Δευ11282022

Last updateΔευ, 28 Νοε 2022 7pm

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν ο Δήμος Πειραιά και η Διεθνής Ναυτική και Βιομηχανική Ένωση WIMA

0Δημ3Ο Δήμος Πειραιά και η WIMA προχώρησαν στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας, την Πέμπτη 24/11/2022, με κύριο στόχο την ενίσχυση και την στήριξη της καινοτόμου ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας στον τομέα της γαλάζιας οικονομίας .

Β. Κορκίδης για την εμπορική κίνηση στις αγορές της Αττικής: Αυξημένες οι συναλλαγές του τελευταίου τριημέρου

0Kork5«Αυξημένες εμφανίζονται οι συναλλαγές του τελευταίου τριημέρου στις ταμειακές των εμπορικών καταστημάτων κατά 10-12% από πέρυσι με τον εκτιμώμενο αριθμό να ξεπερνά τα 3 εκατ. αγορές και τον εβδομαδιαίο τζίρο λιανικών πωλήσεων των 300 εκατ. ευρώ...

Ξενοκώστας: Θα φτιάξουμε ένα ναυπηγείο στο οποίο θα κάνουμε επισκευές 200 πλοίων το χρόνο

xenokostas onexΤα σχέδια της ONEX για τη δυναμική επανεκκίνηση των Ναυπηγείων Ελευσίνας αφού επικυρωθεί το σχέδιο εξυγίανσης από τα αρμόδια δικαστήρια, παρουσίασε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κος Πάνος Ξενοκώστας σε συνάντησή του με εκπροσώπους του Τύπου.

Ξενοκώστας: "Τα ναυπηγεία μπορούν να γίνουν οι νέοι πρωταθλητές της ελληνικής οικονομίας"

0ΟΝΕΧ3"Τα ναυπηγεία μπορούν να γίνουν οι νέοι πρωταθλητές της ελληνικής οικονομίας", δήλωσε στη σημερινή του ομιλία στο 5th Athens Investment Forum, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Onex κ. Πάνος Ξενοκώστας.

Ε.Β.Ε.Π και ΕΛ.Ι.Ν.Τ. προωθούν την τεχνολογία καινοτομίας – Ισχυρό το πειραϊκό επιχειρείν με 5 νέες επιχειρήσεις να ανοίγουν ημερησίως το 2022

0ΔΤ ΕΒΕΠ 22.11.22Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (Ε.Β.Ε.Π.) και του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Τεχνολογίας (Ε.Λ.Ι.Ν.Τ.) υπεγράφη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου από τον πρόεδρο, Βασίλη Κορκίδη και τον πρόεδρο του Ε.Λ.Ι.Ν.Τ., Δρ Νικόλαο Λιάπη.

Χρηματοδοτικά εργαλεία του ΕΣΠΑ και νέες ευκαιρίες

0korkides12"Χρηματοδοτικά εργαλεία του ΕΣΠΑ και νέες ευκαιρίες" ήταν το θέμα ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε χθες στο ΕΒΕ Πειραιώς. Απευθύνοντας χαιρετισμό ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βασίλης Κορκίδης ανέφερε τα ακόλουθα:

Πρωτοβουλίες Δ.Ν.Ε & Ν.Ε.Ε. για την αναμόρφωση του τελωνειακού κώδικα

0πρωτοβουλίαΌπως αναφέρεται σε ανάρτηση του Ν.Ε.Ε. στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις 10 Νοεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος συνάντηση με αντιπροσωπεία της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως (Δ.Ν.Ε.).

H ΕΛΙΝΟΙΛ εισέρχεται σε μια νέα εποχή μετρήσιμων στόχων βιωσιμότητας

0elinoil 910x521Στο πλαίσιο της πλήρους και υπεύθυνης ενημέρωσης, η ΕΛΙΝΟΙΛ δημοσιοποίησε τον Απολογισμό Βιώσιμης Ανάπτυξης ESG 2020-2021, με τον οποίο επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της να συμβάλλει ουσιαστικά στην οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον.

Κομισιόν:Μέχρι και το 2024 η ανάπτυξη στην Ελλάδα θα είναι πάνω από τον μέσο όρο όλης της Ευρώπης

ellada oikonomia europaiki enosi eeΑνάπτυξη στο 6% το 2022 που θα συρρικνωθεί στο 1% το 2023, αλλά θα παραμείνει πάνω από το μέσο όρο της ευρωζώνης και της ΕΕ, βλέπει για την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις φθινοπωρινές οικονομικές προβλέψεις που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα.

Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας: «Πράσινη επιχειρηματικότητα» με πολλαπλό θετικό αντίκτυπο

0Ταραντ«Η περιβαλλοντική κρίση και η κλιματική αλλαγή επιτάσσουν την επιστράτευση όλων των δυνάμεών μας και προφανώς του μεγάλου μας όπλου, της τεχνολογικής καινοτομίας», τόνισε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής, Βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, κ. Χρήστος Ταραντίλης κατά την ειδική συνεδρίαση με θέμα το τρίπτυχο «Περιβάλλον, τεχνολογική καινοτομία και νεοφυής επιχειρηματικότητα».

Υπεγράφη σήμερα η συμφωνία εξυγίανσης – μεταβίβασης επιχείρησης των Ναυπηγείων Ελευσίνας

0Υπογραφή.jpgΥπεγράφη σήμερα στο Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων η συμφωνία εξυγίανσης – μεταβίβασης επιχείρησης των Ναυπηγείων Ελευσίνας, η οποία πρόκειται να υποβληθεί στο αρμόδιο δικαστήριο. Τη συμφωνία υπέγραψαν:

Το «Σύμφωνο της Μυτιλήνης»

0ΣυμφΜυτ1Μια ιστορική στιγμή για τη σχέση της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής με τα Νησιώτικα Επιμελητήρια της χώρας και τους θεσμικούς εταίρους και φορείς εκπροσώπησης τους, αποτέλεσε η διευρυμένη συνεδρίαση Φορέων που διεξήχθη το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022, στην έδρα της Γ.Γ.Α.Ν.Π. στη Μυτιλήνη, η οποία χαρακτηρίστηκε ως «Σύμφωνο της Μυτιλήνης».

Στη Βουλή το θέμα των ναυπηγείων Ελευσίνας

nauphgeia eleusinas 987Ενημέρωση για την πορεία της Συμφωνίας Εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας, έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου. Ειδικότερα ανέφερε τα ακόλουθα:

Συνεχίζεται το ανοδικό ράλι των ελληνικών εξαγωγών

0Piraeus cropΣυνεχίζεται το ανοδικό ράλι των ελληνικών εξαγωγών, για 20 μήνες, παρά την επιδείνωση των συνθηκών στην παγκόσμια οικονομία, με την αξία τους να ενισχύεται το Σεπτέμβριο κατά 26,3% και να ανέρχεται σε 4,73 δισ. ευρώ.

Ε.Β.Ε.Π. :«Μικρότερος αλλά κρισιμότερος ο προγραμματισμός» της ΕΕ για το 2023

0korkidhsΟ πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Βασίλης Κορκίδης, ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. για το πρόγραμμα εργασιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το 2023, που παρουσιάστηκε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο με ένα πλήρες έγγραφο επισκόπησης και έναν πίνακα νέων και εκκρεμών πρωτοβουλιών.

Π.Ε.Σ.Α:Η αγορά «βάζει πλάτη» για να γεμίσει το «καλάθι του νοικοκυριού»

0korkides12Το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Αττικής (Π.Ε.Σ.Α.) ενημερώνει για την ψήφιση από τη Βουλή της σχετικής τροπολογίας και την έκδοση της αναγκαίας Υπουργικής Απόφασης από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, που ενεργοποιεί από σήμερα, Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, το «καλάθι του νοικοκυριού», το οποίο περιέχει συνολικά 51 κατηγορίες αγαθών, φρέσκων και τυποποιημένων, από μια ομάδα προϊόντων που θεωρούνται απαραίτητα για τις καθημερινές ανάγκες των καταναλωτών.

ΕΒΕΠ: «Μήνα με το μήνα» επιδοτήσεις μετά την «από αναβολή σε αναβολή» ευρωπαϊκή συμφωνία

0ΕΒΕΠΤο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς επισημαίνει πως η κυβέρνηση συνεχίζει και τον Νοέμβριο να εφαρμόζει την εθνική πολιτική στήριξης των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών απέναντι στην ενεργειακή κρίση, επιδοτώντας μέρος του μηνιαίου υπέρογκου κόστους για το ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο.

Πράσινη και ασφαλής ενέργεια για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

0ΑΠΕΤην ένταξη μέτρων του προγράμματος REPowerEU στα εθνικά προγράμματα ανάκαμψης, ώστε να επιταχυνθούν η πράσινη μετάβαση και η απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα της Ρωσίας ενέκριναν οι ευρωβουλευτές των επιτροπών Προϋπολογισμού (BUDG) και Οικονομικών Υποθέσεων (ECON).

Κ. Σκρέκας: Παρά τις δυσκολίες και την πρωτόγνωρη κρίση, η κυβέρνηση συνεχίζει να στέκεται πλάι στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις

0SKREKAS01Στα 23,8 λεπτά ανά κιλοβατώρα καθορίστηκαν οι επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος για τον Νοέμβριο, για μηνιαία κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες, που αντιστοιχεί στο 90% των νοικοκυριών. Αυτό σημαίνει ότι για την περίπτωση της ΔΕΗ το τελικό κόστος ανά κιλοβατώρα (αρχική τιμή μείον επιδότηση) διαμορφώνεται στα 15,9 λεπτά.

«Τρέχουν» οι εξελίξεις για τα ναυπηγεία Ελευσίνας

nauphgeia eleusinas 987Στις αρχές της προσεχούς εβδομάδας, εκτός απροόπτου, αναμένεται να κατατεθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, προς επικύρωση από το αρμόδιο δικαστήριο η συμφωνία εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας με ορίζοντα ολοκλήρωσης της διαδικασίας εντός του προσεχούς πενταμήνου.

Κ. Καραμανλής: Αποφασιστικό βήμα για να γίνει η Ελλάδα διεθνές hub στον τομέα των logistics

0Καραμ2Τα τρία νομοσχέδια του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορων παρουσίασε την Τετάρτη στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο υπουργός Κώστας Καραμανλής.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter