Παρ03312023

Last updateΠαρ, 31 Μαρ 2023 6pm

Συνεδριάζει η Επιτροπή Ανταγωνισμού για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια σε Χίο και Μυτιλήνη

0attica groupΜε θέμα εάν θα διατηρήσει ή θα άρει της δεσμεύσεις που έχει αναλάβει για τρία χρόνια η «ATTICA ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» («ATTICA») για τα δρομολόγια σε Χίο και Μυτιλήνη στο πλαίσιο της εξαγοράς της Hellenic Seaways, με στόχο να αποφευχθεί η δημιουργία μονοπωλιακών συνθηκών, θα συνεδριάσει τις 24 Μαΐου η ολομέλειας της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Εντείνονται οι έλεγχοι στα ταχύπλοα

johnplakiotakΕντείνονται οι έλεγχοι στα ταχύπλοα πλοία από το Υπουργείο Ναυτιλίας και το Λιμενικό Σώμα, με στόχο την τήρηση της νομοθεσίας απασχόλησης των ναυτικών. Σχετικό είναι το σήμα που δημοσιοποίησε η ΠΝΟ και φέρει την υπογρσφή του Υπουργού Γιάννη Πλακιωτάκη.
Διαβάστε στη συνέχεια το σήμα:

Ανοικτή επιστολή ΠΝΟ για την υπογραφείσα ΣΣΕ με τον ΣΕΕΝ

PNOΜε ανοικτή της επιστολή που υπογράφει ο γ.γ. της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας Εμμ. Τσικαλάκης η Ομοσπονδία ενημερώνει τα μέλη των ναυτεργατικών Ενώσεων για την συναφθείσα συμφωνία μεταξύ ΠΝΟ και ΣΕΕΝ για την ΣΣΕ.

MINOAN LINES: Αλλαγές στα δρομολόγια λόγω της απεργίας της ΠΝΟ την Πέμπτη

0MYKONOS PALACEΟι ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ γνωστοποιούν στο επιβατικό κοινό ότι, λόγω της εξαγγελθείσας 24ωρης πανεργατικής απεργίας, όπου συμμετέχει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (Π.Ν.Ο.) την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 (από 00:01 έως 24:00), τα προγραμματισμένα δρομολόγια της εταιρείας, θα εκτελεστούν σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Συμφωνία ΣΕΕΝ- ΠΝΟ για αυξήσεις 11% στη νέα διετούς ισχύος ΣΣΕ για την ακτοπλοΐα

0επιβατεςΣε συμφωνία για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας για τα πλοία της ακτοπλοΐας και τα μεσογειακά τουριστικά σκάφη, προχώρησε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) που εκπροσωπεί τους ακτοπλόους και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

ΠΝΟ: 24ωρη απεργία στις 16 Μαρτίου

0απεργίαΗ Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας στη σημερινή συνεδρίαση της, αποφάσισε ομόφωνα, την συμμετοχή της Ομοσπονδίας στην 24ωρη Πανεργατική απεργία για την τραγωδία στα Τέμπη, που αποφασίστηκε ομόφωνα στις 12-03-2023 από τους αντιπροσώπους του 38ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ, η οποία και αρχίζει την 00.01 ώρα της 16-03-2023, ημέρα Πέμπτη, και λήγει στις 24.00 της ίδιας ημέρας.

Θέμα οργανικών συνθέσεων έθεσε η ΠΝΟ

PNOΘέμα οργανικών συνθέσεων έθεσε με έγγραφό της προς την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ΥΝΝΠ η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. Στο έγγραφο που υπογράφει ο γ.γ. της Ομοσπονδίας Εμμ. Τσικαλάκης αναφέρονται τα ακόλουθα:

Με μειωμένη ταχύτητα, λόγω μηχανικής βλάβης, πλέει προς το λιμάνι του Ηρακλείου το πλοίο «Κρήτη ΙΙ»

0KritiIIΜηχανική βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή παρουσίασε το επιβατηγό οχηματαγωγό "Κρήτη ΙΙ" ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 12 ναυτικά μίλια νότια της Μήλου.

Τροποποίηση δρομολογίων Μινωικών Γραμμών από τον Πειραιά

0FESTOSΟι ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ γνωστοποιούν στο επιβατικό κοινό ότι, λόγω της εξαγγελθείσας 24ωρης Παν-Πειραϊκής απεργίας, όπου συμμετέχει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (Π.Ν.Ο.) την Τετάρτη 08 Μαρτίου 2023 (από 00:01 έως 24:00), τα προγραμματισμένα δρομολόγια της εταιρείας, θα εκτελεστούν σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Παν πειραϊκή απεργία κήρυξε η ΠΝΟ για την τραγωδία των Τεμπών

0απεργίαΠαν πειραϊκή απεργία κήρυξε η ΠΝΟ για την τραγωδία των Τεμπών. Σε σχετική ανακοίνωση η Ομοσπονδία αναφέρει τα ακόλουθα:

Σε «πράσινη ρότα» η ακτοπλοΐα

0επιβατεςΣτην ανανέωση του ακτοπλοϊκού στόλου βάσει "πράσινων" κριτηρίων εμφανίζεται να κατευθύνεται πάση δυνάμει το Υπουργείο Ναυτιλίας. Ήδη, δε, βρίσκεται σε στάδιο σχεδιασμού των κριτηρίων και των προϋποθέσεων που απαιτούνται γι αυτόν τον σκοπό.

Ok από ΣΑΣ για τη δρομολόγηση του «ΑΝΕΜΟΣ»

0ANEMOSΣτις Κυκλάδες ξεκινάει δρομολόγια από την 1η Ιουνίου το Ε/Γ-Ο/Γ ΑΝΕΜΟΣ της Aegean Sea Lines του Ομίλου Ευγενίδη καθώς νωρίτερα σήμερα έλαβε το Ok από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ).

Δρομολογήστε το "Anemos"- Νέα επιστολή των δημάρχων Κυκλάδων στο ΥΝΝΠ

0ANEMOSΜε νέα τους επιστολή προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, οι τρεις δήμαρχοι των νησιών Σίφνου, Μήλου και Σερίφου, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σίφνου- Κιμώλου αλλά και πλήθος φορέων επανέρχονται στο ζήτημα των δρομολογήσεων των συμβατικών πλοίων εν όψει της αυριανής συνεδρίασης του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.

Ο Σ.Ε.Ε.Ν. υποστηρίζει και επιταχύνει την Πράσινη Μετάβαση της ακτοπλοΐας με την ηλεκτροδότηση των πλοίων της στα λιμάνια

0ΣΕΕΝΠλαίσιο Συνεργασίας μεταξύ του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Εργαστήριο Θαλασσίων Μεταφορών/Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών) συμφωνήθηκε στις 17 Φεβρουαρίου 2023.

ΠΝΟ: Προειδοποιητική η κινητοποίηση

PNOΗ Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, σε μια πρώτη αποτίμηση της 48ωρης προειδοποιητικής απεργίας της 8/9 Φεβρουαρίου 2023 με σκοπό και στόχο αφενός μεν την ανανέωση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και αφετέρου την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων σχετικά με τις οργανικές συνθέσεις και προστασία των ανέργων ναυτικών, εκφράζει, με ανακοίνωσή της, την πλήρη ικανοποίηση της για την επιτυχία της απεργιακής αυτής κινητοποίησης.

Άμεση αποδοχή από το ΥΝΝΠ της αίτησης δρομόγησης του Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΝΕΜΟΣ» ζητούν οι Δήμαρχοι Σίφνου-Μήλου-Σερίφου

0ΑνεμοςΝα κάνει αποδεκτό άμεσα το αίτημα της Aegean Sea Lines για τη δρομολόγηση του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΝΕΜΟΣ ζήτησαν με επιστολή προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη έστειλαν οι δήμαρχοι τριών νησιών των δυτικών Κυκλάδων, η Μαρία Ναδάλη της Σίφνου, ο Μανώλης Μικέλης της Μήλου και ο Κώστας Ρεβίνθης της Σερίφου.

Δένει για 48 ώρες τα πλοία στα λιμάνια η ΠΝΟ- Προβλήματα στα εμπορικά λιμάνια από κινητοποίηση των πληρωμάτων Ρυμουλκών

aktoploia apergia 460Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία από αύριο σε όλα τα λιμάνια της χώρας, λόγω 48ωρης πανελλαδικής απεργίας, που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, ζητώντας την κατάρτιση και υπογραφή νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για το 2023.

Σε ισχύ η απαγόρευση απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο για Δωδεκάνησα και Κυκλάδες

0άνεμοιΣε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου για τις Κυκλάδες,τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, λόγω ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλά θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατα τόπους στο Αιγαίο, σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα 9 μποφόρ. 

Κακοκαιρία - Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο

0άνεμοιΣε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω ισχυρών ανέμων που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν κατά τόπους τα 9 μποφόρ. 

Μινωικές Γραμμές: Τροποποιήσεις στα δρομολόγια Κρήτης λόγω απεργίας της ΠΝΟ

0FESTOSΤροποποιήσεις θα πραγματοποιηθούν στα δρομολόγια της Κρήτης των Μινωικών Γραμμών, λόγω της 48ωρης Πανελλαδικής απεργίας της Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), την ερχόμενη εβδομάδα.

Δημιουργία δημόσιου κρατικού fund για την ανανέωση του ακτοπλοϊκού στόλου εξάγγειλε ο Γιάννης Πλακιωτάκης

0Πλακ479Με τον χρόνο να γίνεται «πυκνός» ως το 2030 που αποτελεί χρονιά ορόσημο για την ακτοπλοΐα να έχει προσαρμοστεί στα νέα περιβαλλοντικά δεδομένα η εξαγγελία από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη για την δημιουργία δημόσιου κρατικού fund για την ανανέωση του ακτοπλοϊκού στόλου δημιουργεί νέα δεδομένα για χρηματοδοτική μόχλευση.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter