Πεμ10212021

Last updateΠεμ, 21 Οκτ 2021 12pm

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Σε «ρότα» για τα… 90 δολάρια

petrelaio 00Έλλειμα στην παραγωγή της προγραμματισμένης άντλησης πετρελαίου καταγράφει ο OPEC.

ΙΕΑ:Η ενεργειακή κρίση θα μπορούσε να απειλήσει την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη

gaspipeline2Η παγκόσμια ενεργειακή κρίση αναμένεται να αυξήσει τη ζήτηση για πετρέλαιο κατά μισό εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα ενώ θα μπορούσε να ενισχύσει τον πληθωρισμό και να επιβραδύνει την παγκόσμια ανάκαμψη από την πανδημία της COVID-19, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας (IEA).

Σε υψηλό επταετίας το πετρέλαιο

petrelaio 00Η ενεργειακή κρίση είναι εδώ καθώς Ευρώπη και Ασία αντιμετωπίζουν αυξημένα κόστη ενέργειας σε ότι αφορά το φυσικό αέριο, οι τιμές του οποίου βρίσκονται σε επίπεδα ρεκόρ, ενώ οι τιμές του πετρελαίου αυξάνουν σταθερά, καθώς η παγκόσμια οικονομία ανακάμπτει από την πανδημία.

OPEC: Ισχυρή η ζήτηση για πετρέλαιο

opek logotupoΑύξηση της ζήτησης για πετρέλαιο με γεωμετρική πρόοδο εν μέσω της ανάκαμψης των οικονομιών από τις επιπτώσεις της πανδημίας, εκτιμά ο OPEC με βάση τα στοιχεία έκθεσης που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα.

Στα σκαριά δίκτυο μεταφοράς υδρογόνου

0υδρογόνοΣυμφωνία με την εταιρεία μεταφοράς φυσικού αερίου Gasunie για την ανάπτυξη περιφερειακού δικτύου μεταφορών υδρογόνου υπέγραψε το North Sea Port.

Πετρέλαιο: Πάνω από τα 80 δολάρια το βαρέλι η τιμή του μπρεντ

petrelaio 00Η τιμή του αργού σημείωσε αλματώδη άνοδο στις αγορές της Ασίας σήμερα το πρωί εξαιτίας της προσδοκίας πως η ζήτηση θα αυξηθεί και τις ανησυχίες για την επάρκεια της προσφοράς καθώς ο κόσμος βγαίνει αργά από την περίοδο της πανδημίας.

Αποδεσμεύει ποσότητες αργού πετρελαίου από τα εθνικά αποθέματα η Κίνα

barels opecΗ αρμόδια Διοίκηση Εθνικών Τροφίμων και Στρατηγικών Αποθεμάτων στην Κίνα ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στη διάθεση αργού πετρελαίου από τα εθνικά αποθέματα, προκειμένου να χαλαρώσει την πίεση που ασκείται στις επιχειρήσεις, από το αυξανόμενο κόστος των πρώτων υλών.

Η μετάλλαξη Δέλτα θα καθυστερήσει την αύξηση της ζήτησης πετρελαίου εκτιμά ο OPEC

opek logotupoΠρος τα κάτω αναθεώρησε τις εκτίμησής του για τον ρυθμό αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου κατά το τέταρτο τρίμηνο του έτους, λόγω της μετάλλαξης Δέλτα, ο OPEC, προσθέτοντας ότι ανάκαμψη της αγοράς θα καθυστερήσει μέχρι το επόμενο έτος, οπότε η κατανάλωση θα υπερβεί τα προ πανδημίας επίπεδα.

Μικτές τάσεις στη τιμή του πετρελαίου στις ασιατικές αγορές

petrelaio 188191558Μικτές τάσεις καταγράφονται σήμερα στη διαμόρφωση των τιμών του πετρελαίου στις ασιατικές αγορές. 

«Διάδρομο» υδρογόνου σχεδιάζει η Γερμανία

0υδρογόνοΤο ενδεχόμενο ανάπτυξης ενός «διαδρόμου» υδρογόνου από το Αμβούργο μέσω Κοπεγχάγης στο Όσλο εξετάζει η Γερμανία στο πλαίσιο της προώθησης σχεδιασμού καθώς έχει ξεκινήσει πολυάριθμα προγράμματα σε μια προσπάθεια να διευκολύνει τη μετάβασή της σε μια οικονομία υδρογόνου τα επόμενα χρόνια.

Έρευνα: Πιο «βρώμικο» το «μπλε» υδρογόνο από τον άνθρακα

h2Το «μπλε» υδρογόνο, μια πηγή ενέργειας που περιλαμβάνει μια διαδικασία παραγωγής υδρογόνου με την χρήση μεθανίου από φυσικό αέριο, θεωρείται από πολλούς ως μια καθαρή, πράσινη ενέργεια που συμβάλλει στη μείωση της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Αλλά οι ερευνητές των Πανεπιστημίων Cornell και Stanford εκτιμούν ότι μπορεί να βλάψει το κλίμα περισσότερο από την καύση ορυκτών καυσίμων.

Αύξηση της ζήτησης κατά 5,95 εκατ. βαρέλια ημερησίως για φέτος «βλέπει» ο OPEC

opek logotupoΟ OPEC ανέφερε στη μηνιαία έκθεσή του πως αναμένει αύξηση της ζήτησης κατά 5,95 εκατ. βαρέλια ημερησίως για φέτος, ή 6,6%, σύμφωνα και με τις προβλέψεις του περασμένου μήνα.

Το Ιράν άνοιξε τερματικό σταθμό πετρελαίου στον Κόλπο του Ομάν

petrelaio 188191558Το Ιράν άνοιξε τον τερματικό σταθμό πετρελαίου στον Κόλπο του Ομάν, δήλωσε σήμερα ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί, που θα επιτρέψει στην Τεχεράνη να αποφύγει τη χρήση της θαλάσσιας διαδρομής του Στενού του Χορμούζ που είναι το επίκεντρο περιφερειακής έντασης για δεκαετίες.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter