Πεμ05022024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σε ρότα για τα 6 εκατ. TEU’s…

0MSC Gulsun

Λιγότερο από 20 μήνες αφότου η Mediterranean Shipping Company έγινε η μεγαλύτερη γραμμή εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο με βάση τη χωρητικότητα, η εταιρεία πρόκειται να σπάσει άλλο ένα ρεκόρ και να γίνει η πρώτη που θα ξεπεράσει το όριο χωρητικότητας των 5 εκατομμυρίων TEU. Η ανάλυση δεδομένων από την Alphaliner έδειξε ότι η ναυτιλιακή εταιρεία δεν έχει τελειώσει, με την ανάπτυξή της να προσθέτει ενδεχομένως έως και ένα τρίτο περισσότερο στη χωρητικότητα με βάση το βιβλίο παραγγελιών της, με την ανάπτυξη να σηματοδοτεί επίσης μια αλλαγή στη στρατηγική της εταιρείας.
Στη νεότερη ανάλυσή της, η εταιρεία δεδομένων υπολογίζει ότι η MSC απέχει μόνο λίγες εβδομάδες από την επίτευξη του ορίου των 5 εκατομμυρίων TEU. Στα μέσα του μήνα, αναφέρουν ότι η εταιρεία έχει συνολική χωρητικότητα 4.956.720 TEU, δίνοντάς της μερίδιο αγοράς 18,5%. Εν μέσω της παραλαβής της νέας κατηγορίας εμπορευματοκιβωτίων 24.000 και πλέον TEU, της μεγαλύτερης στον κλάδο, καθώς και μιας νέας κατηγορίας 16.000 TEU Neo Panamax boxships που κατασκευάζονται επίσης στην Κίνα, η Alphaliner λέει ότι το όριο θα επιτευχθεί μέχρι τα τέλη Μαΐου.
Στην ανάλυσή της, η Alphaliner επισημαίνει ότι η ανάπτυξη της MSC φαίνεται να συνεχίζεται. Η ανάλυση κατάταξης τοποθετεί το τρέχον βιβλίο παραγγελιών σε άλλα 127 πλοία χωρητικότητας 1,66 εκατομμυρίων TEU. Εάν η MSC θέσει τα πάντα σε λειτουργία χωρίς να αφαιρέσει την παλαιότερη χωρητικότητα, θα μπορούσε να φτάσει τα 6,75 εκατομμύρια TEU σε δύο χρόνια, αναφέρει η Alphaliner.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter