Παρ05172024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στο στόλο του Grimaldi το Great Lagos

0Grimaldi 750x333

Ο όμιλος Grimaldi παρέλαβε το δεύτερο πλοίο πολλαπλών χρήσεων con-ro της κατηγορίας G5 που ονομάζεται Great Lagos το οποίο και καθελκύστηκε τον Απρίλιο φέτος. Το πλοίο κατηγορίας G5 κατασκευάστηκε από την Hyundai Mipo Dockyard Co. Ltd. στο Ulsan της Νότιας Κορέας. Είναι σε θέση να μεταφέρει 4.700 γραμμικά μέτρα κυλιόμενου φορτίου, 2.500 μονάδες ισοδύναμου αυτοκινήτου (CEU) και 2.000 TEU. Η κατηγορία πλοίων G5 είναι η εξέλιξη των πλοίων πολλαπλών χρήσεων G4 ro-ro που κατασκευάστηκαν από το ίδιο ναυπηγείο και παραδόθηκαν στον όμιλο Grimaldi το 2014 και το 2015. Σε σύγκριση με την προηγούμενη κατηγορία G4, τα νέα πλοία έχουν την ίδια χωρητικότητα για κυλιόμενο φορτίο, ενώ η χωρητικότητα των εμπορευματοκιβωτίων τους είναι διπλάσια. Με μήκος 250 μέτρα, ακτίνα 38 μέτρα και νεκρό βάρος 45.684 τόνων, ο σχεδιασμός του Great Lagos ενσωματώνει πολυάριθμες τεχνολογικές λύσεις που αποσκοπούν στην αύξηση της ενεργειακής απόδοσης και τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Συγκεκριμένα, τόσο ο κύριος κινητήρας όσο και οι βοηθητικές γεννήτριες ντίζελ θα πληρούν το ΟΧΙx επίπεδα που επιβάλλονται από τον κανονισμό Tier III. Ταυτόχρονα, το ενσωματωμένο σύστημα πρόωσης μεταξύ του πηδαλίου και της έλικας θα ελαχιστοποιήσει τις απώλειες στροβίλου και, κατά συνέπεια, θα βελτιστοποιήσει την απόδοση πρόωσης και θα μειώσει την κατανάλωση καυσίμου. Το σκάφος έχει σχεδιαστεί για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας από την ακτή ως πράσινη εναλλακτική λύση στην κατανάλωση ορυκτών καυσίμων κατά τη διάρκεια παραμονής στο λιμάνι. Επίσης είναι εξοπλισμένο με υβριδικά συστήματα καθαρισμού καυσαερίων για τη μείωση των εκπομπών θείου και σωματιδίων. Σύμφωνα με την εταιρία, όλες αυτές οι λύσεις επιτρέπουν στο Great Lagos να μειώσει το CO2 εκπομπές έως και 43% ανά μεταφερόμενο τόνο σε σύγκριση με άλλα πλοία πολλαπλών χρήσεων Grimaldi con-ro.
Από τα τέλη Σεπτεμβρίου, το νέο σκάφος θα αναπτυχθεί στην υπηρεσία του Ομίλου Grimaldi μεταξύ της Βόρειας Ευρώπης και της Δυτικής Αφρικής. Οι άλλες τέσσερις μονάδες κατηγορίας G5, που πρόκειται να παραδοθούν μεταξύ 2023 και 2024, θα λειτουργούν επίσης στις ίδιες διαδρομές.
Το πρώτο πλοίο της σειράς, το Great Antwerp, παραδόθηκε τον Απρίλιο του 2023. Το Great Antwerp ήταν η πρώτη από τις έξι μονάδες ro-ro πολλαπλών χρήσεων που ανατέθηκαν από την κορεατική εταιρεία μόλις πριν από δύο χρόνια. ο σχέδιο μαζικής ανανέωσης του στόλου του Ομίλου Grimaldi περιλαμβάνει 25 πλοία υπό κατασκευή: 17 πλοία μεταφοράς αυτοκινήτων έτοιμα για αμμωνία, τέσσερις μονάδες ro-ro πολλαπλών χρήσεων κατηγορίας "G5", δύο υβριδικά πλοία ro-ro κατηγορίας "GG5G" και δύο πλοία ro-pax κατηγορίας "Superstar" (για τη θυγατρική Finnlines).

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter