Τρι08032021

Last updateΤρι, 03 Αυγ 2021 9pm

ΕΛΛΑΔΑ

Μεταφορά πυροσβεστικών δυνάμεων από την SEAJETS

0sea jet ii 1024x678Η SEAJETS ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Υφυπουργείου Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων για να συνδράμει στη κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στη Ρόδο.

Ο FedHATTA για τον Ανδρέα Ποταμιάνο

0FedHATTAΑνακοίνωση με αφορμή το θάνατο του Ανδρέα Ποταμιάνου εξέδωσε ο FedHATTA.

Κοινωνική δράση του Δήμου Πειραιά για την προστασία των αστέγων από τις υψηλές θερμοκρασίες

pireasΣε μια ακόμη συντονισμένη δράση κοινωνικού χαρακτήρα, με κύριο μέλημα την προστασία των αστέγων από τις υψηλές θερμοκρασίες προχωρά αυτές τις ημέρες ο Δήμος Πειραιά.

Συγκεκριμένα, κοινωνικοί λειτουργοί της ΚΟ.Δ.Ε.Π. και στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας, βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς και σε διάφορα σημεία της πόλης και ενημερώνουν τους άστεγους για τον κλιματιζόμενο χώρο που λειτουργεί σε 24ωρη βάση ο Δήμος Πειραιά στα Καμίνια.

Σκοπός αυτής της δράσης, είναι να πειστούν οι άστεγοι οι οποίοι διαβιούν στον δρόμο και δεν δέχονται να φιλοξενηθούν στις κοινωνικές δομές του Δήμου, να μεταβούν στον κλιματιζόμενο χώρο για να προστατευθούν από τον καύσωνα.

Παράλληλα, το κλιμάκιο του Δήμου Πειραιά παρέχει σε όλους τους άστεγους νερά και χυμούς, τα οποία είναι μια προσφορά της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Δήμος Πειραιά λειτουργεί σε 24ωρη βάση, τη δομή φιλοξενίας αστέγων «Υπνωτήριο Πειραιάς Λιμάνι Αλληλεγγύης» του Ομίλου Unesco Πειραιώς και Νήσων, μέχρι να αλλάξουν οι μετεωρολογικές συνθήκες και να υπάρξει σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

(Η δομή φιλοξενίας βρίσκεται: Μυκάλης 51, Καμίνια, τηλέφωνα επικοινωνίας: 216 8003076, 216 8003077).

Η κοινωνική αυτή ενέργεια θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες σε όλη την πόλη.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του τόνισε:
«Στον Δήμο Πειραιά, καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια όλο τον χρόνο με ενημερωτικές δράσεις και πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης, προκειμένου να πείσουμε τους άστεγους που διαβιούν στους δρόμους, να φιλοξενηθούν στον Ξενώνα Αστέγων και σε άλλες δομές του Δήμου. Πρόκειται για μια δύσκολη υπόθεση, εξαιτίας του τρόπου ζωής που υιοθετούν οι άστεγοι, τον οποίο διστάζουν να αλλάξουν, παρά τη συστηματική προσέγγιση των κοινωνικών λειτουργών του Δήμου, οι οποίοι τους μιλούν, αφιερώνουν χρόνο και προσπαθούν να τους βοηθήσουν, για να σταματήσουν να ζουν υπό δύσκολες συνθήκες. Αυτές τις ημέρες, εντατικοποιούμε τις δράσεις μας εξαιτίας των πολύ υψηλών θερμοκρασιών, προκειμένου όσο γίνεται περισσότεροι άστεγοι να πειστούν και να μεταβούν στον κλιματιζόμενο χώρο που λειτουργούμε στα Καμίνια, ενώ παράλληλα τους προσφέρουμε χυμούς και νερά. Ως Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε να δείχνουμε έμπρακτα το κοινωνικό μας πρόσωπο και να είμαστε δίπλα σε όλους όσοι έχουν ανάγκη τη στήριξη και τη βοήθειά μας».

Ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά κ. Γιάννης Βοϊδονικόλας, σε δήλωσή του ανέφερε:
«Στις δύσκολες μέρες του 4ου κύματος της πανδημίας, προστίθεται και ο πολυήμερος καύσωνας, που σύμφωνα με τους ειδικούς θα πλήξει και τον Πειραιά. Συνεχίζοντας τις άοκνες προσπάθειες θωράκισης της υγείας των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων της πόλης, αλλά και της εξασφάλισης των πλέον βασικών αγαθών για όλους τους ωφελούμενους της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά, προσφέρουμε νερά και χυμούς ώστε να διασφαλιστεί η απαραίτητη ενυδάτωση των συμπολιτών μας κατά τις ημέρες που θα διαρκέσει ο καύσωνας. Στόχος μας να μη μείνει ούτε ένας συμπολίτης μας αβοήθητος και σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.
Κλείνοντας, οφείλω για ακόμη μια φορά να ευχαριστήσω τους δωρητές της ΚΟ.Δ.Ε.Π. για την εμπιστοσύνη τους στη διοίκηση και τα στελέχη της, καθώς έτσι ισχυροποιείται η ισχυρή συμμαχία Δημοτικής Αρχής - ΚΟ.Δ.Ε.Π. - ωφελούμενων, μεγιστοποιώντας τα οφέλη και τις παροχές προς τους τελευταίους».

Η Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας Πειραιά κα Κυριακή Μπουρδάκου, σε δήλωσή της τόνισε:
«Η Δημοτική Αστυνομία ξεκίνησε την ενημέρωση των αστέγων και άλλων ευπαθών ομάδων για την 24ωρη λειτουργία του κλιματιζόμενου χώρου στη Μυκάλης 51. Σε συνεργασία με την ΚΟ.Δ.Ε.Π. κλιμάκια Δημοτικών Αστυνομικών προσφέρουν νερά και χυμούς στις ευάλωτες ομάδες καθ όλη τη διάρκεια του καύσωνα. Είμαστε σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας προκειμένου να προσφέρουμε στους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε ανάγκη».

Δήλωση προέδρου Ε.Β.Ε.Π. & Π.Ε.Σ.Α., Βασίλη Κορκίδη, για την έγκριση του νέου ΕΣΠΑ: «Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν» για μια καλύτερη Ελλάδα

0korkidis1«Πριν από έναν χρόνο, στις 21 Ιουλίου 2020, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συμφώνησε τον 7ετή προϋπολογισμό του ΠΔΠ της ΕΕ, σε 1,074 τρις ευρώ και φέτος, στις 29 Ιουλίου, η ΕΕ ενέκρινε πρώτο, ανάμεσα στα κράτη-μέλη, το Εταιρικό Σύμφωνο της Ελλάδας για τη νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027,

Νέα δωρεά τρίτου Πολεμικού Πλοίου από τον εφοπλιστή Πάνο Λασκαρίδη στο Πολεμικό Ναυτικό

0ΠΓΥ ΑΙΑΣ 2Σε μια συγκυρία ιδιαίτερα κρίσιμη ενόψει σημαντικών αποφάσεων για το εξοπλιστικό πρόγραμμα του Πολεμικού Ναυτικού και για την αναβάθμιση της ναυτικής ισχύος της χώρας, ο εφοπλιστής Πάνος Λασκαρίδης επανέρχεται με νέα δωρεά μεγάλης επιχειρησιακής αξίας και επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας, προσφέροντας στον Στόλο ένα τρίτο Πλοίο Γενικής Υποστήριξης (ΠΓΥ).

Στον Πειραιά η πρώτη ονοματοδοσία κρουαζιερόπλοιου μετά την εμφάνιση της πανδημίας

0ΧαρΣτην πρώτη ονοματοδοσία κρουαζιερόπλοιου παγκοσμίως από την εμφάνιση της πανδημίας του COVID-19 παραβρέθηκε ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης.

Ενισχύει το Πολεμικό Ναυτικό με τρίτο πλοίο Γενικής Υποστήριξης ο Π. Λασκαρίδης

0laskaridisTην πρόθεσή του να δωρίσει στο Πολεμικό Ναυτικό άλλο ένα Πλοίο Γενικής Υποστηρίξεως (ΠΓΥ) (σ.σ. θα είναι το τρίτο κατά σειρά), γνωστοποίησε ο πρόεδρος του Ιδρύματος «Αικατερίνη Λασκαρίδη», εφοπλιστής και υποναύαρχος ε.τ. Παναγιώτης Λασκαρίδης στον υπουργό Εθνικής 'Άμυνας Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, κατά την συνάντησης τους.

Επίσκεψη της Υφυπουργού Τουρισμού κ.Σοφίας Ζαχαράκη στη Μυτιλήνη

0zaxarakiΚοινή επίσκεψη πραγματοποίησαν στη Μυτιλήνη την Παρασκευή 23 Ιουλίου, η Υφυπουργός Τουρισμού κυρία Σοφία Ζαχαράκη και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Αμυράς, για την προώθηση του οικοτουρισμού και γεωτουρισμού.

Υπουργείο Εργασίας: Αύξηση 2% του κατώτατου μισθού

euro 00536Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 2% από 1ης Ιανουαρίου 2022, από τα 650 ευρώ που είναι σήμερα, στα 663 ευρώ το μήνα, ή 773,5 ευρώ αν συνυπολογισθεί το γεγονός ότι καταβάλλονται 14 μισθοί το χρόνο.

Επικροτεί το ΕΒΕΠ την συμβολική και ρεαλιστική αύξηση του κατώτατου μισθού

0korkidhsΕπικροτεί το ΕΒΕΠ την συμβολική και ρεαλιστική αύξηση του κατώτατου μισθού.

Το Ε.Β.Ε.Π. ενημερώνει για τη πρόσκληση και πρόκληση χρηματοδότησης συστάδων μέσω ΕΣΠΑ

0korkidis1Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς υπενθυμίζει πως μένουν μόνο πέντε ημέρες μέχρι την λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων, στις 30 Ιουλίου 2021, για τη διαδικασία υποβολής αίτησης και συμμετοχής των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο πρόγραμμα του υφιστάμενου ΕΣΠΑ «Ενίσχυση Αλυσίδων Προστιθέμενης Αξίας - Συνεργατικοί Σχηματισμοί - Δικτυώσεις».

Απεβίωσε ο Νίκος Ταβουλάρης

0ΤαβουλάρηςΑπεβίωσε ο Νίκος Ταβουλάρης, πρώην πρόεδρος στα ναυπηγεία Ελευσίνας και Νεωρίου Σύρου.

Ανοικτό ως τις 30/7 για τη συμμετοχή τουριστικών καταλυμάτων και ακτοπλοϊκών εταιριών το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού ΟΑΕΔ 2021-2022

0επιβατεςΟ ΟΑΕΔ καλεί τους ενδιαφερόμενους παρόχους τουριστικών καταλυμάτων και ακτοπλοϊκών εισιτηρίων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο ενισχυμένο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2021-2022, να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο Μητρώο Παρόχων.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter