Κυρ06162024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Συνάντηση ΣΕΕΝ – ΠΝΟ για την ΣΣΕ

PNO

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της προβλεπόμενης μεικτής επιτροπής ΣΣΕ ΠΝΟ/ΣΕΕΝ 2022-2023, όπου και εξετάστηκαν τα εκκρεμή ζητήματα της διανυκτερεύσεως και της αμοιβής των εξπρές δρομολογίων.
Μετά την ανταλλαγή των απόψεων της κάθε πλευράς, έγιναν αμοιβαία αποδεκτά, ότι δεν δύναται να νοείται διανυκτέρευση διάρκειας 10 ωρών και ότι σε περίπτωση μη χορήγησης της διανυκτέρευσης, θα καταβάλλεται η προβλεπόμενη από την ΣΣΕ αποζημίωση.
Σε σχέση με το θέμα των εξπρές δρομολογίων αποφασίσθηκε, ότι η προβλεπόμενη από το άρθρο 33 της ΣΣΕ αποζημίωση, δηλαδή το 1/30 των συνολικών μηνιαίων αποδοχών, θα υπολογίζεται εφ’ όλων των τακτικών μηνιαίων αποδοχών συμπεριλαμβανομένων της αναλογίας δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας δηλαδή επί όλων των αποδοχών όπως αναφέρονται στο εξοφλητικό (pay) του Ναυτικού.
Οι ως άνω διευκρινήσεις αποφασίσθηκε να ενσωματωθούν στην επόμενη ΣΣΕ, ενώ παράλληλα η Ομοσπονδία μας διεμήνυσε στα μέλη του ΣΕΕΝ ότι η εφαρμογή τους θα διαπιστώνεται από συνεχείς τακτικούς και έκτακτους ελέγχους της Ομοσπονδίας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter