Τετ05012024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στη «ρότα» της αμμωνίας και η MSC

0MSC Gulsun

H Mediterranean Shipping Company (MSC), υπέγραψε MoU με τους Lloyd’s Register (LR), Shanghai Merchant Ship Design & Research Institute (SDARI) και MAN Energy Solutions (MAN-ES) για το σχεδιασμό ενός πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με καύσιμο αμμωνία.


Σύμφωνα με το μνημόνιο συμφωνίας, θα αναπτυχθούν τεχνικές προδιαγραφές και τα σχετικά έγγραφα σχεδιασμού για μια παραλλαγή του σχεδιασμού πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων 8.200 TEU της SDARI για ένα πλοίο που έχει ανατεθεί στην κατηγορία LR από την MSC.
Αυτό θα επιτρέψει στην MSC να έχει τη δυνατότητα να υιοθετήσει την αμμωνία ως κύριο καύσιμο πρόωσης μηδενικών εκπομπών άνθρακα για μελλοντικές συμβάσεις νεότευκτων πλοίων.
Στο πλαίσιο του έργου, η SDARI θα προετοιμάσει τις προδιαγραφές και την τεκμηρίωση σχεδιασμού της παραλλαγής διπλού καυσίμου αμμωνίας, ενώ το LR θα επαληθεύσει ότι ο σχεδιασμός συμμορφώνεται με τα πρότυπα ασφαλείας και τους κανόνες που σχετίζονται με τη χρήση αμμωνίας ως καυσίμου πλοίων. Το MAN-ES τέλος θα παρέχει δεδομένα για το σχεδιασμό του κινητήρα και τα συστήματα τροφοδοσίας και μείωσης εκπομπών καυσίμου αμμωνίας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter