Τετ01192022

Last updateΤρι, 18 Ιαν 2022 6pm

Ε.Β.Ε.Π.:Ο διάλογος για ψηφιακές αγορές να οδηγήσει σε σαφείς, συνεπείς κανόνες σε όλη την ΕΕ

0korkidhsΟ Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Βασίλης Κορκίδης, ως μέλος του Δ.Σ. της EuroCommerce, ενόψει της έναρξης - αυτή την εβδομάδα - των τριμερών διαλόγων μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Συμβουλίου και της Επιτροπής αναφορικά με τον Νόμο για τις Ψηφιακές Αγορές (DMA), ενημερώνει για την τοποθέτηση της Γενικής Διευθύντριας της EuroCommerce, Christel Delberghe, που δήλωσε:

Σχέδιο ισχυροποίησης της εφοδιαστικής εξετάζει η Ε.Ε.

0Containers stackedΗ Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει προτάσεις για την ενίσχυση των αλυσίδων εφοδιασμού, συμπεριλαμβανομένων μέτρων που αποσκοπούν στη μείωση της εξάρτησης της ΕΕ από την Κίνα.

Κερδοφόρα χρονιά

0Suez Η Διώρυγα του Σουέζ στην Αίγυπτο απέφερε έσοδα ύψους 6 δισ. δολαρίων από τον Ιανουάριο έως το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου σύμφωνα με το Reuters,

Κινεζικός «γίγαντας» στα logistics

0Containers stackedΓιγαντιαίο σχήμα που αναμένεται να διαδραματίσει ρόλο ρυθμιστή στα logistics δημιουργήθηκε στην Κίνα.

Μετάλλαξη της COVID-19:«Ντόμικο» ταξιδιωτικών οδηγιών- Πτώση στις αγορές

0πτωτικός δείκτηςΜε την παγκόσμια εφοδιαστική να ετοιμάζεται να «πάρει το νέο κύμα» της πανδημίας και το «ντόμινο» των ταξιδιωτικών οδηγιών να «τρέχει» οι αγορές σε όλο τον κόσμο αντέδρασαν καθώς το νέο αφρικανικό στέλεχος του κορωνοιού και τις δεκάδες μεταλλάξεις του έχουν πυροδοτήσει παγκόσμιο συναγερμό.

Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου: Στοιχεία για τις ναυτιλιακές δραστηριότητες

box trader 1Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου δημοσίευσε τα αποτελέσματα της Έρευνας Διαχείρισης Πλοίων για το πρώτο εξάμηνο του 2021.

ΕΣΠ: Πτωτικά η κίνηση στις ενδιάμεσες εκπτώσεις

ESPΟ Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς μετά την ολοκλήρωση των ενδιάμεσων φθινοπωρινών εκπτώσεων, πραγματοποίησε έρευνα για την κίνηση της αγοράς το πρώτο 15θημερο του Νοεμβρίου, διάστημα που χρονικά σχεδόν συνέπεσε με την εφαρμογή των έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού.

Β. Κορκίδης: Η «τρίαινα» Σκαραμαγκάς-Ελευσίνα-Σύρος εξελίσσεται σε κόμβο ναυπηγικής και τεχνολογίας

0korkidis1Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης έδωσε συνέντευξη στο ιταλικό κανάλι Rai και αναφέρθηκε στη προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη, ώστε η Ελλάδα να επανέλθει στο γκρουπ των κρατών με δυνατή ναυπηγική βιομηχανία.

Ανταλλαγή οργάνων επικύρωσης Συμφωνίας Οριοθέτησης Θαλασσίων Ζωνών από Ν. Δένδια και Λ. Ντι Μάιο

0εξΟ υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συναντήθηκε σήμερα με τον Ιταλό ομόλογό του Λουίτζι Ντι Μάιο. Στα θέματα συζήτησης, η Λιβύη, η ανατολική Μεσόγειος, το μέλλον της Ευρώπης και οι διμερείς σχέσεις. Παράλληλα, κύριο αντικείμενο της σημερινής συνάντησης, ήταν η ανταλλαγή των οργάνων επικύρωσης της Συμφωνίας Οριοθέτησης των θαλάσσιων ζωνών των δυο χωρών.

Ψηφιακή συνεργασία BigCommerce με CMA CGM Group

323 CMA CGM CCΗ πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου BigCommerce υπέγραψε συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με τον Όμιλο CMA CGM χάρη στην οποία θα επιτραπεί σε χιλιάδες εμπόρους της θυγατρικής της NewOxatisνα δημιουργήσουν ψηφιακές βιτρίνες παγκόσμιας κλάσης.

ΕΒΕΠ:«Οι ΜμΕ ανακάμπτουν ταχύτερα από το αναμενόμενο, αλλά με αβεβαιότητα»

0ευροβΤο Ευρωβαρόμετρο που παρουσιάστηκε σήμερα στις Βρυξέλλες δείχνει τον δείκτη του Επιχειρηματικού κλίματος των ΜμΕ να φτάνει το 76,1%, αυξανόμενο κατά 16,3 μονάδες, μετά το ασθενές αποτέλεσμα του 59,8% που καταγράφηκε την άνοιξη του 2021.

6,1 δισ. για τη βιώσιμη αλιεία και την προστασία των κοινοτήτων

0τράταΤο ΕΚ ενέκρινε το ταμείο αλιείας και υδατοκαλλιέργειας (2021-2027) για την γαλάζια οικονομία, την βιοποικιλότητα και την διεθνή διακυβέρνηση των ωκεανών.

UNCTAD: 4τρις $ οι απώλειες στον τουρισμό

dolar 00Απώλειες μεγαλύτερες των 4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων στο παγκόσμιο ΑΕΠ τα έτη 2020 και 2021, μπορεί να προκαλέσει η κατάρρευση του παγκόσμιου τουρισμού σύμφωνα με τα όσα αναφέρει έκθεση της Διάσκεψης του ΟΗΕ για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη (UNCTAD) που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Μπάιντεν: Στη «μαύρη λίστα» σχεδόν διπλάσιος αριθμός κινεζικών εταιρειών στις οποίες απαγορεύονται αμερικανικές επενδύσεις

0ΜπαιντενΟ Τζο Μπάιντεν έκανε ακόμα πιο μακρύ τον κατάλογο των κινεζικών εταιρειών οι οποίες κατηγορούνται πως υποστηρίζουν στρατιωτικές ή κατασκοπευτικές δραστηριότητες του Πεκίνου και δεν μπορούν εφεξής να ωφελούνται από αμερικανικές επενδύσεις· ο Δημοκρατικός συντονίζει στο ζήτημα αυτό τα βήματα του με εκείνα του Ρεπουμπλικάνου προκατόχου του, του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο ρόλος του χονδρεμπορίου στο επίκεντρο ημερίδας του «EuroCommerce»

0Κορκίδης EuroCommerceΟ πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Βασίλης Κορκίδης ενημερώνει πως η «EuroCommerce» διεξήγαγε στις 3/6/21 την ετήσια ημερίδα # WholesaleDay21 με ομιλητές υψηλού επιπέδου, συμπεριλαμβανομένων ανώτερων στελεχών επιχειρήσεων και επιχειρηματιών.

Συνάντηση Υφυπουργού Ναυτιλίας με τον Πρέσβη του Ισραήλ στην Κύπρο

0israel1Πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση μεταξύ του Υφυπουργού Ναυτιλίας, κ. Βασίλη Δημητριάδη και του Πρέσβη του Ισραήλ στην Κύπρο, κ. Shmuel Revel.

Η Κομισιόν θέλει να κόψει την όρεξη των κινεζικών επιχειρήσεων για τις ευρωπαϊκές εταιρίες

gouan 00535Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε χθες να της δοθούν περισσότερες εξουσίες προκειμένου να μπλοκάρει την ανάθεση ή την πρόσβαση σε μια δημόσια σύμβαση αν μια ξένη επιχείρηση έχει λάβει πολλές επιδοτήσεις, μια ρύθμιση που στοχεύει, χωρίς να την κατονομάζει, την Κίνα.

Το ΕΚ εγκρίνει τη Συμφωνία Εμπορίου και Συνεργασίας ΕΕ - Ηνωμένου Βασιλείου

0Βρετανία φορτηγάΤο Κοινοβούλιο τάχθηκε επίσημα, με μεγάλη πλειοψηφία, υπέρ της συμφωνίας που ορίζει του κανόνες για τη μελλοντική σχέση ΕΕ - Ηνωμένου Βασιλείου.

Κύπρος: Τελικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων εταιρειών

0Transparency 696x392Μετά τη θέσπιση από την Κυπριακή Βουλή των Αντιπροσώπων του τροποποιητικού νόμου για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας Ν. 188(Ι)/2007 στις 18 Φεβρουαρίου 2021, κάθε εταιρεία ή άλλη νομική οντότητα που έχει συσταθεί στην Κύπρο υποχρεούται να διατηρεί επαρκείς πληροφορίες σχετικά με τους τελικούς πραγματικούς δικαιούχους της, οι οποίοι πρέπει να υποβληθούν στο Μητρώο UBO.

Μπάιντεν: «Μια ζώνη, ένας δρόμος» για τις δημοκρατικές χώρες

0Biden2Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε χθες βράδυ ότι πρότεινε στον πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χθες, ότι οι δημοκρατικές χώρες θα έπρεπε να έχουν ένα σχέδιο υποδομών για να αντισταθμίσουν την πρωτοβουλία «Μια ζώνη, ένας δρόμος» της Κίνας.

Το ΕΚ ζητά εισφορά άνθρακα σε κάποιες εισαγωγές, για πιο φιλόδοξες κλιματικές δράσεις

rupoi ploion6Για να τεθούν πιο φιλόδοξοι κλιματικοί στόχοι και για την πρόληψη «διαρροών άνθρακα», η ΕΕ πρέπει να θέσει εισφορά άνθρακα σε εισαγωγές από λιγότερο κλιματικά φιλόδοξες χώρες.
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υιοθέτησε την Τετάρτη ψήφισμα για τη δημιουργία ενός μηχανισμού συνοριακής προσαρμογής άνθρακα της ΕΕ, ο οποίος θα είναι συμβατός με το σύστημα του ΠΟΕ, με 444 ψήφους υπέρ, 70 κατά, και 181 αποχές.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter