Πεμ05022024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

BIMCO: Επικαιροποιημένος κατάλογος για απορρίψεις scrubbers

BIMCO logo

Επικαιροποιημένος κατάλογο περιορισμών για scrubber wash water δημοσιοποίησε το BIMCO.

Ως γνωστόν ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (ΔΝΟ) έχει ξεκινήσει την αξιολόγηση και την εναρμόνιση των κανόνων και των οδηγιών σχετικά με την απόρριψη νερού (συμπεριλαμβανομένου του νερού πλύσης) από τα scrubbers ανοικτού τύπου στο υδάτινο περιβάλλον, συμπεριλαμβανομένης της αναθεώρησης των κατευθυντήριων γραμμών του 2015 για τα συστήματα καθαρισμού καυσαερίων.
Ωστόσο, λόγω του COVID-19 οι εργασίες έχουν σταματήσει και από τον Ιούνιο του 2021, οι συζητήσεις έχουν αναβληθεί για την 77η σύνοδο της Επιτροπής Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος του ΙΜΟ τον Νοέμβριο του 2021.
Οι τρέχουσες (2015) κατευθυντήριες γραμμές για τα συστήματα καθαρισμού καυσαερίων (MEPC.259(68)) περιλαμβάνουν κριτήρια για την παρακολούθηση και την καταγραφή των επιπέδων: pH, πολυκυκλικών αρωματικών υδρογονανθράκων (ΠΑΥ), θολότητας/αιωρούμενης ύλης σωματιδίων, νιτρικών αλάτων, πρόσθετων και άλλων ουσιών στο νερό πλύσης από scrubbers ανοικτού τύπου
Επιπλέον, στις κατευθυντήριες γραμμές διευκρινίζεται ότι τυχόν υπολείμματα που παράγονται από scrubbers θα πρέπει να παραδίδονται στην ξηρά στις λιμενικές εγκαταστάσεις παραλαβής.
Οι επικείμενες αναθεωρημένες κατευθυντήριες γραμμές για τα συστήματα καθαρισμού καυσαερίων αναμένεται επίσης να καθορίσουν και να αντιμετωπίσουν με σαφήνεια το νερό που διαφεύγει από scrubbers κλειστού βρόχου ή υβριδικά.
Ενώ οι εργασίες στον ΙΜΟ για την εναρμόνιση των κανόνων για την απόρριψη του πλυσίματος των πλυσίματος έχουν αναβληθεί, αναδύεται ένας αυξανόμενος αριθμός τοπικών περιορισμών που θεσπίζονται από χώρες ή λιμένες και τερματικούς σταθμούς.
Ως εκ τούτου, η BIMCO έχει επικαιροποιήσει τον κατάλογο των τοπικών περιορισμών όσον αφορά την απόρριψη πλυσίματος νερού πλυσίματος.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter