Παρ05172024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Άνοιξε η όρεξη» της CMA CGM για επενδύσεις

0CMA

Η CMA CGM σχεδιάζει να πραγματοποιήσει μεγάλες επενδύσεις για να επεκτείνει τη χωρητικότητα του τερματικού σταθμού εμπορευματοκιβωτίων στις εγκαταστάσεις της στο λιμάνι της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϋ μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Global Containers Terminals (GCT). Αυτό έρχεται καθώς το λιμάνι της Ανατολικής Ακτής συνεχίζει να ξεπερνά τα λιμάνια της Δυτικής Ακτής και προσπαθεί να εδραιώσει τη θέση του ως το κορυφαίο λιμάνι της Ακτής του Ατλαντικού.
Η CMA CGM αποκαλεί τις νεοαποκτηθείσες εγκαταστάσεις της στο Νιου Τζέρσεϊ και τη Νέα Υόρκη «ναυαρχίδες τερματικών λειτουργιών σε ένα κρίσιμο σημείο εισόδου στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ». Ανακοινώνοντας ότι είχε ολοκληρώσει την εξαγορά στις 31 Αυγούστου, η CMA CGM δήλωσε ότι σκοπεύει να αναπτύξει περαιτέρω τους δύο τερματικούς σταθμούς, καθώς ο όμιλος επιδιώκει επίσης να ενισχύσει τη θέση του ως παγκόσμιος φορέας εκμετάλλευσης λιμενικών τερματικών σταθμών.
Τον Ιούλιο, ο όγκος των NY/NJ αυξήθηκε κατά 16% στα 725.479 TEU. Αυτό συνέβη καθώς τα λιμάνια της Νότιας Καλιφόρνιας ανέφεραν συνεχείς μειώσεις του μηνιαίου όγκου. Το Λος Άντζελες ξεπέρασε λίγο πάνω από 674.000 TEU, ενώ το Long Beach έφτασε σε λίγο πάνω από 578.000 TEU τον Ιούλιο. Η CMA CGM ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει την ανάπτυξη της προβλήτας 3 της Bayonne. Όταν ολοκληρωθεί, θα έχει βάθος 55 ποδιών με την ικανότητα να χειρίζεται σκάφη με 18.000 TEU. Αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας επέκτασης μέσω της οποίας η CMA CGM επιδιώκει να αυξήσει τη χωρητικότητα του τερματικού σταθμού κατά 50% κατά τα επόμενα 10 χρόνια, συμπεριλαμβανομένων επενδύσεων για τη δημιουργία πρόσθετης χωρητικότητας ναυπηγείων και αγκυροβολίων. Σχεδιάζει επίσης να βελτιώσει την πρόσβαση στους αυτοκινητόδρομους και τους σιδηροδρόμους στους τερματικούς σταθμούς.
Η εξαγορά της GCT αποτελεί μέρος των συνολικών προσπαθειών του γαλλικού ομίλου στις ΗΠΑ. Τώρα θα έχει συνολικά επτά τερματικούς σταθμούς των ΗΠΑ μετά την απόκτηση της Fenix Marine Services, η οποία λειτουργεί τερματικό σταθμό στο λιμάνι του Λος Άντζελες.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter