Παρ05172024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στο στόλο της MSC το «MSC Nicola Mastro»

0MSC Gulsun

Το νεότευκτο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων 24.166 TEU «MSC Nicola Mastro», που ανήκει στην ελβετική ναυτιλιακή MSC, βαφτίστηκε στην Τεργέστη της Ιταλίας στις 3 Σεπτεμβρίου.

Το πλοίο ανήκει στα νεότευκτα πλοία κατηγορίας Celestino Maresca της εταιρείας. συνολικό μήκος του πλοίου είναι 400 μέτρα, το πλάτος είναι 61,5 μέτρα και το βύθισμα του είναι 33,2 μέτρα. Μπορεί να μεταφέρει έως και 24.166 εμπορευματοκιβώτια.
Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος του MSC Group Diego Aponte απέτινε φόρο τιμής στον καπετάνιο Nicola Mastro από τον οποίο πήρε το όνομά του το πλοίο. Μεταξύ άλλων, ο Aponte είπε: «Ήταν ένας από τους σημαντικότερους πυλώνες της MSC. Ένας σπουδαίος επαγγελματίας, ένας από τους καλύτερους καπετάνιους του στόλου μας. Ένας χαρούμενος άνθρωπος που πάντα έβρισκε μια λύση σε όλα. Αλλά πάνω απ' όλα ένας πολύ στενός φίλος με τον οποίο ταξίδεψα στον κόσμο και έμαθα τόσα πολλά από το να είμαι κοντά του τόσα χρόνια».
Όπως και τα αδελφά πλοία MSC Tessa, MSC Irina, MSC Celestino Maresca και MSC Raya, το πλοίο κατασκευάστηκε στην Κίνα. Ο ναυπηγός είναι η Jiangnan Shipyard, θυγατρική της China State Shipbuilding Corporation.
Η Bank of Communications Financial Leasing (Bocom) παρήγγειλε το πλοίο για λογαριασμό της MSC. Το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων θα πλέει υπό σημαία Λιβερίας.
Τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, το ναυπηγείο Jiangnan παρέδωσε ένα άλλο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων 24.116 TEU, MSC Mette, στην ελβετική ναυτιλιακή εταιρεία.
Σύμφωνα με τον ναυπηγό, το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων ενσωματώνει μια σειρά καινοτόμων χαρακτηριστικών που μειώνουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του, ενισχύοντας παράλληλα την επιχειρησιακή απόδοση, συμπεριλαμβανομένης μιας μικρής βολβώδους πλώρης, έλικες μεγάλης διαμέτρου και αγωγούς εξοικονόμησης ενέργειας.

*φωτό αρχείου

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter