Παρ03312023

Last updateΠαρ, 31 Μαρ 2023 6pm

ΔΙΕΘΝΗ

H Βρετανία συμφώνησε να ενταχθεί σε εμπορικό σύμφωνο 11 χωρών του Ειρηνικού

0londino 15Η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέληξε σε συμφωνία για να ενταχθεί σε ένα εμπορικό σύμφωνο 11 χωρών του Ειρηνικού που περιλαμβάνει την Ιαπωνία και την Αυστραλία, καθώς επιδιώκει να ενισχύσει τις σχέσεις της στην εν λόγω περιφέρεια και να οικοδομήσει τους παγκόσμιους εμπορικούς δεσμούς της μετά την αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συμφωνία ΗΠΑ - Ιαπωνίας για το διμερές εμπόριο πρώτων υλών

0ΗΠΑΙΑΠΟι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας υπέγραψαν συμφωνία με σκοπό να ενισχυθούν οι «αλυσίδες εφοδιασμού με ορυκτά καίριας σημασίας και μπαταρίες για ηλεκτρικά αυτοκίνητα» και να μεγεθυνθεί το διμερές εμπόριο τέτοιων ειδών, τα οποία θεωρούνται απόλυτα απαραίτητα για την ενεργειακή μετάβαση και στα οποία κυριαρχεί μέχρι σήμερα η Κίνα. 

Tον χάρτη των μικρο-μεταφορών αλλάζει στην Ελλάδα η Golden Cargo

0drone11Σημαντικές υπηρεσίες στο εγγύς μέλλον, θα μπορούν να προσφέρουν σε γρήγορο χρονικό διάστημα σε πλοία μέσα στα λιμάνια αλλά και σε απομακρυσμένα νησιά, τα drones.

Ο TUI θα αποπληρώσει το σύνολο των δημόσιων αρωγών που έλαβε στη διάρκεια της πανδημίας

0ΤουιΟ μεγαλύτερος τουριστικός οργανισμός στον κόσμο, η TUI, ανακοίνωσε σήμερα αύξηση κεφαλαίου 1,8 δισεκ. ευρώ για να αποπληρώσει τις δημόσιες αρωγές που έλαβε από το γερμανικό κράτος στη διάρκεια της πανδημίας της Covid-19.

Η Credit Suisse εξαγοράστηκε από τη UBS

0Τραπ2Η UBS εξαγόρασε την Credit Suisse, ανακοίνωσαν την Κυριακή οι αρχές της Ελβετίας, σε μια προσπάθεια να διασωθεί η τράπεζα που αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα. "Με την εξαγορά της Credit Suisse από τη UBS βρέθηκε λύση ώστε να διασφαλιστεί η οικονομική σταθερότητα και να προστατευθεί η ελβετική οικονομία σε αυτή την εξαιρετική κατάσταση", επεσήμανε η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας.

Ανάκτηση της εμπιστοσύνης στις αγορές μετά τα μέτρα στήριξης για τον τραπεζικό τομέα

0αγορεςΑποκαταστάθηκε σήμερα το κλίμα στις χρηματοπιστωτικές αγορές ύστερα από μια εβδομάδα που αποτέλεσε δοκιμασία για τον τραπεζικό τομέα και μετά τα σχέδια διάσωσης που προσφέρθηκαν σε πολλές αμερικανικές τράπεζες και την Credit Suisse, που θεωρήθηκε ο αδύναμος κρίκος στην Ευρώπη.

Κατέρρευσε το εθνικό νόμισμα του Λιβάνου - 100.000 λίρες το ένα δολάριο

0Λιβανος5Η ισοτιμία της λίρας Λιβάνου έσπασε ρεκόρ σήμερα και διαμορφώθηκε στις 100.000 λίρες προς ένα δολάριο στις παράλληλες αγορές, ανέφεραν τα ανταλλακτήρια συναλλάγματος της χώρας η οποία αντιμετωπίζει μια από τις χειρότερες οικονομικές κρίσεις παγκοσμίως από τα μέσα του 19ου αιώνα.

Εξήντα ημέρες…

0Dry bulkΟ γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, διαβεβαίωσε πως θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να παραμείνει σε ισχύ η Πρωτοβουλία της Μαύρης Θάλασσας για την εξαγωγή σιτηρών από τα ουκρανικά λιμάνια.

Τουρκία: Ο Ερντογάν προκήρυξε επισήμως τις εκλογές για την 14η Μαΐου

0ΕρντογάνΟ πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν προκήρυξε επισήμως τις προεδρικές και τις βουλευτικές εκλογές για την 14η Μαΐου υπογράφοντας την απόφαση κατά την διάρκεια τελετής που μεταδόθηκε ζωντανά από την τηλεόραση.

Ψηφιοποιείται η SCZone

0Suez Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) ξεκίνησε τη δεύτερη φάση του προγράμματος τεχνικής υποστήριξης για την ψηφιοποίηση της Οικονομικής Ζώνης της Διώρυγας του Σουέζ (SCZone).

Η Σιγκαπούρη καταργεί την απαίτηση αρνητικών τεστ COVID-19

0ΣιγκαπουρηΗ MPA Singapore ενημέρωσε ότι ενόψει της βελτίωσης της παγκόσμιας κατάστασης COVID-19, του χαμηλού αντίκτυπου των εισαγόμενων κρουσμάτων στην ικανότητα υγειονομικής περίθαλψης και της απουσίας ενδείξεων απειλητικών παραλλαγών, η Σιγκαπούρη θα σταματήσει τα υπόλοιπα συνοριακά μέτρα COVID-19.

Η Maersk δώρισε εμπορευματοκιβώτια για προσωρινή στέγαση των σεισμόπληκτων

0MaerskLineΧίλια εμπορευματοκιβώτια διαμορφωμένα εσωτερικά για την στέγαση σεισμοπλήκτων δώρισε η MAERSK στην Τουρκία ύστερα από συνεννόηση με την Κρατική Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτης Ανάγκης (AFAD).

Κίνα: Το Πεκίνο στρέφεται προς τη διεύρυνση των εισαγωγών ποιοτικών προϊόντων τη φετινή χρονιά

0koytiΗ Κίνα θα διευρύνει τις εισαγωγές ποιοτικών προϊόντων αυτή τη χρονιά, μέσω ενίσχυσης της συνεργασίας της με τους εμπορικούς εταίρους της, όπως δήλωσε προχθές, Πέμπτη, ο Λι Σινγκιάν, αξιωματούχος του υπουργείου Εμπορίου.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter