Τετ01192022

Last updateΤρι, 18 Ιαν 2022 6pm

Φίλιππος Φόρτωμας: Πιστώνεται το Μεταφορικό Ισοδύναμο του 2021

0ΜΕΤΙΣΟΔΤην ικανοποίησή του εξέφρασε ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας, για την έναρξη πληρωμών του Μεταφορικού Ισοδύναμου για τα έτη 2020 και 2021 για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, προς κάλυψη δαπανών, μεταφοράς προϊόντων, πρώτων υλών και προμήθειας καυσίμων.

B. Κορκίδης: Σωστή η απόφαση να επισπευστεί η 2η, εντός του έτους, αύξηση του κατώτατου μισθού

0korkidhs«Οι ΜμΕ της αγοράς πρέπει να επιβεβαιώσουμε πως μπορούμε να βρούμε εγχώριες και ευρωπαϊκές πηγές με τις καλύτερες τιμές.

Στην ολομέλεια του ΣτΕ η υπόθεση του Σκαραμαγκά

nafpigeia skaramaga 09Στις 18 Μαρτίου, αν δεν υπάρξει άλλη ανατροπή, αναμένεται να συζητηθεί τελικά στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η προσφυγή του Δήμου Χαϊδαρίου για την έκταση που διεκδικεί.

Β. Κορκίδης: Η μάχη κατά της ακρίβειας απαιτεί κοινό αγώνα πολιτείας και αγοράς για να κερδηθεί

0korkidis1«Μάχη» κατά της ακρίβειας δίνει ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Βασίλη Κορκίδη. Σε σχετική δήλωσή του ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ αναφέρει ότι:

Ευκαιρίες και επιθυμίες για το οικονομικό έτος 2022 στην κοπή πίτας του Δ.Σ. του Ε.Β.Ε.Π.

0Δ.Τ. ΕΒΕΠ ΦΩΤΟΣτην πρώτη για το νέο έτος συνεδρίαση του Δ.Σ. του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, πέραν από την παραδοσιακή κοπή της πίτας, έγινε μια πρώτη ιχνηλάτηση των παραμέτρων που διαμορφώνουν το οικονομικό πεδίο μέσα στο οποίο ο επιχειρηματικός κόσμος της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, καλείται να δραστηριοποιηθεί το τρέχον έτος.

Β. Κορκίδης: Χειμερινές εκπτώσεις 2022 με επάρκεια αγαθών και απουσίες προσωπικού

0korkidhsΤο Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Αττικής ενημερώνει πως σύμφωνα με το νόμο 4177/2013, οι τακτικές χειμερινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν από τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου έως και τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022.

ΕΣΠ:Έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων-Προαιρετική λειτουργία καταστημάτων την Κυριακή 16 Ιανουάριου

ESPΟ Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, ενόψει της έναρξης των χειμερινών εκπτώσεων τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, δηλώνει πως οι πειραϊκές επιχειρήσεις, πάντα τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα, είναι έτοιμες να υποδεχθούν το καταναλωτικό κοινό προσφέροντας σε πολύ ελκυστικές εκπτωτικές τιμές πολύ μεγάλη γκάμα προϊόντων σε κάθε είδος, αναδεικνύοντας τον μητροπολιτικό χαρακτήρα της Πειραϊκής αγοράς.

ΣΒΑΠ: Σε αναστολή λειτουργίας προχωρούν επιχειρήσεις της μεταποίησης μέχρι να ισορροπήσουν οι τιμές στην ενέργεια.

0mathiosΤον προβληματισμό επιχειρήσεων της μεταποίησης να περιορίσουν ή και να αναστείλουν προσωρινά τις εγκαταστάσεις τους και τις εξαγωγικές δραστηριότητές τους, καθώς οι πιέσεις στις τιμές ενέργειας επηρεάζουν σημαντικότατα την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων τους στις διεθνείς αγορές, μετέφερε ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ κ. Δημήτρης Μαθιός στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κ. Σκρέκα σε συνάντηση στο υπουργείο Ενέργειας με την Διοίκηση του Συνδέσμου.

Το Ε.Β.Ε.Π. επιλέγει 22 γεγονότα που κληρονόμησε το 2022

0ΔΤ ΕΒΕΠ ΦΩΤΟΤο Ε.Β.Ε.Π. επέλεξε 22 γεγονότα που κληρονόμησε το 2022 παρουσιάζοντας αυτά με μία λίστα. Ειδικότερα:

ΕΣΠ: Υποτονική η εορταστική αγορά

esp logo 654Σε υποτονικούς ρυθμούς κινήθηκε η αγορά την εορταστική περίοδο, σύμφωνα με την καθιερωμένη έρευνα για την κίνηση της πειραϊκής αγοράς κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Αποδείχτηκε, πως η όποια κινητικότητα στους δρόμους δεν αποτυπώθηκε στους τζίρους των καταστημάτων.

Στα 663 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός από 1η Ιανουαρίου

euro 00mmhhhΜε απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, από την 1η Ιανουαρίου 2022 ο κατώτατος μισθός αυξάνεται στα 663 ευρώ και το κατώτατο ημερομίσθιο για τους εργατοτεχνίτες ορίζεται στα 29,62 ευρώ.

Κορκίδης: Οι κανόνες προστασίας της δημόσιας υγείας δεν είναι για να παραβιάζονται

0korkidhsΜε αφορμή την ανακοίνωση των νέων μέτρων κατά της πανδημίας ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π. κ. Βασίλης Κορκίδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Επιστρέφει» η τηλεργασία

0ergasiaΣε εφαρμογή του μοντέλου της υποχρεωτικής τηλεργασίας για ένα συγκεκριμένο ποσοστό εργαζόμενων στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα με στόχο τον περιορισμό του συνωστισμού στους εργασιακούς χώρους για την ανάσχεση της εξάπλωσης της πανδημίας αναμένεται να προχωρήσει η κυβέρνηση.

Β. Κορκίδης: Η χριστουγεννιάτικη αγορά κινείται ικανοποιητικά

0korkidhsΟ 13ος μισθός δεν είναι ποτέ "δώρον άδωρον" για την αγορά, σημείωσε σε δηλώσεις του για την πορεία της εορταστικής αγοράς ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής κ. Βασίλης Κορκίδης.

Προτεραιότητα στην εξωστρέφεια με επιθετική προσπάθεια προτείνει ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ κ. Δημήτρης Μαθιός

0mathios«Η σημασία που αποδίδει ο προϋπολογισμός του 2022 για την επόμενη μέρα, από την κρίση και την πανδημία, στη παραγωγή και τις επενδύσεις, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης μας ενθαρρύνει να

Το ΒΕΠ δείχνει το «πράσινο βήμα» για μια πιο φιλική προς το περιβάλλον οικονομία

0βεπΤο πρώτο «πράσινο βήμα» για μια οικονομία που θα είναι περισσότερο φιλική στο περιβάλλον έκανε θεσμικά και ουσιαστικά το ΒΕΠ, λαμβάνοντας με κάθε επισημότητα το Πιστοποιητικό Ουδετέρου Ανθρακικού Αποτυπώματος από την “Emicert Greece”. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων «Ανδριανός Μιχάλαρος» με συμμετοχή σημαντικών προσωπικοτήτων της πολιτικής, της αγοράς και του Πειραιά.

Ειδική μέριμνα για τη μεταποίηση τη συνδεδεμένη με την Μέση Τάση, ζητάει ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ κ. Δημήτρης Μαθιός

0mathios«Να μη περάσουν στην βιομηχανική παραγωγή και ειδικά στη εντονότατα πληττόμενη, που είναι συνδεδεμένη με την Μέση Τάση, οι ευθύνες για τις αυξήσεις σε προϊόντα ευρείας κατανάλωσης που είναι πλέον εμφανείς, από τη στιγμή που έχουν ήδη καταφθάσει οι πρώτοι τραγικά επιβαρυμένοι λογαριασμοί ρεύματος και φυσικού αερίου», τονίζει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς (ΣΒΑΠ) κ. Δημήτρης Μαθιός σε δηλώσεις του και προσθέτει:

Η ΕΛΙΝΟΙΛ "True Leader" της Ελληνικής Οικονομίας για όγδοη συνεχή χρονιά

0Elin Τη διάκριση "True Leaders" από την ICAP απέσπασε για όγδοη συνεχή χρονιά η ΕΛΙΝΟΙΛ. Ανάμεσα σε συνολικά 30.000 επιχειρήσεις που αξιολογήθηκαν για τις επιδόσεις τους με βάση τα δημοσιοποιημένα οικονομικά τους αποτελέσματα, η Εταιρία βραβεύτηκε για την κερδοφορία, την αύξηση του αριθμού εργαζομένων, τον κύκλο εργασιών και την υψηλή πιστοληπτική ικανότητά της.

Β.Κορκίδης: Η αντιμετώπιση της ενεργειακής ακρίβειας, αφού δεν προκύπτει κοινοτική στήριξη, απαιτεί εθνική προσπάθεια

0korkidhsΜε την ευκαιρία ψήφισης του προϋπολογισμού για το 2022 ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς κ. Βασίλης Κορκίδης σε δήλωσή του μεταξύ άλλων σημείωσε ότι:

Βουλή: Με 158 «ναι» έναντι 142 «όχι» κυρώθηκε ο νέος κρατικός προϋπολογισμός

0ΒουληΜε 158 ψήφους υπέρ, έναντι 142 κατά, κυρώθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, μετά από ονομαστική ψηφοφορία, ο κρατικός προϋπολογισμός για το οικονομικό έτος 2022 ενώ με ισχυρή πλειοψηφία υπερψηφίστηκαν οι αμυντικές δαπάνες και τα έξοδα της προεδρίας.

Γ. Προκοπίου για το Σκαραμαγκά: Είναι μια στρατηγική επένδυση- Να μη μας αρχίσουν φρένο-γκάζι συνέχεια

nafpigeia skaramaga 09Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής της Δομής Φιλοξενίας Σκαραμαγκά από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter