Σαβ05182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Το Lloyd's Register υπογράφει την Ελληνική Χάρτα Διαφορετικότητας

0 LR and KEAN

Το Lloyd’s Register Greece υπέγραψε την Ελληνική Χάρτα Διαφορετικότητας, η οποία θέτει τα θεμέλια για την προώθηση της κοινωνικής ένταξης και των ίσων ευκαιριών σε εταιρείες και οργανισμούς της χώρας. Η Χάρτα καταδεικνύει τη δέσμευση της LR για ένα περιβάλλον εργασίας χωρίς αποκλεισμούς στην Ελλάδα και όχι μόνο.
Με την υπογραφή της Χάρτας σε μια τελετή που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του KEAN-Cell of Alternative Youth Activities, το LR ελπίζει να υποστηρίξει τη διαφορετικότητα και την αίσθηση ευημερίας σε ολόκληρο τον οργανισμό της, ενσωματώνοντας στις καθημερινές της πρακτικές αποτελεσματικής συμπερίληψης διαφορετικών εργαζομένων με πολύπλευρα οφέλη.
Το Diversity Charter, μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση της Διαφορετικότητας στις Επιχειρήσεις, ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2019. Στόχος του είναι να λειτουργήσει ως μέσο δέσμευσης για την εφαρμογή των ίσων ευκαιριών και της διαφορετικότητας σε κάθε εργασιακό περιβάλλον στην περιοχή. Η χώρα έγινε η 23η χώρα που υπέγραψε τη Χάρτα και η Χάρτα Διαφορετικότητας στην Ελλάδα λειτουργεί από το ΚΕΑΝ - Κύτταρο Εναλλακτικών Δραστηριοτήτων Νέων.
Ο Θεοδόσης Σταματέλλος, South Europe Marine & Offshore Regional Manager στο Lloyd’s Register δήλωσε: «Είμαστε πολύ περήφανοι και ενθουσιασμένοι που γίνουμε μέλος του Greek Diversity Charter, κάνοντας πράξη την αποστολή μας «μαζί είμαστε ένα LR». Το να αγκαλιάζουμε τη μοναδικότητα των ανθρώπων μας και να γιορτάζουμε την αίσθηση του ανήκειν είναι το βασικό μονοπάτι προς τη βιώσιμη ανάπτυξη της εταιρείας και του κλάδου μας».
Η Rebecca Berry, Διευθύντρια Πολιτισμού, Διαφορετικότητας και Ένταξης, κατέληξε: «Το Lloyd's Register στοχεύει να είναι ένας φάρος διαφορετικότητας και ένταξης στον κλάδο μας, όπου όλοι οι συνάδελφοί μας νιώθουν ότι τους βλέπουν, τους ακούνε και τους εκτιμούν, και χαιρόμαστε που είμαστε μέρος αυτού του σημαντικού και προοδευτική χάρτα».
Ο πρόεδρος του ΚΕΑΝ και ιδρυτής της Diversity Charter Greece, Σταύρος Μηλιώνης, δήλωσε: «Το Lloyd's Register, ένας από τους παλαιότερους και πιο αξιόπιστους ναυτιλιακούς συμβούλους, με ενεργή και αποτελεσματική δράση στον τομέα της ασφάλειας και της εκπαίδευσης διεθνώς, είναι πλέον μέλος του Diversity. Charter Greece. Είμαστε βέβαιοι ότι η συμμετοχή τους στη Χάρτα θα αποτελέσει την αφετηρία για κοινό σχεδιασμό και υλοποίηση δράσεων, με στόχο την ανάδειξη και αποδοχή της διαφορετικότητας και τη διαμόρφωση ενός υγιούς κοινωνικού περιβάλλοντος».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter