούπολη

0ALEXANDROUPOLILIMANIΣτα πρότζεκτ για τη διατήρηση της γραφικότητας του λιμανιού, στο FSRU που -όπως είπε- το ειδικά διαμορφωμένο δεξαμενόπλοιο, που θα αποτελέσει την πρώτη πλωτή υποδομή αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου και επαναεριοποίησής του, θα προσδέσει στις 11 Δεκεμβρίου ανοιχτά του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης,

Πολυετής συμφωνία ανάμεσα σε Κίνα-Κατάρ για την προμήθεια υγροποιημένου φυσικού αερίου

fisiko aerio 180 2 135852 0n6414 bΗ κρατική εταιρία ενέργειας της Κίνας Sinopec και η QatarEnergy υπέγραψαν μία συμφωνία συνεργασίας διάρκειας 27 ετών για την πώληση και την αγορά υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), αλλά και για τη μετοχική συμμετοχή της Sinopec σε ενεργειακή κοινοπραξία του Κατάρ.

Τέθηκε σε λειτουργία το πρώτο FSRU της Γαλλίας

0TotalEnergiesΗ πρώτη πλωτή μονάδα αποθήκευσης και επαναεριοποίησης (FSRU) της Γαλλίας για υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) έχει τεθεί σε λειτουργία.

LNG στη Γαλλία για 27 χρόνια από το Κατάρ

0LNGΟ γαλλικός ενεργειακός κολοσσός TotalEnergies έχει σφραγίσει συμφωνία προμήθειας φυσικού αερίου με τον παραγωγό υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) της Μέσης Ανατολής QatarEnergy για έως και 3,5 εκατομμύρια τόνους ετησίως για 27 χρόνια.

Θ. Σκυλακάκης «Σύντομα θα είναι πλήρως λειτουργικός ο πλωτός σταθμός FSRU στην Αλεξανδρούπολη»

0ALEXANDROUPOLILIMANIΤην πεποίθηση ότι σύντομα θα είναι πλήρως λειτουργική η πλωτή μονάδα αποθήκευσης και επαναεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου (FSRU) στην Αλεξανδρούπολη, εξέφρασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στην ενότητα «Δημιουργία αξιόπιστων ενεργειακών συνεργασιών στην Περιφέρεια» του συνεδρίου του Economist «The Third Thessaloniki Metropolitan Summit», που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη.

Μειωμένη ζήτηση για το φυσικό αέριο «βλέπει» η Wood Mackenzie

fysiko aerio 0654Υπερεπάρκεια φυσικού αερίου και ΑΠΕ αναμένεται να αλλάξουν τα δεδομένα στην ευρωπαϊκή αγορά με τις τιμές να διατηρούνται χαμηλά όσον αφορά στο φυσικό αέριο.

Η Maran Gas παρέδωσε το πρώτο φορτίο ΥΦΑ στον LNG Nansha Guangzhou της Κίνας

0Μαραν7To LNG carrier Maran Gas Coronis παρέδωσε το πρώτο φορτίο ΥΦΑ στον τερματικό σταθμό LNG Nansha Guangzhou της Κίνας.

Η ΕΕ προκήρυξε τον πρώτο της διεθνή διαγωνισμό για κοινές αγορές φυσικού αερίου

fysiko aerio 0654Η ΕΕ προκήρυξε σήμερα τον πρώτο της διεθνή διαγωνισμό για κοινές αγορές φυσικού αερίου, συνολικής ποσότητας περίπου 11,6 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Μειωμένη ζήτηση-αυξημένες εξαγωγές φυσικού αερίου στο τρίμηνο του 2023

0ΡεβυθούσαΜειωμένη ζήτηση και εισαγωγές φυσικού αερίου από τη Ρωσία και αυξημένες εξαγωγές καταγράφουν τα στοιχεία του ΔΕΣΦΑ για το πρώτο τρίμηνο του 2023, διάστημα κατά το οποίο ο Tερματικός Σταθμός Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου της Ρεβυθούσας παρέμεινε η κύρια πύλη εισόδου φυσικού αερίου της χώρας.

Κανείς ενδιαφερόμενος στο διαγωνισμό για την αποθήκη αερίου Καβάλας

0ΚαβαλΤο ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε δίχως υποβολή προσφορών η Β φάση του διεθνούς διαγωνισμού για την παραχώρηση της χρήσης, ανάπτυξης και εκμετάλλευσης του υπόγειου φυσικού χώρου που προκύπτει από το σχεδόν εξαντληθέν κοίτασμα φυσικού αερίου «Νότια Καβάλα», με σκοπό τη μετατροπή του σε υπόγεια αποθήκη φυσικού αερίου (ΥΑΦΑ).

Γερμανία: Λειτουργική και η τρίτη FSRU

0Hoegh GannetΗ Hoegh Gannet, μια πλωτή μονάδα αποθήκευσης και επαναεριοποίησης (FSRU) που εξυπηρετεί τον τερματικό σταθμό LNG του Elbehafen στο Brunsbüttel της Γερμανίας, άρχισε να προμηθεύει φυσικό αέριο στο δίκτυο, καθώς οι τακτικές εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν τον Απρίλιο.

Μεγάλη πτώση των τιμών μετά την επιβολή πλαφόν στο φυσικό αέριο

fysiko aerio 0654Η πτώση της διεθνούς τιμής του φυσικού αερίου κατά 80% στις αρχές του 2023 σε σχέση με το υψηλό ρεκόρ που σημειώθηκε τον Αύγουστο του 2022 διαψεύδει τις εκτιμήσεις που διατυπώθηκαν ακόμη και από θεσμικούς φορείς της ΕΕ ότι η επιβολή πλαφόν στην τιμή του καυσίμου θα οδηγούσε σε άνοδο των τιμών.

Το Maria Energy έφερε το πρώτο φορτίο LNG στο Wilhelmshaven

0ΤΕΝ3Η γερμανική εταιρεία ενέργειας Uniper παρέδωσε το πρώτο πλήρες φορτίο υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) της Γερμανίας στον νέο τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου στο Wilhelmshaven.

Ρωσία: Μειώθηκαν κατά 45,5% οι εξαγωγές φυσικού αερίου το 2022- Σε προ του πολέμου με την Ουκρανία οι τιμές

fysiko aerio 0654Οι εξαγωγές φυσικού αερίου από την Gazprom πέραν της ζώνης που περιλαμβάνει τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες μειώθηκαν κατά 45,5% το 2022, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα, εν μέσω της σφοδρής πτώσης των εξαγωγών ρωσικών υδρογονανθράκων προς την Ευρώπη λόγω των δυτικών κυρώσεων κατά της Μόσχας για την επίθεσή της κατά της Ουκρανίας.

Εμπορευματοκιβώτια tankers για την μεταφορά LNG λανσάρει η COSCO

0κουτίδεξΕμπορευματοκιβώτια tankers για την μεταφορά LNG «λανσάρισε» η COSCO.

Αγκυροβόλησε στο λιμάνι Inkoo το FSRU της Φινλανδίας

0FSRΑγκυροβόλησε χθες στο λιμάνι Inkoo της Φινλανδίας το FSRU Exemplar της Excelerate Energy.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter