Παρ08192022

Last updateΠαρ, 19 Αυγ 2022 6pm

Κάτω από τα 100 δολάρια…

oil times 098Η τιμή του πετρελαίου κατρακύλησε χθες Τρίτη, εξαιτίας του κλίματος ανησυχίας για το ενδεχόμενο ύφεσης της παγκόσμιας οικονομίας, που θα ακρωτηρίαζε τη ζήτηση, την ώρα που αρκετές ενδείξεις υποδεικνύουν ότι οι αγορές θα συνεχίσουν να γνωρίζουν αναταράξεις για καιρό.

Οι τιμές του πετρελαίου καταγράφουν πτώση 5% εξαιτίας φόβων για ύφεση

Οι τιμές του πετρελαίου καταγράφουν σήμερα πτώση πάνω από 5%, καθώς οι αγορές ανησυχούν ότι μια ισχυρή άνοδος των επιτοκίων με στόχο να συγκρατηθεί ο πληθωρισμός μπορεί να επιφέρει μια ύφεση.

Μπάιντεν: Οι πετρελαϊκές εταιρίες περιορίζουν την παραγωγή για να διατηρούν ψηλά τις τιμές και το κέρδος

0ΜπαιντενΟ πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι οι πετρελαϊκές εταιρίες περιορίζουν την παραγωγή τους για να διατηρούν ψηλά τις τιμές και το κέρδος.

«Γκρίζες» ζώνες…

0Bunkering«Γκρίζες» ζώνες στις κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας που δημιουργούν προβλήματα στην διακίνηση πετρελαιοειδών διαπίστωσαν χθες οι Έλληνες εφοπλιστές, Χάρης Βαφειάς, Αγγελική Φράγκου, Βαγγέλης Μαρινάκης και Γιάννης Κούστας, στο φόρουμ πλοιοκτητών της TradeWinds στην έκθεση Ποσειδωνίων.

Μπερδεμένα…

0tankerΤο «γύρο του κόσμου» μέσω των όσων μετέδωσε το πρακτορείο Reuters για το ενεργειακό και τις κυρώσεις της ΕΕ προς την Ρωσία για το πετρέλαιο κάνουν οι δηλώσεις Ελλήνων εφοπλιστών οι οποίοι και τοποθετήθηκαν χθες στο συνέδριο του Capital Link που έγινε στο πλαίσιο των Ποσειδωνίων 2022.

Πετρέλαιο από την Βενεζουέλα

0Tanker deckΔύο ευρωπαϊκές εταιρείες πετρελαίου, η ιταλική ENI και η ισπανική REPSOL, αναμένεται να αρχίσουν εντός Ιουλίου να μεταφέρουν πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα στην Ευρώπη, για να καλυφθούν οι ποσότητες που θα εκλείψουν από την ευρωπαϊκή αγορά λόγω του εμπάργκο στο πετρέλαιο της Ρωσίας, δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς πέντε πηγές ενημερωμένες σχετικά.

Αύξηση των πετρελαϊκών ροών αποφάσισε ο OPEC+

oil varelia 043Κατά 648.000 βαρέλια την ημέρα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο θα αυξηθούν οι πετρελαϊκές ροές ύστερα από συμφωνία στην οποία κατέληξαν τα μέλη του OPEC+.

Συμφωνία στην ΕΕ για την επιβολή εμπάργκο στο πετρέλαιο της Ρωσίας

oil varelia 043Επιτεύχθηκε συμφωνία για την επιβολή εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, ανακοίνωσε μέσω Twitter ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Εμπάργκο της ΕΕ στο πετρέλαιο της Ρωσίας: Οι 27 διαπραγματεύονται την εξαίρεση αγωγού-κλειδιού για την Ουγγαρία

oil 53636Οι αντιπρόσωποι των 27 εξέτασαν χθες Κυριακή νέα πρόταση, που προβλέπει την προσωρινή εξαίρεση πετρελαιαγωγού-κλειδιού για την Ουγγαρία από το προοδευτικό εμπάργκο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πετρέλαιο της Ρωσίας, προκειμένου να αρθεί η παρεμπόδιση του 6ου πακέτου κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας, την παραμονή της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Υπ. Οικονομίας της Γερμανίας: «Εντός ημερών» το εμπάργκο της ΕΕ στο πετρέλαιο της Ρωσίας

0γερμΗ Ευρωπαϊκή Ένωση θα καταλήξει σε συμφωνία για την επιβολή εμπάργκο στις εισαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία «εντός ημερών», προεξόφλησε χθες Δευτέρα ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, ο Ρόμπερτ Χάμπεκ, πρόσθεσε ωστόσο πως για να μειωθούν τα έσοδα της Μόσχας πιθανόν θα χρειαστεί η επιβολή ορίου στις τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές.

Πάνω από τα 110 $ και βλέπουμε…

oil times 098Πάνω από τα 110 $ κυμαίνεται η τιμή του βαρελιού καθώς οι αγορές εξακολουθούν να βρίσκονται σε αναστάτωση με τις αναλύσεις για τη ζήτηση από την Κίνα και το πετρελαϊκό εμπάργκο στη Ρωσία να δίνουν τον τόνο.

«Λίγα» βαρέλια παραπάνω…

oil barrel stackΛίγα βαρέλια παραπάνω. Νωρίτερα σήμερα ο OPEC+ αποφάσισε μια μικρή αύξηση της παραγωγής αγνοώντας τις εκκλήσεις δυτικών χωρών να επιταχύνει τους ρυθμούς αύξησης της παραγωγής του.

Το Brent πάνω από τα 110 δολάρια το βαρέλι

petrelaio 00Οι τιμές του πετρελαίου απογειώνονται σήμερα, εξαιτίας της αναγγελίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης πως θα προχωρήσει στην επιβολή εμπάργκο στον μαύρο χρυσό που εξάγει η Ρωσία, εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, που θα αυξήσει τα προβλήματα και τις εντάσεις στην πλευρά της προσφοράς.

ΕΛΙΝΟΙΛ: Ενίσχυση κύκλου εργασιών και EBITDA και υπερδιπλασιασμός καθαρής κερδοφορίας το 2021

0ΕΛΙΝΟΙΛΤο 2021, ήταν μια κομβική χρονιά για την Ελληνική οικονομία. Η αγορά επηρεάστηκε ευρέως από την πανδημία COVID-19 και τα μέτρα για την πρόληψη της εξάπλωσής της, καθώς και από τις πληθωριστικές πιέσεις, οι οποίες, μεταξύ άλλων, οφείλονται στην αύξηση της τιμής των πρώτων υλών και του ενεργειακού κόστους.

Εμπάργκο στο πετρέλαιο της Ρωσίας εισηγείται η ΕΕ

oil ind 7081Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εισηγείται κυρώσεις στις εξαγωγές πετρελαίου της Ρωσίας εξαιτίας της εισβολής της στην Ουκρανία, επιβεβαίωσαν αξιωματούχοι της στο Γερμανικό Πρακτορείο χθες Τρίτη.

Η ΕΕ προετοιμάζει έκτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας

petrelaio 188191558Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενδέχεται να εξαιρέσει την Ουγγαρία και τη Σλοβακία από ένα εμπάργκο αγοράς ρωσικού πετρελαίου, το οποίο η Κομισιόν προετοιμάζει, καθώς η Επιτροπή είναι επιφυλακτική για το πόσο εξαρτημένες είναι αυτές οι δύο χώρες από το ρωσικό αργό πετρέλαιο, δήλωσαν χθες δύο αξιωματούχοι της ΕΕ.

Ξανά… «πετάει» το βαρέλι

oil times 098Στα «γνώριμα» επίπεδα... άνω των 100$ βρίσκεται και πάλι η τιμή του βαρελιού καθώς η αποκλιμάκωση στην Ρωσο- Ουκρανική σύρραξη δεν διαφαίνεται, οι κυρώσεις κατά της Μόσχας είναι υπό συζήτηση και η αγορά «χώνεψε» ήδη τις αμερικανικές ποσότητες πετρελαίου που διέθεσε ο Τζ. Μπάιντεν.

«Ασανσέρ» στα 100$

oil barrel stack«Ασανσέρ» κοντά στα 100$ «παίζει» το βαρέλι καθώς οι εκτιμήσεις για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας αλλά και την κρίση στο Ρωσο- Ουκρανικό εναλλάσσονται.

Κάτω από τα 100 $...

oil varelia 043Για πρώτη φορά από τα μέσα Μαρτίου το Brent έκλεισε κάτω από το «ψυχολογικό όριο» των 100 δολαρίων το βαρέλι.

«Πέφτουν» βαρέλια στην αγορά…

oil barrel stackΜε την ελπίδα να μειωθούν οι τιμές των πετρελαιοειδών ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΔΟΕ) ανακοίνωσε ότι τα κράτη μέλη του συμφώνησαν να απελευθερώσουν 120 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου, με τις ΗΠΑ να συνεισφέρουν την μισή ποσότητα όπως έχει ανακοινωθεί.

Σε «σταθερή» τροχιά ανόδου… το βαρέλι

petrelaio 00Επέστρεψε η τιμή του βαρελιού πάνω από τα 100$ ύστερα από την ελαφρά μείωση που καταγράφηκε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter