Παρ03312023

Last updateΠαρ, 31 Μαρ 2023 4pm

ΤΑΙΠΕΔ: Ανακήρυξη Προτιμητέου Επενδυτή για την αξιοποίηση της Μαρίνας Πύλου

0PYLOS LIMANIΤο ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, ανακοινώνει ότι κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο ανακήρυξε το σχήμα που αποτελείται από τις εταιρείες D MARINAS HELLAS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε. – ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ως προτιμητέο επενδυτή για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης της μαρίνας Πύλου για 40 έτη.

PwC Ελλάδας: Μνημόνιο συνεργασίας με το Ερευνητικό Κέντρο Καινοτομίας «Αθηνά»

0log3Μνημόνιο συνεργασίας με το Ερευνητικό Κέντρο Καινοτομίας «Αθηνά» υπέγραψε η PwC Ελλάδας, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή της για την έμπρακτη στήριξη της έρευνας, της καινοτομίας και της ανάπτυξης στη χώρα.

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 2ο scale up exclusive event “The ScaleUp Ecosystem in the Spotlight” από την Deloitte

0ντελ1Μια ζωντανή κι ενδιαφέρουσα συζήτηση γύρω από το οικοσύστημα της καινοτομίας με άξονα τις scale up εταιρείες και τις προοπτικές στη χώρα μας έλαβε χώρα την Πέμπτη 16 Μαρτίου, στο πλαίσιο του 2ου αποκλειστικού event για τις scale up εταιρείες, που διοργάνωσε η Deloitte στον Παρνασσό.

Παρέμβαση Β.Ε.Π. για την επίλυση του προβλήματος των ελλείψεων σε εργατικό δυναμικό

0ΒΕΠ ΠΑΠΑΜΑΝΩΛΗΣ1Το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι βιοτέχνες από την έλλειψη εργατικού δυναμικού επισημαίνει σε επιστολή του προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, κ. Μ. Βορίδη και Μετανάστευσης & Ασύλου κ. Ν. Μηταράκη, ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Γιώργος Παπαμανώλης-Ντόζας.

Στο Γιώργο Προκοπίου τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά

skaramagasΠραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Οικονομικών, παρουσία του Υπουργού κ. Χρήστου Σταϊκούρα, τελετή για την υπογραφή της σύμβασης μεταβίβασης των περιουσιακών στοιχείων του Ναυπηγείου της ΕΝΑΕ στον Σκαραμαγκά στον επενδυτή που αναδείχθηκε από την σχετική διαγωνιστική διαδικασία τον Ιούλιο του 2021, κ. Γιώργο Προκοπίου.

Ε.Σ.Π.: Θετική η αύξηση του κατώτατου μισθού - Απαραίτητη η λήψη αντισταθμιστικών μέτρων στήριξης των ΜμΕ

ESPΟ Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς με αφορμή τις ανακοινώσεις της Κυβέρνησης για την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 9,4%, δηλώνει τα εξής:

Ε.Β.Ε.Π.: Ο Δείκτης Επιχειρηματικού Κλίματος των ΜμΕ μειώνεται, ενώ ο πληθωρισμός της ΕΕ αυξάνεται

0korkidhsΤην περασμένη εβδομάδα, παρουσιάστηκε στις Βρυξέλλες ο Δείκτης Επιχειρηματικού Κλίματος των ΜμΕ, που μειώνεται περαιτέρω στις 71,3 μονάδες και δείχνει ότι η ανάκαμψη των ευρωπαϊκών μικρομεσαίων επιχειρήσεων καθυστερεί. Ωστόσο, ο δείκτης παραμένει πάνω από το βασικό επίπεδο των 70 μονάδων, πράγμα που σημαίνει ότι δεν αναμένεται ύφεση τους επόμενους μήνες.

Β. Κορκίδης: Ισορροπημένη η αύξηση του κατώτατου μισθού

0korkidhsΙσορροπημένη χαρακτηρίζει την αύξηση του κατώτατου μισθού που αναγγέλθηκε νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Βασίλης Κορκίδης.Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου με δήλωσή του αναφέρει τα εξής:

Κυρ. Μητσοτάκης: Στα 780 ευρώ ο νέος κατώτατος μισθός - Αύξηση 9,4%

0w17Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προήδρευσε σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με αντικείμενο την νέα αύξηση του κατώτατου μισθού και ανακοίνωσε ότι από την 1η Απριλίου, θα αυξηθεί στα 780 ευρώ.

Ανασυγκροτήθηκε το δ.σ. του ΕΣΠ

ESPΤο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, κατά τη συνεδρίασή του την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023, έκανε δεκτή την επιστολή παραίτησης του κ. Ευάγγελου Κορκίδη από τη θέση του Α’ Αντιπροέδρου.

20 ελληνικές εταιρείες στα ναυπηγεία του Naval Group

0naval group 930Χθες, το Naval Group υποδέχθηκε περισσότερες από είκοσι ελληνικές εταιρείες στο ναυπηγείο του στο Lorient. Η εκδήλωση αυτή διοργανώθηκε από κοινού με τον ΣΕΚΠΥ, σε συντονισμό με την HEMEXPO, και σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις όπου κατασκευάζονται αυτή τη στιγμή οι φρεγάτες FDI του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού όπου συζήτησαν νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Το Β.E.Π. ζητά άμεση επίλυση του αποκλεισμού σημαντικού αριθμού μικρομεσαίων επιχειρήσεων τόσο από το ΕΣΠΑ όσο και το Ταμείο Ανάκαμψης

0ΠΡΟΕΔΡΟΣΗ κυβέρνηση έχει καταβάλει επιτυχημένες προσπάθειες σχετικά με την άμεση και βελτιωμένη ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ καθώς και της έγκρισης του Ταμείου Ανάκαμψης με στόχο να ωφεληθούν οι ΜμΕ, και να δοθεί ώθηση στην ελληνική οικονομία.

Το Β.Ε.Π διοργανώνει εκπαιδευτικές επισκέψεις μαθητών των ΕΠΑΛ σε ναυπηγοεπισκευαστικές επιχειρήσεις μέλη του

0ΝΕΖΤο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών και δράσεων του για την αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και της ανάδειξης των τεχνικών επαγγελμάτων, διοργανώνει εκπαιδευτικές επισκέψεις σε επιχειρήσεις – μέλη του στις οποίες θα συμμετέχουν μαθητές Β και Γ τάξεις ΕΠΑΛ. Σκοπός της Δράσης «ΜΑΘΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΙΟΤΕΧΝΗ».

Γ. Γεραπετρίτης: Από τις 22 Μαρτίου η σταδιακή επανεκκίνηση του σιδηρόδρομου με αυξημένες εγγυήσεις ασφαλείας

0ProastiakosΕπανεκκινεί ο σιδηρόδρομος από τις 22 Μαρτίου με ενισχυμένες εγγυήσεις ασφάλειας, όπως την υποχρεωτική παρουσία δύο σταθμαρχών σε κάθε σταθμό, σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο για θέματα Υποδομών και Μεταφορών Γιώργο Γεραπετρίτη. Ακολουθεί η δήλωση του υπουργού Επικρατείας, αρμόδιου για τις μεταφορές και τις υποδομές, Γιώργου Γεραπετρίτη:

«Βαρόμετρο Νησιωτικής Επιχειρηματικότητας» - Έρευνα της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής για το νησιωτικό επιχειρείν

0ΚεεεΜυτιλήνη2022 320 of 400 SmallΗ Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής (Γ.Γ.ΑΙ.Ν.Π.) ανακοινώνει την υλοποίηση έρευνας με αντικείμενο τη νησιωτική επιχειρηματικότητα και τίτλο «Βαρόμετρο Νησιωτικής Επιχειρηματικότητας» και προσκαλεί τους νησιώτες επιχειρηματίες να εκφράσουν την άποψή τους ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

Η ενδυνάμωση των εξαγωγών μέσω των ελληνικών ναυπηγείων

0korkidis1Οι ελληνικές εξαγωγές σπάνε το ένα ιστορικό ρεκόρ μετά το άλλο, αφού το 2022 έφτασαν τα 55 δισ. ευρώ και βάζουν νέο φιλόδοξο στόχο τα 70 δισ. ευρώ. Σύμφωνα μάλιστα με την ΕΛΣΤΑΤ τον Ιανουάριο του 2023 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περυσινό αυξήθηκαν κατά 30,2% από 3,43 στα 4,46 δισ. ευρώ.

Συμφωνία ΥΝΝΠ και ΕΤΕπ για χρηματοδότηση έργων στα νησιά

0Τραπ33Χρηματοδότηση λιμενικών υποδομών στα νησιά και παροχή τεχνική υποστήριξης στους δικαιούχους φορείς, περιλαμβάνει η συμφωνία συνεργασίας που υπογράφηκε χθες μεταξύ του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Γ. Γεραπετρίτης: Επανεκκίνηση του σιδηρόδρομου με σημαντική αναβάθμιση του επιπέδου ασφάλειας

0ΓεραπετρίτηςΚατά την έναρξη της συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Επικρατείας και Μεταφορών-Υποδομών, Γιώργος Γεραπετρίτης, εξέφρασε την οδύνη και τον σπαραγμό του, όπως χαρακτηριστικά είπε, για την «πρωτοφανή εθνική τραγωδία που μας σημάδεψε όλους». «Η οδύνη θα πρέπει να βρει κάθαρση», πρόσθεσε. Προλογίζοντας τον υπουργό Επικρατείας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απέκλεισε κάθε ιδέα για συγκάλυψη, συμψηφισμό και ανούσια κομματική αντιπαράθεση.

Παράθυρο στον Πειραιά «άνοιξε» η Κίνα

0Κιν4a«Κάλεσμα» να γίνει ταχύτατη διερεύνηση τόσο από την ελληνική όσο και από την κινεζική πλευρά της δυνατότητας βιώσιμης ανάπτυξης ενός «βιομηχανικού πάρκου» το οποίο θα αξιοποιήσει το γεωστρατηγικής σημασίας θέση του λιμένα του Πειραιά για την ανάπτυξη συνεργιών μεταξύ κινεζικών και ελληνικών επιχειρήσεων απεύθυνε νωρίτερα σήμερα κατά την διάρκεια γεύματος εργασίας που συνδιοργάνωσαν το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς

Η δυναμική ενός cluster

nafpieia elefsinas 056Μια πτυχή της εν δυνάμει συνεισφοράς του cluster των υποστηρικτικών δραστηριοτήτων προς τις μεγάλες ναυπηγικές μονάδες αλλά και της δυναμικής των επιχειρήσεων που κατασκευάζουν υλικά και αναλώσιμα για πλοία όλων των τύπων, στην προσπάθεια μείωσης του εμπορικού ελλείματος «φώτισε» επαρκώς ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Βασίλης Κορκίδης στην ημερίδα του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων με θέμα «Επανασχεδιασμός του Χάρτη των Ελληνικών Εξαγωγών, οι Χώρες-Στόχοι των Ελλήνων Εξαγωγέων».

Δήλωση προέδρου Ε.Β.Ε.Π. & Π.Ε.Σ.Α., Βασίλη Κορκίδη, για τα αποτελέσματα των χειμερινών εκπτώσεων στην Αττική

0korkidhsΑποτίμηση των χειμερινών εκπτώσεων έκανε ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π.& ΠΕ.Σ.Α. Βασίλης Κορκίδης ο οποίος σε σχετική δήλωσή του αναφέρει τα ακόλουθα:"Οι χειμερινές τακτικές εκπτώσεις ολοκληρώθηκαν με θετικό πρόσημο για τις εμπορικές επιχειρήσεις της Αττικής και με συμφέρουσες αγορές για τους καταναλωτές.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter