Παρ05172024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Πούλησε στην Κίνα ναυπηγικής της μονάδα η SHI

Samsung Heavy Industries 112

Η ναυπηγική εταιρεία Samsung Heavy Industries της Νότιας Κορέας ολοκλήρωσε την πώληση της δεύτερης από τις τρεις εγκαταστάσεις παραγωγής της που βρίσκονται στην Κίνα.

Η εταιρεία είχε ανακοινώσει το 2021 ότι σκόπευε να κλείσει τη λειτουργία της στο Ningbo της Κίνας μετά από 25 χρόνια ακολουθώντας παρόμοιο μοτίβο με άλλες εταιρείες της Νότιας Κορέας που έχουν επίσης αποσυρθεί από την Κίνα.
Οι εταιρείες της Νότιας Κορέας είχαν δημιουργήσει υπεράκτιες εγκαταστάσεις παραγωγής επιδιώκοντας να επωφεληθούν από το χαμηλότερο λειτουργικό κόστος στην Κίνα. Η Samsung ξεκίνησε τις εγκαταστάσεις του Ningbo το 1997 για να κατασκευάσει μεγάλα μπλοκ πλοίων που στάλθηκαν στο ναυπηγείο Geoje στη Νότια Κορέα για συναρμολόγηση. Η εταιρεία δήλωσε το 2021 ότι το εργοστάσιο ήταν απαρχαιωμένο και θα απαιτούσε σημαντικές αναβαθμίσεις. Επιπλέον, η άνοδος των ακτών φέρεται να έχει διαβρώσει τα πλεονεκτήματα της επιχείρησης.
Παρά τα προβλήματα χωρητικότητας στα ναυπηγεία της στην Κορέα και ένα ισχυρό βιβλίο παραγγελιών, η Samsung υπέστη οικονομικές απώλειες στη λειτουργία παραγωγής εξαρτημάτων που οδήγησαν στην ανακοίνωση ότι σχεδίαζαν να κλείσουν τις εγκαταστάσεις της Ningbo. Σύμφωνα με τις αναφορές, η παραγωγή σταμάτησε στο ναυπηγείο Ningbo κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter