Τρι04302024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

"No Turn Back" από την BIMCO

BIMCO logo

Καθώς αυξάνονται οι πιέσεις προς τις βιομηχανίες, τις κυβερνήσεις και τις εταιρείες για απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές, αυξάνεται και η ανάγκη της ναυτιλιακής βιομηχανίας να ενημερώνει το κοινό και τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων και να αυξάνει τη διαφάνεια σχετικά με τις προσπάθειες του κλάδου για απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές.
Η ναυτιλιακή βιομηχανία εκτιμάται ότι ευθύνεται για περίπου το 3% των ετήσιων παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και ενώ ο κλάδος σημειώνει πρόοδο στην εξεύρεση βιώσιμων λύσεων – από εναλλακτικά καύσιμα που περιορίζουν τις εκπομπές CO2 έως νέα και βελτιωμένα πλοία – το έργο, η έρευνα και η ανάπτυξη πρέπει να επιταχυνθούν.
"Περίπου το 90% του παγκόσμιου εμπορίου μεταφέρεται με πλοίο. Έχουμε τεράστια ευθύνη όταν πρόκειται να συμβάλουμε στο να γίνει το παγκόσμιο εμπόριο πιο πράσινο», λέει η Πρόεδρος της BIMCO, Sabrina Chao.
Κατά τη διαδικασία αυτή, ο κλάδος πρέπει να συμβάλει διερευνώντας όλες τις πιθανές στρατηγικές και εξετάζοντας εναλλακτικές λύσεις κατά την προσέγγιση της ενεργειακής μετάβασης.
Ταυτόχρονα, ο κλάδος θα χρειαστεί την υποστήριξη της παγκόσμιας ρύθμισης για να διασφαλίσει ίσους όρους ανταγωνισμού.
"Η ναυτιλιακή βιομηχανία αντιμετωπίζει μια από τις μεγαλύτερες ενεργειακές μεταβάσεις όλων των εποχών και ενώ ο μετασχηματισμός δεν μπορεί να συμβεί εν μία νυκτί, πρέπει να επικεντρωθούμε σε βιομηχανίες που συνεργάζονται στενά για να βρουν τις μεγάλης κλίμακας, μακροπρόθεσμες λύσεις που απαιτούνται για την απαλλαγή από τις ανθρακούχες πηγές", αναφέρει ο Γενικός Γραμματέας και Διευθύνων Σύμβουλος της BIMCO, David Loosley.
Το "No Turn Back" δεν χαρακτηρίζεται ως "ταινία BIMCO" και χρησιμεύει ως εργαλείο για να βοηθήσει στην ευαισθητοποίηση, την εκπαίδευση και την αύξηση της προβολής του έργου της βιομηχανίας προς την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter