Σαβ02242024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Γιγάντια επένδυση τη ΕΕ για πράσινο υδρογόνο

0hydrogen tanks1Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει να δαπανήσει περισσότερα από 7 δισεκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη ενός εκτεταμένου συστήματος για την παραγωγή, εισαγωγή και διανομή πράσινου υδρογόνου.

Ενεργό το FSRU της Αλεξανδρούπολης

0FsruΕνεργό το FSRU της Αλεξανδρούπολης. Το πρώτο φορτίο υγροποιημένου φυσικού αερίου με το οποίο εκκινεί η διαδικασία δοκιμαστικών ελέγχων για την ομαλή λειτουργία του πλωτού τερματικού σταθμού (FSRU) Αλεξανδρούπολης παραδόθηκε σήμερα στη ΔΕΠΑ Εμπορίας.

Αυξημένη ζήτηση για πετρελαιοειδή

0Tanker deckΗ Ινδία θα ξεπεράσει την Κίνα στη ζήτηση πετρελαίου στον κόσμο αυτή τη δεκαετία, σύμφωνα με νέα έκθεση του International Energy Agency (IEA).

Βοήθεια από τον ΙΜΟ ζήτησε η Βενεζουέλα

0tankerΤην βοήθεια του ΙΜΟ ζήτησε η Βενεζουέλα προκειμένου να ξεκινήσουν οι πετρελαϊκές εξαγωγές και η επαναλειτουργία του στόλου δεξαμενόπλοιων της χώρας.

Η Shell ανέστειλε επ' αόριστο τις μεταφορές μέσω Ερυθράς Θάλασσας

0Tanker deckΗ Shell ανέστειλε επ' αόριστο όλες τις αποστολές φορτίων του μέσω Ερυθράς Θάλασσας υπό τις ανησυχίες για κλιμάκωση των χτυπημάτων των αναρτών Χούθι της Υεμένης, σύμφωνα με πηγές που έχουν γνώση του θέματος και τις οποίες επικαλείται η Wall Street Journal.

Η Ερυθρά «κράτησε» το βαρέλι

oil 735x459Η κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή, ως απότοκο του πολέμου του Ισραήλ με τη Χαμάς που εξακολουθεί να μαίνεται με επίκεντρο τη Γάζα, είναι ο βασικός λόγος που οι τιμές του πετρελαίου δεν συνέχισαν, τις τελευταίες εβδομάδες, την πτωτική τάση τους. Η τιμή του μπρεντ κινείται περί τα 78 δολάρια το βαρέλι, ενώ είχε υποχωρήσει πριν τα Χριστούγεννα προς τα 70 δολάρια.

Λ. Γούτα: H Ελλάδα μπορεί να γίνει κόμβος υδρογόνου και κέντρο παραγωγής συνθετικών καυσίμων

0ΓούταΕπενδύσεις συνολικού ύψους έως και 650 δισ. ευρώ εκτιμάται ότι θα απαιτηθούν μέχρι το 2050 στην Ευρώπη για τη μετατροπή διυλιστηρίων, ώστε να παράγουν προηγμένα βιοκαύσιμα, αλλά και για νέες μονάδες παραγωγής συνθετικών καυσίμων από πράσινο υδρογόνο, νερό και ανανεώσιμο ηλεκτρισμό, όπως επισημαίνει σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Θεσσαλονικιά χημικός μηχανικός Λιάνα Γούτα, από 1ης Ιανουαρίου γενική διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Βιομηχανιών Παραγωγής Καυσίμων (Fuels Europe & Concawe), η πρώτη γυναίκα και το πρώτο άτομο ελληνικής καταγωγής, που αναλαμβάνει τη συγκεκριμένη θέση.

Αναμένεται να παραμείνει σταθερή το 2024 η ρωσική παραγωγή πετρελαίου

oil 6644Η παραγωγή πετρελαίου στη Ρωσία, που είναι η τρίτη μεγαλύτερη παραγωγός στον κόσμο μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Σαουδική Αραβία, αναμένεται να είναι σταθερή ή ακόμη και να αυξηθεί το επόμενο έτος, καθώς η Μόσχα έχει ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό τις δυτικές κυρώσεις, εκτιμούν αναλυτές του τομέα.

Προσφυγή κατά του FSRU Αλεξανδρούπολης

0ΒάνεςΟι περιβαλλοντικές οργανώσεις WWF Ελλάς, Greenpeace, Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία και MEDASSEΤ, προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) ζητώντας την ακύρωση της απόφασης ανανέωσης των περιβαλλοντικών όρων

Στο αγκυροβόλιο του λιμένα Αλεξανδρούπολης το FSRU της Gastrade

0agkiΣτο αγκυροβόλιο του λιμένα Αλεξανδρούπολης κατέπλευσε σήμερα στις 8.30 το πρωί το ειδικά διαμορφωμένο δεξαμενόπλοιο της Gastrade, η υπεράκτια μονάδα αποθήκευσης και επαναεριοποίησης φυσικού αερίου - μήκους περίπου 300 μέτρων - που μετασκευάστηκε σε FSRU στο ναυπηγείο Keppel στη Σιγκαπούρη.

Α.Σδούκου: Προς τετραπλασιασμό της δυνατότητας εξαγωγών φυσικού αερίου μέσω Ελλάδας

0ΣδούκουΗ τεχνική δυνατότητα εξαγωγών φυσικού αερίου της χώρας θα τετραπλασιαστεί έως το τέλος της δεκαετίας με νέα έργα υποδομής που περιλαμβάνουν τον πλωτό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη, την επαύξηση της δυναμικότητας του διαδριατικού αγωγού (ΤΑΡ) και τον νέο αγωγό Ελλάδα - Β. Μακεδονία που μπαίνει στη φάση την κατασκευής.

Στις 11 Δεκεμβρίου προσδένει το FSRU στην Αλεξανδρούπολη

0ALEXANDROUPOLILIMANIΣτα πρότζεκτ για τη διατήρηση της γραφικότητας του λιμανιού, στο FSRU που -όπως είπε- το ειδικά διαμορφωμένο δεξαμενόπλοιο, που θα αποτελέσει την πρώτη πλωτή υποδομή αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου και επαναεριοποίησής του, θα προσδέσει στις 11 Δεκεμβρίου ανοιχτά του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης,

Η ΕЕ συμφώνησε σε νόμο που θέτει όριο εκπομπών μεθανίου στις εισαγωγές ορυκτών καυσίμων

fisiko aerio 180 2 135852 0n6414 bΗ Ευρωπαϊκή Ένωση κατέληξε νωρίς σήμερα το πρωί σε συμφωνία για ένα νόμο ο οποίος θέτει όρια στις εκπομπές μεθανίου στις εισαγωγές πετρελαίου και άνθρακα της Ευρώπης από το 2030, ασκώντας πίεση στους διεθνείς προμηθευτές για να περιορίσουν τις διαρροές αυτού του αερίου που συμβάλλει σημαντικά στο φαινόμενο του θερμοκηπίου.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter