Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στο τραπέζι των συζητήσεων του ΥΝΑΝΠ οι προτάσεις Βενιάμη για τα ΕΠΑΛ

theodoros veniamis 80

Πάγια και σταθερή θέση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, είναι η αναβάθμιση των ΕΠΑΛ, στηριζόμενη ωστόσο σε αυστηρά ποιοτικά κριτήρια τα οποία, σε κάθε βαθμίδα, θα διασφαλίζουν την ομαλή ενσωμάτωση των νέων στα σύγχρονα πλοία. Στόχος των προτάσεων της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών είναι ένας και μόνος: Να αναγεννηθεί η ιδέα της ναυτοσύνης, ενώ συνάμα να καταστεί κοινός τόπος ότι η θάλασσα προσφέρει την δυνατότητα ενός σύγχρονου επαγγέλματος με μέλλον.

Aυτός που έθεσε για πρώτη φορά ζήτημα αναβάθμισης των ΕΠΑΛ, ένα θέμα που συζητήθηκε πρόσφατα στο υπουργείο Ναυτιλίας σε σύσκεψη στην οποία μετείχε ο υπουργός Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλής και ο Υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης, ήταν ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κ. Θεόδωρος Βενιάμης, ο οποίος ακολούθως υπέβαλλε σειρά συγκεκριμένων και ολοκληρωμένων προτάσεων στο υπουργείο Ναυτιλίας προς την κατεύθυνση αυτή.

Σύμφωνα με τις προτάσεις Βενιάμη, τα ΕΠΑΛ πρέπει να ανοίξουν τις πόρτες τους για να δεχθούν ακόμη περισσότερα παιδιά τα οποία θα θελήσουν να ακολουθήσουν μια σταδιοδρομία στην Θάλασσα.

Πρέπει, με άλλα λόγια να δημιουργηθεί μια νέα δεξαμενή άντλησης νέων που θα επιλέγουν να ακολουθήσουν το ναυτικό επάγγελμα προσφέροντάς τους παράλληλα μια αξιόπιστη λύση στο μείζον θέμα της ανεργίας.

Οι βασικοί άξονες των προτάσεων Βενιάμη είναι τρεις:

-Εξέλιξη των αποφοίτων των ΕΠΑΛ Ναυτικής κατεύθυνσης, μέσα από συγκεκριμένες προϋποθέσεις, όπως π.χ. αυξημένη θαλάσσια υπηρεσία για τον κάθε βαθμό, και επιπλέον κύκλους επιμόρφωσης.
-Καθορισμός των προϋποθέσεων αυτών με βάση τα διεθνή στάνταρ όπως αυτά καθορίζονται από τις σχετικές διεθνείς συμβάσεις.
-Άνοιγμα της δεξαμενής των νέων Ελλήνων που θα επιλέγουν το ναυτικό επάγγελμα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter