Παρ11062026

Last updateΠαρ, 06 Νοε 2026 10am

Πιτσιόρλας: Το 2017 θα εκτιναχθεί η ροή επενδύσεων κεφαλαίων στη χώρα

pitsiorlas 5353

"Το 2016 είχαμε τη μεγαλύτερη ροή επενδύσεων κεφαλαίων επταετίας και το 2017 θα εκτιναχθεί αυτή η ροή", σημείωσε ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας στην ομιλία του στην 4η ετήσια οικονομική διάσκεψη της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών. Ο υφυπουργός τόνισε την ανάγκη διαμόρφωσης εθνικής στρατηγικής για την ανάπτυξη και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει γεωστρατηγικό πλεονέκτημα για να προσελκύσει επενδύσεις και πρόσθεσε: "ήδη έχουμε επενδυτικό ενδιαφέρον καταγεγραμμένο και ήδη εκδηλώνεται και παρά τις συγκρούσεις που έχουμε.

Παράλληλα έχουμε σημειώσει μεγάλη προσαρμογή στην οικονομία και αν υλοποιηθούν και τα επενδυτικά προγράμματα θα εκτιναχθεί η οικονομία μας".

Ακόμη σημείωσε ότι η επένδυση του Ελληνικού θα προχωρήσει και πρόσθεσε ότι πρέπει να αλλάξουμε παραγωγικό μοντέλο αλλά και νοοτροπία για να βρει η Ελλάδα τη θέση της στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στην παγκόσμια οικονομία.

Τέλος, ανέφερε ότι η συζήτηση για την εθνική στρατηγική δεν πρέπει να αφορά μόνο στην οικονομία αλλά και στη γεωπολιτική ώστε να υπάρχει σταθερότητα στην περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter


Warning: preg_match(): Compilation failed: regular expression is too large at offset 65537 in /home/theseanation/public_html/modules/mod_acymailing/mod_acymailing.php on line 48

Warning: preg_match(): Compilation failed: regular expression is too large at offset 65553 in /home/theseanation/public_html/modules/mod_acymailing/mod_acymailing.php on line 52