Κυρ05192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Drones του EMSA για ελέγχους στα Στενά του Γιβραλτάρ

0ΕΜΣΑ

Το European Maritime Safety Agency (EMSA) έχει ξεκινήσει τη λειτουργία τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών κοντά στα Στενά του Γιβραλτάρ για την παρακολούθηση των εκπομπών θείου και αζώτου από διερχόμενα πλοία.
Τα δεδομένα για τους ρύπους που θα συγκεντρωθούν θα παράσχουν στο ισπανικό Υπουργείο Μεταφορών την ικανότητα να παρακολουθεί τις εκπομπές συμμόρφωσης με τους ισχύοντες κανονισμούς, σε μια προσπάθεια να μειωθούν οι επιβλαβείς επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον.
Σύμφωνα με το EMSA, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν επίσης αναπτυχθεί για συμπληρωματικά καθήκοντα, όπως ο εντοπισμός της ρύπανσης, η καταστολή των επιχειρήσεων διακίνησης και λαθρεμπορίου, ο έλεγχος της αλιείας και η διαχείριση της κυκλοφορίας των σκαφών.
Μετά τη συλλογή δεδομένων, οποιαδήποτε ένδειξη μη συμμόρφωσης μπορεί να προκαλέσει επιθεώρηση στον επόμενο λιμένα κατάπλου για να διαπιστωθεί εάν έχει διαπραχθεί παράβαση.
Πρόκειται για τη δεύτερη εκστρατεία παρακολούθησης των εκπομπών που πραγματοποιείται στην περιοχή.
Οι επιχειρήσεις επιτήρησης εκπομπών αποσκοπούν στην ενίσχυση της πρόσφατης έγκρισης της Μεσογείου θάλασσας ως περιοχής ελέγχου εκπομπών από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό, η οποία αναμένεται να τεθεί σε ισχύ το 2025.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter