Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Απορροφά την CSAV η Hapag-Lloyd

Hapag-Lloyd-Ship

Συγχωνεύσεων συνέχεια. Και ενώ ακόμη, οι ανά τον κόσμο αρμόδιες αρχές ψάχνουν το νομικό υπόβαθρο των μεγάλων alliances, οι οποίες ούτως ή αλλέως θα δραστηριοποιηθούν, μια νέα είδηση έρχεται να προστεθεί σε αυτές των συμμαχιών, η οποία προσλαμβάνει ιδιαίτερης σημασίας, καθώς αποτυπώνει τις τάσεις στο παγκόσμιο γίγνεσθαι όσον αφορά τις επιταγές του διεθνούς εμπορίου.

Ειδικότερα, όπως παρουσίασε η Lloyds List, η Hapag- Lloyd υπέγραψε δεσμευτική συμφωνία με τη Compañía Sud Americana de Vapores (CSAV), με την οποία αναλαμβάνει το τμήμα container του Χιλιανού Ομίλου.

Η επίσημη ανακοίνωση, έγινε τη Τετάρτη και το νέο σχήμα θα αποτελέσει την τέταρτη μεγαλύτερη επιχείρηση μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο, μετά τις Maersk Line, Mediterranean Shipping Co και CMA CGM. Σημειώνεται, ότι και οι τέσσερις είναι ευρωπαϊκές εταιρείες.

Ο νέος όμιλος θα διαθέτει ένα στόλο από περίπου 200 πλοία με εκτιμώμενη χωρητικότητα 7,5 εκατ. teu ετησίως, θα έχει έδρα το Αμβούργο αλλά και ισχυρό περιφερειακό γραφείο στη Χιλή. Οι συνομιλίες των δύο εταιρειών σχετικά με τη συγχώνευση, ξεκίνησαν στα τέλη του περασμένου έτους.

Ο εκτελεστικός πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Hapag – Lloyd, Michael Behrendt, ο οποίος αποχωρεί τον Ιούνιο , δεν είχε κρύψει την επιθυμία του για μια ενδεχόμενη συγχώνευση.

Αν και αναφέρεται ως συγχώνευση, η συμφωνία είναι στην πραγματικότητα μια εξαγορά , με τον πολύ μικρότερο βραχίονα εμπορευματοκιβωτίων, την CSAV, να απορροφάται από τη γραμμή του Αμβούργου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Hapag - Lloyd αυτή τη στιγμή κατατάσσεται έκτη στον κόσμο, με συνολικό στόλο 760.000 teu, ενώ CSAV είναι 19η, με 327.300 teu.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter