Παρ05202022

Last updateΠαρ, 20 Μαϊ 2022 7pm

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

ΕΕ: Συμφωνία για ανεφοδιασμό των αποθεμάτων φυσικού αερίου πριν από τον χειμώνα

fysiko aerio 55433Οι διαπραγματευτές του Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου κατέληξαν σήμερα σε συμφωνία σχετικά με τον νέο κανονισμό που θα ορίζει το υποχρεωτικό ελάχιστο επίπεδο φυσικού αερίου στις εγκαταστάσεις αποθήκευσης στο 80% έως την 1η Νοεμβρίου 2022. Τα κράτη μέλη και οι φορείς εκμετάλλευσης θα πρέπει να προσπαθήσουν να φθάσουν το 85%. Ο στόχος θα είναι το 90% για τα επόμενα έτη με στόχο την προστασία των Ευρωπαίων από πιθανούς κλυδωνισμούς στον εφοδιασμό.

Πάνω από τα 110 $ και βλέπουμε…

oil times 098Πάνω από τα 110 $ κυμαίνεται η τιμή του βαρελιού καθώς οι αγορές εξακολουθούν να βρίσκονται σε αναστάτωση με τις αναλύσεις για τη ζήτηση από την Κίνα και το πετρελαϊκό εμπάργκο στη Ρωσία να δίνουν τον τόνο.

Ποιο κοντά στο ενεργειακό blackout η ΕΕ- Η Ουκρανία θα διακόψει τη μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου

gaspipe 390Ένα βήμα πιο κοντά στο ενεργειακό blackout βρίσκεται από σήμερα η Ε.Ε.. Η διαχειρίστρια εταιρεία του συστήματος μεταφοράς αερίου της Ουκρανίας GTSOU ανακοίνωσε σήμερα ότι λόγω ανωτέρας βίας θα διακόψει από αύριο Τετάρτη, 11 Μαΐου, τη μεταφορά ρωσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω του σταθμού της Σοχρανίφκα.

ΔΕΣΦΑ: Απόφαση για μίσθωση πλωτής δεξαμενής φυσικού αερίου

0ΔΕΣΦΑΣτην απόφαση για ανάθεση του συμβολαίου μίσθωσης πλωτής δεξαμενής αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου που θα τοποθετηθεί στη Ρεβυθούσα προχώρησε σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα ο ΔΕΣΦΑ.

Δύο ακόμη FSRU στην Β. Ευρώπη

0FSRU 2.3.22Η Gasunie υπέγραψε δεσμευτική σύμβαση για τη μίσθωση πλωτής εγκατάστασης FSRU από τη New Fortress Energy.

Η Γερμανία στοχεύει και σε τέταρτη FSRU

0ΒάνεςΗ Γερμανία θέλει να κατασκευάσει τέσσερις αντί για τρεις πλωτές μονάδες αποθήκευσης και επαναεριοποίησης (FSRUs) καθώς προσπαθεί να αντικαταστήσει το Ρωσικό αέριο με υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) το οποίο μπορεί να προέρχεται από πολλές χώρες, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας.

«Λίγα» βαρέλια παραπάνω…

oil barrel stackΛίγα βαρέλια παραπάνω. Νωρίτερα σήμερα ο OPEC+ αποφάσισε μια μικρή αύξηση της παραγωγής αγνοώντας τις εκκλήσεις δυτικών χωρών να επιταχύνει τους ρυθμούς αύξησης της παραγωγής του.

Το Brent πάνω από τα 110 δολάρια το βαρέλι

petrelaio 00Οι τιμές του πετρελαίου απογειώνονται σήμερα, εξαιτίας της αναγγελίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης πως θα προχωρήσει στην επιβολή εμπάργκο στον μαύρο χρυσό που εξάγει η Ρωσία, εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, που θα αυξήσει τα προβλήματα και τις εντάσεις στην πλευρά της προσφοράς.

Η Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων επεκτείνεται στην αποθήκευση διοξειδίου του άνθρακα

0co2Η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) ορίστηκε ως αρμόδια εθνική αρχή για την αδειοδότηση και την παρακολούθηση έργων αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα (CCS) καθώς και έργων αποθήκευσης άλλων αερίων και υγρών στοιχείων, σύμφωνα με τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που ενσωματώθηκε στο νόμο 4920/2022.

ΕΛΙΝΟΙΛ: Ενίσχυση κύκλου εργασιών και EBITDA και υπερδιπλασιασμός καθαρής κερδοφορίας το 2021

0ΕΛΙΝΟΙΛΤο 2021, ήταν μια κομβική χρονιά για την Ελληνική οικονομία. Η αγορά επηρεάστηκε ευρέως από την πανδημία COVID-19 και τα μέτρα για την πρόληψη της εξάπλωσής της, καθώς και από τις πληθωριστικές πιέσεις, οι οποίες, μεταξύ άλλων, οφείλονται στην αύξηση της τιμής των πρώτων υλών και του ενεργειακού κόστους.

Εμπάργκο στο πετρέλαιο της Ρωσίας εισηγείται η ΕΕ

oil ind 7081Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εισηγείται κυρώσεις στις εξαγωγές πετρελαίου της Ρωσίας εξαιτίας της εισβολής της στην Ουκρανία, επιβεβαίωσαν αξιωματούχοι της στο Γερμανικό Πρακτορείο χθες Τρίτη.

Τζ. Πάιατ: Ο FSRU είναι κρίσιμο έργο για την ασφάλεια όλων των χωρών της ΝΑ Ευρώπης

0paiat66«Ο FSRU είναι κρίσιμο για την ασφάλεια όλων των χωρών της ΝΑ Ευρώπης» έργο, τόνισε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στο περιθώριο της σημερινής εκδήλωσης για την έναρξη υλοποίησης της πρώτης πλωτής μονάδας αποθήκευσης και επαναεριοποίησης φυσικού αερίου (FSRU) στην Αλεξανδρούπολη, η οποία, όπως είπε, «έχει καταστεί γεωστρατηγικό σταυροδρόμι».

Αδειοδότηση για έναν ακόμη FSRU στη Θράκη εξασφάλισε από τη ΡΑΕ η Gastrade

0GastradeΤην εξασφάλιση της αδειοδότησης από τη ΡΑΕ για την υλοποίηση ενός δεύτερου FSRU στη Θράκη, ανακοίνωσε σήμερα, από το βήμα της εκδήλωσης για την έναρξη υλοποίησης της πρώτης πλωτής μονάδας αποθήκευσης και επαναεριοποίησης φυσικού αερίου (FSRU) στην Αλεξανδρούπολη, ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Gastrade AE του Ομίλου Κοπελούζου Κωστής Σιφναίος.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter