Κυρ02252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Η Shell ανέστειλε επ' αόριστο τις μεταφορές μέσω Ερυθράς Θάλασσας

0Tanker deck

Η Shell ανέστειλε επ' αόριστο όλες τις αποστολές φορτίων του μέσω Ερυθράς Θάλασσας υπό τις ανησυχίες για κλιμάκωση των χτυπημάτων των αναρτών Χούθι της Υεμένης, σύμφωνα με πηγές που έχουν γνώση του θέματος και τις οποίες επικαλείται η Wall Street Journal.
Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας στη διαδικτυακή της έκδοση, μέσω των διαδρόμων της Ερυθράς Θάλασσας διακινείται το 12% του θαλάσσια μεταφερόμενου πετρελαίου παγκοσμίως.
Τον περασμένο μήνα τάνκερ που είχε ναυλωθεί από τη Shell είχε δεχθεί επίθεση από drone, με τις πηγές της WSJ να αναφέρουν ότι η πετρελαϊκή έλαβε την απόφαση την περασμένη εβδομάδα να διακόψει όλες τις διελεύσεις της στην Ερυθρά Θάλασσα υπό τους φόβους διεύρυνσης των εντάσεων των Χούθι έπειτα από τις αμερικανοβρετανικές πυραυλικές επιθέσεις.
Έτσι η Shell συντάσσεται πλέον με άλλους παγκόσμιους κολοσσούς που έχουν διακόψει τις αποστολές τους μέσω των θαλάσσιων διαδρόμων της Ερ. Θάλασσας, όπως η BP τον προηγούμενο μήνα και η Qatar Energy την τρέχουσα εβδομάδα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter