Παρ05202022

Last updateΠαρ, 20 Μαϊ 2022 7pm

Βραδιά μόδας στον Πειραιά

0Poster2 01 01AΟ Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς στο πλαίσιο της συμμετοχής του στις εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά για τις «Ημέρες Θάλασσας 2022» και με σκοπό την ενίσχυση της αγοραστικής κίνησης των πειραϊκών επιχειρήσεων και την προβολή της πόλης μας, διοργανώνει ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΜΟΔΑΣ στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΜΑΪΟΥ και ώρα 8.30 μ.μ.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 1ος Διαγωνισμός μαθητών ΕΠΑΛ «ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΜΙΧΑΛΑΡΟΣ» που διοργάνωσε το Β.Ε.Π.

0VEP 195Με επιτυχία, πραγματοποιήθηκε χθες, στο Ίδρυμα Ευγενίδου, η εκδήλωση βράβευσης του Πρώτου Μαθητικού Διαγωνισμού, που διοργάνωσε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, για νεοφυείς και καινοτόμες ιδέες στην πράσινη, αειφόρο και βιώσιμη αναπτυξιακή επιχειρηματικότητα, για τον «1o Διαγωνισμό ΕΠΑΛ - ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΜΙΧΑΛΑΡΟΣ».

Η ΕΛΙΝΟΙΛ χρυσός χορηγός του 7ου Mediterranean Yacht Show

0ΕΛΙΝΟΙΛ MEDYS 2022 1 SmallΓια ακόμα μία χρονιά, η ΕΛΙΝΟΙΛ υποστήριξε ως Χρυσός Χορηγός το 7ο Mediterranean Yacht Show (MEDYS), μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις επαγγελματικών σκαφών αναψυχής διαχρονικά συνδεδεμένη με τον θαλάσσιο τουρισμό πολυτελείας.

11η Μαΐου: Εθνική Ημέρα Πρόληψης Θαλάσσιων Ατυχημάτων & Πνιγμών

0ΠνιγμοιΜε αφορμή την Εθνική ημέρα πρόληψης θαλάσσιων ατυχημάτων και πνιγμών και ενόψει της έναρξης της νέας καλοκαιρινής περιόδου, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. κ. Γεώργιος Αλεξανδράκης πραγματοποίησαν επιθεώρηση των ελεγκτικών μηχανισμών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή στην παραλία Σχινιά.

Β. Κορκίδης: «Σε χρονοκαθυστέρηση τα ευρωπαϊκά δέοντα»

0Ε.Β.Ε.Π. 09.05.2022Σε Δήλωση του ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., κ. Βασίλη Κορκίδη, για την Ημέρα της Ευρώπης 2022 επισημαίνει τα ακόλουθα:
«Κάθε χρόνο, στις 9 Μαΐου, γιορτάζουμε την ειρήνη και την ενότητα στην Ευρώπη, αξίες που, δυστυχώς, στερούμαστε φέτος.

Μνημόνιο για την ενίσχυση της φύλαξης του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου Β. Σποράδων

allonisosΜνημόνιο για την ενίσχυση της φύλαξης του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου Β. Σποράδων (Ε.Θ.Π.Α.Β.Σ.) μέσω της εγκατάστασης συστημάτων εποπτείας και επιτήρησης υψηλής τεχνολογίας σε επιλεγμένα σημεία της Α΄ ζώνης του Ε.Θ.Π.Α.Β.Σ., σε συνδυασμό με δοκιμασμένες μεθόδους επιτόπιας φύλαξης υπεγράφη στις 19 Απριλίου 2022, μεταξύ του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.), του Ιδρύματος Θάλασσα, της ΑΜΚΕ «ΑΕΝΑΟΣ ΘΑΛΑΣΣΑ» και της Οργάνωσης «ΜΟm» - Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας.

Τα συμβαλλόμενα μέρη θα συνεισφέρουν ώστε μέσω της αξιοποίησης των εν λόγω συστημάτων, να επιτευχθεί η πρότυπη πρόταση φύλαξης του Ε.Θ.Π.Α.Β.Σ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το σχέδιο φύλαξης που θα εκπονηθεί, θα παρέχεται η δυνατότητα στις τοπικές Λιμενικές Αρχές να διεξάγουν, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους και των αστυνομικών τους καθηκόντων, στοχευμένους ελέγχους σε ύποπτα σκάφη. Επίσης, το μνημόνιο προβλέπει την εκτέλεση κοινών περιπολιών με τη δυνατότητα επιβίβασης στελεχών των Λιμενικών Αρχών σε σκάφος του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α., προκειμένου να επιτευχθεί αποτελεσματική αποτροπή έκνομων δραστηριοτήτων.
Το Ε.Θ.Π.Α.Β.Σ. παρουσιάζει ιδιαίτερο επιστημονικό, εκπαιδευτικό και πολιτισμικό ενδιαφέρον, η δε γεωγραφική του θέση, η μορφολογία του και η απομόνωση της περιοχής το καθιστούν ιδανικό καταφύγιο για πολλά απειλούμενα με εξαφάνιση είδη της χερσαίας και θαλάσσιας χλωρίδας και πανίδας. Το Πάρκο καλύπτεται από πυκνή βλάστηση κωνοφόρων και αειθαλών δέντρων, από ενδημικά φυτά και υποθαλάσσια λιβάδια Ποσειδωνίας. Η περιοχή είναι επίσης ένας από τους πιο σημαντικούς βιότοπους, όπου διαβιούν πολλά είδη ψαριών (περίπου 300 είδη), πτηνών (περισσότερα από 80 είδη), ερπετών και θηλαστικών. H μεσογειακή φώκια, το κόκκινο κοράλι, ο μαυροπετρίτης, ο αιγαιόγλαρος, ο θαλασσοκόρακας και το αγριοκάτσικο των Γιούρων είναι μερικά από τα σπάνια είδη που απαντώνται στην περιοχή. Επίσης μεγάλη ποικιλομορφία παρουσιάζει η υποβρύχια πανίδα με πολλά βενθικά και πελαγικά είδη. Δελφίνια, καθώς και μερικά είδη φαλαινών απαντώνται στην περιοχή, τα πιο συνηθισμένα των οποίων είναι το κοινό δελφίνι, το ζωνοδέλφινο, το ρινοδέλφινο, o φυσητήρας και ο ζιφιός. Τέλος σημειώνεται ότι το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου Βορείων Σποράδων είναι το πρώτο Θαλάσσιο Πάρκο της Ελλάδας και η μεγαλύτερη προστατευμένη θαλάσσια περιοχή στην Ευρώπη (περίπου 2,220 km2).

Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας του ΣΕΓΑΣ με τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής

0SofiaSakorafamnimonioΥπογράφηκε την Μεγάλη Τρίτη (19/4) μνημόνιο συνεργασίας στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στον Πειραιά, μεταξύ του γενικού γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Μανώλη Κουτουλάκη, και της προέδρου του ΣΕΓΑΣ, Σοφίας Σακοράφα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter