Παρ05202022

Last updateΠαρ, 20 Μαϊ 2022 7pm

Πάνω από τα 110 $ και βλέπουμε…

oil times 098Πάνω από τα 110 $ κυμαίνεται η τιμή του βαρελιού καθώς οι αγορές εξακολουθούν να βρίσκονται σε αναστάτωση με τις αναλύσεις για τη ζήτηση από την Κίνα και το πετρελαϊκό εμπάργκο στη Ρωσία να δίνουν τον τόνο.

«Λίγα» βαρέλια παραπάνω…

oil barrel stackΛίγα βαρέλια παραπάνω. Νωρίτερα σήμερα ο OPEC+ αποφάσισε μια μικρή αύξηση της παραγωγής αγνοώντας τις εκκλήσεις δυτικών χωρών να επιταχύνει τους ρυθμούς αύξησης της παραγωγής του.

Το Brent πάνω από τα 110 δολάρια το βαρέλι

petrelaio 00Οι τιμές του πετρελαίου απογειώνονται σήμερα, εξαιτίας της αναγγελίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης πως θα προχωρήσει στην επιβολή εμπάργκο στον μαύρο χρυσό που εξάγει η Ρωσία, εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, που θα αυξήσει τα προβλήματα και τις εντάσεις στην πλευρά της προσφοράς.

ΕΛΙΝΟΙΛ: Ενίσχυση κύκλου εργασιών και EBITDA και υπερδιπλασιασμός καθαρής κερδοφορίας το 2021

0ΕΛΙΝΟΙΛΤο 2021, ήταν μια κομβική χρονιά για την Ελληνική οικονομία. Η αγορά επηρεάστηκε ευρέως από την πανδημία COVID-19 και τα μέτρα για την πρόληψη της εξάπλωσής της, καθώς και από τις πληθωριστικές πιέσεις, οι οποίες, μεταξύ άλλων, οφείλονται στην αύξηση της τιμής των πρώτων υλών και του ενεργειακού κόστους.

Εμπάργκο στο πετρέλαιο της Ρωσίας εισηγείται η ΕΕ

oil ind 7081Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εισηγείται κυρώσεις στις εξαγωγές πετρελαίου της Ρωσίας εξαιτίας της εισβολής της στην Ουκρανία, επιβεβαίωσαν αξιωματούχοι της στο Γερμανικό Πρακτορείο χθες Τρίτη.

Η ΕΕ προετοιμάζει έκτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας

petrelaio 188191558Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενδέχεται να εξαιρέσει την Ουγγαρία και τη Σλοβακία από ένα εμπάργκο αγοράς ρωσικού πετρελαίου, το οποίο η Κομισιόν προετοιμάζει, καθώς η Επιτροπή είναι επιφυλακτική για το πόσο εξαρτημένες είναι αυτές οι δύο χώρες από το ρωσικό αργό πετρέλαιο, δήλωσαν χθες δύο αξιωματούχοι της ΕΕ.

Ξανά… «πετάει» το βαρέλι

oil times 098Στα «γνώριμα» επίπεδα... άνω των 100$ βρίσκεται και πάλι η τιμή του βαρελιού καθώς η αποκλιμάκωση στην Ρωσο- Ουκρανική σύρραξη δεν διαφαίνεται, οι κυρώσεις κατά της Μόσχας είναι υπό συζήτηση και η αγορά «χώνεψε» ήδη τις αμερικανικές ποσότητες πετρελαίου που διέθεσε ο Τζ. Μπάιντεν.

«Ασανσέρ» στα 100$

oil barrel stack«Ασανσέρ» κοντά στα 100$ «παίζει» το βαρέλι καθώς οι εκτιμήσεις για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας αλλά και την κρίση στο Ρωσο- Ουκρανικό εναλλάσσονται.

Κάτω από τα 100 $...

oil varelia 043Για πρώτη φορά από τα μέσα Μαρτίου το Brent έκλεισε κάτω από το «ψυχολογικό όριο» των 100 δολαρίων το βαρέλι.

«Πέφτουν» βαρέλια στην αγορά…

oil barrel stackΜε την ελπίδα να μειωθούν οι τιμές των πετρελαιοειδών ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΔΟΕ) ανακοίνωσε ότι τα κράτη μέλη του συμφώνησαν να απελευθερώσουν 120 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου, με τις ΗΠΑ να συνεισφέρουν την μισή ποσότητα όπως έχει ανακοινωθεί.

Σε «σταθερή» τροχιά ανόδου… το βαρέλι

petrelaio 00Επέστρεψε η τιμή του βαρελιού πάνω από τα 100$ ύστερα από την ελαφρά μείωση που καταγράφηκε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.

«Αντιστέκεται»… το μπρεντ

petrelaio 00Πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι εξακολουθεί να κυμαίνεται η τιμή του μπρεντ παρά τις σημαντικές υποχωρήσεις που καταγράφηκαν μέσα στην εβδομάδα.

«Πεισματικά»… πάνω από τα 100 $

oil barrel stackΑκόμη και η ανακοίνωση της πρόθεσης του Αμερικανού προέδρου Μπάιντεν να απελευθερώσει μεγάλες ποσότητες πετρελαίου από τα αμερικανικά στρατηγικά αποθέματα με στόχο να μειωθούν οι τιμές των καυσίμων στις αντλίες των πρατηρίων δεν στάθηκε ικανή να ρίξει την τιμή του βαρελιού κάτω από τα 100 $.

«Κατρακύλησε» το βαρέλι

petrelaio 188191558Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου μετά το lockdown δύο φάσεων που ανακοινώθηκε στη Σαγκάη, λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Το Μπρεντ ξεπέρασε τα 120 δολάρια το βαρέλι

petrelaio 00Η τιμή του πετρελαίου ξεπέρασε χθες τα 120 δολάρια το βαρέλι, ενόψει των πολλών διεθνών συνόδων που θα διεξαχθούν το επόμενο διήμερο και της πιθανότητας να συμφωνηθούν νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας. 

«Πετάει» προς τα 120 $ το βαρέλι;

petrelaio 00Ανοδικές τάσεις στην τιμή των πετρελαιοειδών λόγω κυρίως της ανησυχίας για ένα πιθανό ευρωπαϊκό εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο.

«Πετάει» το βαρέλι στην προοπτική εμπάργκο στα Ρωσικά πετρέλαια

petrelaio 00Δεν αποκλείεται η επιβολή εμπάργκο στα Ρωσικά πετρέλαια από την ΕΕ.

«Φλερτάρει»… με τα 110$ το βαρέλι

petrelaio 00Με τα 110$ «φλερτάρει» το βαρέλι τύπου Brent.

«Παίζει» +-100$ το βαρέλι, «τσίμπησε» το φυσικό αέριο

petrelaio 00Συνεχίζει τα «παιχνίδια» της η τιμή του βαρελιού καθώς οι πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία συνεχίζονται.

Φόβους για 'σοκ' στην παγκόσμια προσφορά πετρελαίου εκφράζει ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας

petrelaio 188191558Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA) εξέφρασε  φόβους για «σοκ» στην παγκόσμια προσφορά πετρελαίου, ύστερα από τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν σε βάρος της Ρωσίας μετά την εισβολή της στην Ουκρανία, αναθεωρώντας προς τα κάτω τις προβλέψεις του για τη ζήτηση το 2022.

«Κατρακύλησε» κάτω από τα 100$ το βαρέλι

petrelaio 188191558«Κατρακύλησε» κάτω από τα 100$ το βαρέλι καθώς οι αγορές «μετέφρασαν» νωρίτερα θετικά την δήλωση του του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ότι η Μόσχα τάσσεται υπέρ του να τεθεί το ταχύτερο δυνατόν σε εφαρμογή η συμφωνία του 2015 για τα πυρηνικά του Ιράν που είχε παγώσει επί Τραμπ.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter