Κυρ02252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΝΕΧ: Υπηρεσίες επείγουσας αερομεταφοράς για όλους τους κατοίκους της Σύρου

0onex neorio syrou 930Ο Όμιλος ONEX και η Interamerican ανανέωσαν για τρίτη συνεχή χρονιά τη μεταξύ τους συνεργασία, ασφαλίζοντας μέσω χορηγίας του Ομίλου, όλους τους κατοίκους του νησιού της Σύρου με το πρόγραμμα Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας της εταιρείας.

ΕΒΕΠ:«Επένδυση της Ελλάδας στο παρόν και το μέλλον το άνοιγμα της εμπορικής πύλης της Ευρώπης στην Ινδία»

0korkidhsΗ ανάδειξη της Ελλάδας σε στρατηγική, γεωπολιτική και εμπορική πύλη προς την Ευρώπη για την Ινδία, την πολυπληθέστερη χώρα σε κατοίκους και μια από τις μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη, δημιουργεί μια επένδυση της χώρας μας στο παρόν και το μέλλον.

Πρωτοβουλία της Ένωσης Μαρινών Ελλάδας για το Χωροταξικό Σχεδιασμό Συστήματος Μαρινών στην Ελλάδα

skafi anapsixis 2222Ο χωροταξικός σχεδιασμός συστήματος μαρινών στην Ελλάδα είναι το αντικείμενο της μελέτης που θα συντάξει ερευνητική ομάδα υπό τον συντονισμό των Καθηγητών κ.κ. Θ. Πάλλη (Πανεπιστήμιο Πειραιώς) και Γ. Βαγγέλα (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) για λογαριασμό της διαΝΕΟσις κατόπιν πρωτοβουλίας και χρηματοδότησης της Ένωσης Μαρινών Ελλάδας (Ε.ΜΑ.Ε.) με τη σύμφωνη γνώμη και τη θετική ανταπόκριση του Υπουργείου Τουρισμού.

Πρόγραμμα ενίσχυσης δεξιοτήτων νέων στα επαγγέλματα της θάλασσας

0ΜπλουΗ Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος - HELMEPA σε συνεργασία με την Κοινωνική Επιχείρηση για τη Δια Βίου Μάθηση KNOWL ανακοινώνουν το Πρόγραμμα Ενίσχυσης Δεξιοτήτων με στόχο την επαγγελματική ενδυνάμωση νέων που κατοικούν ή/και δραστηριοποιούνται στα Δωδεκάνησα.

5ο Balkans & Black Sea Forum

0olp37Με σημαντική επιτυχία ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024, στην έδρα του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ), το 5ο Balkans & Black Sea Forum (BBSF) με τίτλο «Εμπορικές αρτηρίες και παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού σε κίνδυνο» (Trading Arteries & Global Supply Chains at Stake).

Συνάντηση Διοικητικού Συμβουλίου Ε.Ε.ΣΥ.Μ & Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας

0ΕΕΣΥΜ5Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024 η διευρυμένη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Επιμελητηριακού Επιχειρηματικού Συνδέσμου Μεταφορών (Ε.Ε.ΣΥ.Μ) και η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου στην αίθουσα συνεδριάσεων της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), υπό την Προεδρία του κ. Μιχάλη Αδαμαντιάδη.

Δενδροφυτεύσεις στη Χίο

0ΤΙΝΤην Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2024, το Κοινωφελές Ίδρυμα "Μαρία Τσάκος" – Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, έχοντας αναλάβει την περιβαλλοντολογική πρωτοβουλία δεντροφύτευσης της περιοχής του Κορακάρη στην Χίο, πραγματοποίησε με επιτυχία την τρίτη κατά σειρά δεντροφύτευση της TREEBANK, της πρωτοπόρου πράσινης «Τράπεζας» που συγκεντρώνει δέντρα γιά αναδάσωση.

Τιμητική βράβευση του Προέδρου Β.Ε.Π. στην ημερίδα: «Το νέο ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό και εργασιακό τοπίο» στο ΕΒΕΠ

0ΒΡΑΒΕΥΣΗΣΣτο πλαίσιο της ημερίδας που διοργάνωσε η εθελοντική δράση «Όλοι για τον Πειραιά» του Εκπαιδευτικού Ομίλου Μπουλντούμη και του Δημοτικού Συμβούλου Πειραιά Άγγελου – Ιωάννη Μπουλντούμη, με θέμα: «Το νέο ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό και εργασιακό τοπίο», ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά βραβεύτηκε για την συνεισφορά του στην επιχειρηματικότητα.

Κ. Σκρέκας: Νέοι ορίζοντες για την ελληνική ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία

0YpoGΥπεγράφη, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα και του πρέσβη της Αλγερίας στην Ελλάδα, Μαχντίν , η συμφωνία μεταξύ του Ομίλου ONEX Shipyards & Technologies και της Algerie Ferries.

Διετία ρεκόρ για τις ενοικιάσεις πολυτελών σκαφών αναψυχής

skafi anapsixis 2222Σύμφωνα με την RIGINOS, εταιρεία με πολυετή εμπειρία στον κλάδο του yachting, το 2022 αποτέλεσε σεζόν ρεκόρ για τις ενοικιάσεις πολυτελών σκαφών αναψυχής μεγαλύτερων των 20 μέτρων ξεπερνώντας τον αριθμό των 7.200 ενοικιάσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και σε ολόκληρη τη Μεσόγειο, ενώ, το 2023 η αγορά κινήθηκε στα ίδια υψηλά επίπεδα αγγίζοντας τις 7.100 ενοικιάσεις.

Άνω του 1 δισ. ευρώ και 8.400 θέσεις εργασίας η συνολική συμβολή του εκθεσιακού κλάδου στην ελληνική οικονομία το 2022

0N. PAPATHANASISΈσοδα σχεδόν 500 εκατ. ευρώ από επισκέπτες, εκθέτες και πρόσθετες δαπάνες που σχετίζονται με εκθέσεις, περισσότερες από 4.000 θέσεις εργασίας και συνεισφορά 246 εκατ. ευρώ στο ΑΕΠ της Ελλάδας, ήταν η άμεση συμβολή του εκθεσιακού κλάδου στην ελληνική οικονομία το 2022, χρονιά ανάκαμψης του τομέα από την κρίση της πανδημίας.

Όλγα Κεφαλογιάννη από Ουάσιγκτον: Η βιωσιμότητα στο επίκεντρο του νέου κεφαλαίου του ελληνικού τουρισμού

0Κεφαλογιάννη ΌλγαΤον σχεδιασμό της ελληνικής Κυβέρνησης για ένα βιώσιμο μέλλον στον τουρισμό στην Ελλάδα, ανέλυσε η Υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, με μήνυμά της, στο 5ο Φόρουμ για την Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο, το οποίο συνδιοργανώθηκε στην Ουάσιγκτον από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, το Ελληνοαμερικανικό Συμβούλιο Ηγεσίας και την Καθημερινή.

Ιδιαίτερα θετικές οι προοπτικές για τον ελληνικό τουρισμό και το 2024

0Sarakiniko05Με την εκτίμηση πως και το 2024 θα αποδειχθεί πολύ θετική χρονιά για την Ελλάδα, ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του ΕΟΤ στην Έκθεση Τουρισμού «Destinations: The Holiday and Travel Show 2024» του Λονδίνου.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter