Κυρ10012023

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Θ. Σκυλακάκης «Σύντομα θα είναι πλήρως λειτουργικός ο πλωτός σταθμός FSRU στην Αλεξανδρούπολη»

0ALEXANDROUPOLILIMANIΤην πεποίθηση ότι σύντομα θα είναι πλήρως λειτουργική η πλωτή μονάδα αποθήκευσης και επαναεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου (FSRU) στην Αλεξανδρούπολη, εξέφρασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στην ενότητα «Δημιουργία αξιόπιστων ενεργειακών συνεργασιών στην Περιφέρεια» του συνεδρίου του Economist «The Third Thessaloniki Metropolitan Summit», που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη.

Παρά 2,44 για τα 100 δολάρια το βαρέλι

oil 53636Όλα τα σενάρια στο τραπέζι για μια νέα κρίση στην εφοδιαστική από τις τιμές που διαμορφώνονται στο πετρέλαιο.

Μειωμένη ζήτηση για το φυσικό αέριο «βλέπει» η Wood Mackenzie

fysiko aerio 0654Υπερεπάρκεια φυσικού αερίου και ΑΠΕ αναμένεται να αλλάξουν τα δεδομένα στην ευρωπαϊκή αγορά με τις τιμές να διατηρούνται χαμηλά όσον αφορά στο φυσικό αέριο.

Θα «πιάσει» τα 100$ το βαρέλι;

Oil Price Hike547541‘Έκπληξη για τους αναλυτές της αγοράς των πετρελαιοειδών αποτέλεσε η ανακοίνωση της Σαουδικής Αραβίας που ανακοίνωσε ότι παρατείνει τη μονομερή της μείωση παραγωγής πετρελαίου για τρεις ακόμα μήνες, ενώ και η Ρωσία προσχώρησε στη ίδια στρατηγική με επέκταση των περιορισμών στις δικές της εξαγωγές.

Την ανακάλυψη νέου κοιτάσματος πετρελαίου στον Κόλπο του Σουέζ ανακοίνωσε η Αίγυπτος

platforma petrelaioy 5Το υπουργείο Πετρελαίου της Αιγύπτου ανακοίνωσε σήμερα πως ανακαλύφθηκε νέο κοίτασμα πετρελαίου στην περιοχή πετρελαϊκής έρευνας και εκμετάλλευσης Geisum and Tawila West Concession στον Κόλπο του Σουέζ.

Η Maran Gas παρέδωσε το πρώτο φορτίο ΥΦΑ στον LNG Nansha Guangzhou της Κίνας

0Μαραν7To LNG carrier Maran Gas Coronis παρέδωσε το πρώτο φορτίο ΥΦΑ στον τερματικό σταθμό LNG Nansha Guangzhou της Κίνας.

ΔΟΕ: Η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου οδεύει προς νέο ρεκόρ το 2023, αλλά η αύξησή της θα επιβραδυνθεί το 2024

oil 53636Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA, ΔΟΕ) αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις του για αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου το 2023, η οποία οδεύει προς «το υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγράψει ποτέ» και προβλέπεται να φθάσει τα 102,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεσή του που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Παρατείνει την μείωση παραγωγής αργού η Σαουδική Αραβία

oil varelia 043Σε παράταση της μείωσης της παραγωγής του αργού πετρελαίου προχωράει η Σαουδική Αραβία, κατά ένα εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Γερμανία : Αιολικές μισθώσεις σε δημοπρασία 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων

0aiolikaparkathalassa369Αιολικές μισθώσεις σε δημοπρασία 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων έθεσε η Γερμανία. Η BP και η TotalEnergies αναδείχθηκαν οι μεγάλοι νικητές.

Στην αιολική ενέργεια εισέρχεται η ΟΝΕΧ

0aiolika parka897Στον τομέα της ανάπτυξης της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, καθώς διαθέτει τις κατάλληλες εγκαταστάσεις και υποδομές ώστε να αναπτύξει μια καθετοποιημένη παραγωγή υπεράκτιων ανεμογεννητριών- πλατφορμών εισέρχεται η ΟΝΕΧ.

Net-Zero: Υπεράκτιες ανεμογεννήτριες σε πάρκο έκτασης όσο η Βρετανία

0υπεράκτιεςΒρετανική μελέτη στοιχεία της οποίας είδαν το φως της δημοσιότητας δεν αφήνουν περιθώρια για παρανοήσεις ως προς τις επενδύσεις που πρέπει να γίνουν σε ανεμογεννήτριες, πέραν των άλλων Α.Π.Ε. για να φτάσει ο κόσμος στο Net-Zero.

Το Σύστημα Διαχείρισης Επιχειρησιακής Συνέχειας της Motor Oil πιστοποίησε η TÜV HELLAS

0MOH5Η επιχειρησιακή συνέχεια, η ασφάλεια και ανθεκτικότητα των επιχειρήσεων σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης αποτελούν προτεραιότητα για επιχειρήσεις και επενδυτές.

Η Ρωσία θα μειώσει τις εξαγωγές πετρελαίου τον Αύγουστο

0Tanker deckΗ Ρωσία θα μειώσει τις εξαγωγές πετρελαίου της κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα τον Αύγουστο, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter