Σαβ07272024

Last updateΠαρ, 26 Ιουλ 2024 3pm

ΝΕΕ: Η Ελλάδα πρώτος προορισμός για super yachts διεθνώς

0Γιοτ6

Η Ελλάδα κατέχει την πρωτιά στη διεθνή αγορά ναυλώσεων θαλαμηγών, γεγονός που επιβεβαιώνει τον ηγετικό ρόλο που διαθέτει η χώρα στο yachting.
Σύμφωνα με στοιχεία του 2023 (κρατήσεις yachts, Απρίλιος 2023), η Ελλάδα παραμένει ο κορυφαίος προορισμός ναύλωσης θαλαμηγών παγκοσμίως, αντιπροσωπεύοντας το 27% των κρατήσεων σκαφών διεθνώς -μήκους άνω των 20 μέτρων- που ενοικιάζονται για πλόες στα ελληνικά νερά, σύμφωνα με έρευνα της The International Yacht Company (IYC).
Αναμφίβολα, τα στοιχεία δημιουργούν αισιοδοξία και αναδεικνύουν τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης του κλάδου στη χώρα μας. Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του ΝΕΕ Δρ. Γιώργος Πατέρας σε πρόσφατη συνέντευξη του στο OnDeck, η εντυπωσιακή ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του yachting στις ελληνική θάλασσές επιβάλλει την προσεκτική αξιολόγηση αυτού του κλάδου που αφορά τον πολυτελή τουρισμό και τον σχεδιασμό για το μέλλον με σύνεση και σεβασμό στον χαρακτήρα του νησιωτικού μας περιβάλλοντος.
Μια ισορροπημένη προσέγγιση για το μέλλον του yachting μπορεί να παράγει υγιή έσοδα για τον κλάδο, τις τοπικές οικονομίες και τα δημόσια ταμεία.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter