Τρι04302024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Συνεργασία CMA CGM – ENGIE για την απανθρακοποίηση της ναυτιλίας

cma cgm benjamin franklin 680 2

Η CMA CGM έχει συνάψει συνεργασία με την εταιρεία κοινής ωφελείας ENGIE σε μια προσπάθεια να απαλλάξει τον άνθρακα τη ναυτιλιακή βιομηχανία.


Η συνεργασία επιδιώκει να υποστηρίξει την ανάπτυξη μιας βιομηχανίας παραγωγής και διανομής συνθετικού μεθανίου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον ναυτιλιακό τομέα. Το έργο για την παραγωγή υγροποιημένου βιομεθανίου (BioLNG) για τη ναυτιλία έχει ήδη ξεκινήσει και από τα δύο μέρη στο λιμάνι της Μασσαλίας, σε συνεργασία με τη Métropole Aix-Marseille-Provence και την TotalEnergies.
Η ENGIE πρωτοστατεί σε βιομηχανικά έργα παραγωγής συνθετικού μεθανίου, δίνοντας στη CMA CGM τη δυνατότητα να επενδύσει στην απανθρακοποίηση.
Και οι δύο εταιρείες επενδύουν σημαντικά ποσά στην έρευνα και ανάπτυξη, μαζί με τους βιομηχανικούς εταίρους τους, για να βρουν τις πηγές ενέργειας του μέλλοντος που θα επιτρέψουν την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές της ναυτιλιακής βιομηχανίας.
Μέσω αυτής της συνεργασίας, και οι δύο ομάδες συμφώνησαν να ανταλλάξουν τεχνογνωσία και εργασίες, κυρίως σε τεχνολογίες όπως η δέσμευση άνθρακα και η παραγωγή πράσινου υδρογόνου.
Η CMA CGM και η ENGIE συνεργάζονται επίσης εδώ και αρκετούς μήνες ως μέρος του Συνασπισμού για την ενέργεια του μέλλοντος, που ξεκίνησε το 2019 στο συνέδριο Assises de l'economie de la Mer. Μέσω αυτού του συνασπισμού, και οι δύο εταιρείες οδηγούν την ανάπτυξη πηγών ενέργειας και τεχνολογιών του μέλλοντος, υποστηρίζοντας νέα μοντέλα βιώσιμης κινητικότητας και μειώνοντας τον αντίκτυπο της ναυτιλίας και της βιομηχανίας logistics για το κλίμα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter