Πεμ05022024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Επί τάπητος» το πράσινο υδρογόνο

0ydrogono ape energeia

MAERSK, Siemens Energy και η Suez Canal Economic Zone συναντήθηκαν για να συζητήσουν έργα πράσινου υδρογόνου ενόψει της συνόδου κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (COP27) το 2022 στην Αίγυπτο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τα μέρη συζήτησαν το πλαίσιο των μελετών σκοπιμότητας που εκπονήθηκαν από τις εταιρείες στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την υπογραφή των τελικών συμβάσεων για την υλοποίηση των πιλοτικών φάσεων για τα έργα. Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, η MAERSK και οι αιγυπτιακές αρχές υπέγραψαν συμφωνία εταιρικής σχέσης για να διερευνήσουν από κοινού την καθιέρωση μεγάλης κλίμακας παραγωγής πράσινων καυσίμων στη χώρα, επιδιώκοντας τη ναυτιλία μηδενικού ισοζυγίου άνθρακα.Τότε, τα μέρη συμφώνησαν να διεξαγάγουν μελέτη σκοπιμότητας πριν από το τέλος του 2022 για να εξετάσουν την παραγωγή υδρογόνου και πράσινων ναυτιλιακών καυσίμων με έδρα την Αίγυπτο, που τροφοδοτείται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με τη MAERSK ως ανάδοχο. Πριν από αυτή τη συμφωνία, η Siemens Energy εξασφάλισε μια παραγγελία από την European Energy για την παράδοση ενός εργοστασίου ηλεκτρολυτών για αυτό που θεωρείται το πρώτο μεγάλης κλίμακας εμπορικό έργο ηλεκτρονικής μεθανόλης στον κόσμο που τελικά θα παρέχει προμήθειες για τον στόλο της MAERSK που τροφοδοτείται με μεθανόλη.
Υπενθυμίζεται ότι και η Fortescue Future Industries (FFI), θυγατρική της αυστραλιανής εταιρείας σιδηρομεταλλεύματος Fortescue Metals Group, έχει ήδη υπογράψει μνημόνιο κατανόησης (MoU) για τη διεξαγωγή μελετών με σκοπό την ανάπτυξη της παραγωγής πράσινου υδρογόνου με εγκατεστημένη ισχύ 9,2 GW στην Αίγυπτο.
Φέτος η αιγυπτιακή κυβέρνηση συνήψε συμφωνίες με πολλές εταιρείες για να ενισχύσει την παραγωγή πράσινου υδρογόνου και αμμωνίας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter