Πεμ05022024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Έρευνα μέτρησε «τον αέρα στα πανιά τους»…

0MOL 1

Πόσο πιθανό είναι οι εφαρμογές για πρόωση με αιολική ενέργεια να αλλάξουν τις ρότες των πλοίων που θα χρησιμοποιήσουν αυτή την τεχνολογική εκδοχή για την μείωση των αέριων ρύπων από τα πλοία; Αυτό και μία σειρά άλλα ερωτήματα επιχείρησε να απαντήσει έρευνα που κατέδειξε ότι η τοπική μέτρηση ανέμου βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας προτεραιότητας των κατασκευαστών πρόωσης πλοίων με τη βοήθεια ανέμου ως βασική απαίτηση που θα επέτρεπε στις εταιρείες να βελτιστοποιήσουν περαιτέρω τις λύσεις τους.
Η έρευνα που διεξήχθη από κοινού από την εταιρεία τεχνολογίας μέτρησης Vaisala και την International Windship Association (IWSA) νωρίτερα φέτος δείχνει ότι το 80% των ερωτηθέντων στην έρευνα πιστεύουν ότι η τοπική μέτρηση ανέμου είναι «σημαντική» και το 20% ως «πολύ σημαντική» για τη βέλτιστη απόδοση της τεχνολογίας αιολικής πρόωσής τους.
Η έρευνα στόχευε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της θαλάσσιας αιολικής πρόωσης, με στόχο την καλύτερη κατανόηση των σημερινών προκλήσεων και των μελλοντικών αναγκών στις τεχνολογίες παρατήρησης και βελτιστοποίησης της αιολικής ενέργειας σε πλοία με τη βοήθεια του ανέμου/ πρόωση.
Η αιολική και η πρωτογενής αιολική πρόωση έχουν μεγάλες δυνατότητες όσον αφορά την απανθρακοποίηση της ναυτιλιακής βιομηχανίας, ειδικά στο πλαίσιο των κανονισμών EEXI και CII που θα τεθούν σε ισχύ το επόμενο έτος, καθώς μπορούν να βοηθήσουν τα πλοία να μειώσουν την κατανάλωση καυσίμων και να βελτιώσουν το αποτύπωμα άνθρακα.
Επί του παρόντος, είκοσι ένα μεγάλα εμπορικά σκάφη έχουν εγκατεστημένα συστήματα αιολικής πρόωσης επί του σκάφους. Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, η  IWSA εκτιμά ότι η τεχνολογία αιολικής πρόωσης θα εγκατασταθεί σε περίπου είκοσι πέντε μεγάλα εμπορικά πλοία, που αντιπροσωπεύουν 1,2 εκατομμύρια dwt.
Με βάση τις δημόσιες ανακοινώσεις και τις παραγγελίες ναυπηγείων που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, η IWSA εκτιμά επίσης ότι μέχρι το τέλος του 2023, έως και πενήντα μεγάλα πλοία θα χρησιμοποιούν την αιολική ενέργεια ως ανανεώσιμη πηγή ενέργειας με συνολική χωρητικότητα άνω των τριών εκατομμυρίων DWT.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter