Πεμ05022024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Μειώνεται… η ζήτηση για scrubber

aerioi rypoi 0

Η ζήτηση για τεχνολογία scrubber μειώνεται παρά το γεγονός ότι κάποτε χαιρετίστηκε ως λύση για πολλούς να ανταποκριθούν στις κατευθυντήριες γραμμές του International Maritime Organization (IMO) για το 2020 σχετικά με την περιεκτικότητα σε θείο των καυσίμων. Σύμφωνα με στοιχεία της Wärtsilä, το ενδιαφέρον των πελατών για επενδύσεις στα εν λόγω συστήματα μειώθηκε το δεύτερο τρίμηνο του 2020 λόγω της αναταραχής στις αγορές πετρελαίου.
Επιπλέον, κατά τη διάρκεια ενός πρόσφατου webinar, ναυτιλιακοί σύμβουλοι του Drewry σημείωσαν ότι δεν αναμένεται να υπάρξει «τεράστια όρεξη» για περισσότερους scrubbers που τοποθετούνται στο στόλο ναυτιλίας μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Σύμφωνα με τον drewry περίπου το 20% των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων έχουν τοποθετήσει scrubbers.
Η απροθυμία υιοθέτησης της τεχνολογίας θα μπορούσε να αποδοθεί σε καθυστερήσεις που αντιμετωπίζουν οι ναυτιλιακές εταιρίες κατά την εγκατάσταση, καθώς και στις αυξανόμενες εκκλήσεις για απαγόρευση της εν λόγω τεχνολογίας για περιβαλλοντικούς λόγους ενώ την ίδια ώρα υπάρχουν επίσης ενδείξεις ότι τα καύσιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο θα διαμορφώσουν πιο λογικές τιμές στις αγορές.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter