Πεμ05022024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Τέσσερα PCTC παράγγειλε η Höegh Autoliners

0Aurora class

Άσκησε την option της για τέσσερα PCTC της κατηγορίας Aurora πολλαπλών καυσίμων και καθαρού μηδενικού άνθρακα η Höegh Autoliners. Το γεγονός ανεβάζει τον αριθμό των πλοίων στο πλαίσιο του προγράμματος νεότευκτων πλοίων σε δώδεκα, τα οποία θα κατασκευαστούν από την China Merchants Heavy Industry (Jiangsu) Co. (CMHI). Το πρώτο πλοίο κατηγορίας Aurora έχει προγραμματιστεί να παραδοθεί ήδη από τον Ιούλιο του 2024, ενώ το δεύτερο πλοίο Aurora αναμένεται επίσης να παραδοθεί νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα, με αναμενόμενη άφιξη τον Σεπτέμβριο του επόμενου έτους.
Σχεδιασμένα για να φιλοξενήσουν έως και 9.100 αυτοκίνητα, τα πλοία κατηγορίας Aurora θα έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν με αμμωνία μηδενικού άνθρακα, καθιστώντας τα πρώτα του είδους τους στην κατηγορία PCTC.
Τα σκάφη θα έχουν την ένδειξη αμμωνίας και μεθανόλης της DNV, με την κύρια μηχανή να παρέχεται από τη MAN και το σύστημα γέφυρας που παρέχεται από την Kongsberg.
Ο κινητήρας πολλαπλών καυσίμων τους μπορεί να λειτουργήσει με πετρέλαιο εσωτερικής καύσης πλοίων (MGO) και υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) και με τροποποιήσεις, μπορεί να μεταβεί στη χρήση αμμωνίας ή μεθανόλης.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter