Πεμ10212021

Last updateΠεμ, 21 Οκτ 2021 12pm

Σε «ρότα» για τα… 90 δολάρια

petrelaio 00Έλλειμα στην παραγωγή της προγραμματισμένης άντλησης πετρελαίου καταγράφει ο OPEC.

Σε υψηλό επταετίας το πετρέλαιο

petrelaio 00Η ενεργειακή κρίση είναι εδώ καθώς Ευρώπη και Ασία αντιμετωπίζουν αυξημένα κόστη ενέργειας σε ότι αφορά το φυσικό αέριο, οι τιμές του οποίου βρίσκονται σε επίπεδα ρεκόρ, ενώ οι τιμές του πετρελαίου αυξάνουν σταθερά, καθώς η παγκόσμια οικονομία ανακάμπτει από την πανδημία.

OPEC: Ισχυρή η ζήτηση για πετρέλαιο

opek logotupoΑύξηση της ζήτησης για πετρέλαιο με γεωμετρική πρόοδο εν μέσω της ανάκαμψης των οικονομιών από τις επιπτώσεις της πανδημίας, εκτιμά ο OPEC με βάση τα στοιχεία έκθεσης που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα.

Πετρέλαιο: Πάνω από τα 80 δολάρια το βαρέλι η τιμή του μπρεντ

petrelaio 00Η τιμή του αργού σημείωσε αλματώδη άνοδο στις αγορές της Ασίας σήμερα το πρωί εξαιτίας της προσδοκίας πως η ζήτηση θα αυξηθεί και τις ανησυχίες για την επάρκεια της προσφοράς καθώς ο κόσμος βγαίνει αργά από την περίοδο της πανδημίας.

Αποδεσμεύει ποσότητες αργού πετρελαίου από τα εθνικά αποθέματα η Κίνα

barels opecΗ αρμόδια Διοίκηση Εθνικών Τροφίμων και Στρατηγικών Αποθεμάτων στην Κίνα ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στη διάθεση αργού πετρελαίου από τα εθνικά αποθέματα, προκειμένου να χαλαρώσει την πίεση που ασκείται στις επιχειρήσεις, από το αυξανόμενο κόστος των πρώτων υλών.

Η μετάλλαξη Δέλτα θα καθυστερήσει την αύξηση της ζήτησης πετρελαίου εκτιμά ο OPEC

opek logotupoΠρος τα κάτω αναθεώρησε τις εκτίμησής του για τον ρυθμό αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου κατά το τέταρτο τρίμηνο του έτους, λόγω της μετάλλαξης Δέλτα, ο OPEC, προσθέτοντας ότι ανάκαμψη της αγοράς θα καθυστερήσει μέχρι το επόμενο έτος, οπότε η κατανάλωση θα υπερβεί τα προ πανδημίας επίπεδα.

Μικτές τάσεις στη τιμή του πετρελαίου στις ασιατικές αγορές

petrelaio 188191558Μικτές τάσεις καταγράφονται σήμερα στη διαμόρφωση των τιμών του πετρελαίου στις ασιατικές αγορές. 

Αύξηση της ζήτησης κατά 5,95 εκατ. βαρέλια ημερησίως για φέτος «βλέπει» ο OPEC

opek logotupoΟ OPEC ανέφερε στη μηνιαία έκθεσή του πως αναμένει αύξηση της ζήτησης κατά 5,95 εκατ. βαρέλια ημερησίως για φέτος, ή 6,6%, σύμφωνα και με τις προβλέψεις του περασμένου μήνα.

Το Ιράν άνοιξε τερματικό σταθμό πετρελαίου στον Κόλπο του Ομάν

petrelaio 188191558Το Ιράν άνοιξε τον τερματικό σταθμό πετρελαίου στον Κόλπο του Ομάν, δήλωσε σήμερα ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί, που θα επιτρέψει στην Τεχεράνη να αποφύγει τη χρήση της θαλάσσιας διαδρομής του Στενού του Χορμούζ που είναι το επίκεντρο περιφερειακής έντασης για δεκαετίες.

Έτοιμο να… «πετάξει» το βαρέλι

petrelaio 00Το πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Σεπτεμβρίου, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον OPEC+ όπου οι συνομιλίες «κατέρρευσαν», έκλεισε με άνοδο 1,3%, στα 77,16 δολ. το βαρέλι στο Λονδίνο, στα υψηλότερα επίπεδά του από το 2018.

Μείωση των τιμών του πετρελαίου μετά τον μερικό απεγκλωβισμό του πλοίου στο Σουέζ

petrelaio 188191558Πτώση 2% σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου μετά την είδηση για τον μερικό απεγκλωβισμό του γιγαντιαίου πλοίου Ever Given, το οποίο μπλόκαρε για μία εβδομάδα την κρίσιμη για το διεθνές εμπόριο διώρυγα του Σουέζ.

«Πετάει» το βαρέλι

petrelaio 00Η τιμή του πετρελαίου Μπρεντ ξεπέρασε σήμερα το φράγμα των 70 δολαρίων, για πρώτη φορά από τον Μάιο του 2019, μετά την επίθεση στις εγκαταστάσεις της γιγαντιαίας σαουδαραβικής εταιρείας ARAMCO χθες Κυριακή, με φόντο την προσδοκία της αύξησης της ζήτησης όταν υπάρξει επανεκκίνηση της παγκόσμιας οικονομίας.

Που αποδίδεται η άνοδος των πετρελαϊκών τιμών

petrelaio 00Στις αιτίες της απότομης ανόδου της τιμής του πετρελαίου καθώς και στο ερώτημα εάν μπορούν οι τιμές να διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα αναφέρεται, μεταξύ άλλων, το εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων της Διευθύνσεως Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank.

Η τιμή του μπρεντ ξεπέρασε τα 60 δολάρια το βαρέλι

petrelaio 00Η τιμή του μπρεντ ξεπέρασε σήμερα το όριο των 60 δολαρίων για πρώτη φορά εδώ και πάνω από ένα χρόνο, χάρη στην αισιοδοξία για την ανάκαμψη της ζήτησης για πετρέλαιο μαζί με την επανεκκίνηση της παγκόσμιας οικονομίας.

OPEC+: 500.000 βαρέλια αργού την ημέρα στην παγκόσμια παραγωγή από τον Ιανουάριο

opek logotupoΣε συμφωνία για μείωση των περικοπών στην παραγωγή αργού εντός του 2021, αλλά με ρυθμό πιο αργό του αρχικώς προβλεπομένου, σε μια προσπάθεια να επιτρέψουν στην αγορά να "απορροφήσει" ομαλότερα την επιπλέον παραγωγή του πετρελαίου κατέληξαν οι εργασίες του OPEC+.

«Ρίχνει» το βαρέλι ο COVID-19

petrelaio 02 180 bΗ πανδημία προσδιορίζει σε μεγάλο βαθμό τις τιμές των πετρελαιοειδών .

«Βυθίζει» το βαρέλι η πανδημία

oil barrel stackΤο δεύτερο κύμα της πανδημίας που αυξάνει τους φόβους για νέα μειωμένη ζήτηση πετρελαίου «βύθισε» την τιμή του βαρελιού κάτω από τα 40 δολάρια.

Πετρέλαιο: Σε υψηλό πενταμήνου οι τιμές

petrelaio 00Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν σήμερα, με αυτή του μπρεντ να φθάνει στο υψηλότερο επίπεδο πέντε μηνών, ενισχυμένες από τη μείωση κατά 30% της προσφοράς αργού από το Αμπού Ντάμπι και τα στοιχεία για την κινεζική οικονομία, παρά το ότι η παγκόσμια ζήτηση πασχίζει να επανέλθει στα προ κορονοϊού επίπεδα.

Αναθεώρησε επί τα χείρω

opek logotupoΑναθεώρησε επί τα χείρω τις εκτιμήσεις του για την πορεία της ζήτησης αυτό το έτος, κάνοντας λόγο για πτώση κατά περίπου 9,1 εκατ. βαρέλια την ημέρα σε σύγκριση με το 2019 στη μηνιαία του αναφορά ο ΟΠΕΚ. Αυτό αποτελεί πτώση άνω του 9% σε σύγκριση με το περασμένο έτος.

Μειωμένη ζήτηση προϊόντων πετρελαίου στη Ασία «βλέπει» ο Wood Mackenzie

0barrelsΗ ζήτηση προϊόντων πετρελαίου στην Ασία αναμένεται να μειωθεί κατά 1,8 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα από έτος σε έτος το 2020, εκτιμά ο Wood Mackenzie.

«Ισορροπεί» το βαρέλι…

opek logotupoΜε το ισοζύγιο προσφοράς ζήτησης να πλησιάζει στην θέση ισορροπίας η επανεξισορρόπηση στην αγορά πετρελαίου πλησιάζει, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Πετρελαιο-εξαγωγικών Χωρών Mohammed Barkindo.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter