Τετ05122021

Last updateΤρι, 11 Μαϊ 2021 5pm

Ισορροπία μεταξύ οικονομικής και κοινωνικής διάστασης στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ

0korkidis1Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, με την ευκαιρία της Ημέρας της Ευρώπης στις 9 Μαΐου, επισημαίνει πως, η Σύνοδος Κορυφής του Πόρτο έδειξε πολιτική βούληση για περαιτέρω υλοποίηση της «νέας κοινωνικής Ευρώπης».

Τη Δευτέρα η έναρξη του 6ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών

0ΔελφοίH έναρξη του 6ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 10 Μαΐου, στο Ζάππειο Μέγαρο και θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο, 15 Μαΐου.

Δριμύτερες οι επιπτώσεις της πανδημικής κρίσης στους αυτοαπασχολούμενους

0korkidis1Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς ενημερώνει σχετικά και επισυνάπτει τα στοιχεία-κλειδιά από την έκθεση του φορέα των Ευρωπαίων ΜμΕ «SMEunited»*, που δημοσιεύθηκε 30/4/21 στις Βρυξέλλες.

ΕΒΕΠ- Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο συνδιοργανώνουν διαδικτυακή επαφή με 14 γερμανικές εταιρίες

001688379 δεξαμενές ΟΛΠΔιαδικτυακή επιχειρηματική αποστολή με 14 γερμανικές εταιρείες που θα έρθουν σε επαφή με αντίστοιχες ελληνικές, πλοιοκτήτες και ναυπηγεία, ώστε να εξεταστούν οι δυνατότητες χρήσης νέων τεχνολογιών στον κλάδο, διοργανώνουν, από 31 Μαΐου έως 3 Ιουνίου 2021, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς σε συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

ΕΣΠ: Απότομη η διακοπή της διασωλήνωσης του εμπορίου

0χρήμαΑπότομη η διακοπή της «διασωλήνωσης» του εμπορίου «βλέπει» ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς με αφορμή τις δηλώσεις του Αν. Υπουργού Οικονομικών κ. Θ. Σκυλακάκη ότι δεν θα υπάρξει άλλος κύκλος επιστρεπτέας. Σε ανακοίνωσή του ο ΕΣΠ αναφέρει τα ακόλουθα:

Β. Κορκίδης: «Χωρίς Βαΐων και κλάδων», αλλά με ελπίδες, η έναρξη της κίνησης στη πασχαλινή αγορά

0korkidis1Το click away και click inside είναι γεγονός πως περιορίζει και κουράζει εμπόρους και καταναλωτές, με αποτέλεσμα να καθηλώνει σε χαμηλά επίπεδα τις εποχικές πωλήσεις. Τούτο επισημαίνει μεταξύ άλλων σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής Βασίλης Κορκίδης. Ειδικότερα αναφέρει τα ακόλουθα:

ΕΣΠ: Σωστά αλλά όχι αρκετά…

0ΕΣΠ1Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς με ικανοποίηση δέχτηκε την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού για τις πέντε φορολογικές και ασφαλιστικές ελαφρύνσεις.

Σε ημερίδα του Πα.Πει. συμμετείχε το ΒΕΠ

0ΒΕΠΣτην ημερίδα που διοργάνωσε, την Πέμπτη 22 Απριλίου 2021, το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Πειραιώς, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και με την υποστήριξη του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής, σχετικά με το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο (ΠΔΠ) και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, στο πλαίσιο της «Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης», συμμετείχε ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Γιώργος Παπαμανώλης-Ντόζας.
Η ημερίδα, η οποία διεξήχθη διαδικτυακά, εντάσσεται στη σειρά διαβουλεύσεων και δημόσιων συζητήσεων της «Διάσκεψης για το μέλλον της Ευρώπης», που πραγματοποιούνται υπό την εποπτεία των τριών θεσμικών οργάνων που ηγούνται της προσπάθειας, ήτοι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η Διάσκεψη θέτει ως στόχο να δώσει στους πολίτες μεγαλύτερο ρόλο στη διαμόρφωση των πολιτικών και των φιλοδοξιών της ΕΕ, ώστε να βελτιωθεί η ανθεκτικότητα της Ένωσης απέναντι σε διάφορες κρίσεις, όπως οικονομικές ή σχετικές με την υγεία. Στόχος της είναι να συμβάλει στην ενίσχυση της δημόσιας, ανοικτής, διαφανούς και δομημένης διαβούλευσης χωρίς αποκλεισμούς, σχετικά με τα ζητήματα που έχουν σημασία για τους Ευρωπαίους πολίτες και που επηρεάζουν την καθημερινή τους ζωή.

Ο Πρόεδρος του Β.Ε.Π., αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την πρόσκληση, ανέφερε στην ομιλία του:
«Σήμερα μας δίνετε την ευκαιρία , με την ημερίδα που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Πειραιώς, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, σχετικά με το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης, ως φορέας στήριξης της Μικρομεσαίας επιχείρησης, να μεταφέρουμε «τη φωνή της», για την ανάγκη, να της δοθεί μεγαλύτερος ρόλος στη διαμόρφωση των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με θέματα που επηρεάζουν την επιχειρηματικότητα.
Εξάλλου, η Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης αποσκοπεί ακριβώς σε αυτό: θα δημιουργήσει ένα νέο δημόσιο φόρουμ για ανοικτή, χωρίς αποκλεισμούς, διαφανή και δομημένη συζήτηση με τους Ευρωπαίους σχετικά με τα ζητήματα που τους αφορούν και επηρεάζουν την καθημερινή τους ζωή.
Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό είναι το ότι θα συμμετέχει η νεολαία, η νέα γενιά, καθώς πρόκειται για «την επόμενη γενιά ανθρώπων που θα ηγηθούν της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυτοί θα πρέπει να έχουν τον πρώτο λόγο και να διαμορφώσουν το έδαφος πάνω στο οποίο θα δουλέψουν και θα διαπρέψουν».
Όπως ήδη όλοι γνωρίζουμε, η ελληνική πρόταση σχετικά με τη διάσκεψη περιλαμβάνει 6+1 άξονες: Το ευρωπαϊκό πλαίσιο Άμυνας και Ασφάλειας, τις ευρωπαϊκές Πολιτικές Συνοχής, το Περιβάλλον και την Κλιματική Αλλαγή, το Μεταναστευτικό, την Έρευνα και την Καινοτομία με έμφαση στο ρόλο της Νεολαίας, τη στρατηγική εμβάθυνσης της ΟΝΕ και το τρίπτυχο «Κράτος Δικαίου-Δημοκρατία-Ανθρώπινα Δικαιώματα» με την ενεργή συμμετοχή του Κοινοβουλίου, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Πανεπιστημιακής Κοινότητας.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση αλλάζει, η Ελλάδα μας αλλάζει και είναι πολύ σημαντικό, αλλά και ενθαρρυντικό, ότι χάρη σε αυτή τη νέα πολύγλωσση ψηφιακή πλατφόρμα, πολίτες από ολόκληρη την Ευρώπη θα έχουν τη δυνατότητα να διατυπώσουν τις απόψεις τους για οποιοδήποτε θέμα θεωρούν σημαντικό για το μέλλον της . Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες (για πρώτη φορά σε επίπεδο ΕΕ) να προβάλλουν τις ιδέες τους, να σχολιάζουν ιδέες άλλων ανθρώπων, καθώς και να σχεδιάζουν και να συμμετέχουν σε δράσεις. Για πρώτη φορά η Ε.Ε. ΜΙΛΑΕΙ για το μέλλον των πολιτών με την ενεργή συμμετοχή τους, με ανοικτό και χωρίς αποκλεισμούς διάλογο στο πλαίσιο της συμμετοχικής δημοκρατίας, επομένως και η Διάσκεψη είναι δική τους.
Η συμμετοχή όλων των φορέων σε όλες τις δράσεις στο πλαίσιο της «ΔΙΑΣΚΕΨΗΣ» κρίνεται απαραίτητη. Να μεταφέρουμε τις ανησυχίες, τις ανάγκες, τις ιδέες κάθε μικρής επιχείρησης, αλλά και τους τρόπους που θα μεταβούν στην νέα επιχειρηματική εποχή με όπλα τους την έρευνα, την καινοτομία, τη νέα τεχνολογία, την κατάρτιση και επανακατάρτιση, τις πολιτικές της πράσινης οικονομίας και της κλιματικής αλλαγής και τα “Next Generation” εργαλεία του Ταμείου Ανάκαμψης.
Ένας φιλόδοξος μακροπρόθεσμος προϋπολογισμός της ΕΕ είναι κρίσιμος για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την οικοδόμηση μιας πράσινης, ψηφιακής και ανθεκτικής Ευρώπης μετά την πανδημία, και είναι εδώ! Ας τον αγκαλιάσουμε ΟΛΟΙ για να προχωρήσουμε στην εποχή της ουσιαστικής επανεκκίνησης και ανάκαμψης!».

Αδ. Γεωργιάδης: Mόλις ξεπεραστεί η πανδημία θα υπάρχει σημαντική συνέχεια για τις κινεζικές επενδύσεις στην Ελλάδα

0ΓεωργιάδηςΤις τελευταίες εβδομάδες το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων συνεργάζεται στενά με το φορέα που είναι αρμόδιος για το σχεδιασμό κινεζικών επενδύσεων στο εξωτερικό (National Development Reform Commission) όπως είπε ο αρμόδιος υπουργός 'Αδωνις Γεωργιάδης στο 2ο BELT AND ROAD INVEST IN GREECE 2021 FORUM που διεξήχθη χθες διαδικτυακά.

Β. Κορκίδης: «Ανάσες ζωής» για τις επιχειρήσεις οι μειώσεις φόρων και εισφορών

0korkidhsΚάθε μείωση φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτη, ειδικά τώρα όπου οι επιχειρήσεις προσπαθούν να μείνουν ζωντανές και βιώσιμες.

Πέντε φορολογικές και ασφαλιστικές ελαφρύνσεις για εργαζόμενους και επιχειρήσεις ανακοίνωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης

0μητσο 3Πέντε φορολογικές και ασφαλιστικές ελαφρύνσεις για εργαζόμενους και επιχειρήσεις ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια σύσκεψης μέσω τηλεδιάσκεψης με αντικείμενο την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.

Πρωτοβουλία ΕΣΠ για έναρξη κοινωνικών εκδηλώσεων

ESPΟ Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, απέστειλε στον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. ‘Άδωνι Γεωργιάδη επιστολή με αίτημα το άνοιγμα των κοινωνικών εκδηλώσεων, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

PwC Family Business Survey 2020: Θετική η διαχείριση της πανδημίας για τις ελληνικές οικογενειακές επιχειρήσεις

PwCΣε μια δύσκολη χρονιά όπου οι επιχειρήσεις χρειάστηκε να προσαρμοστούν στις νέες ανάγκες της κοινωνίας και του περιβάλλοντος, οι οικογενειακές επιχειρήσεις ανταποκρίθηκαν με επιτυχία.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Α. Βεσυρόπουλος και ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φ. Κουρμούσης στο Δ.Σ. του ΕΒΕΠ

0ΒεσΤο οικονομικό πλαίσιο στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στην τηλεδιάσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά στην οποία συμμετείχαν ο υφυπουργός Οικονομικών, Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος και ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτης Κουρμούσης.

Το Πασχαλινό ωράριο ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Όμορων Νομών & Νήσων Αιγαίου

0Pasxa OrarioΗ Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Όμορων Νομών & Νήσων Αιγαίου, σε συνεννόηση με τους Εμπορικούς Συλλόγους του Λεκανοπεδίου Αττικής Μέλη της και συντονίζοντας τις προτάσεις τους αποφάσισε ομόφωνα ότι, το προτεινόμενο Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων θα έχει ως εξής :

Ε.Β.Ε.Π.:10 υποδείξεις σε εργοδότες και εργαζόμενους για τα υποχρεωτικά self test

0ΔΤ 19.04.2021Το Ε.Β.Ε.Π. ενημερώνει πως στην ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας, γνωστοποιούνται οι νέες ρυθμίσεις, που θα περιληφθούν στην Κοινή Υπουργική Απόφαση, σχετικά με τα self test διάγνωσης του κορωνοϊού.

Β. Κορκίδης για τα «self test»: Σημαντικό βήμα προς την ελεύθερη λειτουργία της αγοράς

0korkidis1«Η καθιέρωση υποχρεωτικής διενέργειας self tests σε όλους τους εργαζόμενους του εμπορίου, των υπηρεσιών και των μεταφορών θα πρέπει να γίνει αποδεκτή, ως ένας ακόμα απαραίτητος κανόνας υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας» όπως σημειώνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Βασίλης Κορκίδης.

Χαρτογράφηση εισαγωγών & εξαγωγών της Περιφέρειας Αττικής

0Κορκ στοιχΑναφορικά με τις εισαγωγές και εξαγωγές, με παρέμβασή του σε διαδικτυακή εκδήλωση ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ και ΠΕΣΑ Βασίλης Κορκίδης, μεταξύ άλλων τόνισε ότι η ανταγωνιστικότητα μέσω εξωστρέφειας αποτελεί παράγοντα ζωτικής σημασίας σε ό,τι αφορά τη χάραξη αναπτυξιακής στρατηγικής για τις επιχειρήσεις που θέλουν να διαφυλάξουν τη βιωσιμότητά τους.

Σημαντική η συμβολή του Metropolitan Expo στο ΑΕΠ

0λήψηΤην θετική επίδραση στην οικονομική δραστηριότητα από τη διοργάνωση εμπορικών εκθέσεων και εκδηλώσεων στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, καθώς και τη συμβολή του στην ελληνική οικονομία, εξέτασε  μελέτη του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) με τίτλο: «Η συμβολή του Metropolitan Expo στην ελληνική οικονομία».

«Θετικός» ο ΕΣΠ με τα self test στο λιανεμπόριο

0 test 320x200Με αφορμή τις δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Α. Γεωργιάδη, σχετικά με τα self test στο λιανεμπόριο, ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, δηλώνει τα εξής :

Ε.Β.Ε.Π.: 12 προτάσεις για να ανταποκριθούν οι επιχειρήσεις στις φορολογικές απαιτήσεις

0korkidhsΤο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς επισημαίνει πως το μεγαλύτερο πρόβλημα για πολλές επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την πανδημία, αποτελεί η έλλειψη ρευστότητας, τη στιγμή μάλιστα που επαναλειτουργούν σε ένα κλίμα αβεβαιότητας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter