Παρ05202022

Last updateΠαρ, 20 Μαϊ 2022 7pm

Ε.Β.Ε.Π.:Οι προσδοκίες και δυσκολίες του ευρωπαϊκού σχεδίου REPowerEU

0korkidis1Το Ε.Β.Ε.Π. ενημερώνει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε το λεπτομερές σχέδιό της, «REPowerEU», ακολουθώντας τις γενικές ιδέες που συζητήθηκαν τον Μάρτιο.

Β. Κορκίδης: Επιφυλακτικοί οι ευρωπαίοι ΜμΕ για σχέδιο REPowerEU

0korkidis1«Οι Ευρωπαϊκές οργανώσεις μικρομεσαίων επιχειρήσεων προειδοποιούν για τις δυσκολίες επίτευξης άλλης μιας αλλαγής των στόχων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ενεργειακής απόδοσης, όπως προτείνονται στο σχέδιο REPowerEU». Τούτο επισημαίνει με δήλωσή του ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ-ΠΕΣΑ κ. Β. Κορκίδης σχολιάζοντας το σχέδιο REPowerEU.

Ε.Β.Ε.Π.:Τα κίνητρα των συγχωνεύσεων να περιλαμβάνουν τις «ελληνόκτητες» εντός Ευρωζώνης επιχειρήσεις

0korkidhsΤο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, με επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, επισημαίνει την ορθή κατεύθυνση του σχεδίου νόμου «Κίνητρα Ανάπτυξης Επιχειρήσεων, μέσω συνεργασιών και εταιρικών μετασχηματισμών», που κατατέθηκε στη Βουλή και προτείνει τα ελκυστικά φορολογικά κίνητρα που προβλέπονται στον νόμο να εφαρμοστούν και μεταξύ ελληνικών και ευρωπαϊκών εταιρειών της Ευρωζώνης, με την προϋπόθεση να επιλέξουν, ως φυσική και φορολογική έδρα, την Ελλάδα.

Β. Κορκίδης: Η λύση στο ενεργειακό είναι η «3 Α»

0korkidis1Στην ομιλία του κατά τη διάρκεια των εργασιών της γενικής συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων που ολοκληρώνονται σήμερα, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Βασίλης Κορκίδης κατέθεσε την πρόταση του Ε.Β.Ε.Π. για την επίλυση των προβλημάτων των επιχειρήσεων από το ενεργειακό.

Αυξήθηκε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας

0koytiΑύξηση 13,4% σημείωσε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας τον Μάρτιο φέτος, παρά το γεγονός ότι η ποσοστιαία άνοδος της αξίας των εξαγωγών ήταν υψηλότερη από εκείνη των εισαγωγών.

Τον Ιούνιο η επιστροφή του 60% των επιπλέον επιβαρύνσεων των νοικοκυριών από τις ενεργειακές αυξήσεις

0MetraΣυνολικού ύψους 3,2 δισ. ευρώ για το υπόλοιπο του έτους (εκ των οποίων το 1,1 δισ. θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό) είναι οι τέσσερις παρεμβάσεις στην αγορά της ενέργειας, προκειμένου να απορροφηθεί το 70%- 80% του κόστους για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Παράλληλα, από τις παρεμβάσεις αυτές θα επέλθει μείωση στον πληθωρισμό κατ' ελάχιστο μισή μονάδα και έως μια μονάδα.

ΤΑΙΠΕΔ: Υποβολή Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος από οκτώ επενδυτικά σχήματα για τη νέα παραχώρηση της Αττικής Οδού

0backgroundΤο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), εταιρεία μέλος του Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ), ανακοινώνει ότι οκτώ ενδιαφερόμενοι υπέβαλαν φακέλους Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τη νέα σύμβαση παραχώρησης υπηρεσιών σχετικά με τη χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση της Αττικής Οδού, μιας από τις σημαντικότερες οδικές υποδομές της χώρας, για 25 έτη.

Β. Κορκίδης: «Αναγκαίες και δραστικές οι 4 νέες εθνικές παρεμβάσεις»

0korkidis1Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ & ΠΕΣΑ Βασίλης Κορκίδης αναφορικά με τις ανακοινώσεις των νέων μέτρων από τον Πρωθυπουργό δήλωσε:

Κυρ. Μητσοτάκης: Αναδρομική επιστροφή 60% των πρόσθετων επιβαρύνσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα από Δεκέμβριο έως Μάιο- Παρέμβαση σε τέσσερα πεδία

0Μητσ88α«Η πολιτεία επιστρέφει στον ατομικό τραπεζικό λογαριασμό κάθε ιδιοκτήτη ή ενοικιαστή πρώτης κατοικίας το 60% όλων των πρόσθετων επιβαρύνσεων που έχει υποστεί, αναδρομικά από τον Δεκέμβριο έως και τον Μάιο. Το όριο της έκτακτης αυτής αποζημίωσης θα είναι τα 600 ευρώ και θα αφορά όλους τους συμπολίτες μας με ετήσιο εισόδημα έως και 45.000 ευρώ.

Προχωρούν οι διαδικασίες για την Ελευσίνα

nafpigeia elefsinas 00Ειδήσεις έκρυβε η γενική συνέλευση των εργαζόμενων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

Στις 19:00 οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη για τις παρεμβάσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος

0mitsotakis diaggelma 0Σήμερα στις 19.00 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει ανακοινώσεις για το ζήτημα των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος.

Π.Ε.Σ.Α.:«Ενδιαφέρουσα συγκυρία η αύξηση μισθών - μείωση τιμών και άρση μέτρων»

0korkidhsΣε μία ενδιαφέρουσα συγκυρία βρίσκεται η αγορά, τηρουμένων πάντα των αναλογιών και της κρισιμότητας των οικονομικών συνθηκών. Οι επιχειρήσεις λιανικής, στις αγορές της Αττικής, προσδοκούν την αναθέρμανση της αγοραστικής κίνησης, ελέω και της περιόδου των ενδιάμεσων εκπτώσεων, που ξεκίνησε σε συνδυασμό με την αύξηση των μισθών και την άρση των υγειονομικών μέτρων.

Β. Κορκίδης: Εξαίρεση στον κανόνα οι φετινές ενδιάμεσες εκπτώσεις

0korkidhsΣε δήλωση του ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π. & Π.Ε.Σ.Α., Β. Κορκίδης, για πασχαλινό τζίρο και ενδιάμεσες εκπτώσεις αναφέρει τα ακόλουθα:

O οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης S&P αναβάθμισε το αξιόχρεο της Ελλάδας σε ΒΒ+

0STANDARDΣτην αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας κατά μία βαθμίδα, μόλις ένα σκαλοπάτι κάτω από την επενδυτική βαθμίδα, προχώρησε χθες Παρασκευή ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor's (S&P).

Β. Κορκίδης: «Το καλύτερο δώρο του φετινού Πάσχα είναι η αύξηση των μισθών»

0korkidis1Με αφορμή την ανακοίνωση της αύξησης του κατώτατου μισθού ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Βασίλης Κορκίδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Στα 713 ευρώ ο κατώτατος μισθός- 9,7% η συνολική αύξηση πάνω από τον τρέχοντα πληθωρισμό

0diaggelma mitsotakis arthroΣτα 713 ευρώ προσδιόρισε νωρίτερα με διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος ανακοίνωσε την απόφαση της κυβέρνησης να στηρίξει τους σχεδόν 650.000 εργαζόμενους με απολαβές τον βασικό μισθό οι οποίο με την νέα αναπροσαρμογή θα κερδίσουν παραπάνω από έναν επιπλέον καθαρό μισθό ετησίως. Η αύξηση συμπαρασύρει μια σειρά άλλων επιδομάτων αλλά και το επίδομα ανεργίας το οποπίο προσαυξάνεται επίσης.

Β. Κορκίδης: Η αυστηρότερη τιμωρία για μία επιχείρηση είναι η απώλεια του πελάτη

0korkidis1«Το μεγαλύτερο πρόστιμο και η αυστηρότερη τιμωρία επιβάλλεται σε μια επιχείρηση από τον ίδιο τον καταναλωτή, πόσο μάλλον όταν δυσφημίζεται».

Σε αναπτυξιακές «ράγες» ο Πειραιάς - Στο Δ.Σ. του Ε.Β.Ε.Π. ο Πρόεδρος της ΓΑΙΑΟΣΕ, Κωνσταντίνος Κεσεντές

0ΦΩΤΟ ΔΤ 19.04.2022 Small 2Η πορεία της αγοράς, το πρώτο τρίμηνο του έτους, η ενεργειακή κρίση, που επιδεινώθηκε με τον πόλεμο στην Ουκρανία, οι αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων και η διαταραχή στην αλυσίδα εφοδιασμού, απασχόλησε, μεταξύ άλλων, τα μέλη του Δ.Σ. του Ε.Β.Ε.Π. στη συνεδρίαση του οποίου παρευρέθηκε ο Πρόεδρος της ΓΑΙΑΟΣΕ, κ. Κωνσταντίνος Κεσεντές.

Π.Ε.Σ.Α.:Η πασχαλινή κίνηση δεν επαρκεί να «αναστήσει» την αγορά της Αττικής

ΦΩΤΟ ΔΤ 18.04.2022Η πασχαλινή εορταστική περίοδος είναι μικρής διάρκειας και περιορισμένης κατανάλωσης, που δεν υπερβαίνει τα 1,5 δις ευρώ σε τζίρο και, βεβαίως, δεν επαρκεί να «αναστήσει» την ελληνική αγορά.

Εγκαινιάστηκε το «Thessaloniki Tech Lab», η νέα «αμερικανική γωνιά»

0Εγκαινια3Ένα ακόμη «παράθυρο» στην Αμερική, όπως το χαρακτήρισε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, το Thessaloniki Tech Lab, εγκαινιάστηκε χθες το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη.

Με «ελληνικό αέρα» η Wall Street

0NYSE BellΣτo πλαίσιο του 23rd Annual Capital Link Invest in Greece Forum “A New Era - A New Direction for Greece", το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σε συνεργασία με την Capital Link διοργάνωσαν για μια ακόμα χρονιά ειδική εκδήλωση, προς τιμήν της Ελλάδος, την «GREEK AMERICAN ISSUER DAY» at the New York Stock Exchange - «Ημέρα Ελλάδος - Αμερικής στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter