Πεμ10212021

Last updateΠεμ, 21 Οκτ 2021 12pm

ΕΒΕΠ: Σε αναζήτηση λύσεων το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την «πανδημία ακρίβειας»

0ΕΒΕΠ33Οι ηγέτες της ΕΕ θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες στις 21 και 22 Οκτωβρίου για να συζητήσουν, σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη, τα θέματα της πανδημίας, του ψηφιακού μετασχηματισμού, του μεταναστευτικού, των εξωτερικών σχέσεων και των τιμών ενέργειας.

Ένα βιώσιμο μέλλον για τα ελληνικά νησιά

0Πλ22a“Βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης αποτελεί η ανάπτυξη προωθημένης νησιωτικής πολιτικής” τόνισε ο Γιάννης Πλακιωτάκης, υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στο πάνελ “Προς μία βιώσιμη νησιωτική πολιτική”, που συντόνισε ο δημοσιογράφος του Newsbomb, Βασίλης Σκουλαράκος και παρουσίασε το Olympia Forum II, που οργανώνεται από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στηρίζει έμπρακτα την ανάπτυξη των Υδροπλάνων

0Διοίκηση Hellenic SeaplanesΣυνάντηση με την Hellenic Seaplanes πραγματοποίησε ο υφυπουργός Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς για το δίκτυο των υδατοδρομίων και λειτουργία υδροπλάνων στην Ελλάδα!

Σε ημερίδα για την επιχειρηματικότητα το ΒΕΠ

0ΒΕΠαΤη σημασία και το ρόλο των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στην Ελληνική οικονομία και τη συμβολή τους στην κοινωνική εξισορρόπηση, την απασχόληση, τη διατήρηση υγιών συνθηκών ανταγωνισμού και γενικά στη δυναμική εξελικτική πορεία της οικονομίας, επεσήμανε στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, κ. Γεώργιος Παπαμανώλης-Ντόζας, στην ημερίδα που διοργάνωσε, στις 19 Οκτωβρίου 2021, το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας του Δήμου Πειραιά

Καθημερινή Summits, ESG – Κ. Μητσοτάκης και Jeffrey Sachs: Τολμηρές αποφάσεις και διακρατική συνεργασία το «κλειδί»

0Κυριάκος Μητσοτάκης Jeffrey Sachs1Την ανάγκη για τολμηρές αποφάσεις στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, αλλά και για συνεργασία με γειτονικές χώρες σε μία σειρά από επιμέρους ζητήματα υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του 1st Athens ESG & Climate Crisis με την υπογραφή της Καθημερινής.

Θέμα μεταφορικού ισοδύναμου θέτει το Επιμελητήριο Κυκλάδων

0metaforiko isodynamo w840Την άμεση εφαρμογή της διεύρυνσης του Μεταφορικού Ισοδύναμου για τα καύσιμα σε όλο τον νησιωτικό χώρο, για την αποκατάσταση της ισότητας με την ηπειρωτική χώρα και για όσο διαρκούν οι πληθωριστικές πιέσεις, ζητάει το Επιμελητήριο Κυκλάδων με επιστολή του προς τα συναρμόδια υπουργεία.

Η ελληνική λέξη «taxonomy» είναι ο νέος όρος αειφορίας στην ΕΕ

0korkidhsΤο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς ενημερώνει πως ο ευρωπαϊκός κανονισμός «EU taxonomy» τέθηκε σε ισχύ τον Ιούλιο του 2021, ως μέρος της πρωτοβουλίας για τη στήριξη επενδυτικών στόχων αειφορίας.

ΒΕΠ: Μονόδρομος η συμμετοχή Αμυντικών και Ναυπηγικών επιχειρήσεων στα Εξοπλιστικά

nafpigeia skaramagaΣυνθήκες για τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή της ελληνικής αμυντικής αλλά και της ναυπηγικής βιομηχανίας πρέπει να διαμορφώσει η Κυβέρνηση μετά την ψήφιση της Συμφωνίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Γαλλίας. Τη θέση αυτή εκφράζει η Διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιώς αφουγκραζόμενη τις αντιδράσεις των επιχειρηματιών, των βιοτεχνών και του κόσμου των ναυπηγοεπισκευαστικών δραστηριοτήτων.

Μέτρα 500 εκατ. ευρώ, «ασπίδα» στις ανατιμήσεις στην ενέργεια για τη στήριξη της κοινωνίας

0ΣταικΔέσμη μέτρων ύψους περίπου 500 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση της οξείας, έστω και παροδικής ενεργειακής κρίσης, που προκαλεί σημαντικό και αυξανόμενο βάρος στα νοικοκυριά, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Τοποθέτηση Β. Κορκίδη για την διαδικασία διαδοχής/μεταβίβασης επιχειρήσεων

0korkidis1Επί του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τη προώθηση της διαδικασίας διαδοχής/μεταβίβασης επιχειρήσεων, που βρίκεται σε διαδικασία διαβούλευσης, τοποθετήθηκε ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π. & Π.Ε.Σ.Α. Βασίλης Κορκίδης στο πλαίσιο της διαδικτυακής συνάντησης εργασίας του ΥΑΝΕΠ.

ΟΛΠ: Μεταβολή ποσοστού μετόχων σε επίπεδο δικαιωμάτων ψήφου

0Piraeus cropΗ εταιρεία ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε. (περαιτέρω, "ΟΛΠ Α.Ε."), σε εφαρμογή των διατάξεων του Ν.3556/2007, ανακοινώνει τη γνωστοποίηση που έλαβε από το Ελληνικό Δημόσιο/Υπουργείο Οικονομικών/Γενική Γραμματεία Οικονομικής Πολιτικής/Μονάδα Αποκρατικοποιήσεων, Διαχείρισης Κινητών Αξιών & Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, ως εξής:

Πέντε προς μια η αναλογία εγγραφών-διαγραφών επιχειρήσεων στην Αττική

0Δ.Τ. ΠΕΣΑΕντυπωσιακή άνοδο στο άνοιγμα νέων επιχειρήσεων καταγράφουν τα στοιχεία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου για την Περιφέρεια Αττικής, το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2021.

Νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών ο Βασίλειος Ράπανος

0ΡάπανοςΟλοκληρώθηκε νωρίτερα η Τακτική Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών που πραγματοποιήθηκε, σήμερα.

Κοινή δήλωση Χρ. Σταικούρα - Θ. Σκυλακάκη: Η Ελλάδα είναι έτοιμη για την μετάβαση σε νέα εποχή

economy euro 05«Η Ελλάδα, έχοντας διαθέσιμα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, με αιχμή το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ 2021- 2027, είναι έτοιμη για μια μετάβαση σε νέα εποχή, που συνδυάζει την οικονομική αποτελεσματικότητα με την κοινωνική συνοχή και δικαιοσύνη».

Β. Κορκίδης «Προϋπολογισμός Αισιοδοξίας, Ανάπτυξης και Ακρίβειας»

0korkidis1Προϋπολογισμό Αισιοδοξίας, Ανάπτυξης και Ακρίβειας χαρακτηρίζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π. & Π.Ε.Σ.Α., κ. Βασίλης Κορκίδης, για το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατέθεσε ο Υπουργός Οικονομικών στη Βουλή. Ειδικότερα αναφέρει τα ακόλουθα:

Φ. Κουρμούσης στο ΒΕΠ: «Πέντε μέτρα για απαλλαγή από οφειλές σε Δημόσιο – Τράπεζες»

0κουρΑναλυτική και πλήρη ενημέρωση σχετικώς με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο για τη δυνατότητα υπαγωγής στη νέα ρύθμιση οφειλών έκανε προς τα μέλη του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιώς ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών κ. Φώτης Κουρμούσης, μαζί με συνεργάτες του. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε ως webinar με τη συμμετοχή δεκάδων βιοτεχνών, επαγγελματιών και επιχειρηματιών.

Αλλάζει ο «χάρτης» των ελληνικών εξαγωγών

0Piraeus cropΝέα δεδομένα διαμορφώνονται στον «χάρτη των ελληνικών εξαγωγών», με την πανδημία να παίζει καταλυτικό ρόλο στις εξελίξεις και να δημιουργεί μια νέα πραγματικότητα στο διεθνές εμπόριο, σύμφωνα με ανάλυση του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων, σχετικά με τις 20 σημαντικότερες εξαγωγικές αγορές της Ελλάδος κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον για τον Ο.Λ.Η.

0ΟΛΗΙσχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον, από μεγάλους διεθνείς και ελληνικούς επιχειρηματικούς ομίλους,κατέγραψε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), για ακόμη έναν Λιμένα της χώρας.

Προχωράει η Ελευσίνα

nafpigeia elefsinas 00Θετικά είναι τα νεότερα που προέκυψαν από την «άτυπη» συνάντηση εκπροσώπων των εργαζόμενων στα ναυπηγεία Ελευσίνας με τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Αδ. Γεωργιάδη.

Πρώτη παρουσίαση της Μονάδας Ωρίμανσης Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας

0Παναγιώτης Σταμπουλίδης1Την πρώτη παρουσίαση της Μονάδας Ωρίμανσης Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας (Project Preparation Facility – PPF) πραγματοποίησε ο κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης, Εντεταλμένος Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ).

Το ΒΕΠ επιμένει στη μείωση ενδιάμεσων φόρων στα καύσιμα και σε στήριξη της βιοτεχνίας

0Γιώργος Παπαμανώλης ΝτόζαςΜε συγκρατημένη αισιοδοξία αντιμετωπίζει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιώς τις οικονομικές εξαγγελίες που έγιναν στα εγκαίνια της 85ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter