Κυρ02252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αυξημένη ζήτηση για πετρελαιοειδή

0Tanker deckΗ Ινδία θα ξεπεράσει την Κίνα στη ζήτηση πετρελαίου στον κόσμο αυτή τη δεκαετία, σύμφωνα με νέα έκθεση του International Energy Agency (IEA).

Βοήθεια από τον ΙΜΟ ζήτησε η Βενεζουέλα

0tankerΤην βοήθεια του ΙΜΟ ζήτησε η Βενεζουέλα προκειμένου να ξεκινήσουν οι πετρελαϊκές εξαγωγές και η επαναλειτουργία του στόλου δεξαμενόπλοιων της χώρας.

Η Shell ανέστειλε επ' αόριστο τις μεταφορές μέσω Ερυθράς Θάλασσας

0Tanker deckΗ Shell ανέστειλε επ' αόριστο όλες τις αποστολές φορτίων του μέσω Ερυθράς Θάλασσας υπό τις ανησυχίες για κλιμάκωση των χτυπημάτων των αναρτών Χούθι της Υεμένης, σύμφωνα με πηγές που έχουν γνώση του θέματος και τις οποίες επικαλείται η Wall Street Journal.

Η Ερυθρά «κράτησε» το βαρέλι

oil 735x459Η κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή, ως απότοκο του πολέμου του Ισραήλ με τη Χαμάς που εξακολουθεί να μαίνεται με επίκεντρο τη Γάζα, είναι ο βασικός λόγος που οι τιμές του πετρελαίου δεν συνέχισαν, τις τελευταίες εβδομάδες, την πτωτική τάση τους. Η τιμή του μπρεντ κινείται περί τα 78 δολάρια το βαρέλι, ενώ είχε υποχωρήσει πριν τα Χριστούγεννα προς τα 70 δολάρια.

Αναμένεται να παραμείνει σταθερή το 2024 η ρωσική παραγωγή πετρελαίου

oil 6644Η παραγωγή πετρελαίου στη Ρωσία, που είναι η τρίτη μεγαλύτερη παραγωγός στον κόσμο μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Σαουδική Αραβία, αναμένεται να είναι σταθερή ή ακόμη και να αυξηθεί το επόμενο έτος, καθώς η Μόσχα έχει ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό τις δυτικές κυρώσεις, εκτιμούν αναλυτές του τομέα.

Οι ΗΠΑ χαλαρώνουν τις κυρώσεις στη Βενεζουέλα- Αυξάνει η πετρελαϊκή παραγωγή

0Tanker deckΗ Ουάσιγκτον χαλαρώνει τις εξάχρονες κυρώσεις της κατά της Βενεζουέλας.

Συζητήσεις για την ζήτηση πετρελαίου από την Κίνα το 2024 – Αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης «βλέπει» ο OPEC

0Tanker deckΗ ζήτηση πετρελαίου της Κίνας για το επόμενο έτος αποτελεί αντικείμενο συζήτησης.

Παρά 2,44 για τα 100 δολάρια το βαρέλι

oil 53636Όλα τα σενάρια στο τραπέζι για μια νέα κρίση στην εφοδιαστική από τις τιμές που διαμορφώνονται στο πετρέλαιο.

Θα «πιάσει» τα 100$ το βαρέλι;

Oil Price Hike547541‘Έκπληξη για τους αναλυτές της αγοράς των πετρελαιοειδών αποτέλεσε η ανακοίνωση της Σαουδικής Αραβίας που ανακοίνωσε ότι παρατείνει τη μονομερή της μείωση παραγωγής πετρελαίου για τρεις ακόμα μήνες, ενώ και η Ρωσία προσχώρησε στη ίδια στρατηγική με επέκταση των περιορισμών στις δικές της εξαγωγές.

Την ανακάλυψη νέου κοιτάσματος πετρελαίου στον Κόλπο του Σουέζ ανακοίνωσε η Αίγυπτος

platforma petrelaioy 5Το υπουργείο Πετρελαίου της Αιγύπτου ανακοίνωσε σήμερα πως ανακαλύφθηκε νέο κοίτασμα πετρελαίου στην περιοχή πετρελαϊκής έρευνας και εκμετάλλευσης Geisum and Tawila West Concession στον Κόλπο του Σουέζ.

ΔΟΕ: Η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου οδεύει προς νέο ρεκόρ το 2023, αλλά η αύξησή της θα επιβραδυνθεί το 2024

oil 53636Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA, ΔΟΕ) αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις του για αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου το 2023, η οποία οδεύει προς «το υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγράψει ποτέ» και προβλέπεται να φθάσει τα 102,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεσή του που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Παρατείνει την μείωση παραγωγής αργού η Σαουδική Αραβία

oil varelia 043Σε παράταση της μείωσης της παραγωγής του αργού πετρελαίου προχωράει η Σαουδική Αραβία, κατά ένα εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Η Ρωσία θα μειώσει τις εξαγωγές πετρελαίου τον Αύγουστο

0Tanker deckΗ Ρωσία θα μειώσει τις εξαγωγές πετρελαίου της κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα τον Αύγουστο, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ.

Ο ΙΕΑ προβλέπει για πρώτη φορά κορύφωση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου «πριν από το τέλος της δεκαετίας»

oil 6k443Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΙΕΑ) προβλέπει ότι η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα κορυφωθεί «πριν από το τέλος της δεκαετίας», σύμφωνα με την ετήσια έκθεση που δημοσιεύθηκε σήμερα και για πρώτη φορά κάνει λόγο για κορύφωση την περίοδο αυτή.

OPEC :Αύξηση της ημερήσιας ζήτησης πετρελαίου στην Κίνα στα 800.000 βαρέλια ημερησίως για φέτος

oil varelia 043Ο OPEC αναθεώρησε χθες, περαιτέρω την πρόβλεψή του σχετικά με την αύξηση της ζήτησης πετρελαίου στην Κίνα για το 2023, με δεδομένη "την καλύτερη από την αναμενόμενη απόδοση της κινεζικής οικονομίας”, παρά το γεγονός ότι διατήρησε σταθερές τις φετινές προβλέψεις για την συνολική ζήτηση πετρελαίου σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Σαουδική Αραβία μειώνει την παραγωγή πετρελαίου κατά 1 εκατ. βαρέλια τον Ιούλιο

oil varelia 043Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε χθες ότι θα προχωρήσει σε νέα μείωση της παραγωγής πετρελαίου τον Ιούλιο, στο πλαίσιο της ευρύτερης συμφωνίας του ΟΠΕΚ+ για τον περιορισμό της παραγωγής, με την ελπίδα ότι η κίνηση αυτή θα αυξήσει την τιμή του μαύρου χρυσού.

Η Μόσχα λέει πως ο ΟΠΕΚ+ δεν βλέπει ανάγκη για περαιτέρω μείωση της πετρελαϊκής παραγωγής

oil barrel stackΟ αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Αλεξάντρ Νόβακ δήλωσε σήμερα πως ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών και οι σύμμαχοί του (ΟΠΕΚ+) δεν θεωρούν πως υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω μειώσεις της πετρελαϊκής παραγωγής, παρά τη χαμηλότερη από το αναμενόμενο ζήτηση της Κίνας, αν και ο οργανισμός μπορεί πάντα να αλλάξει την πολιτική του.

Μειώνουν την παραγωγή πετρελαίου Σαουδική Αραβία, Αλγερία, Ιράκ, ΗΑΕ και Κουβέιτ - Ανοδικά το βαρέλι

oil times 098Το Ιράκ, η Αλγερία, η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Κουβέιτ ανακοίνωσαν χθες μείωση της παραγωγής πετρελαίου τους, με τους πετρελαϊκούς κολοσσούς του Κόλπου να κάνουν λόγο για ένα "προληπτικό μέτρο" που αποσκοπεί να σταθεροποιήσει τη αγορά.

Οι ΗΠΑ θέλουν περισσότερο πετρέλαιο στην αγορά

petrelaio 01 180 bΗ κυβέρνηση των ΗΠΑ θέλει να δει την παραγωγή πετρελαίου να αυξάνεται, συμπεριλαμβανομένης αυτής του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ), δήλωσε χθες Δευτέρα ο πιο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αμερικανικής διπλωματίας αρμόδιος για ενεργειακά ζητήματα.

ΕΕ: Πλαφόν στα ρωσικά πετρελαϊκά προϊόντα από αύριο

oil 53636Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατέληξε χθες σε συμφωνία για την επιβολή πλαφόν στα ρωσικά πετρελαϊκά προϊόντα, όπως ανακοίνωσε η σουηδική προεδρία με ανάρτησή της στο Twitter.

Ινδία και Κίνα οι μεγαλύτεροι εισαγωγείς Ρωσικού πετρελαίου

petrelaio 188191558Η Ινδία έχει καταστεί ο μεγαλύτερος θαλάσσιος εισαγωγέας ρωσικού αργού μετά την απαγόρευση της ΕΕ για τις θαλάσσιες εισαγωγές πετρελαίου και την επακόλουθη επιβολή ανώτατου ορίου τιμών για τις εξαγωγές της G7.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter