Πεμ05022024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Το ΝΕΕ για το EU ETS και την πρωτοβουλία των έντεκα

0ΝΕΕ432

Tο Ναυτικό Επιμελητήριο της Ελλάδος χαιρετίζει την κοινή πρωτοβουλία έντεκα κορυφαίων φορέων και θεσμών της ναυτιλιακής βιομηχανίας, μεταξύ των οποίων και η ECSA, οι οποίοι προτείνουν την ίδρυση ειδικού Ταμείου για τη χρηματοδότηση δράσεων που θα συμβάλλουν στην ενεργειακή μετάβαση της ναυτιλιακής βιομηχανίας, υποστηρίζοντας τις ευρωπαϊκές και διεθνείς πρωτοβουλίες για την απανθρακοποίηση του κλάδου.
Οι συνυπογράφοντες την επιστολή ενστερνίζονται τους στόχους που έχουν τεθεί υπό το European Green Deal, το EU Climate Law καθώς και τη Συμφωνία του Παρισιού. Οι συνυπογράφοντες είναι οι ECSA, Advanced Biofuels Coalition, CLECAT, CLIA, ESPO, eFuel Alliance, ENMC, ESC, EWABA, FEPORT, SEA Europe.
Μέσω της επιστολής πραγματοποιείται έκκληση προς τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να δεσμευτούν ότι τα έσοδα που θα αντληθούν από την εισαγωγή της ναυτιλίας στο Σύστημα Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπών της ΕΕ (EU ETS) θα χρησιμοποιηθούν για την επιτάχυνση της απανθρακοποίησης της βιομηχανίας.
Μέσω της κοινής ανακοίνωσης, τα Kράτη-Μέλη της ΕΕ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καλούνται να δεσμεύσουν τα έσοδα προκειμένου να αξιοποιηθούν στη μείωση της διαφοράς μεταξύ των τιμών των συμβατικών καυσίμων και εκείνων μικρότερου ανθρακικού αποτυπώματος, στη χρηματοδότηση της Έρευνας και της Ανάπτυξης και καινοτόμων projects για καύσιμα χαμηλού και μηδενικού ανθρακικού αποτυπώματος, αλλά και τεχνολογιών πρόωσης.
Για μια ακόμη φορά, η ναυτιλιακή βιομηχανία διαδραματίζει καίριο ρόλο στην επίτευξη των πράσινων στόχων, με πρακτικές και δίκαιες λύσεις που δεν επιβαρύνουν την ευρωπαϊκή οικονομία.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter