Τετ06192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ

Δ. Θεοδωράτος, πρόεδρος ακτοπλόων: Στα ίδια επίπεδα οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων από το 2022

0Dionisis Theodoratos6aΑυξημένα μισθολογικά κόστη, ανατιμήσεις στις τιμές των ανταλλακτικών πλοίων και των ναυτιλιακών καυσίμων αλλά και η αύξηση των τραπεζικών επιτοκίων δανεισμού των ακτοπλοϊκών εταιρειών, καθιστούν αδύνατη προς το παρόν οποιαδήποτε συζήτηση για τη μείωση της τιμής των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Attica Group : Ολοκλήρωση της τριετούς Στρατηγικής Υπεύθυνης και Βιώσιμης Ανάπτυξης 2021 – 2023 με αύξηση της επίδοσης κατά 18,2%

0attica groupΣτη δημοσίευση του 15ου Απολογισμού Υπεύθυνης και Βιώσιμης Ανάπτυξης προχώρησε η Attica Group, πιστή στη δέσμευσή της, για ενσωμάτωση των αρχών της Υπεύθυνης και Βιώσιμης Ανάπτυξης σε όλο το φάσμα της επιχειρηματικής δραστηριότητας και των λειτουργιών της.

Συνάντηση Seajets - ΠΝΟ

0champion2 fleet 1Σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αναφέρι τα ακόλουθα:

Συνάντηση ΣΕΕΝ – ΠΝΟ για την ΣΣΕ

PNOΗ Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της προβλεπόμενης μεικτής επιτροπής ΣΣΕ ΠΝΟ/ΣΕΕΝ 2022-2023, όπου και εξετάστηκαν τα εκκρεμή ζητήματα της διανυκτερεύσεως και της αμοιβής των εξπρές δρομολογίων.

Ανακοινώθηκαν από την Aegean Sea Lines τα δρομολόγια του Ε/Γ – Ο/Γ ΑΝΕΜΟΣ

0anemos δρομΗ Aegean Sea Lines σας ενημερώνει ότι τα δρομολόγια της καλοκαιρινής περιόδου 2024 με το Ε/Γ – Ο/Γ ΑΝΕΜΟΣ για τους προορισμούς της Κύθνου, Σερίφου, Σίφνου, Μήλου και Κιμώλου είναι διαθέσιμα στο σύστημα για κρατήσεις.

Ακτοπλοϊκή Κίνηση Πάσχα 2024 : Αύξηση της επιβατικής κίνησης, μείωση στις τιμές των εισιτηρίων

0επιβατεςΑύξηση του αριθμού των επιβατών αλλά και μειώσεις στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων παρατηρούνται από την επεξεργασία των επίσημων στοιχείων του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολικής, συγκρίνοντας την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας του 2024 σε σχέση με την Μεγάλη Εβδομάδα του 2023 (Μεγάλη Δευτέρα έως Μεγάλο Σάββατο).

Ιωάννης Παππάς : «Με τον σχεδιασμό μας διασφαλίζουμε την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κάσου και Καρπάθου»

0ΠαππάςΒουλ«Με τον σχεδιασμό μας διασφαλίζουμε την ακτοπλοϊκή σύνδεση της ιστορικής νήσου Κάσου και της Καρπάθου, ενώ στρατηγική μας επιλογή και βούληση ως Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ήταν και παραμένει όχι μόνο η ενίσχυση, αλλά και η αναβάθμιση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών μας», τόνισε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Παππάς, απαντώντας στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Γιώργου Νικητιάδη, σχετικά με την εκ νέου δρομολόγηση του “Πρέβελης”, στη γραμμή της Κασοκαρπαθίας.

Attica Group:Τροποποίηση οικονομικού ημερολογίου 2024

0attica groupΗ ATTICA A.E. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ (η «Εταιρία»), σύμφωνα με τα άρθρα 4.1.2. & 4.1.3.15.1. του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι η ημερομηνία της ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης 2024

Η Ventouris Ferries εμπιστεύεται την UES Marine για την εγκατάσταση νέων καθισμάτων στο επιβατηγό Rigel VII

0Seaforce Ventouris 1Η UES Marine, κορυφαία εταιρεία επίπλωσης πλοίων, ανακοινώνει τη συνεργασία της με την Ventouris Ferries για την εγκατάσταση των νέων καθισμάτων του πλοίου Rigel VII, προσφέροντας στην ακτοπλοϊκή εταιρεία πρωτοποριακές λύσεις επίπλωσης που επιτυγχάνουν την κατάλληλη ισορροπία μεταξύ της άνεσης των επιβατών, της ποιότητας, της αντοχής και του ιδανικού κόστους, παρέχοντας ταυτόχρονα εξαιρετικό after sales service.

Συνάντηση ΣΕΕΝ με την Υπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου

0ΔομναΤην Τρίτη 14 Μαΐου 2024 πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας του Προέδρου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας κ. Διονύσιου Θεοδωράτου, με την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, στην οποία συμμετείχαν επίσης ο Διευθυντής του Συνδέσμου μας κ. Κωνσταντίνος Γκώνιας, ενώ από τη ΔΥΠΑ η υποδιοικήτρια Ιωάννα Χορμόβα.

Τουλάχιστον 24.000 επιβάτες θα ταξιδέψουν σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά - Στο 100% η πληρότητα των πλοίων

00999 επιβάτεςΣε εξέλιξη από το πρωί η μεγάλη έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα από τα λιμάνια της Αττικής ενώ οι πληρότητες των πλοίων αγγίζουν το 100%.

Μεταφορά οχημάτων εναλλακτικών καυσίμων (AFVs) με ακτοπλοϊκά πλοία

0ploio autokinhto 4 scaledΜε γνώμονα την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και την ασφαλή διακίνηση των επιβατών, το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής εξέδωσε κατευθυντήριες οδηγίες (14/11/2023 & 16/4/2024) προς τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, για τη μεταφορά οχημάτων εναλλακτικών καυσίμων (AFVs) με τα πλοία της ακτοπλοΐας, με σκοπό την ενημέρωση, πρόληψη και τον περιορισμό πιθανών κινδύνων.

Attica Group: Σχολιασμός δημοσιεύματος

0attica groupΚατόπιν ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (αρ. Πρωτ. 1195/ 29.04.2024) σε σχέση με δημοσίευμα του ηλεκτρονικού Τύπου, η «ATTICA ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» (η «Εταιρία») ανακοινώνει ότι δεν υφίσταται ούτε αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης η «σύναψη στρατηγικής συνεργασίας με τον όμιλο του επιχειρηματία Γιάννη Γρύλου που ελέγχει την αεροπορική εταιρία SKY Express».

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter