Σαβ05182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ιωάννης Παππάς : «Με τον σχεδιασμό μας διασφαλίζουμε την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κάσου και Καρπάθου»

0ΠαππάςΒουλ«Με τον σχεδιασμό μας διασφαλίζουμε την ακτοπλοϊκή σύνδεση της ιστορικής νήσου Κάσου και της Καρπάθου, ενώ στρατηγική μας επιλογή και βούληση ως Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ήταν και παραμένει όχι μόνο η ενίσχυση, αλλά και η αναβάθμιση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών μας», τόνισε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Παππάς, απαντώντας στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Γιώργου Νικητιάδη, σχετικά με την εκ νέου δρομολόγηση του “Πρέβελης”, στη γραμμή της Κασοκαρπαθίας.

Συνάντηση ΣΕΕΝ με την Υπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου

0ΔομναΤην Τρίτη 14 Μαΐου 2024 πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας του Προέδρου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας κ. Διονύσιου Θεοδωράτου, με την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, στην οποία συμμετείχαν επίσης ο Διευθυντής του Συνδέσμου μας κ. Κωνσταντίνος Γκώνιας, ενώ από τη ΔΥΠΑ η υποδιοικήτρια Ιωάννα Χορμόβα.

Τουλάχιστον 24.000 επιβάτες θα ταξιδέψουν σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά - Στο 100% η πληρότητα των πλοίων

00999 επιβάτεςΣε εξέλιξη από το πρωί η μεγάλη έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα από τα λιμάνια της Αττικής ενώ οι πληρότητες των πλοίων αγγίζουν το 100%.

Μεταφορά οχημάτων εναλλακτικών καυσίμων (AFVs) με ακτοπλοϊκά πλοία

0ploio autokinhto 4 scaledΜε γνώμονα την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και την ασφαλή διακίνηση των επιβατών, το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής εξέδωσε κατευθυντήριες οδηγίες (14/11/2023 & 16/4/2024) προς τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, για τη μεταφορά οχημάτων εναλλακτικών καυσίμων (AFVs) με τα πλοία της ακτοπλοΐας, με σκοπό την ενημέρωση, πρόληψη και τον περιορισμό πιθανών κινδύνων.

Χρ. Στυλιανίδης: «Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ανάλογο, ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων από ό,τι ήταν πέρυσι»

0ΣτυλΒουλήΟ Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Χρήστος Στυλιανίδης, απάντησε σήμερα στη Βουλή σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ κ. Κωνσταντίνου – Βασιλείου Μεταξά, σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση των Βόρειων Σποράδων με την Ηπειρωτική χώρα, αλλά και για τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Αλλαγές δρομολογίων λόγω της απεργίας της πρωτομαγιάς ανακοίνωσαν οι Μινωικές Γραμμές

0MYKONOS PALACE PHOTOΟι ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ γνωστοποιούν στο επιβατικό κοινό ότι, λόγω της εξαγγελθείσας 24ωρης ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ απεργίας της Γ.Σ.Ε.Ε την Τετάρτη 1 ΜΑΙΟΥ 2024 (από 00:01 έως 24:00) τα προγραμματισμένα δρομολόγια της εταιρείας θα εκτελεστούν σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στον τόπο μόνιμης διαμονής τους για τις εορτές του Πάσχα

0επιβατεςΕκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια θα έχουν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το διδακτικό έτος 2023-2024, προκειμένου να μεταβούν στον τόπο μόνιμης διαμονής τους για τις εορτές του Πάσχα. Ειδικότερα:

Δεμένα τα πλοία την Μ. Τετάρτη – Η ΠΝΟ συμμετέχει στην απεργία της ΓΣΕΕ

0απεργίαΜε ανακοίνωσή της η ΠΝΟ γνωστοποιεί την συμμετοχή των ναυτεργατών στην απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ την Πρωτομαγιά 2024, η οποία αρχίζει την 00.01 ώρα της 1-5-2024, ημέρα Μ. Τετάρτη και λήγει στις 24.00 της ίδιας ημέρας. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:

Εκπαιδευτικοί: Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια

0επιβατεςΕκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια θα έχουν οι νεοπροσληφθέντες εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που προσλήφθηκαν ως προσωρινοί αναπληρωτές για το διδακτικό έτος 2023-2024, προκειμένου αυτοί να μεταβούν στην περιοχή τοποθέτησης και ανάληψης υπηρεσίας.

Έτοιμη για την «πράσινη» ακτοπλοΐα δηλώνει η Σκύρος

0ΑχιλλέαςΈτοιμο να πρωτοστατήσει στην πράσινη μετάβαση της ακτοπλοΐας, παρουσιάζοντας συγκεκριμένη πρόταση μελέτη μέσω του Πολυτεχνείου, για τη ναυπήγηση ενός νεότευκτου πλοίου με μειωμένες εκπομπές άνθρακα, δηλώνει το νησί της Σκύρου.

TOURISM AWARDS 2024 Μια σπουδαία διάκριση για τις ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

0MinBraΜια σημαντική διάκριση απέσπασαν οι ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ στο φετινό θεσμό των TOURISM AWARDS 2024, που πραγματοποιήθηκε σε μια λαμπρή εκδήλωση τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, στο ξενοδοχείο Grand Hyatt στην Αθήνα.

Έκδοση Κανονισμού Αρχών και Λειτουργίας του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.)

0απεργίαΑνακοινώνεται ότι , σε συνέχεια διαβουλεύσεων με τους φορείς της επιβατηγού ναυτιλίας και κατόπιν Γνωμοδότησης του συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, εκδόθηκε η υπ΄ αριθμ. 2253.5/25412/2024/08-04-2024 (Β’ 2212) Υπουργική Απόφαση από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστο Στυλιανίδη, με τίτλο "Κανονισμός Αρχών και Λειτουργίας του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.)".

Αλλαγές δρομολογίων λόγω της απεργίας της Γ.Σ.Ε.Ε. ανακοίνωσαν οι Μινωικές Γραμμές

0MYKONOS PALACEΟι ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ γνωστοποιούν στο επιβατικό κοινό ότι, λόγω της εξαγγελθείσας 24ωρης ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ απεργίας της Γ.Σ.Ε.Ε την Τετάρτη 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 (από 00:01 έως 24:00) όπου συμμετέχει και η Π.Ν.Ο, τα προγραμματισμένα δρομολόγια της εταιρείας θα εκτελεστούν σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Πρωτοβουλίες για «πράσινη» ακτοπλοΐα - Τρέχει μελέτη για τις άγονες γραμμές στο πλαίσιο σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα

0επιβατεςΣε εξέλιξη βρίσκονται το τελευταίο διάστημα πρωτοβουλίες του υπουργείου Ναυτιλίας, προκειμένου να προχωρήσουν οι πράσινες επενδύσεις στην ακτοπλοΐα με παράλληλη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Το "MAGIC 1" στον στόλο της MAGIC SEA FERRIES

0ccafa1Η MAGIC SEA FERRIES βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την προσθήκη του ταχύπλοου καταμαράν "MAGIC 1" στον στόλο της, το οποίο ναυπηγήθηκε τον Νοέμβριο του 2023.

Συμμετέχει η ΠΝΟ στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ

PNOΤη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:

Αισιόδοξα τα μηνύματα για την επιβατική κίνηση στην ακτοπλοΐα εφέτος

0επιβατεςΘετικά είναι τα μηνύματα για την ακτοπλοϊκή κίνηση εφέτος, καθώς οι πρώτες εκτιμήσεις των ακτοπλόων κάνουν λόγο για αύξηση των επιβατών κατά 5% σε σχέση με το 2019- χρονιά που δεν υπήρχαν τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία του κορονοϊού.

Στυλιανίδης: «Η ασφάλεια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών είναι για μας στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής πρώτη προτεραιότητα»

0Στυλ778«Η ασφάλεια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών είναι για μας, στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, πρώτη προτεραιότητα» τόνισε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο σεμινάριο εξειδίκευσης για τον "Οδηγό εκπόνησης μελετών σκοπιμότητας για τα λιμενικά έργα" που πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στο Ίδρυμα Ευγενίδου, υπό τη διοργάνωση της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, της ομάδας των εμπειρογνωμόνων του προγράμματος «Jaspers» και της Διαχειριστικής Αρχής του Προγράμματος «ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ 2021-2027».

AEGEAN SEA LINES: Τροποποίηση δρομολογίων λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

0ANEMOSH AEGEAN SEA LINES σας ενημερώνει ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που θα επικρατήσουν το βράδυ της 27ης Μαρτίου,

ΥΝΝΠ: Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

0επιβατεςΕκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια θα έχουν οι νεοπροσληφθέντες εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που προσλήφθηκαν ως προσωρινοί αναπληρωτές για το διδακτικό έτος 2023-2024, προκειμένου αυτοί να μεταβούν στην περιοχή τοποθέτησης και ανάληψης υπηρεσίας, από 21/03/24 έως 29/03/2024.

AEGEAN SEA LINES : Τροποποίηση δρομολογίων λόγω δυσμενών καιρικών συνθήκων

0ANEMOSH AEGEAN SEA LINES σας ενημερώνει ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή του Βορείου Αιγαίου, η αναχώρηση του πλοίου Ε/Γ-Ο/Γ ΑΝΕΜΟΣ Ν.Π 12849, σήμερα Τρίτη 19/03/2024 από Καβάλα, Τετάρτη 20/03/24 από Λαύριο και Πέμπτη 21/3 από Καβάλα δε θα πραγματοποιηθούν.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter