Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Συμφωνία Costamare και Dohle για κοινή εταιρεία στις ναυλώσεις

costamare

Δύο ναυτιλιακές εταιρείες με ηγετική θέση στον κλάδο των containerships ετοιμάζονται να δημιουργήσουν τη μεγαλύτερη κοινή εταιρεία στις ναυλώσεις.

Η ελληνικών συμφερόντων Costamare της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου και η γερμανική Dohle Group έγινε γνωστό ότι έχουν υποβάλει ήδη από τις 10 Αυγούστου αίτημα στις γερμανικές αρχές ανταγωνισμού να εγκρίνουν τη σύσταση μίας κοινής ναυλομεσιτικής επιχείρησης, που θα στοχεύει στη ναύλωση των πλοίων των δυο εταιρειών στους μεγάλους ναυτιλιακούς ομίλους τακτικών γραμμών, τους liners.

Οι δύο εταιρείες μαζί έχουν μία μεταφορική δύναμη που πλησιάζει το 1 εκατ. teu και πιο συγκεκριμένα η Dohle, με έδρα το Αμβούργο, ελέγχει τον δεύτερο μεγαλύτερο στόλο containerships προς ναύλωση, που αποτελείται από 105 πλοία χωρητικότητας 474.895 teu, σύμφωνα με τα στοιχεία της Clarksons, και η Costamare τον τρίτο, με 72 containerships, με συνολική μεταφορική ικανότητα 473.000 teu. Αν η συμφωνία εγκριθεί από τις γερμανικές αρχές, οι δύο εταιρείες θα ελέγχουν από κοινού πλοία συνολικής χωρητικότητας άνω των 977.000 teu, ξεπερνώντας τη Seaspan, που σήμερα κατέχει τα πρωτεία με πλοία χωρητικότητας 829.759 teu.
Πηγή: naftemporiki.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter