Δευ05202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ερυθρά: Εγκατάλειψη πλοίου μετά από πυραυλική επίθεση

0Houthisoldier28

Οι αντάρτες Χούτι της Υεμένης φαίνεται να επιτέθηκαν και να προκάλεσαν ζημιές σε εμπορικό πλοίο στο στενό του Μπαμπ ελ-Μαντέμπ αργά την Κυριακή, αναγκάζοντας το πλήρωμα να εγκαταλείψει το πλοίο. Ο Οργανισμός Θαλάσσιου Εμπορίου του Ηνωμένου Βασιλείου (UKMTO) ανέφερε το περιστατικό, αλλά δεν το συνέδεσε ρητά με την ομάδα Χούτι, η οποία επιτίθεται στη ναυτιλία στην περιοχή από τον Νοέμβριο.
Το UKMTO έλαβε αρχικά μια αναφορά για ένα περιστατικό 35 ναυτικά μίλια νότια της Al Mukha, Υεμένη, περίπου στις 2000 ώρες UTC την Κυριακή. Ο πλοίαρχος του σκάφους ανέφερε «μια έκρηξη σε κοντινή απόσταση από το σκάφος που είχε ως αποτέλεσμα ζημιές» και ευτυχώς το πλήρωμα δεν τραυματίστηκε.
Σε μια επακόλουθη ενημέρωση που κυκλοφόρησε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (τοπική ώρα), το UKMTO ενημέρωσε ότι το πλήρωμα είχε εγκαταλείψει το πλοίο και ότι «ανώνυμοι στρατιωτικοί ανταποκριτές» ήταν στη εγκατάλειψη βοηθώντας το πλήρωμα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχει προσδιοριστεί το πλοίο-στόχο ως το bulker Rubymar, ένα βρετανικό φορτηγό πλοίο που λειτουργεί από τον Λίβανο και φέρει σημαία Μπελίζ.
Οι εκπρόσωποι των Χούτι δεν έχουν αναλάβει την ευθύνη για τη ζημιά στο σκάφος. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος Yahya Saree δήλωσε ότι αναμένει ενημέρωση από την ομάδα τη Δευτέρα το πρωί.

*φωτό αρχείου

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter