Δευ11282022

Last updateΔευ, 28 Νοε 2022 7pm

Σ.Α.Σ.: Λύση στην Ακτοπλοϊκή Σύνδεση Κάσου - Καρπάθου

agones grammes 2Κατά την τελευταία συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022, αποφασίστηκε ομόφωνα η επαναπροκήρυξη των δρομολογιακών γραμμών με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις με την προηγούμενη προκήρυξη (πλοία Β΄ και Γ΄ Κατηγορίας) ως ακολούθως:

Στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών το Σχ. Π.Δ. για το ηλεκτρονικό εισιτήριο

plakiot21Το νέο Σχ. Προεδρικού Διατάγματος που προωθεί το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής για την θεσμοθέτηση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στις θαλάσσιες μεταφορές συζητήθηκε σήμερα κατά την διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.).

«Ανάσα» στην ακτοπλοΐα από την καταβολή οφειλόμενων μισθωμάτων από τα δρομολόγια άγονων γραμμών

0PlakiotakisΟικονομική "ανάσα" στην ακτοπλοΐα, δίνει η αποπληρωμή ενός μεγάλους μέρους των οφειλόμενων μισθωμάτων από την εκτέλεση δρομολογίων άγονων γραμμών, μετά από σχετική ρύθμιση που κατατέθηκε και ψηφίστηκε στη βουλή με πρωτοβουλία του αρμόδιου υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη.

Απεργούν οι ναυτεργάτες

aktoploia 7676Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν σήμερα Τετάρτη 9 Νοεμβρίου τα πλοία, με τους ναυτεργάτες να συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και άλλων οργανώσεων. 

ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ: Τροποποίηση δρομολογίων στις 9.11.2022

0KYDON PALACEΟι ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ γνωστοποιούν στο επιβατικό κοινό ότι, λόγω συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) στην εξαγγελθείσα 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη 09 Νοέμβρη 2022 (από 00:01 έως 24:00), τα προγραμματισμένα δρομολόγια της εταιρείας στις γραμμές της Κρήτης θα εκτελεστούν σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Σπ. Πασχάλης (πρόεδρος ΣΕΕΝ): Η ανανέωση του ελληνικού ακτοπλοϊκού στόλου μπορεί να γίνει μόνο με νεότευκτα πλοία

0ΠασχάληςΔύσκολη υπόθεση μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς, την παρούσα κατάσταση του ακτοπλοϊκού στόλου στην Ελλάδα, αφού ακόμα δεν έχει ανοίξει κανένας επενδυτικός κύκλος για την χρηματοδότηση και την κατασκευή νέων "πράσινων" πλοίων ή με την αγορά μικρότερης ηλικίας πλοίων.

Ολοκληρώθηκε η 4η Περιβαλλοντική απόΔραση Attica Group

0ATTICA GROUP ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΣτο πλαίσιο του προγράμματος Υπευθυνότητας & Βιώσιμης Ανάπτυξης της Attica Group «ΠΛΕΟΥΜΕ ΜΑΖΙ», το οποίο μεταξύ άλλων στοχεύει και στην περαιτέρω ανάπτυξη του εθελοντισμού και στη συνεισφορά των εργαζομένων μας σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα, ολοκληρώθηκε η 4η μίας σειράς δράσεων με αντικείμενο την προστασία της θαλάσσιας ζωής των νησιών μας.

Δεμένα τα πλοία που αναχωρούν από Πειραιά, λόγω 24ωρης απεργίας ναυτεργατικών σωματείων

0μπίντα1Δεμένα από 00:01 τα ξημερώματα έως τις 12 τα μεσάνυχτα θα παραμείνουν σήμερα τα πλοία της ακτοπλοΐας που αναχωρούν μόνο από το λιμάνι του Πειραιά, λόγω 24ωρης παμπειραϊκής απεργίας που κήρυξαν ναυτεργατικά σωματεία.

Άγονος διαγωνισμός

0PREVELIS ANEKΆγονος απέβη ο διαγωνισμός για την ακτοπλοϊκή γραμμή της Καρπάθου - Κάσου, καθώς καμία εταιρεία δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον για την κάλυψη της γραμμής.

Σταθερός αρωγός οι Μινωικές Γραμμές στο «ταξίδι» του εθελοντισμού των «Γιατρών του Αιγαίου – ΠΑ.Γ.Ν.Η»

0ΓιατρΟι Μινωικές Γραμμές, μέλος του Ομίλου Grimaldi, συμπληρώνοντας ήδη 50 χρόνια προσφοράς στο χώρο της ακτοπλοΐας, έχουν ως βασικό άξονα για τη χάραξη της στρατηγικής τους τον ΑΝΘΡΩΠΟ, επενδύουν στις δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, με όραμα να κάνουν την ανθρώπινη ικανότητα, δυνατότητα, και να συμβάλουν έμπρακτα στο κοινωνικό σύνολο.

Παμπειραϊκή Απεργία

apergia 77543Tα Δ.Σ των σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΠΕΝΕΝ, ΠΕΑΘΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, γνωστοποίησαν με επιστολή- ανακοίνωσή τους στην ηγεσία του ΥΝΝΠ και τις Εφοπλιστικές Ενώσεις την απόφαση τους να προχωρήσουν στην πραγματοποίηση 24ωρης Παμπειραϊκής Απεργίας την Τρίτη 25 Οκτώβρη από 00:01 έως 24:00.

ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ : Τροποποίηση δρομολογίων (Τρίτη 18.10.2022) λόγω δυσμενών καιρικών συνθήκων

0MYKONOS PALACEΟι Μινωικές Γραμμές ενημερώνουν το επιβατικό κοινό ότι, μετά την παράταση του απαγορευτικού απόπλου, τουλάχιστον έως τις 13:00 το μεσημέρι, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, τα δρομολόγια της εταιρείας στις Γραμμές της Κρήτης, εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, τροποποιούνται ως ακολούθως για την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022.

Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο - Κανονικά τα δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό

0άνεμοιΣε ισχύ βρίσκεται απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές, οι οποίοι, σύμφωνα με την ΕΜΥ, φθάνουν κατα τόπους τα 8 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα.

Προβλήματα στα λιμάνια Πειραιά και Ραφήνας, λόγω ισχυρών ανέμων

0άνεμοιΠροβλήματα, κυρίως στα δρομολόγια για Κυκλάδες, έχουν δημιουργηθεί στα λιμάνι του Πειραιά και της Ραφήνας λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές που σύμφωνα με την ΕΜΥ στο Αιγαίο φθάνουν τοπικά τα 8 με 9 μποφόρ.

Smyrna Di Levante: Σήμερα το πρώτο ταξίδι

smyrna 02 1140 550Ξεκινά σήμερα το απόγευμα το παρθενικό του δρομολόγιο στη γραμμή Θεσσαλονίκη-Σμύρνη, το «Smyrna di Levante»

Απαγορευτικά απόπλου

0άνεμοιΠροβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες από τα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαύριου έχουν προκαλέσει οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο που σύμφωνα με την ΕΜΥ φθάνουν τοπικά τα 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.

Παρέμβαση ΠΝΟ για την οργανική σύνθεση του Ε/Γ-Ο/Γ “Smyrna di Levante”

PNOΤο ενδεχόμενο να προχωρήσει σε άμεσες και δυναμικές συνδικαλιστικές παρεμβάσεις για την διαφύλαξη και προάσπιση των δικαιωμάτων των Ελλήνων Ναυτεργατών επισημαίνει η πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία σε έγγραφο παρέμβασή της στην ηγεσία του ΥΝΝΠ με αφορμή την μειωμένη οργανική σύνθεση του Ε/Γ-Ο/Γ “Smyrna di Levante”.

Μινωικές Γραμμές: Δρομολόγια στις γραμμές της Κρήτης έως 31/10/2022

0MYKONOS PALACE PHOTOΟι Μινωικές Γραμμές ενημερώνουν το επιβατικό κοινό και τους συνεργάτες τους, με το πρόγραμμα των δρομολογίων που ισχύει στις γραμμές της Κρήτης από 01/10/2022 έως 31/10/2022. Συγκεκριμένα, τα πλοία των Μινωικών Γραμμών θα εκτελούν το πρόγραμμα των δρομολογίων τους, ως ακολούθως:

SANTORINI PALACE: έκτακτες προσεγγίσεις στην Τήνο 02/10 & 03/10

0High Speed Catamaran SANTORINI PALACEΟι ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ενημερώνουν το επιβατικό κοινό, ότι το υπερσύγχρονο και πολυτελές High Speed Catamaran SANTORINI PALACE, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών θα πραγματοποιήσει δύο επιπλέον προσεγγίσεις στο λιμάνι της Τήνου, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 από Ηράκλειο και τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022 από Πειραιά, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

«Έκλεισε» για φέτος η σύνδεση μεταξύ Μυτιλήνης- Σμύρνης

0izmirΟλοκληρώθηκε για το 2022 η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σμύρνης με τα λιμάνια της Μυτιλήνης και του Πλωμαρίου, η πρώτη και μόνη ως τα τώρα ακτοπλοϊκή διασύνδεση της τουρκικής μεγαλούπολης με λιμάνια νησιών του ανατολικού Αιγαίου.

Προειδοποιητικού χαρακτήρα κινητοποιήσεις εξάγγειλε η ΠΝΟ

PNOΠροειδοποιητικού χαρακτήρα κινητοποιήσεις εξάγγειλε η ΠΝΟ με ανακοίνωσή της στην οποία αναφέρει τα ακόλουθα: «Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα σε εκτέλεση προηγούμενης ομόφωνης απόφασης της στις 30-8-2022 και μετά από την αποστολή σχετικής προειδοποίησης στην εργοδοσία προκειμένου να εξειδικεύσει τις συνδικαλιστικές παρεμβάσεις της.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter