Σαβ05182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Βρέθηκαν μεθυσμένοι

Karin Hoj and Scot Carrier

Δύο μέλη του πληρώματος του υπό βρετανική σημαία φορτηγού πλοίου Scot Carrier συνελήφθησαν αφού διαπιστώθηκε ότι υπερέβαιναν το νόμιμο όριο αλκοόλ τη στιγμή της σύγκρουσης με το δανέζικο φορτηγό πλοίο Karin Hoj στη Βαλτική Θάλασσα, ατύχημα που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον ενός ναυτικού.

Η σουηδική εισαγγελική αρχή διερευνά την τέλεση πολλών εγκλημάτων, όπως μέθη στη θάλασσα, αμέλεια στη θαλάσσια κυκλοφορία και πρόκληση θανάτου από αμέλεια. Ένας 30χρονος Βρετανός υπήκοος είναι ύποπτος και για τις τρεις κατηγορίες, ενώ ένας 56χρονος Κροάτης κρατείται ως ύποπτος για «βαριά μέθη».

Το Scot Carrier χωρητικότητας 4.800 dwt, ιδιοκτησίας της Scotline με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, ήταν καθ' οδόν από τη Λετονία προς τη Σκωτία όταν συγκρούστηκε την προηγούμενη Δευτέρα με το Karin Hoj χωρητικότητας 492 dwt στα ανοιχτά της σουηδικής ακτής και του νησιού Bornholm.. Το τελευταίο ανατράπηκε σχεδόν αμέσως με ένα μέλος του πληρώματος μα βρεθεί νεκρό στο πλοίο, ενώ το άλλο παραμένει αγνοούμενο και θεωρείται νεκρό.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter