Δευ11282022

Last updateΔευ, 28 Νοε 2022 7pm

ΕΛΛΑΔΑ

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν ο Δήμος Πειραιά και η Διεθνής Ναυτική και Βιομηχανική Ένωση WIMA

0Δημ3Ο Δήμος Πειραιά και η WIMA προχώρησαν στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας, την Πέμπτη 24/11/2022, με κύριο στόχο την ενίσχυση και την στήριξη της καινοτόμου ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας στον τομέα της γαλάζιας οικονομίας .

Β. Κορκίδης για την εμπορική κίνηση στις αγορές της Αττικής: Αυξημένες οι συναλλαγές του τελευταίου τριημέρου

0Kork5«Αυξημένες εμφανίζονται οι συναλλαγές του τελευταίου τριημέρου στις ταμειακές των εμπορικών καταστημάτων κατά 10-12% από πέρυσι με τον εκτιμώμενο αριθμό να ξεπερνά τα 3 εκατ. αγορές και τον εβδομαδιαίο τζίρο λιανικών πωλήσεων των 300 εκατ. ευρώ...

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής χρηματοδοτεί τις μελέτες για Master Plan Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης στη Σητεία

0ΣητΜε την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας ανάμεσα στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, το Δήμο Σητείας και αναπτυξιακούς φορείς της περιοχής, ξεκινά η χρηματοδότηση των αναγκαίων μελετών για τη διαμόρφωση ενός κοστολογημένου και ολοκληρωμένου Master Plan για τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη της Σητείας.

Το 19ο ΕAST MED YACHT SHOW 2023, 4-6 Μαΐου στον Πόρο

skafi anapsixis 2222Ένα από τα μεγαλύτερα Yacht Shows του θαλάσσιου τουρισμού ανανέωσε το ραντεβού του για το 2023, με την ανακοίνωση της διοργάνωσης από την Οργανωτική Επιτροπή του 19ου EAST MED YACHT SHOW.

Η "Επιστήμη των Χριστουγέννων" στο Ίδρυμα Ευγενίδου

0xmasCS5 ΔΤΌσοι πιστεύουν ότι ο Santa έρχεται από την καμινάδα είναι λάθος, στην πραγματικότητα έρχεται από την καρδιά. .. Φτιάξε το δικό σου παραμύθι της «Επιστήμης των Χριστουγέννων» ...στο Ίδρυμα Ευγενίδου!

Ξενοκώστας: Θα φτιάξουμε ένα ναυπηγείο στο οποίο θα κάνουμε επισκευές 200 πλοίων το χρόνο

xenokostas onexΤα σχέδια της ONEX για τη δυναμική επανεκκίνηση των Ναυπηγείων Ελευσίνας αφού επικυρωθεί το σχέδιο εξυγίανσης από τα αρμόδια δικαστήρια, παρουσίασε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κος Πάνος Ξενοκώστας σε συνάντησή του με εκπροσώπους του Τύπου.

Πλακιωτάκης: Το Λ.Σ. για άλλη μια φορά απέδειξε όχι μόνο το επίπεδο των ικανοτήτων του, αλλά και το ότι αντιλαμβάνεται ως προτεραιότητα στην αποστολή του για την σωτηρία της ανθρώπινης ζωής

0Πλακ753Αναφορικά με την ολοκλήρωση της γιγαντιαίας επιχείρησης διάσωσης ακυβέρνητου σκάφους με εκατοντάδες μετανάστες, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης δήλωσε τα εξής :

Ξενοκώστας: "Τα ναυπηγεία μπορούν να γίνουν οι νέοι πρωταθλητές της ελληνικής οικονομίας"

0ΟΝΕΧ3"Τα ναυπηγεία μπορούν να γίνουν οι νέοι πρωταθλητές της ελληνικής οικονομίας", δήλωσε στη σημερινή του ομιλία στο 5th Athens Investment Forum, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Onex κ. Πάνος Ξενοκώστας.

Ε.Β.Ε.Π και ΕΛ.Ι.Ν.Τ. προωθούν την τεχνολογία καινοτομίας – Ισχυρό το πειραϊκό επιχειρείν με 5 νέες επιχειρήσεις να ανοίγουν ημερησίως το 2022

0ΔΤ ΕΒΕΠ 22.11.22Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (Ε.Β.Ε.Π.) και του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Τεχνολογίας (Ε.Λ.Ι.Ν.Τ.) υπεγράφη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου από τον πρόεδρο, Βασίλη Κορκίδη και τον πρόεδρο του Ε.Λ.Ι.Ν.Τ., Δρ Νικόλαο Λιάπη.

Χρηματοδότηση 157.000 ευρώ στο Δήμο Αμαρίου από το ΥΝΝΠ

euro 00mmhhhΧρηματοδότηση 157.000 ευρώ, εγκρίθηκαν στο Δήμο Αμαρίου από το υπουργείο Ναυτιλίας για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας.

Η νέα κοινωνική δράση της γ.γ.Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής : «Πρόγραμμα υποστήριξης εγκύων και νέων γονέων κατοίκων μικρών νησιών»

0FINAL Η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής ανακοινώνει την έναρξη του Προγράμματος Υποστήριξης Εγκύων και Νέων Γονέων που κατοικούν σε μικρά νησιά της επικράτειας (με πληθυσμό μικρότερο των 3.000 μονίμων κατοίκων). Φορέας υλοποίησης του προγράμματος είναι η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Φαιναρέτη».

Ιδρύθηκε η “HCPY”

0γιοτΙδρύθηκε η The Hellenic Committee for Professional Yachting (“HCPY”) που θα αντιπροσωπεύει, μεταξύ άλλων, τα συμφέροντα των πλοιοκτητών, εφοπλιστών, ναυλομεσιτών, ναυτικών πρακτόρων, πληρωμάτων, ναυπηγείων, τροφοδοτών καθώς και άλλων περιφερειακών επαγγελμάτων yachting στην Ελλάδα.

Χρηματοδοτικά εργαλεία του ΕΣΠΑ και νέες ευκαιρίες

0korkides12"Χρηματοδοτικά εργαλεία του ΕΣΠΑ και νέες ευκαιρίες" ήταν το θέμα ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε χθες στο ΕΒΕ Πειραιώς. Απευθύνοντας χαιρετισμό ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βασίλης Κορκίδης ανέφερε τα ακόλουθα:

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter