Τετ07032024

Last updateΤετ, 03 Ιουλ 2024 8am

Ιδιωτική ΑΕΝ στη Χίο

0TEENS EXTERNAL

Ανοίγει τον προσεχή Σεπτέμβριο στη Χίο υπό τη σκέπη του ιδρύματος Μαρία Τσάκος το “Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού”.
Θα προσφέρει υψηλού επιπέδου εκπαίδευση σύμφωνα με τα σύγχρονα πρότυπα που απαιτεί η Ναυτιλιακή βιομηχανία της νέας εποχής με την ψηφιοποίηση, την ραγδαία τεχνολογική ανάπτυξη και την πράσινη μετάβαση.
Την ίδρυση της ιδιωτικής ΑΕΝ είχε προαναγγείλει ο καπετάν Παναγιώτης Τσάκος
Είναι η πρώτη Ακαδημία υπό το καθεστώς του υφυπουργείου Ναυτιλίας της Κύπρου με έδρα την Ελλάδα. Από την κυπριακή κυβέρνηση είναι και η πιστοποίηση του αφού προηγήθηκαν αυστηρές επιθεωρήσεις από τον αρμόδιο ελεγκτικό μηχανισμό.
Η ΑΕΝ θα στεγάζεται στο κτήριο όπου λειτουργεί σήμερα το Ναυτικό Λύκειο. Σε πρώτη φάση θα υποδεχθεί 20 σπουδαστές στο τμήμα πλοιάρχων και 20 σπουδαστές στο τμήμα Μηχανικών.
Το πρόγραμμα σπουδών προβλέπει δύο χρόνια θεωρητική εκπαίδευση και έναν χρόνο θαλάσσια υπηρεσία. Το κόστος φοίτησης ανέρχεται συνολικά και για τα δύο χρόνια στις 10.000 ευρώ ενώ θα χορηγούνται και υποτροφίες σε ποσοστό 20% ως ακολούθως:
α) Σε σπουδαστές με βαθμό απολυτηρίου Λυκείου άνω του 18 κατά το πρώτο έτος φοίτησης και για το δεύτερο έτος εφόσον έχουν πετύχει βαθμολογία άνω του 870% του μέσου όρου.
β) Σε παιδιά ναυτικών
γ) Σε παιδιά πολύτεκνων οικογενειών
δ) Σε σπουδαστές που ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες βάσει κοινωνικοοικονομικών κινήτρων.
Επίσης θα υπάρξει και πρόγραμμα χρηματοδότησης διδάκτρων σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πανεπιστημιακά πρότυπα με την εγγύηση του ομίλου Τσάκου.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter