Πεμ10212021

Last updateΠεμ, 21 Οκτ 2021 12pm

ΔΙΕΘΝΗ

Ψηφιακή συνεργασία BigCommerce με CMA CGM Group

323 CMA CGM CCΗ πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου BigCommerce υπέγραψε συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με τον Όμιλο CMA CGM χάρη στην οποία θα επιτραπεί σε χιλιάδες εμπόρους της θυγατρικής της NewOxatisνα δημιουργήσουν ψηφιακές βιτρίνες παγκόσμιας κλάσης.

ΕΒΕΠ:«Οι ΜμΕ ανακάμπτουν ταχύτερα από το αναμενόμενο, αλλά με αβεβαιότητα»

0ευροβΤο Ευρωβαρόμετρο που παρουσιάστηκε σήμερα στις Βρυξέλλες δείχνει τον δείκτη του Επιχειρηματικού κλίματος των ΜμΕ να φτάνει το 76,1%, αυξανόμενο κατά 16,3 μονάδες, μετά το ασθενές αποτέλεσμα του 59,8% που καταγράφηκε την άνοιξη του 2021.

Η Ευρωπαϊκή Τεχνολογική Πλατφόρμα WATERBORNE ορίζει την Καθ. Μαρία Μποϊλέ ως Συντονίστρια

0Boile 544x314Κατά τη συνεδρίασή του της 28ης Σεπτεμβρίου 2021, το Διοικητικό Συμβούλιο της Τεχνολογικής Πλατφόρμας Waterborne όρισε την Καθ. Μαρία Μποϊλέ ως Συντονίστρια του Φορέα για περίοδο δύο ετών.

'Ολο το κείμενο της συμφωνίας Ελλάδας - Γαλλίας για τη συνεργασία στην άμυνα και την ασφάλεια

0συμφΤο πλήρες κείμενο της συμφωνίας που υπέγραψαν Ελλάδα και Γαλλία για την εγκαθίδρυση στρατηγικής εταιρικής σχέσης για τη συνεργασία στην άμυνα και την ασφάλεια είναι το εξής:

Εμ. Μακρόν: Θέλουμε να προστατεύσουμε την ακεραιότητα των κρατών μας, προωθώντας την ασφάλεια και την σταθερότητα στις περιοχές μας

0MACMITS«Υπέγραψα μόλις τώρα μια στρατηγικής σημασίας συμφωνία για την άμυνα και την ασφάλεια, που είναι απαύγασμα μιας εργασίας από τον Ιούλιο του 2018 και κυρίως καρπός των τελευταίων 18 μηνών που οδήγησαν τη Γαλλία να δεσμευτεί στο πλευρό σας το καλοκαίρι του 2020» τόνισε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν

ΣΥΡΙΖΑ :«Βλαπτική για το δημόσιο συμφέρον η συμφωνία μεταξύ COSCO - Ελληνικού Δημοσίου. Δεν προσφέρεται για πανηγυρισμούς»

0Piraeus cropΒλαπτική για το δημόσιο συμφέρον χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ την συμφωνία μεταξύ COSCO - Ελληνικού Δημοσίου.

Μετά την Βρετανία η… Γερμανία

0irlandia fortigo 2 2 21Σημεία των καιρών. Η Γερμανική εφοδιαστική έχει αρχίσει να εμφανίζει «αδύναμο κρίκο» που δεν είναι άλλος παρά εκείνος της έλλειψης οδηγών φορτηγών για τις εσωτερικές και διεθνείς μεταφορές.

Τα χημικά φέρνουν ένταση των ελέγχων από το FMC

0κουτιάΜετά τους εξαγωγείς νωπών οι εισαγωγείς χημικών πρώτων υλών και προϊόντων έλαβαν την «σκυτάλη» προσβλέποντας σε ένταση των ελέγχων σε γραμμές εμπορευματοκιβωτίων από το FMC καθώς σημειώνονται ελλείψεις στην αμερικανική αγορά.

Spiegel: Ευρωπαϊκό «όχι» σε χρήματα για την ελληνική ακτοφυλακή

0limeniko1 930Η Κομισιόν δεν πρόκειται προς το παρόν να ανταποκριθεί στο αίτημα της Ελλάδας για χρηματοδότηση της δραστηριότητας της ελληνικής ακτοφυλακής με το ποσό των 15,8 εκ. ευρώ.

Αψιμαχίες για τα… «κουτιά»

0Containers stackedΣτην εμπορική αντιπαράθεση μεταξύ ΗΠΑ – Κίνας εισήλθε το θέμα των κενών εμπορευματοκιβωτίων που ταλανίζει την παγκόσμια εφοδιαστική.

6,1 δισ. για τη βιώσιμη αλιεία και την προστασία των κοινοτήτων

0τράταΤο ΕΚ ενέκρινε το ταμείο αλιείας και υδατοκαλλιέργειας (2021-2027) για την γαλάζια οικονομία, την βιοποικιλότητα και την διεθνή διακυβέρνηση των ωκεανών.

UNCTAD: 4τρις $ οι απώλειες στον τουρισμό

dolar 00Απώλειες μεγαλύτερες των 4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων στο παγκόσμιο ΑΕΠ τα έτη 2020 και 2021, μπορεί να προκαλέσει η κατάρρευση του παγκόσμιου τουρισμού σύμφωνα με τα όσα αναφέρει έκθεση της Διάσκεψης του ΟΗΕ για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη (UNCTAD) που δημοσιεύθηκε σήμερα.

ΜΚΟ ζητούν έρευνα για την έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού

0λιβανΠενήντα μη κυβερνητικές λιβανικές και διεθνείς οργανώσεις, ανάμεσά τους η Αμνηστία και το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch), ζητούν τη διενέργεια έρευνας από τον ΟΗΕ για την έκρηξη στις 4 Αυγούστου στο λιμάνι της Βηρυτού, επικρίνοντας τις ελλείψεις της λιβανικής έρευνας που δεν κατέληξε σε κανένα αποτέλεσμα σχεδόν ένα χρόνο μετά.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter