Τρι08032021

Last updateΤρι, 03 Αυγ 2021 9pm

Δήλωση προέδρου Ε.Β.Ε.Π. & Π.Ε.Σ.Α., Βασίλη Κορκίδη, για την έγκριση του νέου ΕΣΠΑ: «Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν» για μια καλύτερη Ελλάδα

0korkidis1«Πριν από έναν χρόνο, στις 21 Ιουλίου 2020, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συμφώνησε τον 7ετή προϋπολογισμό του ΠΔΠ της ΕΕ, σε 1,074 τρις ευρώ και φέτος, στις 29 Ιουλίου, η ΕΕ ενέκρινε πρώτο, ανάμεσα στα κράτη-μέλη, το Εταιρικό Σύμφωνο της Ελλάδας για τη νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027,

Υπουργείο Εργασίας: Αύξηση 2% του κατώτατου μισθού

euro 00536Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 2% από 1ης Ιανουαρίου 2022, από τα 650 ευρώ που είναι σήμερα, στα 663 ευρώ το μήνα, ή 773,5 ευρώ αν συνυπολογισθεί το γεγονός ότι καταβάλλονται 14 μισθοί το χρόνο.

Επικροτεί το ΕΒΕΠ την συμβολική και ρεαλιστική αύξηση του κατώτατου μισθού

0korkidhsΕπικροτεί το ΕΒΕΠ την συμβολική και ρεαλιστική αύξηση του κατώτατου μισθού.

Το Ε.Β.Ε.Π. ενημερώνει για τη πρόσκληση και πρόκληση χρηματοδότησης συστάδων μέσω ΕΣΠΑ

0korkidis1Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς υπενθυμίζει πως μένουν μόνο πέντε ημέρες μέχρι την λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων, στις 30 Ιουλίου 2021, για τη διαδικασία υποβολής αίτησης και συμμετοχής των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο πρόγραμμα του υφιστάμενου ΕΣΠΑ «Ενίσχυση Αλυσίδων Προστιθέμενης Αξίας - Συνεργατικοί Σχηματισμοί - Δικτυώσεις».

Την «Επιχείρηση Ρευστότητα» για επενδύσεις παγίων ξεκινά με καλοκαιρινή ενημερωτική καμπάνια το Ε.Β.Ε.Π.

0ΔΤ ΕΒΕΠΤο μείζονος σημασίας θέμα περί την διασφάλιση ρευστότητας στις επιχειρήσεις, ο νέος αναπτυξιακός νόμος, η επανεκκίνηση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, ο εισαγόμενος πληθωρισμός και οι ανατιμήσεις, ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς.

Προειδοποίηση Β. Κορκίδη: Το κόστος του 4ου κύματος δεν μπορεί να καλυφθεί πάλι από το κράτος

0korkidis1«Ο χώρος της εστίασης και διασκέδασης έχει υποστεί τις μεγαλύτερες απώλειες από το ξέσπασμα της πανδημίας και πρέπει να προσαρμοστεί με τα σημερινά δεδομένα για να αποφύγει τα χειρότερα. Επομένως, εργοδότες, εργαζόμενοι και πελάτες οφείλουμε να τηρούμε τα όποια μέτρα υποδεικνύονται από τους ειδικούς, εντάσσοντάς τα στους κανόνες υγιεινής και ασφάλειάς μας».

“Επενδυτικές Ευκαιρίες στην Ελλάδα – Μία Νέα Εποχή”

ellada oikonomia 05454Η Capital Link έχει εγκαινιάσει μια σειρά webinars τα οποία πραγματοποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, με στόχο την ανάδειξη του προφίλ της Ελλάδας ως επιχειρηματικού, επενδυτικού και πολιτιστικού προορισμού στην ευρύτερη παγκόσμια κοινότητα.

ΤΑΙΠΕΔ: Δύο δεσμευτικές προσφορές για την πώληση της ΔΕΠΑ Υποδομών

0depaΤο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), εταιρεία μέλος του Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ), παρέλαβε δύο δεσμευτικές προσφορές για την από κοινού πώληση με την «Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ» (ΕΛΠΕ) του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας «ΔΕΠΑ Υποδομών ΑΕ».

Κυρ. Μητσοτάκης: H κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη σημασία στην αναβίωση της ναυπηγικής βιομηχανίας στην Ελλάδα

0Μ1Συνάντηση με τον πλειοδότη του διαγωνισμού για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, Γιώργο Προκοπίου, είχε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υποβολή Εκδηλώσεων Ενδιαφέροντος από έξι επενδυτικά σχήματα για την μακροχρόνια παραχώρηση της μαρίνας Καλαμαριάς (Αρετσού)

0Kalamaria marina GRΤο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε. (ΤΑΙΠΕΔ) ανακοινώνει ότι έξι ενδιαφερόμενα μέρη υπέβαλαν Εκδήλωση Ενδιαφέροντος για την παραχώρηση της μαρίνας Καλαμαριάς (Αρετσού).

ΕΒΕΠ: Η δανειοδότηση των ΜμΕ στην Ευρωζώνη

0korkidis vasilis newΤο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, στο πλαίσιο των τηλεδιασκέψεων μετά από πρωτοβουλία του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, με θέμα: «Η συμβολή του τραπεζικού συστήματος στην ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, με έμφαση στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις», απέστειλε στα αρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, καθώς και τις διοικήσεις των τραπεζών, έκθεση με όλα τα πληροφοριακά στοιχεία της έρευνας της EuroCommerce.

Διαμαρτυρία Β.Ε.Π. για την αύξηση χρεώσεων προμηθειών και εξόδων των τραπεζών

euro 0Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, αποδέκτης καθημερινά πλήθους καταγγελιών από μέλη του για την αδικαιολόγητη αύξηση των χρεώσεων προμηθειών και εξόδων από τις τράπεζες, εκφράζει την έντονη αντίθεσή του σε μία πρακτική από μέρους των τραπεζών, αντίθετη με τις ανακοινώσεις τους ότι παραμένουν κοντά στον έμπορο, τον βιοτέχνη, τον επιχειρηματία.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες ενώ μέχρι το τέλους Ιουνίου 2021 το κόστος για την αποστολή εμβάσματος σε άλλη τράπεζα ή στο εξωτερικό ήταν ένα (1) ευρώ, από την 1η Ιουλίου έγινε 1,40 ευρώ! Ποσό, που ίσως θεωρηθεί μικρό, αλλά πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι μία επιχείρηση κάνει πλήθος συναλλαγών κι αυτό συνεπάγεται πρόσθετη επιβάρυνση, που αθροιστικά είναι υπολογίσιμη, λαμβάνοντας υπόψη και τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε λόγω της πανδημίας και τις επιπτώσεις που είχε στις επιχειρήσεις.
Σε δήλωσή του σχετικά με το θέμα ο Πρόεδρος Β.Ε.Π., κ. Γεώργιος Παπαμανώλης – Ντόζας, τόνισε:
«Θα περίμενε κανείς πως οι τράπεζες θα έβαζαν πλάτη, αφού είναι ενήμερες για το τι συμβαίνει στην αγορά, καθώς και για την πραγματική δυστοκία των βιοτεχνών και επιχειρηματιών, οι οποίοι είδαν πολύ μεγάλες υποχωρήσεις στους τζίρους τους και ως εκ τούτου αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Θα περιμέναμε πως οι τράπεζες, οι οποίες μάλιστα ανακοίνωσαν ότι παραμένουν κοντά στην επιχειρηματική κοινότητα όλη αυτή την περίοδο, δεν θα έκαναν κάτι για να δημιουργήσουν περαιτέρω πρόβλημα. Και όμως, από την 1η Ιουλίου και μετά, το κόστος προμήθειας ανεβαίνει, με ποσοστό μάλιστα που θεωρείται και είναι υπερβολικά μεγάλο. Τονίζουμε ξανά πως ναι μεν μπορεί να θεωρείται «μικρό» το ποσόν του 1,40 Ευρώ, πρόκειται όμως για μία αύξηση σε κάθε συναλλαγή και το συνολικό άθροισμα είναι υπολογίσιμο.
Επισημαίνουμε, επίσης, οτι το θέμα είναι και ηθικό. Η συγκεκριμένη εποχή δεν ενδείκνυται για τέτοιου είδους αυξήσεις. Δυστυχώς, έχουμε υποστεί τεράστιες ανατιμήσεις στις πρώτες ύλες, οι οποίες χρήζουν μίας άλλης, ξεχωριστής συζήτησης και αυτό είναι μεγάλο βάρος για την πορεία κάθε επιχείρησης. Το τελευταίο που θα αναμέναμε, σε αυτή την περίπτωση, είναι και οι αυξήσεις – και μάλιστα τέτοιου ύψους – στις καθημερινές συναλλαγές μας. Πρέπει δε να υπογραμμίσουμε πως το εν λόγω κόστος δεν έχει να κάνει με επιπλέον εργασία του προσωπικού των τραπεζών, αφού όλα πραγματοποιούνται πλέον ηλεκτρονικά καθώς, επίσης, δεν υπήρξε αύξηση του κόστους των συντελεστών παραγωγής (αυξήσεις μισθών).
Συν τοις άλλοις, οι τράπεζες έχουν μειώσει κατά πολύ τα καταστήματά τους, κάτι που συνεπάγεται και μείωση στο λειτουργικό κόστος τους.
Θεωρούμε πως στην παρούσα φάση, θα είναι σωστό από κάθε πλευρά, να παγώσει κάθε κίνηση για αύξηση των εν λόγω χρεώσεων, μέχρι την επιστροφή σε μέρες αντίστοιχες με εκείνες πριν το τέλος του 2019».

Το ΒΕΠ χαιρετίζει την επιτυχή έκβαση του πλειοδοτικού διαγωνισμού της ΕΝΑΕ και της ΕΤΑΔ

nafpigeia skaramaga 09Ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Γιώργος Παπαμανώλης -Ντόζας, μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση της διαδικασίας του Ηλεκτρονικού Ανοικτού Πλειοδοτικού διπλού Διαγωνισμού, από την «Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε.» (Ναυπηγεία Σκαραμαγκά) και την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε., στον οποίο μειοδότης αναδείχθηκε η εταιρεία «MILINA ENTERPRISES COMPANY LTD», συμφερόντων του Έλληνα πλοιοκτήτη, κ. Γεωργίου Προκοπίου, δήλωσε μεταξύ άλλων:

Ν. Παναγιωτόπουλος: Το ΥΠΕΘΑ προσβλέπει σε σύγχρονες, ισχυρές και ικανές ναυπηγικές επιχειρήσεις

0Παναγιωτόπουλος«Τα ναυπηγεία Ελευσίνας, ως στοιχείο της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, μπορούν και πρέπει να λειτουργήσουν προς όφελος των Ενόπλων Δυνάμεων και της εθνικής οικονομίας.

Διαφάνεια στην παραχώρηση του 16% των μετοχών του ΟΛΠ στην Cosco ζητάει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά

002001 ploti deksameni peramatos olpΔιαφάνεια, όχι σπουδή και, κυρίως, την διασφάλιση των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου, εν όψει της επικείμενης παραχώρησης του επιπλέον 16% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ στην Cosco, ζητάει από την Κυβέρνηση, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, μέλη του οποίου είναι στο σύνολό τους οι επιχειρήσεις του ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου, η λειτουργία των οποίων εξαρτάται από την πρόοδο των δεσμευτικών, από τη Σύμβαση Παραχώρησης, επενδύσεων από μέρους της Cosco.

PwC Ελλάδας: Σχεδιασμός και ανάπτυξη πρωτοποριακής πλατφόρμας προβλέψεων τεχνητής νοημοσύνης

0Iosif Beloukas1Η Intelligence Forecasting Platform (IFP) παρέχει προβλέψεις με στόχο τη μείωση του κόστους, τη διαχείριση του ρίσκου και την αύξηση του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος των επιχειρήσεων

Το Ε.Β.Ε.Π. χαιρετίζει το αποτέλεσμα του διπλού διαγωνισμού που κρατά τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά σε ελληνικά χέρια

0korkidis1Ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π. Βασίλης Κορκίδης, με αφορμή την κατακύρωση των πλειοδοτικών διαγωνισμών για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά δήλωσε τα ακόλουθα:

Οι στόχοι του υπουργείου Οικονομικών για την επόμενη διετία

0ΥΠΟΙΚΤους βασικούς άξονες της οικονομικής πολιτικής, καθώς και τις μεταρρυθμίσεις στη φορολογία την προσεχή διετία, παρουσιάζει το υπουργείο Οικονομικών, κάνοντας παράλληλα έναν απολογισμό του έργου του για τη διετία 1999-2021.

«Αύριο κληρώνει» για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά

nafpigeia skaramaga 09Αύριο τελικά είναι η καταληκτική των διαγωνισμών για το ναυπηγείο Σκαραμαγκά.

Πρόωρη έναρξη των θερινών εκπτώσεων για τόνωση της κατανάλωσης στην αγορά

0korkidis1Το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Αττικής ενημερώνει τις εμπορικές επιχειρήσεις και τους καταναλωτές πως, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης, οι θερινές εκπτώσεις, εκτάκτως για φέτος, ξεκινούν σήμερα Δευτέρα, 5 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως και την Τρίτη, 31 Αυγούστου 2021.

Παρατάθηκαν οι διαγωνισμοί για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

nafpigeia skaramaga 09Παρατάθηκε η διαγωνιστική διαδικασία για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Σε ανακοίνωσή της η ΕΝΑΕ αναφέρει τα ακόλουθα:

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter