Δευ05202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ρεκόρ. 200… πλοία με μολυσμένα καύσιμα

0Bunkering

Πάει για ρεκόρ η υπόθεση των μολυσμένων καυσίμων που διατέθηκαν από την Σιγκαπούρη καθώς μέχρι ώρας 200 πλοία φαίνεται να έχουν κάνει αναφορά για προβλήματα εξ αιτίας των καυσίμων. Από αυτά, περίπου 80 πλοία έχουν αναφέρει διάφορα προβλήματα με τις αντλίες καυσίμου και τους κινητήρες τους, σύμφωνα με τη Ναυτιλιακή και Λιμενική Αρχή της Σιγκαπούρης (MPA). Όπως ενημερώθηκε, η MPA στις 14 Μαρτίου 2022 ότι ορισμένα πλοία είχαν εφοδιαστεί με υψηλό μαζούτ θείου (HSFO) που περιείχε υψηλά επίπεδα συγκέντρωσης χλωριωμένων οργανικών ενώσεων (COC) στο λιμάνι της Σιγκαπούρης. Η MPA επικοινώνησε αμέσως με τους σχετικούς προμηθευτές καυσίμων για να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να σταματήσει την τροφοδοσία των επηρεαζόμενων καυσίμων και να ενημερώσει επίσης όλα τα πλοία που εφοδιάστηκαν με το καύσιμο να είναι προσεκτικά κατά τη χρήση του.
Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία η ΜΡΑ ύστερα από έρευνα βρήκε την «διαδρομή» των μολυσμένων καυσίμων καθώς και την βασική εταιρία προμήθειας των συγκεκριμένων καυσίμων Glencore η οποία ωστόσο είχε περάσει από τεστ τα καύσιμα που ήταν σύμφωνο με το πρότυπο ISO 8217. Η Glencore είχε επίσης πραγματοποιήσει πρόσθετες δοκιμές του καυσίμου με βάση την Αμερικανική Εταιρεία Δοκιμών και Υλικών (ASTM) D7845. Τόσο το ISO 8217 όσο και το ASTM D7845 δεν ανιχνεύουν COC. Η MPA σκοπεύει επίσης να υποβάλει έγγραφο σχετικά με τη μόλυνση των καυσίμων με COC στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό.
Ωστόσο η τροπή που έχει λάβει η όλη υπόθεση φέρνει στο προσκήνιο ερωτήματα για το εύρος των ζημιών που μπορεί να έχουν υποστεί τα πλοία αλλά και περί των αποζημιώσεων που θα απαιτηθούν εν συνεχεία...

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter