Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Πρόταση DNV για «συμμόρφωση» EEXI

0βήματα

Ο DNV σημείωσε ότι ορισμένοι πλοιοκτήτες αντιμετωπίζουν προκλήσεις για την εγκατάσταση του απαιτούμενου εξοπλισμού επί του πλοίου εντός των απαιτούμενων προθεσμιών λόγω παγκόσμιας έλλειψης ηλεκτρονικών εξαρτημάτων ή μη διαθεσιμότητας τεχνικών υπηρεσιών, π.χ. περιορισμένες δυνατότητες ελλιμενισμού.


Οι κανονισμοί τυπικά δεν προσφέρουν αναβολές συμμόρφωσης με το EEXI, λόγω μη διαθεσιμότητας εξοπλισμού. Ωστόσο, εάν προκύψουν τέτοιες καταστάσεις, ο DNV υποστηρίζει μια ενδιάμεση μέθοδο συμμόρφωσης EEXI, η οποία βασίζεται στη συνεχή παρακολούθηση ισχύος και στην επαλήθευση συμμόρφωσης που αναφέρεται από δεδομένα. Δεδομένου ότι αυτή η μέθοδος δεν ρυθμίζεται επίσημα από τον ΙΜΟ, χρειάζεται την επίσημη αποδοχή της σημαίας του σκάφους κατά περίπτωση.
Εν αναμονή της αποδοχής από τη σημαία, ο DNV υποστηρίζει την έκδοση πλήρους διάρκειας Διεθνούς Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (IEEC) σε συνδυασμό με ένα Προσωρινό Πιστοποιητικό Εξαίρεσης. Το προσωρινό πιστοποιητικό απαλλαγής απαλλάσσει προσωρινά το σκάφος από τις απαιτήσεις της κατευθυντήριας γραμμής για το σύστημα περιορισμού ισχύος άξονα/κινητήρα [MEPC.335(76)]. Απαιτεί επίσης από το σκάφος να ακολουθεί εναλλακτικό σύστημα συμμόρφωσης έως ότου καταστεί δυνατή η επαλήθευση της τελικής εγκατάστασης ή εγκαταστάσεων. Η προτεινόμενη ισχύς του Προσωρινού Πιστοποιητικού Απαλλαγής συμπίπτει με την επόμενη έρευνα της IAPP.
Για να υποστηριχθεί αυτό το επίσημο αίτημα προς τα μεμονωμένα κράτη σημαίας, μια σειρά πληροφορίες και έγγραφα, τα οποία προσδιορίζει ο νηογνώμονας, θα πρέπει να παρέχονται στον DNV τουλάχιστον για την αλληλογραφία του με τη διοίκηση της σημαίας. Ο έχει δημοσιοποιήσει τα βήματα που ακολουθούνται ενώ
σε περίπτωση καθυστερημένης παράδοσης εξοπλισμού που πρόκειται να εγκατασταθεί σε πλοία - και η συμμόρφωση με το απαιτούμενο EEXI κινδυνεύει - συνιστά στους πελάτες του να έρθουν επειγόντως σε επαφή με τον DNV για να αποφύγουν τις επιπτώσεις μη συμμόρφωσης στην πρώτη προγραμματισμένη περιοδική έρευνα το 2023.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter