Κυρ10012023

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σύσκεψη για νέα ακτοπλοϊκή σύνδεση Β. Εύβοιας – Β. Σποράδων

0σύσκεψη

Την Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2023, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, κ. Δημήτρη Σκάλκο, και τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο. Το αντικείμενο της συνάντησης, με τη συμμετοχή και υπηρεσιακών παραγόντων, ήταν το ενδεχόμενο επιδότησης μίας νέας ακτοπλοϊκής γραμμής που θα συνδέει τα νησιά των Βορείων Σποράδων με τη Βόρεια Εύβοια, με πολλαπλά πλεονεκτήματα για τις δύο περιοχές.
Η συνάντηση εργασίας έρχεται σε συνέχεια σχετικής απόφασης και εισήγησης της Κυβερνητικής Επιτροπής Κρατικής Αρωγής προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Ειδικότερα, η Κυβερνητική Επιτροπή Κρατικής Αρωγής, μετά από συνεδρίασή της που πραγματοποιήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2022, εισηγήθηκε για την επιδότηση ακτοπλοϊκής γραμμής σύνδεσης της Βόρειας Εύβοιας με τις Σποράδες μέσω έκτακτης χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, λαμβάνοντας υπόψιν το θετικό αποτύπωμα που θα μπορούσε να έχει για την ενίσχυση της τουριστικής δραστηριότητας στη Βόρεια Εύβοια και την περαιτέρω στήριξη της περιοχής, η οποία επλήγη από τις πυρκαγιές το καλοκαίρι του 2021.
Στο πλαίσιο, λοιπόν, της στενής συνεργασίας με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής που έχει αναπτυχθεί όλη αυτή την περίοδο, συζητήσαμε εκτενώς – μαζί και με τους υπηρεσιακούς παράγοντες – την εισήγηση της Κυβερνητικής Επιτροπής Κρατικής Αρωγής όσον αφορά το ενδεχόμενο υλοποίησης επιδοτούμενης ακτοπλοϊκής γραμμής σύνδεσης της Βόρειας Εύβοιας με των τις Βόρειες Σποράδες. Η εξέταση της επιδότησης – μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων – ακτοπλοϊκής γραμμής που θα συνδέει τη Βόρεια Εύβοια με τις Βόρειες Σποράδες, όπου λειτουργεί και το αεροδρόμιο της Σκιάθου, αποτελεί μία θετική εξέλιξη για την Βόρεια Εύβοια ανοίγοντας προοπτικές για την ενίσχυση της τουριστικής δραστηριότητας μετά την μεγάλη πυρκαγιά του καλοκαιριού του 2021, ενώ παράλληλα, ανταποκρίνεται στο αίτημα των Βορείων Σποράδων για την ενδοσποραδική διασύνδεση κατά τη θερινή περίοδο. Συνολικά, λοιπόν, πρόκειται για μία εξέλιξη, η οποία μπορεί να αποφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα για τις δύο περιοχές, ανοίγοντας νέους διαύλους τουριστικής κίνησης, δημιουργώντας νέες δυνατότητες αύξησης της τουριστικής δραστηριότητας, αλλά και συμβάλλοντας στην περαιτέρω στήριξη της Βόρειας Εύβοιας.
Βάσει των αποτελεσμάτων της συνάντησης εργασίας, προχωρούν την επόμενη περίοδο, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων, τα επόμενα βήματα για την εξέταση του ενδεχομένου υλοποίησης της εισήγησης της Κυβερνητικής Επιτροπής Κρατικής Αρωγής.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter