Τετ05012024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στα logistics επενδύει και η Hapag-Lloyd

0Hapag Lloyd

Η Hapag-Lloyd υπέγραψε δεσμευτική συμφωνία για την απόκτηση του 100% των μετοχών της SAAM Ports και της SAAM Logistics έναντι 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.
Η SAAM με έδρα τη Χιλή είναι φορέας εκμετάλλευσης τερματικών σταθμών, εταιρεία εφοδιαστικής και πάροχος ρυμούλκησης που δραστηριοποιείται σε διάφορες χώρες της Αμερικής.
Η επιχείρηση τερματικών σταθμών περιλαμβάνει 10 τερματικούς σταθμούς σε έξι χώρες της Βόρειας, Κεντρικής και Νότιας Αμερικής με συνδυασμένη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων περίπου 3,5 εκατομμυρίων teu πέρυσι.
Οι υπηρεσίες logistics της εταιρείας συμπληρώνουν την επιχείρηση τερματικών σταθμών σε πέντε τοποθεσίες στη Χιλή, με περίπου 300 υπαλλήλους. Οι επιχειρήσεις υπηρεσιών ρυμουλκών και υπηρεσιών εφοδιαστικής αεροδρομίων της SAAM δεν αποτελούν μέρος της συναλλαγής και θα παραμείνουν στην SAAM.
Η Hapag-Lloyd έχει δώσει μεγάλη ώθηση στον τομέα των τερματικών σταθμών τα τελευταία χρόνια, πιο πρόσφατα αποκτώντας μερίδια στον Όμιλο Spinelli με έδρα την Ιταλία και στο JadeWeserPort, Wilhelmshaven, και επενδύοντας στην κατασκευή του Τερματικού Σταθμού 2 στο αιγυπτιακό λιμάνι Damietta. Έχει επίσης μερίδιο στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων Altenwerder στο Αμβούργο και στον τερματικό σταθμό TC3 στο Tanger Med.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter