Σαβ02242024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΕΒΕΠ:«Επένδυση της Ελλάδας στο παρόν και το μέλλον το άνοιγμα της εμπορικής πύλης της Ευρώπης στην Ινδία»

0korkidhsΗ ανάδειξη της Ελλάδας σε στρατηγική, γεωπολιτική και εμπορική πύλη προς την Ευρώπη για την Ινδία, την πολυπληθέστερη χώρα σε κατοίκους και μια από τις μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη, δημιουργεί μια επένδυση της χώρας μας στο παρόν και το μέλλον.

5ο Balkans & Black Sea Forum

0olp37Με σημαντική επιτυχία ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024, στην έδρα του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ), το 5ο Balkans & Black Sea Forum (BBSF) με τίτλο «Εμπορικές αρτηρίες και παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού σε κίνδυνο» (Trading Arteries & Global Supply Chains at Stake).

Συνάντηση Διοικητικού Συμβουλίου Ε.Ε.ΣΥ.Μ & Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας

0ΕΕΣΥΜ5Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024 η διευρυμένη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Επιμελητηριακού Επιχειρηματικού Συνδέσμου Μεταφορών (Ε.Ε.ΣΥ.Μ) και η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου στην αίθουσα συνεδριάσεων της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), υπό την Προεδρία του κ. Μιχάλη Αδαμαντιάδη.

Τιμητική βράβευση του Προέδρου Β.Ε.Π. στην ημερίδα: «Το νέο ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό και εργασιακό τοπίο» στο ΕΒΕΠ

0ΒΡΑΒΕΥΣΗΣΣτο πλαίσιο της ημερίδας που διοργάνωσε η εθελοντική δράση «Όλοι για τον Πειραιά» του Εκπαιδευτικού Ομίλου Μπουλντούμη και του Δημοτικού Συμβούλου Πειραιά Άγγελου – Ιωάννη Μπουλντούμη, με θέμα: «Το νέο ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό και εργασιακό τοπίο», ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά βραβεύτηκε για την συνεισφορά του στην επιχειρηματικότητα.

Κ. Σκρέκας: Νέοι ορίζοντες για την ελληνική ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία

0YpoGΥπεγράφη, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα και του πρέσβη της Αλγερίας στην Ελλάδα, Μαχντίν , η συμφωνία μεταξύ του Ομίλου ONEX Shipyards & Technologies και της Algerie Ferries.

Άνω του 1 δισ. ευρώ και 8.400 θέσεις εργασίας η συνολική συμβολή του εκθεσιακού κλάδου στην ελληνική οικονομία το 2022

0N. PAPATHANASISΈσοδα σχεδόν 500 εκατ. ευρώ από επισκέπτες, εκθέτες και πρόσθετες δαπάνες που σχετίζονται με εκθέσεις, περισσότερες από 4.000 θέσεις εργασίας και συνεισφορά 246 εκατ. ευρώ στο ΑΕΠ της Ελλάδας, ήταν η άμεση συμβολή του εκθεσιακού κλάδου στην ελληνική οικονομία το 2022, χρονιά ανάκαμψης του τομέα από την κρίση της πανδημίας.

Θετικό κλίμα στις οικονομικές σχέσεις της Ελλάδας με γειτονικές χώρες «βλέπει» το Ε.Β.Ε.Π.

0korkides12Η θετική πορεία των ελληνοτουρκικών οικονομικών σχέσεων και το νέο πεδίο που διαμορφώνεται για την ανάπτυξη συνεργειών και συνεργασιών μεταξύ ελληνικών και τουρκικών επιχειρήσεων, αλλά και η δυναμική παρουσία επιχειρήσεων του Πειραϊκού χώρου σε διεθνείς Εκθέσεις, τόσο σε τρίτες, όσο και σε ευρωπαϊκές χώρες, αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς.

Υποτονική η αγοραστική κίνηση τον πρώτο μήνα των χειμερινών εκπτώσεων

0katasthmataΥποτονική χαρακτηρίζεται από τον εμπορικό κόσμο η κίνηση τον Ιανουάριο, πρώτο μήνα των εκπτώσεων, με την αγορά να συνεχίζει να βρίσκεται αντιμέτωπη με τον περιορισμό του διαθέσιμου προς κατανάλωση εισοδήματος για την πλειονότητα των ελληνικών νοικοκυριών.

Ε.Β.Ε.Π:Η μετεξέλιξη της αγροδιατροφής απαιτεί γενναία χρηματοδότηση νέων τεχνολογιών

0korkides12Με την ευκαιρία της ενημερωτικής εκδήλωσης της Global Food World και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στις 30 Ιανουαρίου 2024 στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, επισημαίνεται πως η ευρύτερη πειραϊκή και νησιωτική επιχειρηματικότητα υποστηρίζει ένθερμα τη δημιουργία αγροτικών τμημάτων, γεωργίας και αλιείας, σε όλα τα Επιμελητήρια της χώρας.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενέκρινε την πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-35 στην Ελλάδα

0w27Το πρώτο καθοριστικό βήμα για την πώληση των μαχητικών F-35 στην Ελλάδα αλλά και των F-16 στην Τουρκία έγινε το βράδυ της Παρασκευής από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Ειδικότερα, η αμερικανική κυβέρνηση προχώρησε στην επόμενη φάση, στέλνοντας την επίσημη ειδοποίηση στο Κογκρέσο για την ταυτόχρονη έγκριση της πώλησης νέων μαχητικών αεροσκαφών σε Ελλάδα και Τουρκία.

Σύσκεψη του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου

0Συσκ6Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Παππάς, πραγματοποίησε ευρεία σύσκεψη εργασίας στη Ρόδο, με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο.

Β. Κορκίδης: Οι μικρομεσαίοι δεν προσεγγίζουμε φοβικά την αύξηση των μισθών

0korkides12«Η αύξηση των αμοιβών δεν αναμένεται βρει αντιρρήσεις από τους μικρότερους και μεγαλύτερους εργοδότες της χώρας, αφού πλέον οι επιχειρήσεις "βάζουν το χέρι στην τσέπη", προκειμένου να καλύψουν αφενός κενές θέσεις εργασίας και αφετέρου τις αναγκαίες δεξιότητες, παρά το γεγονός πως τα στοιχεία των διεθνών οργανισμών δείχνουν ότι το 2024 θα υπάρξει επιβράδυνση της αύξησης των μέσων μισθών».

Παρέμβαση ΕΒΕΠ για ανάσχεση των αυξήσεων στην αγορά λόγω των αυξημένων ναύλων

0korkides12«Πλαφόν» στις επιβαρύνσεις επί των ναύλων προτείνει το Ε.Β.Ε.Π. για να μετριαστεί το «νέο κύμα» ανατιμήσεων στην αγορά ελέω Σουέζ.

H εταιρεία «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών» Α.Ε. (ΔΑΑ Α.Ε.) ανακοινώνει την πρόθεση εισαγωγής των μετοχών της στο Χρηματιστήριο Αθηνών

0aerodromioΤο ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, ανακοινώνει σήμερα, Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024, ότι η Εταιρεία «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών» (ΔΑΑ), στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας το Ταμείο συμμετέχει με ποσοστό 30%, ανακοίνωσε επίσημα την πρόθεσή της να προβεί σε εισαγωγή των μετοχών της στην Κύρια Αγορά της Ρυθμιζόμενης Αγοράς Αξιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών (το «Χ.Α.»).

Β. Κορκίδης: Η αντιμετώπιση του πληθωρισμού είναι ένας μαραθώνιος που θα τραβήξει σε βάθος χρόνου

0korkides12«Η αντιμετώπιση του πληθωρισμού θα τραβήξει σε βάθος χρόνου, ενώ είναι ένας αγώνας "μαραθώνιου δρόμου", όπου οι δυνάμεις της αγοράς και των νοικοκυριών δοκιμάζονται». Αυτό σημείωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Βασίλης Κορκίδης στο ΑΠΕ, αναφερόμενος στην ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ που δείχνει πληθωρισμό 3,5% και ανατιμήσεις 8,9% στα τρόφιμα τον Δεκέμβριο.

Β. Κορκίδης: Οι εκπτώσεις θα κερδίσουν την ακρίβεια με τη συμμετοχή των Σούπερ Μάρκετ

0korkidhs"Τα τέσσερα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν μπορεί να περιορίζουν τις αυξήσεις, αλλά συνεχίζουν να κρατούν τις τιμές σε υψηλά επίπεδα. Με δεδομένες τις επίμονες συνθήκες ακρίβειας, αναγνωρίζουμε πως η κυβέρνηση αξιοποιεί κάθε περιθώριο παρεμβάσεων προκειμένου να στηρίξει τους πολίτες και να αντιμετωπίσει φαινόμενα 'πληθωρισμού απληστίας'", αναφέρει σε δήλωση του ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π. & Π.Ε.Σ.Α., Βασίλης Κορκίδης με αφορμή τα τέσσερα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση για την ακρίβεια και τις στρεβλώσεις στην αγορά.

Σ.Β.Α.Π.: Οι μεταρρυθμίσεις και στην πορεία της βιομηχανικής ανάπτυξης είναι πρόκληση για όλους μας

0mathios“Δεν αρκεί να οραματιζόμαστε το μέλλον που μας αξίζει. Πρέπει να επιλέξουμε τον τρόπο που το μέλλον των δυνατοτήτων μας θα γίνει πραγματικότητα. Κλειδί σε αυτή την πολιτική παρέμβαση είναι μια αλλαγή νοοτροπίας και πορείας.

«Δώδεκα παραγωγικοί φορείς του Πειραιά τίμησαν προσωπικότητες του επιχειρείν»

gerapetritisΑνακηρύχθηκαν Επίτιμα μέλη του Ε.Β.Ε.Π. ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, ο Χάρης Βαφειάς, ο Δημήτρης Θεοδοσίου, ο Δημήτρης Κούστας και βραβεύτηκε το Enterprise Greece. 

Πρεμιέρα για τις χειμερινές εκπτώσεις

0ekptwseisxeimerines2Ξεκινούν σήμερα Δευτέρα 8/01 οι χειμερινές εκπτώσεις. Θα διαρκέσουν έως και το τέλος Φεβρουαρίου, με προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές 14 και 21 Ιανουαρίου 2024.

Β. Κορκίδης: Ξεκίνημα της νέας χρονιάς με αυξημένες προσδοκίες της αγοράς για τους στόχους των χειμερινών εκπτώσεων

0korkidhsΜε αφορμή την ολοκλήρωση της εορταστικής αγοράς αλλά και την επικείμενη έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π. & Π.Ε.Σ.Α., Β. Κορκίδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Το Ε.Β.Ε.Π. αισιοδοξεί για τις οικονομικές επιδόσεις του 2024

0korkides12Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς ατενίζει το νέο έτος με αίσθημα αισιοδοξίας για την πορεία της οικονομίας της χώρας μας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter