Τρι04162024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σε ιστορικά υψηλά η άμεση συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία

sifnos1Σε ιστορικά υψηλά, στο επίπεδο των 28,5 δισ. ευρώ που αντιστοιχεί σε 13% του ΑΕΠ είναι η άμεση συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία το 2023, όπως τονίζεται σε στοιχεία που προέρχονται από την τελευταία μελέτη του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ) για τη «Συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία το 2023».

Δράσεις & συμμετοχή σε εκδηλώσεις πανευρωπαϊκής εμβελείας για το HYMC

skafi anapsixis 2222Μετά την επίσημη παρουσίαση του HYMC, τα μέλη του Club έχουν εκδηλώσει έντονο δυναμισμό και εξωστρέφεια τους πρώτους μήνες της φετινής χρονιάς.

Η ALPHA MARE χρυσός χορηγός στο 9ο MEDITERRANEAN YACHT SHOW 2024 , στο Ναύπλιο

0ALPHA MAREΗ ALPHA MARE, με 23 χρόνια δυναμικής παρουσίας στον χώρο του yachting και της ναυτιλίας, θα παρευρεθεί στο 9ο Mediterranean Yacht Show 2024 (MEDYS 2024), για δεύτερη συνεχή χρονιά, ως Χρυσός Χορηγός (GOLDEN SPONSOR), παρουσιάζοντας τα προϊόντα του Ιταλικού Ομίλου GRUPPO BOERO,

Πόρος - East Med Multihull @ Yacht Charter Show: 120 σκάφη και 350 yacht brokers απ’ όλο τον κόσμο

0Eygen1Το 20ο East Med Multihull @ Yacht Charter Show 2024 έρχεται να υπενθυμίσει ότι το ελληνικό yachting είναι πρώτο σε ναυλώσεις στον κόσμο και προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες με συνεχή ανοδική προοπτική και ανάπτυξη όπως ανέφερε νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος της ΕΠΕΣΤ Αντώνης Στελλιάτος.

Οδηγώντας το μέλλον του yachting: Προκλήσεις και λύσεις στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο

yachting 00054Το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Yachting, που διεξήχθη στις 22 και 23 Φεβρουαρίου 2024, στον εμβληματικό χώρο του Golf Prive Γλυφάδας, ενθουσίασε τους συμμετέχοντες, σημείωσε ένα ακόμη επιτυχημένο κεφάλαιο στην ιστορία του κλάδου του yachting στην Ελλάδα.

Σαντορίνη: Σύσκεψη για την κρουαζιέρα – Επίκεντρο το berth allocation

0exploresantorini 6959Πραγματοποιήθηκε ευρεία συνάντηση στη Σαντορίνη με πρωτοβουλία της Ενώσεως Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων & Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ), στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των Εταιρειών Κρουαζιέρας, ο κ. Δήμαρχος, ο κ. Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, η κα Λιμενάρχης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θήρας και το Προεδρείο της Ενώσεως Λεμβούχων Θήρας.

Πρωτοβουλία της Ένωσης Μαρινών Ελλάδας για το Χωροταξικό Σχεδιασμό Συστήματος Μαρινών στην Ελλάδα

skafi anapsixis 2222Ο χωροταξικός σχεδιασμός συστήματος μαρινών στην Ελλάδα είναι το αντικείμενο της μελέτης που θα συντάξει ερευνητική ομάδα υπό τον συντονισμό των Καθηγητών κ.κ. Θ. Πάλλη (Πανεπιστήμιο Πειραιώς) και Γ. Βαγγέλα (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) για λογαριασμό της διαΝΕΟσις κατόπιν πρωτοβουλίας και χρηματοδότησης της Ένωσης Μαρινών Ελλάδας (Ε.ΜΑ.Ε.) με τη σύμφωνη γνώμη και τη θετική ανταπόκριση του Υπουργείου Τουρισμού.

Διετία ρεκόρ για τις ενοικιάσεις πολυτελών σκαφών αναψυχής

skafi anapsixis 2222Σύμφωνα με την RIGINOS, εταιρεία με πολυετή εμπειρία στον κλάδο του yachting, το 2022 αποτέλεσε σεζόν ρεκόρ για τις ενοικιάσεις πολυτελών σκαφών αναψυχής μεγαλύτερων των 20 μέτρων ξεπερνώντας τον αριθμό των 7.200 ενοικιάσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και σε ολόκληρη τη Μεσόγειο, ενώ, το 2023 η αγορά κινήθηκε στα ίδια υψηλά επίπεδα αγγίζοντας τις 7.100 ενοικιάσεις.

Όλγα Κεφαλογιάννη από Ουάσιγκτον: Η βιωσιμότητα στο επίκεντρο του νέου κεφαλαίου του ελληνικού τουρισμού

0Κεφαλογιάννη ΌλγαΤον σχεδιασμό της ελληνικής Κυβέρνησης για ένα βιώσιμο μέλλον στον τουρισμό στην Ελλάδα, ανέλυσε η Υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, με μήνυμά της, στο 5ο Φόρουμ για την Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο, το οποίο συνδιοργανώθηκε στην Ουάσιγκτον από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, το Ελληνοαμερικανικό Συμβούλιο Ηγεσίας και την Καθημερινή.

Ιδιαίτερα θετικές οι προοπτικές για τον ελληνικό τουρισμό και το 2024

0Sarakiniko05Με την εκτίμηση πως και το 2024 θα αποδειχθεί πολύ θετική χρονιά για την Ελλάδα, ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του ΕΟΤ στην Έκθεση Τουρισμού «Destinations: The Holiday and Travel Show 2024» του Λονδίνου.

Ανησυχεί ο Σ.Ι.Τ.Ε.Σ.Α.Π. για τις συνεχόμενες αυξήσεις των τελών ελλιμενισμού, στη Μαρίνα Αλίμου

0bg aboutΟ Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ (μονίμου) Πληρώματος (Σ.Ι.Τ.Ε.Σ.Α.Π.),

Αντίστροφη μέτρηση για το τρίτο πανελλήνιο συνέδριο Yachting

skafi anapsixis 2222Ο Ελληνικός κόσμος του Yachting συναντιέται, ενημερώνεται και συζητεί τις τάσεις, τους προβληματισμούς και τις προοπτικές του yachting στην Ελλάδα, στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Yachting, με 59 ομιλητές, σε 11 πάνελ που καλύπτουν όλη την θεματολογία του κλάδου, με καινοτομικές προσεγγίσεις και νέες πρωτοτυπίες, όπως η free press εφημερίδα, ο διαγωνισμός, η ευρύτητα της θεματολογίας του Συνεδρίου.

Έρευνα για το yachting στο Νότιο Αιγαίο

0Yachting Νότιο ΑιγαίοΗ εταιρεία BoatsAdvisor Hub&Events, διεξήγαγε μία έρευνα με θεματολογία τον Τουρισμό με σκάφη αναψυχής (yachting) στο Νότιο Αιγαίο. Σκοπός της ήταν να αναδείξει τις επιδράσεις που έχει αυτή η μορφή τουρισμού, που τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται ραγδαία στην χώρα μας, και να την ενισχύσει περισσότερο.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter