Παρ03312023

Last updateΠαρ, 31 Μαρ 2023 4pm

H Βρετανία συμφώνησε να ενταχθεί σε εμπορικό σύμφωνο 11 χωρών του Ειρηνικού

0londino 15Η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέληξε σε συμφωνία για να ενταχθεί σε ένα εμπορικό σύμφωνο 11 χωρών του Ειρηνικού που περιλαμβάνει την Ιαπωνία και την Αυστραλία, καθώς επιδιώκει να ενισχύσει τις σχέσεις της στην εν λόγω περιφέρεια και να οικοδομήσει τους παγκόσμιους εμπορικούς δεσμούς της μετά την αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συμφωνία ΗΠΑ - Ιαπωνίας για το διμερές εμπόριο πρώτων υλών

0ΗΠΑΙΑΠΟι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας υπέγραψαν συμφωνία με σκοπό να ενισχυθούν οι «αλυσίδες εφοδιασμού με ορυκτά καίριας σημασίας και μπαταρίες για ηλεκτρικά αυτοκίνητα» και να μεγεθυνθεί το διμερές εμπόριο τέτοιων ειδών, τα οποία θεωρούνται απόλυτα απαραίτητα για την ενεργειακή μετάβαση και στα οποία κυριαρχεί μέχρι σήμερα η Κίνα. 

Tον χάρτη των μικρο-μεταφορών αλλάζει στην Ελλάδα η Golden Cargo

0drone11Σημαντικές υπηρεσίες στο εγγύς μέλλον, θα μπορούν να προσφέρουν σε γρήγορο χρονικό διάστημα σε πλοία μέσα στα λιμάνια αλλά και σε απομακρυσμένα νησιά, τα drones.

Η Credit Suisse εξαγοράστηκε από τη UBS

0Τραπ2Η UBS εξαγόρασε την Credit Suisse, ανακοίνωσαν την Κυριακή οι αρχές της Ελβετίας, σε μια προσπάθεια να διασωθεί η τράπεζα που αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα. "Με την εξαγορά της Credit Suisse από τη UBS βρέθηκε λύση ώστε να διασφαλιστεί η οικονομική σταθερότητα και να προστατευθεί η ελβετική οικονομία σε αυτή την εξαιρετική κατάσταση", επεσήμανε η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας.

Ανάκτηση της εμπιστοσύνης στις αγορές μετά τα μέτρα στήριξης για τον τραπεζικό τομέα

0αγορεςΑποκαταστάθηκε σήμερα το κλίμα στις χρηματοπιστωτικές αγορές ύστερα από μια εβδομάδα που αποτέλεσε δοκιμασία για τον τραπεζικό τομέα και μετά τα σχέδια διάσωσης που προσφέρθηκαν σε πολλές αμερικανικές τράπεζες και την Credit Suisse, που θεωρήθηκε ο αδύναμος κρίκος στην Ευρώπη.

Κατέρρευσε το εθνικό νόμισμα του Λιβάνου - 100.000 λίρες το ένα δολάριο

0Λιβανος5Η ισοτιμία της λίρας Λιβάνου έσπασε ρεκόρ σήμερα και διαμορφώθηκε στις 100.000 λίρες προς ένα δολάριο στις παράλληλες αγορές, ανέφεραν τα ανταλλακτήρια συναλλάγματος της χώρας η οποία αντιμετωπίζει μια από τις χειρότερες οικονομικές κρίσεις παγκοσμίως από τα μέσα του 19ου αιώνα.

Ψηφιοποιείται η SCZone

0Suez Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) ξεκίνησε τη δεύτερη φάση του προγράμματος τεχνικής υποστήριξης για την ψηφιοποίηση της Οικονομικής Ζώνης της Διώρυγας του Σουέζ (SCZone).

Κίνα: Το Πεκίνο στρέφεται προς τη διεύρυνση των εισαγωγών ποιοτικών προϊόντων τη φετινή χρονιά

0koytiΗ Κίνα θα διευρύνει τις εισαγωγές ποιοτικών προϊόντων αυτή τη χρονιά, μέσω ενίσχυσης της συνεργασίας της με τους εμπορικούς εταίρους της, όπως δήλωσε προχθές, Πέμπτη, ο Λι Σινγκιάν, αξιωματούχος του υπουργείου Εμπορίου.

Δήλωση Στρατηγικής Συνεργασίας υπέγραψαν Ελλάδα και Ιαπωνία - Κυρ. Μητσοτάκης: Αναβαθμίζονται σημαντικά οι στρατηγικές μας σχέσεις

0Ιαπ«Με χαροποιεί πολύ το γεγονός ότι υπογράφουμε Κοινή Δήλωση Στρατηγικής Συνεργασίας.

Το Πεκίνο καλωσορίζει επίσκεψη Μπλίνκεν στην Κίνα

0ΣημΚιν ΗΠΑΗ Κίνα καλωσορίζει επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ στη χώρα και βρίσκεται σε επικοινωνία με την αμερικανική πλευρά για τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις για την επίσκεψη, δήλωσε πρόσφατα στη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

Lockdown: Στροφή προς την επαναλειτουργία της οικονομίας κάνει η Κίνα

0koytiΗ χαλάρωση της τακτικής των αυστηρών lockdown στην Κίνα έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον του παγκόσμιου εμπορίου καθώς κομβικής σημασίας λιμάνια υπέστησαν σοβαρά προβλήματα στις εμπορευματικές ροές από την αυστηρή τήρησή του.

Το Πεκίνο ελπίζει σε ένα δίκαιο, διαφανές περιβάλλον για τις κινεζικές εταιρείες στην ΕΕ λέει ο Σι Τζινπίνγκ στον Σαρλ Μισέλ

0σιΗ Κίνα θα ενισχύσει τη στρατηγική επικοινωνία και συντονισμό με την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Κοινή έκκληση από το ευρωπαικό εμπόριο για επείγουσα στήριξη

0ΕΒΕΠ77Μετά την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου στον Πειραιά, η EuroCommerce απηύθυνε κοινή έκκληση επείγουσας δράσης για τη στήριξη του λιανικού και χονδρικού εμπορίου στη τρέχουσα σοβαρή οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

«Όχι» από Κομισιόν στην πρόταση των «15» για πλαφόν στο φυσικό αέριο

fysiko aerio 0654H πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αποφάσισε να μην προτείνει εφαρμογή πλαφόν στις τιμές του εισαγόμενου φυσικού αερίου, όπως μετέδωσε το Politico.

Οι φόβοι για μεγάλη ύφεση ρίχνουν πετρέλαιο, φυσικό αέριο και ναύλους

oil timi 231513756Οι φόβοι για μεγάλη παγκόσμια ύφεση ρίχνουν τις τιμές σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο την ίδια ώρα που τα χρηματιστήρια βρίσκονται στο κόκκινο με τους ναύλους να ακολουθούν.

Η Κίνα μείωσε τα βασικά επιτόκια δανεισμού

0KinezNomismΤο Πεκίνο προχώρησε σήμερα σε μείωση του βασικού επιτοκίου δανεισμού, ενώ μείωσε και το επιτόκιο με το οποίο καθορίζονται τα ενυπόθηκα δάνεια, διευρύνοντας τα μέτρα χαλάρωσης της προηγούμενης εβδομάδας, καθώς ενισχύονται οι προσπάθειες για την αναζωογόνηση της κινεζικής οικονομίας που χωλαίνει από μία κρίση περιουσιακών στοιχείων, αλλά και την επανεμφάνιση των περιστατικών μόλυνσης από την COVID-19.

Ε.Β.Ε.Π.: Υπεγράφη πρωτόκολλο συνεργασίας για την ενίσχυση των ελληνικών εξαγωγών στο Ιρακινό Κουρδιστάν

0ΦΩΤΟ 2 ΔΤ 21 07 2022Πρωτόκολλο συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (Ε.Β.Ε.Π) και του Ελληνοκουρδικού Κέντρου Ανοικοδόμησης και Επενδύσεων, με στόχο την ανάπτυξη των διμερών επιχειρηματικών σχέσεων και την ενίσχυση της ελληνικής εξωστρέφειας στο Ιρακινό Κουρδιστάν. Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Ε.Β.Ε.Π, παρουσιάστηκαν τα πεδία ανάπτυξης διμερών εμπορικών σχέσεων στο πρόσφορο επιχειρηματικό έδαφος του Ιρακινού Κουρδιστάν με στόχο την ενδυνάμωση της ελληνικής επιχειρηματικής παρουσίας στην περιοχή.

Σιδηροδρομικό χάος στον ορίζοντα των ΗΠΑ

0κουτιά τραίνοΦόβους για επερχόμενο χάος στις συνδυασμένες μεταφορές των ΗΠΑ από το ενδεχόμενο να προχωρήσουν οι σιδηροδρομικοί σε απεργιακές κινητοποιήσεις καθώς τα συνδικάτα «δεν τα βρίσκουν» για τις ΣΣΕ με τις σιδηροδρομικές εταιρίες εκφράζουν εισαγωγείς και εξαγωγείς των ΗΠΑ.

Κίνα: Η ανάπτυξη κατακρημνίζεται το 2ο τρίμηνο

0ShangaiΗ Κίνα είδε τον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας της να κατακρημνίζεται το δεύτερο τρίμηνο σε μόλις 0,4%, καθώς τα περιοριστικά μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας του νέου κορονοϊού και η κρίση στον τομέα των ακινήτων κατάφεραν βαρύ πλήγμα στη δραστηριότητα, σύμφωνα με επίσημα δεδομένα που δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα.

UNCTAD: Στα 7,7 τρις δολάρια η αξία του παγκόσμιου εμπορίου το πρώτο τρίμηνο του 2022

dolar 00Η αξία του παγκόσμιου εμπορίου αυξήθηκε στο ρεκόρ των 7,7 τρισεκατομμυρίων δολαρίων το πρώτο τρίμηνο του 2022. Σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2021 σύμφωνα με την Παγκόσμια Ενημέρωση Εμπορίου της UNCTAD που δημοσιεύθηκε χθες 7 Ιουλίου η αύξηση ήταν της τάξης του ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων.

Σε ρότα εμβάθυνσης οι Ελληνο- Βρετανικές ναυτιλιακές και οικονομικές σχέσεις

0τζονσονΣυναντήσεις με τους πρωθυπουργούς του Ηνωμένου Βασιλείου, της Σουηδίας, του Καναδά και της Αυστραλίας είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter