Σαβ05182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

#CrewEQUIP: Διεθνές δίκτυο εγκαταστάσεων καραντίνας για ναυτικούς

0hotel quarantine web

Οι πλοιοκτήτες, τα συνδικάτα ναυτικών και οι ομάδες ναυτικών εργοδοτών δημιουργούν το δικό τους εγκεκριμένο διεθνές δίκτυο εγκαταστάσεων καραντίνας για να διασφαλίσουν ότι οι ναυτικοί μπορούν να ενταχθούν με ασφάλεια στα πλοία, παρά τις απρόβλεπτες αλλαγές στις κυβερνητικές συνοριακές πολιτικές.
Η κίνηση λαμβάνει χώρα καθώς η παραλλαγή Omicron ωθεί τις κυβερνήσεις να κλείσουν τα σύνορά τους σε ναυτικούς που πρέπει να εγκαταλείψουν και να ενταχθούν σε πλοία.
Το Διεθνές Πρόγραμμα Ενισχυμένης Καραντίνας (#CrewEQUIP) είναι μια εταιρική σχέση μεταξύ του Διεθνούς Συμβουλίου Ναυτικών Εργοδοτών (IMEC)· το Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο (ICS)· και τη Διεθνή Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Μεταφορές (ITF). Συνολικά, οι οργανώσεις αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 80 τοις εκατό του παγκόσμιου εμπορικού στόλου και σχεδόν ένα εκατομμύριο διεθνείς ναυτικούς μέσω σχεδόν 200 συνδεδεμένων συνδικάτων.
Το #CrewEQUIP θα δημιουργήσει μια λίστα αξιόπιστων ξενοδοχείων που είναι διαθέσιμα για καραντίνα πληρώματος και εξετάζονται ανεξάρτητα. Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να υπερνικήσει τις συχνές αλλαγές στις κυβερνητικές συνοριακές πολιτικές που επηρεάζουν το διεθνές πλήρωμα, εφαρμόζοντας τα υψηλότερα πρότυπα και τα καλύτερα πρωτόκολλα του κλάδου, διασφαλίζοντας ότι το πρόγραμμα θα συνεχίσει να οδηγεί με ασφάλεια το πλήρωμα στα πλοία, ακόμη και αν οι κυβερνήσεις αυξήσουν τις απαιτήσεις καραντίνας.
Οι ομάδες ανέφεραν ότι το πρόγραμμα είναι επειγόντως απαραίτητο για να αποφευχθεί η επιστροφή της ναυτιλιακής βιομηχανίας στα χειρότερα άκρα της κρίσης αλλαγής πληρώματος, κατά την οποία 400.000 ναυτικοί παγιδεύτηκαν να εργάζονται σε πλοία πέραν των αρχικών τους συμβάσεων στα τέλη του 2020, με ισοδύναμο αριθμό να μην μπορεί να ενταχθεί σε πλοία και να κερδίσει εισόδημα.
Αν και ένα παγκόσμιο, μόνιμο σύστημα με ψηφιακό εμβόλιο και αναγνώριση δοκιμών εξακολουθεί να είναι επειγόντως απαραίτητο, οι ομάδες ανέφεραν ότι #CrewEQUIP θα είναι σημαντικό να έχουν τεθεί σε εφαρμογή εν τω μεταξύ για να υποστηρίξουν μεγαλύτερα επίπεδα αλλαγής πληρώματος. Οι ομάδες χαιρέτισαν η ανακοίνωση αυτή την εβδομάδα μιας νέας κοινής ομάδας δράσης ΠΟΥ-ΔΟΕ-βιομηχανίας για την προώθηση ψηφιακών «κίτρινων καρτών» για ναυτικούς και άλλους εργαζομένους που πρέπει να διασχίσουν τα σύνορα για τη δουλειά τους.
Στο πλαίσιο του #CrewEQUIP, οι ναυτιλιακές εταιρείες και οι εκπρόσωποί τους, όπως οι πράκτορες πληρώματος και οι διαχειριστές πλοίων, είναι σε θέση να χορηγούν εγκαταστάσεις καραντίνας πριν από την επιβίβαση για τους ναυτικούς που πρέπει να εξεταστούν για αναγνώριση. Οι εγκαταστάσεις πρέπει να πληρούν τα αυστηρά πρότυπα του #CrewEQUIP για την υγιεινή, τη δοκιμή της ακεραιότητας και την ασφάλεια των δεδομένων.
Μια εγκατάσταση πρέπει επίσης να περάσει από επιθεωρήσεις από το Lloyd's Register, τον αναγνωρισμένο εξωτερικό ελεγκτή του προγράμματος, για να γίνει και να παραμείνει αναγνωρισμένος #CrewEQUIP παρόχους.
Από χθες Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου, οι πλοιοκτήτες, οι ναυτιλιακές εταιρείες και οι εκπρόσωποί τους μπορούν να έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική πύλη κρατήσεων για να ορίσουν εγκαταστάσεις καραντίνας πριν από την επιβίβαση στο crewequip.org.

Ο Guy Platten,Γενικός Γραμματέας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, δήλωσε: «Η ICS είναι στην ευχάριστη θέση να συνεργαστεί με την IMEC και την ITF σε αυτό το βασικό πρόγραμμα». #CrewEquip θα καταστήσει ομαλότερη τη διαδικασία καραντίνας τόσο για τους ναυτικούς όσο και για τους πλοιοκτήτες και θα διασφαλίσει την τήρηση υψηλών προτύπων».
"Ωστόσο, οι παγκόσμιοι ηγέτες πρέπει να παράσχουν επειγόντως μακροπρόθεσμη λύση για να εξασφαλίσουν ότι οι ναυτικοί δεν επηρεάζονται πλέον αδικαιολόγητα από τους συνεχώς μεταβαλλόμενους περιορισμούς στα ταξίδια και την καραντίνα. Η επαναφορά των σκληρών ταξιδιωτικών κανόνων από τις κυβερνήσεις ως σπασμωδική απάντηση στην παραλλαγή Omicron προκαλεί μεγάλη ανησυχία. Πρέπει να αναληφθεί συντονισμένη δράση από τους παγκόσμιους ηγέτες για να εξαιρεθούν οι εργαζόμενοι στις μεταφορές από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και να τους δώσουν προτεραιότητα για εμβολιασμούς και ενισχυτές. Δεν θέλουμε να δούμε επιστροφή στην κορύφωση της κρίσης αλλαγής πληρώματος".
Ο Πρόεδρος του Διεθνούς Συμβουλίου Ναυτικών Εργοδοτών (IMEC), Πλοίαρχος Belal Ahmed, δήλωσε: «Η IMEC είναι πολύ ευτυχής που συνεργάζεται με το ICS και την ITF για τη δημιουργία αυτού του πολυπόθητου, υψηλής ποιότητας προγράμματος εγκαταστάσεων καραντίνας».
«Οι ναυτικοί έχουν διαταραχθεί και εξακολουθούν να διαταράσσονται σοβαρά από την πανδημία Covid-19. Ενώ ο κόσμος έχει επανειλημμένα τεθεί σε αποκλεισμό, οι ναυτικοί εργάστηκαν ακούραστα για να διατηρήσουν το διεθνές εμπόριο συνεχώς σε κίνηση και τελικά για να διασφαλίσουν ότι ο παγκόσμιος πληθυσμός θα διατηρηθεί θρεμμένος και ζεστός. Ωστόσο, παρά το σημαντικό έργο που αναλαμβάνουν οι ναυτικοί, πολλές κυβερνήσεις έχουν καταστήσει εύκολη την κυκλοφορία αυτών των βασικών εργαζομένων εντός και εκτός πλοίων".
«Αυτό το νέο πρόγραμμα εγκαταστάσεων καραντίνας θα δώσει στη βιομηχανία μεγαλύτερη εμπιστοσύνη για να υποστηρίξει την κίνηση περισσότερων ναυτικών πιο τακτικά σε όλο τον κόσμο, γνωρίζοντας ότι υπάρχει πολύ μικρότερος κίνδυνος εισαγωγής του Covid-19 σε ένα πλοίο εάν ένας ναυτικός έχει ενταχθεί μέσω μιας εγκεκριμένης από το CrewEquip εγκατάστασης, όπου θα επικρατήσουν τα υψηλότερα πρότυπα».
Ο πρόεδρος του Τμήματος Ναυτικών της ITF, David Heindel,χαιρέτισε την #CrewEQUIP εταιρική σχέση λέγοντας: «Μια επιτυχημένη αλλαγή πληρώματος χρειάζεται τα πάντα για να ευθυγραμμιστεί σε όλα τα κράτη-λιμάνια, τις χώρες διέλευσης και τις κατάλληλες εγκαταστάσεις που διατίθενται στη χώρα καταγωγής των ναυτικών που εμπλέκονται. Επί του παρόντος, ακόμη και φαινομενικά μικρές αλλαγές στις πολιτικές της κυβέρνησης για τα σύνορα, την υγεία ή την καραντίνα μπορούν να σταματήσουν μια προγραμματισμένη αλλαγή πληρώματος – συχνά αφήνοντας έναν ναυτικό χωρίς επιλογή από το να συνεχίσει να εργάζεται επί του σκάφους πέρα από τις αρχικές συμβάσεις του.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter