Κυρ10012023

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ανάδειξη των ιστορικών μεταλλείων της Σίφνου που ανήκουν στα αρχαιότερα του κόσμου

0ΣιφΈντονο διεθνές ενδιαφέρον είχε η συμμετοχή του Δήμου Σίφνου στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού "Ferien Messe",

Πάσχα στο μαγευτικό κόσμο του Ιδρύματος Ευγενίδου

0Πλανηταριο Ευγενιδειο1Με πλούσιο πρόγραμμα παραστάσεων, εργαστηρίων και Science Show υποδέχεται και φέτος το Πάσχα το Ίδρυμα Ευγενίδου, όπου λειτουργεί κανονικά τις ημέρες των γιορτών – εκτός των επίσημων αργιών-.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στην εκδήλωση – έκθεση με τίτλο: «ΝΕΟΜΑΙ - ταξίδι /επιστροφή»

0ΝεομαιΟ Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση - έκθεση με τίτλο: «ΝΕΟΜΑΙ – ταξίδι/επιστροφή», που διοργάνωσαν οι γυναίκες της Ναυτιλίας «ICC WOMEN HELLAS», στο πλαίσιο των Ποσειδωνίων.

Η Ομογένεια της Νέας Υόρκης και των γύρω Πολιτειών τιμούν τη σειρά "Maestro"

0MAESTRO2Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη θα φιλοξενήσει εκδήλωση την Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2023, στην Αίθουσα Chiotes Hall of the Archdiocesan Cathedral of the Holy Trinity στη Νέα Υόρκη, προς τιμή της επιτυχίας της φημισμένης ελληνικής τηλεοπτικής σειράς του Mega TV «Maestro», την πρώτη αποκλειστική συμφωνία παγκόσμιας διανομής για ελληνική τηλεοπτική σειρά ελληνικής σκηνοθεσίας στην πλατφόρμα NETFLIX.

Η «Θαλάσσια Ιερά Οδός» αναδεικνύει τον τύμβο των Σαλαμινομάχων

0Panagopoulos KamarinakisΟ Τύμβος των Σαλαμινομάχων στη βόρεια ακτή της Κυνόσουρας, μπροστά στο θαλάσσιο χώρο όπου έγινε η ιστορική Ναυμαχία της Σαλαμίνας, πρόκειται να αναδειχθεί με ειδικό καλλιτεχνικό φωτισμό ώστε να αποτελέσει ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα κατά τον πλου στη «Θαλάσσια Ιερά Οδό».

Παρουσιάστηκε η νέα ψηφιακή παράσταση του Πλανηταρίου, με τίτλο «Ταξίδι στο Γαλαξία»

0TAXIDI 1Παρουσιάστηκε η νέα ψηφιακή παράσταση του Πλανηταρίου, με τίτλο «Ταξίδι στο Γαλαξία»

«Υπατία» Νέο podcast από το Ίδρυμα Ευγενίδου και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς

0podcast Series Υπατία Spotify 12Συνεχίζεται η επιτυχημένη σειρά των αφηγηματικών podcasts της σειράς «Επιστήμονες που εύρηκαν για την ανθρωπότητα» που παρουσιάζουν η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου και η Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το «Παραμυθόφωνο» του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών.

Στην ΑΝΕΚ LINES η έκθεση ναυπηγικής “‘Ολα με το Χέρι ”του Εμ. Γαλλιάκη

0kkkΈνα συναρπαστικό “επιστημονικό ταξίδι στο χρόνο”, πραγματεύεται η έκθεση Ναυπηγικής “Όλα με το Χέρι” του κου Εμμανουήλ Β. Γαλλιάκη, Διπλ. Ναυπηγού Μηχανικού – Μηχανολόγου Μηχανικού, που φιλοξενεί η ΑΝΕΚ LINES στα Κεντρικά της Γραφεία στα Χανιά .

Ξεκινά η ανάπτυξη του Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων στον Πειραιά

0silo peiraias moyseio enalies arxaiothtesΟμοφώνως θετικά γνωμοδότησε το Συμβούλιο Μουσείων επί των αρχιτεκτονικών, στατικών και ηλεκρομηχανολογικών προμελετών, της μουσειογραφικής προμελέτης και της τροποποίησης του κτηριολογικού προγράμματος του Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων, στην Ηετιώνεια Ακτή του Πειραιά.

Εγκαινιάστηκε το χειμερινό πρόγραμμα του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου

0Παλνητ3Συνέντευξη Τύπου και προβολή της παιδικής ψηφιακής παράστασης «Μαγικός Πλανήτης» πραγματοποιήθηκε στις 11/10/20222, στο Ίδρυμα Ευγενίδου από τον Δ/ντή του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου, κ. Μάνο Κιτσώνα.

Προχωρά το Μουσείο Ενάλιων Αρχαιοτήτων

0peiraiasΣυνάντηση εργασίας είχε χθες ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη.

ΝΕΕ: Πρόταση ψηφιοποίησης παραδοσιακών σκαφών για να μην χαθεί η ναυπηγική μας παράδοση

0ΝΕΕ45Στο πλαίσιο ευρωπαϊκού κανονισμού του Ταμείου Θάλασσας και Αλιείας για την καταπολέμηση της υπεραλίευσης, τα τελευταία χρόνια επιδοτείται η καταστροφή αλιευτικών σκαφών στην Ε.Ε. με δυσμενείς συνέπειες για την πολιτισμική μας κληρονομιά.

Ολοκληρωμένο σχέδιο του υπ. Πολιτισμού για τη διαφύλαξη της ξυλοναυπηγικής τέχνης

0ξηλοΤο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού αναλαμβάνει το σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου και βιώσιμου σχεδίου για τη διαφύλαξη της ξυλοναυπηγικής τέχνης και των παραδοσιακών σκαφών.

«EΠΑΝΑCΥΣΤΑΣΗ ’21: η πλωτή έκθεση» Τελετή λήξης

0EmbedΤην Κυριακή, 31 Ιουλίου 2022, ολοκληρώθηκε η έκθεση «EΠΑΝΑCΥΣΤΑΣΗ ’21: η πλωτή έκθεση» με κειμήλια του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου από τον ναυτικό Αγώνα κατά την Επανάσταση του 1821. Το γεγονός εορτάστηκε με τελετή που έλαβε χώρα στο Πάρκο Ναυτικής Παράδοσης (ευγενώς διατεθέν από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού) στο Παλαιό Φάληρο, εμπρός από το θρυλικό θωρηκτό «Αβέρωφ».

Podcasts για τη ζωή και το έργο μεγάλων επιστημόνων από το Ίδρυμα Ευγενίδου και το Π.Ι.Ο.Π. Νέο επεισόδιο- «Ελίζαμπεθ Μπλάκγουελ»

0podcast Series Ελίζαμπεθ ΜπλάκγουελΣυνεχίζεται η σειρά των αφηγηματικών podcasts «Επιστήμονες που εύρηκαν για την ανθρωπότητα», που παρουσιάζουν η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου και η Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το «Παραμυθόφωνο» του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών.

«ΕΠΑΝΑCΥΣΤΑΣΗ ’21: Η Πλωτή Έκθεση» - Αναβολή προσεγγίσεων λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

0ΕΠΑΝΑCΥΣΤΑΣΗ 21Η Ιστορική και Εθνολογική Εταιρεία της Ελλάδος-Εθνικό Ιστορικό Μουσείο και το Κοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» - Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, μετά λύπης ανακοινώνουν ότι η προγραμματισθείσα προσέγγιση στην Άνδρο του εκπαιδευτικού σκάφους «Μάνια» του Ναυτικού Λυκείου ΤΕΕΝΣ του Ιδρύματος, το οποίο, από της 26ης Ιουνίου ε.ε., περιάγει, σε 15 νησιά του Αιγαίου Πελάγους, κειμήλια του Αγώνα της Εθνικής Παλιγγενεσίας, από αυτά που φυλάσσονται στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, ακυρώνεται λόγῳ των επικρατουσών δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Εκδηλώσεις «Πέραμα 2020» : Έκθεση ζωγραφικής στο «Ικόνιο Μέγαρο»

0olpΜε απρόσμενη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διήμερη έκθεση ζωγραφικής, στο Ικόνιο Μέγαρο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «ΠΕΡΑΜΑ 2020».

«EΠΑΝΑCΥΣΤΑΣΗ ’21: η πλωτή έκθεση» στα Καρδάμυλα

0Οινούσσες 2Την Τρίτη 28 Ιουνίου κατέπλευσε στο λιμάνι Καρδαμύλων η πλωτή έκθεση με κειμήλια του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου από τον ναυτικό Αγώνα κατά την Επανάσταση του 1821.

«Κρούμκα: Μια Χειμωνιάτικη Ιστορία»

Krumka InstaΆρωμα Χριστουγέννων στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου

Απεβίωσε η Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα: «Μετέδωσε σε γενιές Ελλήνων την αγάπη της για τα εικαστικά και την τέχνη»

0πλακαΣε ηλικία 83 ετών έφυγε τα ξημερώματα από τη ζωή η Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης. Γεννήθηκε στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου Κρήτης. Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (1959-1964) και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο ίδιο τμήμα στην Κλασική Αρχαιολογία με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.) και με θέμα: "Προσωκρατική Φιλοσοφία και Τέχνη".

20.000 και πλέον οι πολίτες που επισκέφθηκαν τους φάρους την παγκόσμια ημέρα των φάρων

7farosΞεπέρασαν τους 20.000 οι πολίτες που επισκέφθηκαν τους φάρους κατά τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Φάρων, την περασμένη Κυριακή.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter