Τετ05012024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στα «πανιά» του μέλλοντος επενδύει η COSCO

0Cosco Anemoi

Η COSCO Shipping Heavy Industries συνήψε συνεργασία με έναν πάροχο πανιών ρότορα στη ναυτιλιακή βιομηχανία για την εγκατάσταση της τεχνολογίας σε νεότευκτα πλοία ή κατά τη διάρκεια της μετασκευής.
Η μονάδα China Cosco Shipping Corp δήλωσε ότι η συμφωνία με την Anemoi Marine Technologies με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο θα της επιτρέψει να παρέχει στους πελάτες «μια λύση εγκατάστασης με το κλειδί στο χέρι», η οποία αναφέρεται σε μια διαδικασία πλήρους εξυπηρέτησης που περιλαμβάνει ανάλυση έργου, σχεδιασμό και μηχανική, προσαρμοσμένη κατασκευή, εγκατάσταση, επιθεωρήσεις και έγκριση, σύμφωνα με δήλωση.
Τα μηχανικά πανιά αποτελούνται από ψηλούς κυλίνδρους που μπορούν να αξιοποιήσουν την αιολική ενέργεια κατά την περιστροφή για να παρέχουν βοηθητική πρόωση στα σκάφη.
Η Cosco δήλωσε ότι ο εξοπλισμός μπορεί να μειώσει την κατανάλωση καυσίμου και να μειώσει τις επιβλαβείς εκπομπές που εισέρχονται στην ατμόσφαιρα έως και 30%.
«Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Anemoi Marine Technologies και έχουμε εντυπωσιαστεί από τη λύση της, η οποία μπορεί να συνδυαστεί με μια σειρά άλλων μέτρων εξοικονόμησης καυσίμου», δήλωσε ο βοηθός γενικός διευθυντής Guo Zhiqiang.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Anemoi, Νίκος Κοντόπουλος, δήλωσε ότι η συνεργασία θα επιταχύνει την υιοθέτηση της τεχνολογίας της. Είπε ότι η Cosco «μοιράζεται το μακροπρόθεσμο όραμά μας για τον ρόλο που μπορεί να προσφέρει η τεχνολογία υποβοηθούμενη από αιολική ενέργεια στην επίτευξη μείωσης του άνθρακα».
Το σύστημα πανιών ρότορα έχει ήδη κερδίσει το ενδιαφέρον ορισμένων μεγάλων ιδιοκτητών και ναυλωτών, συμπεριλαμβανομένων των Berge Bulk και Mitsui OSK Line.
Ο ιαπωνικός ναυτιλιακός όμιλος δήλωσε τον Αύγουστο ότι εξέταζε τη σκοπιμότητα υιοθέτησης της συσκευής και συνδυασμού της με το σύστημα πρόωσης σκληρών πανιών της εταιρείας, γνωστό ως Wind Challenger, για περαιτέρω μείωση των εκπομπών.
Ll

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter