Κυρ06162024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Β. Κορκίδης:«Η κυβέρνηση μπορεί να τρέξει γρηγορότερα και να πετύχει περισσότερα»

0korkides12Με αφορμή τον ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης σε δήλωσή του αναφέρει τα ακόλουθα:

Naval Group: Προχωρα το πρόγραμμα USSPS

0naval group 930Το έργο «Μη επανδρωμένες ημι-σταθερές θαλάσσιες πλατφόρμες για τη θαλάσσια επιτήρηση» (USSPS), το οποίο ξεκίνησε το 2021, αναπτύσσεται από την ευρωπαϊκή κοινοπραξία με επικεφαλής την καινοτόμο ελληνική εταιρεία ΕΤΜΕ και δύο από τους μεγαλύτερους αμυντικούς κατασκευαστές της ΕΕ, τη Naval Group και τη Navantia, σημειώνει σχετική ανακοίνωση.

Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Έντονη επενδυτική κινητικότητα στα ελληνικά logistics

0ΤΡΑΙΝΟΣΕ55Ο εθνικός στόχος, η Ελλάδα να παγιωθεί ως η προτιμητέα δίοδος εμπορευματικών ροών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης προς τις ευρωπαϊκές αγορές καθώς και οι επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει όλο το φάσμα της ελληνικής εφοδιαστικής αλυσίδας, παρουσιάστηκαν σε πρόσφατη ημερίδα, στο Ντουισμπούργκ της Γερμανίας, που συνδιοργανώθηκε από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και την Enterprise Greece.

Β. Κορκίδης: Όλα τώρα αρχίζουν για «τι μέλλει γενέσθαι» στην Ευρώπη

0korkidis vasilis newΣε δήλωσή του για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών 2024 ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π και Π.Ε.Σ.Α. αναφέρει τα ακόλουθα:

Οι 1+7 προτεραιότητες των ΜμΕ για την ευρωπαϊκή εντολή 2024-2029

0ΕυρωΕκλΤο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς πιστεύει ακράδαντα πως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη δημιουργία οικονομικού πλούτου και κοινωνικής συνοχής.

Τοποθέτηση προέδρου ΒΕΠ για τα Ποσειδώνια 2024

0ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ ΦΩΤΟΟ πρόεδρος Β.Ε.Π. με αφορμή την έναρξη των ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΩΝ 2024 επεσήμανε :

Β. Κορκίδης: «Eυτυχής συγκυρία για τη παγκόσμια ναυτιλία και τα ελληνικά ναυπηγεία τα ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2024»

0korkides12Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς επισημαίνει πως η τέλεση της έκθεσης των Ποσειδωνίων 2024 γίνεται σε μία ευτυχή - χρονικά - συγκυρία με την αναγέννηση της ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας, η οποία και προβάλλεται σε εξέχουσα θέση.

Κυρ. Μητσοτάκης στα εγκαίνια του Πύργου Πειραιά: Σημαντική στιγμή για το πρώτο λιμάνι της χώρας μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού

0ΜητσΠυρ«Η ολοκλήρωση ενός εμβληματικού έργου το οποίο το οραματίστηκαν πρώτα κάποιοι πριν από 50 και πλέον χρόνια. Και θα έλεγα ότι αυτό το έργο το οποίο βλέπουμε σήμερα, είναι με τον τρόπο του το σύμβολο μιας πόλης που αλλάζει, αλλά και το σύμβολο μιας χώρας που προχωρά με αυτοπεποίθηση στο μέλλον.

Απεβίωσε ο Γ. Προβόπουλος, πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος

0ΠροβοΈφυγε την Τρίτη 28/05 από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών, ο Γιώργος Προβόπουλος, πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, μετά από μάχη με την επάρατο.

Β. Κορκίδης: Δεν υπάρχει «καθαρό μηδέν» χωρίς τη συμμετοχή των ΜμΕ

0korkides12Στο σύγχρονο τοπίο του επιχειρηματικού μετασχηματισμού, η έννοια της «Δίδυμης Μετάβασης» έχει αναδειχθεί ως βασικό παράδειγμα για τις μικρομεσαίες εταιρείες.

ΣΒΑΠ:Η βιομηχανία θα αντέξει την κλιματική αλλαγή αν έχει βοήθεια

0ΣΒΑΠ9Είμαστε αποφασισμένοι ως βιομηχανία να γίνουμε αποτελεσματικοί και στις «μάχες» για την κλιματική αλλαγή, τόνισε με έμφαση ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ κ. Δημήτρης Μαθιός, ως βασικός εισηγητής του κεντρικού θέματος στην ανοικτή επίσημη συνεδρίαση της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου, ενώ στις εργασίες της κλειστής συνεδρίασης των μελών έκανε αποτύπωση της κατάστασης και των αναγκών της βιομηχανίας της Αττικής και προς αυτή την κατεύθυνση.

Ευρωεκλογές και Επιχειρηματικότητα: 20 Επισημάνσεις Ε.Β.Ε.Π. στους υποψήφιους Ευρωβουλευτές

0ΔΤ ΕΒΕΠ 14.05.2024 ΦΩΤΟ 2Ο «ευρωπαϊκός χάρτης» με τα κρίσιμα θέματα για την ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας, αλλά και την συνολική βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων ελληνικών επιχειρήσεων ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών προσδιορίστηκε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς.

Ε.Β.Ε.Π.:Οι οκτώ βασικές τάσεις στην ευρωπαϊκή αγορά τροφίμων

0ΔΤ ΕΒΕΠ 09.05.2024 ΦΩΤΟΤο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς ενημερώνει σχετικά με την ετήσια έκδοση «State of Grocery Europe» η οποία είναι μια σημαντική έρευνα που εξετάζει τις πιο διαδεδομένες τάσεις που θα επηρεάσουν τον κλάδο των καταστημάτων και αλυσίδων τροφίμων από το 2024 και μετά.

ΟΟΣΑ: Παραμένει ανθεκτική η ελληνική οικονομία - Ο πληθωρισμός θα συνεχίζει να μειώνεται

0ΟΟΣΑH ελληνική οικονομία παραμένει ανθεκτική και αναμένεται να αναπτυχθεί με ρυθμό 2% εφέτος και 2,5% το 2025 καθώς η αύξηση της απασχόλησης και των πραγματικών μισθών και η ισχυρή τουριστική κίνηση ενισχύουν την κατανάλωση, σύμφωνα με την εξαμηνιαία έκθεση του ΟΟΣΑ (Economic Outlook).

ΕΒΕΠ: Το εαρινό ευρωβαρόμετρο δείχνει τις ΜμΕ σε επίπεδα ύφεσης

0Βαρ6Εικόνα ύφεσης παρουσιάζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τα στοιχεία της εαρινής έκδοσης του 2024, της SMEunited, που αφορά στον Δείκτη Επιχειρηματικού Κλίματος και του «Βαρομέτρου των ΜμΕ».

Πρόγραμμα Σταθερότητας: Πρωτογενές πλεόνασμα 2,1% του ΑΕΠ για το 2024 και το 2025 - Ανάπτυξη 2,5% φέτος και 2,6% το 2025

0ΑναπτΠρωτογενές πλεόνασμα 2,1% του ΑΕΠ για το τρέχον έτος και το 2025, ανάπτυξη 2,5% φέτος και 2,6% το 2025, καθώς και σημαντική αποκλιμάκωση του χρέους ως προς το ΑΕΠ από 172,7% το 2022 σε 146,3% το 2025, προβλέπει το Πρόγραμμα Σταθερότητας που κατατέθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Β. Κορκίδης: Στο επίκεντρο της ΕΕ το «επιχειρηματικό μελίσσι» των ΜμΕ

0korkidis vasilis newΟι μικρομεσαίες επιχειρήσεις διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη δημιουργία οικονομικού πλούτου και κοινωνικής συνοχής.

Οικονομικά αποτελέσματα ανακοίνωσε η ΕΛΙΝΟΙΛ

0Ελfinancial results 2023Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Ομίλου για τη χρήση 2023 ανήλθε σε €2.483 εκατ. έναντι €3.781 εκατ. το 2022, καταγράφοντας μείωση 34%. Για την ίδια χρονική περίοδο, τα μικτά κέρδη του Ομίλου ανήλθαν σε €65,36 εκατ. έναντι €69,98 εκατ. το 2022 και τα κέρδη προ φόρων, χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε €26,1 εκατ. έναντι €33,1 την περσινή χρονιά, παρουσιάζοντας μείωση 21%.

Ο ΕΣΠ ζητά επέκταση της νομοθετικής ρύθμισης για την μείωση κατά 10% του ΕΝΦΙΑ και στα επαγγελματικά ακίνητα ιδιωτών

ESPΟ Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς απηύθυνε στον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών κ. Κ. Χατζηδάκη, στον Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών κ. Χ. Θεοχάρη και στον Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Γ. Πιτσιλή, την ακόλουθη επιστολή:

«Ανάσταση» στην ελληνική αγορά θα φέρει το Πάσχα

0ΔΤ ΠΕΣΑ 24.04.2024 ΦΩΤΟΟ πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (Ε.Β.Ε.Π.) και του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής (Π.Ε.Σ.Α.), Βασίλης Κορκίδης, αναφορικά με τις εκτιμήσεις και τις προσδοκίες της φετινής πασχαλινής αγοράς στο Λεκανοπέδιο της Αττικής και των Νησιών του Αργοσαρωνικού, δήλωσε:

Reuters: Η ελληνική οικονομία εκτινάσσεται μετά από μία επώδυνη δεκαετία

0Οικο4Στην ανοδική πορεία της ελληνικής οικονομίας μετά από τη δεκαετία της κρίσης αναφέρεται δημοσίευμα του Reuters.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter