Πεμ07252024

Last updateΠεμ, 25 Ιουλ 2024 12am

«Τα κάνιστρα με τα καλοκαίρια»

0βιβ«Τα κάνιστρα με τα καλοκαίρια», το νέο μυθιστόρημα της Γκρέτας Χριστοφιλοπούλου παρουσιάστηκε στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη.

Εγκαίνια Διαδραστικής Έκθεσης Επιστήμης και Τεχνολογίας στις Καστανιές Έβρου

0Διαδραστικη ΕκθεσηΤην Κυριακή 30 Ιουνίου 2024, εγκαινιάζεται η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας «Ευγένιος Ευγενίδης» στις Καστανιές του Δήμου Ορεστιάδας, στον Έβρο, από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ανάδειξη των ιστορικών μεταλλείων της Σίφνου που ανήκουν στα αρχαιότερα του κόσμου

0ΣιφΈντονο διεθνές ενδιαφέρον είχε η συμμετοχή του Δήμου Σίφνου στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού "Ferien Messe",

Στηρίζει εκδηλώσεις στη μνήμη του Δ. Βικέλα η ONEX Neorion Shipyards

0Ξενοκώστας3Η εταιρεία ONEX Neorion Shipyards υποστηρίζει οικονομικά τις εκδηλώσεις, που θεσπίζονται για πρώτη φορά, στη μνήμη του μεγάλου Έλληνα λόγιου, εμπνευστή της αναβίωσης των Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων 1896, Δημητρίου Βικέλα, μέσω του καινοτόμου αθλητικού – παιδαγωγικού προγράμματος «Αθλητική, Ολυμπιακή, Παραολυμπιακή Παιδεία, Ιστορία & Αξίες, Δημήτριος Βικέλας», το οποίο θα πραγματοποιηθεί την εβδομάδα 6-12 Απριλίου 2024 στην Τήνο και τη Σύρο.

Πάσχα στο μαγευτικό κόσμο του Ιδρύματος Ευγενίδου

0Πλανηταριο Ευγενιδειο1Με πλούσιο πρόγραμμα παραστάσεων, εργαστηρίων και Science Show υποδέχεται και φέτος το Πάσχα το Ίδρυμα Ευγενίδου, όπου λειτουργεί κανονικά τις ημέρες των γιορτών – εκτός των επίσημων αργιών-.

Πρωτοβουλία για την διάσωση του Ι/Φ Ευγένιος Ευγενίδης

0panelaΣτο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου, πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα με θέμα την διάσωση του ιστορικού ιστιοφόρου «Ευγένιος Ευγενίδης».

Η Ομογένεια της Νέας Υόρκης και των γύρω Πολιτειών τιμούν τη σειρά "Maestro"

0MAESTRO2Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη θα φιλοξενήσει εκδήλωση την Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2023, στην Αίθουσα Chiotes Hall of the Archdiocesan Cathedral of the Holy Trinity στη Νέα Υόρκη, προς τιμή της επιτυχίας της φημισμένης ελληνικής τηλεοπτικής σειράς του Mega TV «Maestro», την πρώτη αποκλειστική συμφωνία παγκόσμιας διανομής για ελληνική τηλεοπτική σειρά ελληνικής σκηνοθεσίας στην πλατφόρμα NETFLIX.

Συζήτηση για την «αναβίωση» του Ι/Φ «ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΔΗΣ»

0Ευ67aΌλες οι πτυχές για την «αναβίωση» του Ι/Φ «ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΔΗΣ» και την επιστροφή του στην ενεργό δράση διερευνήθηκαν νωρίτερα σήμερα στο πλαίσιο ειδικής ημερίδας που διοργάνωσε ο Ελληνικός Σύνδεσμος Παραδοσιακών Σκαφών υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Παρουσιάστηκε η νέα ψηφιακή παράσταση του Πλανηταρίου, με τίτλο «Ταξίδι στο Γαλαξία»

0TAXIDI 1Παρουσιάστηκε η νέα ψηφιακή παράσταση του Πλανηταρίου, με τίτλο «Ταξίδι στο Γαλαξία»

Ημερίδα για τη διάσωση του ιστιοφόρου «Ευγένιος Ευγενίδης»

0ιστιοφόρο Ευγένιος ΕυγενίδηςΟ Ελληνικός Σύνδεσμος Παραδοσιακών Σκαφών υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Ευγενίδου διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Διασώζεται το ιστορικό ιστιοφόρο Ευγένιος Ευγενίδης;» στις 31 Ιανουαρίου 2024 στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Στην ΑΝΕΚ LINES η έκθεση ναυπηγικής “‘Ολα με το Χέρι ”του Εμ. Γαλλιάκη

0kkkΈνα συναρπαστικό “επιστημονικό ταξίδι στο χρόνο”, πραγματεύεται η έκθεση Ναυπηγικής “Όλα με το Χέρι” του κου Εμμανουήλ Β. Γαλλιάκη, Διπλ. Ναυπηγού Μηχανικού – Μηχανολόγου Μηχανικού, που φιλοξενεί η ΑΝΕΚ LINES στα Κεντρικά της Γραφεία στα Χανιά .

Στα «σκαριά» σχολή καραβομαραγκών

0ΣτυλΛασκΣχολή καραβομαραγκών ετοιμάζουν από κοινού τα συναρμόδια υπουργεία Παιδείας, Πολιτισμού και Ναυτιλίας ώστε να μην χαθεί η παραδοσιακή τέχνη χάρη στην οποία δημιουργήθηκαν παραδοσιακά σκάφη κομψοτεχνήματα της ναυπηγικής, όπως αποκάλυψε νωρίτερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρ. Στυλιανίδης στην εκδήλωση για την παρουσίαση του προγράμματος σπουδών της Εκπαιδευτικής Δομής της Ξυλοναυπηγικής.

Εγκαινιάστηκε το χειμερινό πρόγραμμα του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου

0Παλνητ3Συνέντευξη Τύπου και προβολή της παιδικής ψηφιακής παράστασης «Μαγικός Πλανήτης» πραγματοποιήθηκε στις 11/10/20222, στο Ίδρυμα Ευγενίδου από τον Δ/ντή του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου, κ. Μάνο Κιτσώνα.

ΝΕΕ: Πρόταση ψηφιοποίησης παραδοσιακών σκαφών για να μην χαθεί η ναυπηγική μας παράδοση

0ΝΕΕ45Στο πλαίσιο ευρωπαϊκού κανονισμού του Ταμείου Θάλασσας και Αλιείας για την καταπολέμηση της υπεραλίευσης, τα τελευταία χρόνια επιδοτείται η καταστροφή αλιευτικών σκαφών στην Ε.Ε. με δυσμενείς συνέπειες για την πολιτισμική μας κληρονομιά.

«Διάβαση» πολιτισμού και εκπαίδευσης η σύμπραξη του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με το Ίδρυμα Ευγενίδου

0Πλανηταριο SmallΗ συνεργασία του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) με το Ίδρυμα Ευγενίδου εγκαινιάζεται με τη διοργάνωση της δράσης «Διάβαση», ένα διήμερο -στις 23 και 24 Νοεμβρίου- αφιερωμένο στους μαθητές και τις μαθήτριες.

«EΠΑΝΑCΥΣΤΑΣΗ ’21: η πλωτή έκθεση» Τελετή λήξης

0EmbedΤην Κυριακή, 31 Ιουλίου 2022, ολοκληρώθηκε η έκθεση «EΠΑΝΑCΥΣΤΑΣΗ ’21: η πλωτή έκθεση» με κειμήλια του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου από τον ναυτικό Αγώνα κατά την Επανάσταση του 1821. Το γεγονός εορτάστηκε με τελετή που έλαβε χώρα στο Πάρκο Ναυτικής Παράδοσης (ευγενώς διατεθέν από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού) στο Παλαιό Φάληρο, εμπρός από το θρυλικό θωρηκτό «Αβέρωφ».

Είμαστε αστρόσκονη

0Ειμαστε αστροσκονη3aΞεκίνησε σήμερα για το κοινό η προβολή της νέας παράστασης του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου, «Είμαστε Αστρόσκονη». Το κύκνειο άσμα του Επίτιμου Διευθυντή του Ευγενιδείου Πλανηταρίου Διονύση Σιμόπουλου έμελλε να είναι και το τελευταίο αδημοσίευτο μουσικό έργο του αείμνηστου και παγκοσμίου φήμης μουσικοσυνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου.

«ΕΠΑΝΑCΥΣΤΑΣΗ ’21: Η Πλωτή Έκθεση» - Αναβολή προσεγγίσεων λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

0ΕΠΑΝΑCΥΣΤΑΣΗ 21Η Ιστορική και Εθνολογική Εταιρεία της Ελλάδος-Εθνικό Ιστορικό Μουσείο και το Κοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» - Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, μετά λύπης ανακοινώνουν ότι η προγραμματισθείσα προσέγγιση στην Άνδρο του εκπαιδευτικού σκάφους «Μάνια» του Ναυτικού Λυκείου ΤΕΕΝΣ του Ιδρύματος, το οποίο, από της 26ης Ιουνίου ε.ε., περιάγει, σε 15 νησιά του Αιγαίου Πελάγους, κειμήλια του Αγώνα της Εθνικής Παλιγγενεσίας, από αυτά που φυλάσσονται στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, ακυρώνεται λόγῳ των επικρατουσών δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Σε ανανεωμένη τροχιά το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο- Φωτίζουμε το άγνωστο από τον Θόλο του Ιδρύματος Ευγενίδου

0PlanΤο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο άνοιξε ξανά τις πύλες του για το κοινό, μετά την ολοκλήρωση των εργασίων αναβάθμισης των συστημάτων εικόνας και ήχου, μετατρέποντας την θέαση σε ένα εντυπωσιακό ρεαλιστικό ταξίδι στο Σύμπαν.

«EΠΑΝΑCΥΣΤΑΣΗ ’21: η πλωτή έκθεση» στα Καρδάμυλα

0Οινούσσες 2Την Τρίτη 28 Ιουνίου κατέπλευσε στο λιμάνι Καρδαμύλων η πλωτή έκθεση με κειμήλια του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου από τον ναυτικό Αγώνα κατά την Επανάσταση του 1821.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter