Τετ01192022

Last updateΤρι, 18 Ιαν 2022 6pm

ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκινά η ανάπτυξη του Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων στον Πειραιά

0silo peiraias moyseio enalies arxaiothtesΟμοφώνως θετικά γνωμοδότησε το Συμβούλιο Μουσείων επί των αρχιτεκτονικών, στατικών και ηλεκρομηχανολογικών προμελετών, της μουσειογραφικής προμελέτης και της τροποποίησης του κτηριολογικού προγράμματος του Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων, στην Ηετιώνεια Ακτή του Πειραιά.

Φίλιππος Φόρτωμας: Πιστώνεται το Μεταφορικό Ισοδύναμο του 2021

0ΜΕΤΙΣΟΔΤην ικανοποίησή του εξέφρασε ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας, για την έναρξη πληρωμών του Μεταφορικού Ισοδύναμου για τα έτη 2020 και 2021 για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, προς κάλυψη δαπανών, μεταφοράς προϊόντων, πρώτων υλών και προμήθειας καυσίμων.

Κατά του άρθρου 8 παρ. 2β οι νησιωτικοί πράκτορες

skafi anapsixis 2222Κατά του άρθρου 8 παραγρ. 2β του υπό διαβούλευση νομοσχεδίου βάσει του οποίου τίθεται περιορισμός 21 ημερών στην ελεύθερη διακίνηση και επαγγελματική δράση των yachts και megayachts υπό ξένη σημαία στη χώρα μας τάχθηκε η Ένωση Ναυτικών Πρακτόρων Ελληνικών Νήσων.

To online science game που δεν πρέπει να χάσεις από το Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου

0mysteryio 1280x800Ένα έγκλημα, φαινομενικά απλό, παραμένει ανεξιχνίαστο. Ανάλαβε την υπόθεση από τη θέση του ερευνητή, χρησιμοποίησε τα ευρήματα από τη σκηνή του εγκλήματος, δώσε προσοχή στις λεπτομέρειες και φτάσε στη λύση.

B. Κορκίδης: Σωστή η απόφαση να επισπευστεί η 2η, εντός του έτους, αύξηση του κατώτατου μισθού

0korkidhs«Οι ΜμΕ της αγοράς πρέπει να επιβεβαιώσουμε πως μπορούμε να βρούμε εγχώριες και ευρωπαϊκές πηγές με τις καλύτερες τιμές.

Στην ολομέλεια του ΣτΕ η υπόθεση του Σκαραμαγκά

nafpigeia skaramaga 09Στις 18 Μαρτίου, αν δεν υπάρξει άλλη ανατροπή, αναμένεται να συζητηθεί τελικά στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η προσφυγή του Δήμου Χαϊδαρίου για την έκταση που διεκδικεί.

Β. Κορκίδης: Η μάχη κατά της ακρίβειας απαιτεί κοινό αγώνα πολιτείας και αγοράς για να κερδηθεί

0korkidis1«Μάχη» κατά της ακρίβειας δίνει ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Βασίλη Κορκίδη. Σε σχετική δήλωσή του ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ αναφέρει ότι:

Γ. Πλακιωτάκης: Η Ελλάδα έχει θαλάσσια σύνορα και συνεχίζει να τα προστατεύει είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι

0Πλακ Αρχ ΛΣΠαρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη και του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναυάρχου Λ.Σ. Θεόδωρου Κλιάρη, πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή ορκωμοσίας 95 νέων Λιμενοφυλάκων της Εκπαιδευτικής Σειράς 2019 – 2020.

Β. Κικίλιας: Το 2022 η αιχμή του δόρατος της ανάπτυξης της χώρας θα είναι ο τουρισμός

0Κικίλιας"Για μία ακόμη φορά το 2022 η αιχμή του δόρατος της ανάπτυξης της χώρας θα είναι ο τουρισμός. Όχι μόνο ο καλοκαιρινός τουρισμός, πλέον ο τουρισμός καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου", δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας σε παρέμβαση του σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή.

Γιάννης Πλακιωτάκης: Αυτοί που άφησαν απροστάτευτα τα θαλάσσια σύνορα μας επιχειρούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην Ελλάδα, εκεί που δεν υπάρχει

0plakiotakis vouli 21Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης «σε σους προσπαθούν να δημιουργήσουν πρόβλημα για την Ελλάδα, εκεί που δεν υπάρχει».

Ελληνικός τουρισμός: Ποιοι τουρίστες ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα;

0xrysopigi sifnos1Η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς σε παγκόσμιο επίπεδο και κάθε χρόνο, φιλοξενεί τουρίστες από όλο τον κόσμο. Ποιοι είναι όμως εκείνοι που συμβάλλουν περισσότερο στην ενίσχυση της οικονομίας της χώρας;

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής με την Έδρα UNESCO CON-E-ECT

0υπογραφήΤην Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στον Πειραιά, μεταξύ του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη και του καθηγητή του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος και Διευθυντή της Έδρας UNESCO - κ. Δημήτριου Εμαννουλούδη.

Ευκαιρίες και επιθυμίες για το οικονομικό έτος 2022 στην κοπή πίτας του Δ.Σ. του Ε.Β.Ε.Π.

0Δ.Τ. ΕΒΕΠ ΦΩΤΟΣτην πρώτη για το νέο έτος συνεδρίαση του Δ.Σ. του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, πέραν από την παραδοσιακή κοπή της πίτας, έγινε μια πρώτη ιχνηλάτηση των παραμέτρων που διαμορφώνουν το οικονομικό πεδίο μέσα στο οποίο ο επιχειρηματικός κόσμος της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, καλείται να δραστηριοποιηθεί το τρέχον έτος.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter